Dodaj do ulubionych

In post Świecie

03.04.14, 09:45
Poszukuję osób poszkodowanych przez In post w Świeciu (prowadzonych przez panią Sz.z Grudziadza)-a konkretnie pracowników.Pracowałam w tej firmie 8 miesięcy ,dając z siebie wszystko(praca po 10-12godzin plus praca w domu)na koniec oczywiście wynagrodzenie nie zostało mi wypłacone.Po 3 miesiącach upominania się o swoje otrzymałam odpowiedz iż nie pracowałam dla dla tej firmy tylko dla innej-absurd.Pisma które otrzymuję ja oraz adwokat którego wybrałam są sprzeczne.Rozliczenie do US było także absurdalne.Kieruję sprawę do Sądu Pracy oraz wniosek do US o sprawdzenie firmy z Grudziądza.Osoby które pracowły od kwietnia 2013 do grudnia 2013 a mają coś ciekawego do powiedzenia proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • sparzi Re: In post Świecie 04.04.14, 00:38
      pracowałem w tym okresie w in post i również zostałem poszkodowany przez psełdo kierowniczke
      • sparzi Re: In post Świecie 04.04.14, 00:39
        Grażyne Maćkowska i mam w tej sprawie dużo do powiedzenia
        • wi_to Re: In post Świecie 04.04.14, 14:18
          Skąd wiedzieliście Państwo o wolnych miejscach pracy w tej In post ?
          • 1madziunia Re: In post Świecie 04.04.14, 16:23
            Oferty pracy ukazują się między innymi na tablicy.pl-szczególnie po 20-tym każdego miesiąca,kto pracował ten wie dlaczego
        • 1madziunia Re: In post Świecie 04.04.14, 16:29
          Sparzi -skontaktuję się z Tobą w najbliższym czasie-pozdrawiam dziękuję za wiadomość
          • sparzi Re: In post Świecie 04.04.14, 23:10
            Ok jestesmy w kontakcie
            • zbyszekzawiedzony Re: In post Świecie 05.04.14, 00:42
              ja też jestem zainteresowany
              • 1madziunia Re: In post Świecie 05.04.14, 09:51
                Widzę że nie jestem sama z tym problemem.
                Moja kwota do odzyskania nie jest oszałamiająca,ale robię to głównie dla zasady.
                Ludzie pracują w tej firmie bez szkoleń a potem pani "właścicielka" ma pretensje że źle wykonuje się swoje obowiązki-i za to kary,kary,kary nieadekwatne do zarobków.Z informacji prawnych jakie posiadam kary nie są wpisane w umowie,więc są niezgodne z prawem.
                Ja jako jedna z tych którzy mieli szczęście -mam umowę w ręce(podpisaną przez ówczesną kierowniczkę co jest rzadkością,ponieważ nikt z pracowników nie dostawał egzemplarza dla siebie)
                Posiadam wiele ciekawych informacji,które niestety (dla Pani właścicielki) zostaną przedstawione przed sądem .
                Wkrótce podam nr tel pod którym osoby poszkodowane będą mogły kontaktować się ze mną
                • sparzi Re: In post Świecie 05.04.14, 13:09
                  Ja posiadam identyfikator wiec jakiś dowód jest,pracowałem 3 miesiące a pensje dostałem za jeden,bo po odciągnięciu za kary zostały grosze.Pracowałem 13 godz dziennie a za 3 miesiace dostalem 1200 zł.Ciekawy jestem tylko czemu pani Grazyna zawsze dobrze wychodziła a resxta nie
                  • prezerwatywa11 Re: In post Świecie 05.04.14, 20:29
                    za podanie danych osoby, ktorej wyzej wymieniles jest odpowiedzialnosc karna !
                    • sparzi Re: In post Świecie 05.04.14, 21:16
                      Odpowiedzialność karna jest za wyzwiska i obrażanie.A tu jest otwarta i grzeczna dyskusja,poprostu fakty i prawda boli prawda?
                      • g.m34 Re: In post Świecie 05.04.14, 23:43
                        Art. 212. Zniesławienie
                        § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                        podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
                        § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
                        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
                        § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
                        § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
                        Toteż kolego masz problem... i nic nikogo nie boli...
                        • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 00:23
                          No tak to większa połowa osób z forum teraz. Bedzie karana tak? Za wpisy o weterynarzach,fryzjerze barach restauracjach i innych instytucjach??? Poprostu jest bardzo wiele oszukanych i tyle ,sam znam 4 osoby osobiście,i kazda z nich powie to samo.Za prace trzeba płacić uczciwie a nie za darmo.Wolałbym za darmo zostać wolontariuszem i pomóc a nie pracować aby ktos ładował kase do swojej kieszeni i tyle .
                          • g.m34 Re: In post Świecie 06.04.14, 00:40
                            Osobiście to moje zdanie jest takie, że firma płaci za wykonaną pracę w dosłownym tego słowa znaczeniu. W dzisiejszych czasach nikt nie płaci komuś za obecność, a za efektywność. Jeżeli zatem ktoś kogoś naraża na straty powinien za swoje błędy odpowiadać.
                            • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 00:48
                              Tak, lecz bez odpowiedniego szkolenia skad osoba zatrudniona ma wiedziec jak efektywnie pracować? Szkolenie miało się odbyć no ale przez 3 miesiące osoba kierująca instytucją tylko o nim wspominała,a praca po 13 h dziennie powinna być wynagrodzona? Osoby postawione wyżej powinny sie zająć wyszkoleniem pracowników nie prawda? A każda z nich może się wypowiedzieć w tej sprawie.
                              • g.m34 Re: In post Świecie 06.04.14, 00:55
                                13 godzin w pracy można spędzić...owszem...spędzić. A co do szkolenia to jeżeli ktoś zapomniał, iż na takowym był i podpisał listę obecności to powinien udać się do lekarza bo problemy z pamięcią są widoczne.
                                • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 00:59
                                  Taak? Chce zobaczyć tą liste obecności z tego szkolenia
                                  • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 01:00
                                    I zaznaczam poraz kolejny że nie jestem jedyną osobą poszkodowaną
                                  • g.m34 Re: In post Świecie 06.04.14, 01:04
                                    Kolego zobaczysz w odpowiednim miejscu co podpisywałeś. Faktem jest, że czasami ktoś czyta bez zrozumienia i pojawia się problem bo nie wie co podpisał.
                                    • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 11:06
                                      Dokumenty które podpisują pracownicy to lipa-tak jak w moim przypadku.
                                      Umowę podpisałam z firmą Pani Sz. w kwietniu -pod czym podpisała się ówczesna kierowniczka (która także "rzekomo" przeprowadzała szkolenia min.BHP które wogóle nie miały miejsca) .Po ubieganiu się o zaległe wynagrodzenie i rozliczenie do US otrzymałam informację iż pracowałam dla innej firmy- śmiechu warte. Nigdy nie podpisywałam innej umowy z inną firmą,więc skąd takie informacje.Kolega być może i był na tym szkoleniu,ale z tego co wiem to raczej nie w celu zdobycia wiedzy ,tylko z kaprysu ówczesnej pani kierowniczki,jako osoba towarzysząca.
                                • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 01:05
                                  A skoro pracowałem zle to dlaczego nie zostałem zwolniony tylko sam zrezygnowałem ?? Bo za darmo i tyle
                                  • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 01:16
                                    Zresztą nikt z Nas nie był informowany o karach ,gdyby była ot taka informacja nikt by nie pracował za 400 zl miesięcznie po 13 godzin dziennie
                                    • g.m34 Re: In post Świecie 06.04.14, 01:18
                                      Oszczerstwa, zakłamanie czy zwykła głupota?
                                      • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 11:12
                                        W Pani przypadku jest to trafne określenie- zakłamanie.
                                        Skąd biorą się tacy ludzie .
                                    • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 01:30
                                      Zakłamanie??obym nie napisał więcej co i jak publicznie ze szczegółami
                                      • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 11:08
                                        Sparzi,może jednak oszczędź nam szczegółów ;). Ja akurat domyślam się o co Ci chodzi .
                                    • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 11:10
                                      To fakt- w umowach podpisywanych przez pracowników nie ma wzmianki o karach - co wiąże się z tym,że jest to bezprawne.
                            • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 10:46
                              Widzę że dyskusja na temat znanej firmy rozwinęła się.
                              Nie widzę tu znamion art.212 Zniesławienie.
                              Pani g.m34 -Wolność wyrażania opinii gwarantowana na podstawie art. 10 ust. 1 europejskiej konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności, obejmuje zarówno wolność posiadania poglądów, jak i otrzymywania oraz przekazywania informacji czy idei. Również Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej w art. 54 ust. 1 zapewnia obywatelom wolność wyrażania poglądów.
                            • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 10:51
                              Oczywiście moje zdanie także jest takie iż firma płaci za wykonaną pracę-a nie za wyjazdy w czasie pracy niby w celach służbowych ,po czym okazuje się że w celach prywatnych.
                        • 1madziunia Re: In post Świecie 06.04.14, 10:34
                          ART.212.Zniesławienia
                          dotyczy także g.m34
                          • sparzi Re: In post Świecie 06.04.14, 14:14
                            Dokładnie madziula kaska leciała za cele prywatne (wyjazdy) wtedy stać na obiad za 100 zł,a inni nie maja uczciwej pensji .Obiecanki cacanki jedyna specjalizacja tej Pani,
                            • mmm-35 Re: In post Świecie 07.04.14, 12:01
                              Również poznałem wyżej wymienioną Panią z tej samej strony co wy,zresztą jako jedyna jest zadowolona z pracy w in post to chyba o czymś świadczy
                        • yolanta21 Re: In post Świecie 17.04.14, 11:06
                          hahaha!!! chyba nie starczyłoby paragrafów żeby wymienić ile pseudokierowniczka popełniła przęstępstw względem pracowników!
    • pawel123130 Re: In post Świecie 16.04.14, 12:53
      Też tam pracowałem co prawda kilka dni ale chyba jakas kasa mi się należy prawda? A tu prawie miesiąc mija i żadnego maila z odpowiedzią... W podobnej sytuacji jest moja znajoma. Co robić czekać czy działać?
      • 1madziunia Re: In post Świecie 17.04.14, 10:16
        Z tego co wiem wypłaty są po 20-tym każdego miesiąca więc jeśli pracowałeś (nie wiem na jakim stanowisku) to zapłata Ci się należy .Na maila nie czekaj - po 20-tym zgłoś się po swoją kasę.Jeśli nie będą chcieli wypłacić wtedy działaj
    • yolanta21 Re: In post Świecie 17.04.14, 11:04
      ja też jestem poszkodowana i nie zajęłam się tym wczesniej bo dostałam nową prace i nie miałam czasu biegać po sądach. Chętnie się do Was dołącze, zróbmy pozew zbiorowy! to co się wyprawi w In post jest kary godne! niech nie myslą ze są bezkarni! zwłaszcza niejaka sypiąca łaciną na każdym kroku Grażyna! pracowałam po 11 h! samochód dowaliłam na maksa! benzyny straciłam hektolitry i za miesiac pracy dostałam 500 zł!!! kretynizm!! wymyslane kary!!! tracenie naszych wypłat na obiadki i fryzjera!! wypowiadam wojne!!!
      • mmm-35 Re: In post Świecie 17.04.14, 11:44
        dokładnie,ta pseudo Pani kierownik powinna odpowiedzieć za wszystko.Nie można tak traktować ludzi...wszyscy musimy zadziałać.
        • mmm-35 Re: In post Świecie 17.04.14, 11:49
          Studia Studia studia a w głowie pusto.Proszę Pani kierownik papierek się nie liczy :-)
          • mmm-35 Re: In post Świecie 17.04.14, 11:58
            Czy ktoś z Was wie gdzie ta Pani obecnie pracuje???
            • yolanta21 Re: In post Świecie 17.04.14, 12:22
              ja słyszałam , ze powróciła do in post po tym jak ją zwolniono za porozumieniem stron..
              • swojak3 Re: In post Świecie 17.04.14, 14:25
                Mam pytanie kto roznosił przesyłki sądowe w okresie od 27 stycznia 2014 do 27 lutego 2014 po terenie Marianek ? Będę wdzięczny za tą informację przekazana na e-male lub na forum.
                • wi_to Re: In post Świecie 17.04.14, 14:53
                  Czytam i ręce opadają, że jest takie przyzwolenie !!! Jeżeli jest to umowa o pracę to musi ktoś proponować takich pracowników, którzy nie mają podstawowej wiedzy na temat co do nich należy a co nie. Takie oferty pracy to tylko może proponować PUP i pseudo firmy na okres do 6misiecy lub 1roku ubiegające się o kasę i dofinansowanie z UE. Szukają naiwnych !!! Bezczelni!!!
                  • kropeczka1702 Re: In post Świecie 26.04.14, 18:31
                    Hej! ja również zostałam oszukana przez Inpost, pieniądze miałam dostać do 25 kwietnia za pracę w marcu, ale oczywiście nic nie dostałam. Próbowałam się dzisiaj dodzwonić do babki, która przesłała mi umowę do podpisania, jednak do dzwonić się do niej nie idzie. To jednak były 4 dni pracy... Moja koleżanką ma tą samą sytuację co ja bo razem podejmowałyśmy pracę. Nie wiemy co teraz robić?
                    • hp77 Re: In post Świecie 05.05.14, 18:16
                      PROKURATURA ! TYLKO PROKURATURA !
                      • wi_to Re: In post Świecie 05.05.14, 20:29
                        - jeden który pracuje w branży budowlanej w USA i kanadzie napisał mi SMS, TY Robotnik ,który wlewa wódę wężem do betoniarki ma 50zł na godzinę. I dał pytanie i co ty na to dalej chesz być okradany to siedz w tam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka