Gość: Tomek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 21:23 profesjonalne radio jest o wiele prościej założyć niż nawet denną telewizję. np. radio Chojnice, radio "N" z Nakła, dlaczego nie spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garti Re: a może radio? 29.12.02, 12:58 top chyba nie jest aż takie proste - głównie z powodów finansowych. Musisz zainwestować w sprzęt, który zapewne nie jest tani i mieć kulku ludzi na etacie. Ja nie startowałbym bez miliona w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
chrysler3 Re: a może radio? 29.12.02, 15:54 Uważam, że to świetny pomysł. Wszystko zaczyna się od pomysłu i chęci przezwyciężenia trudności. Najważniejsze, aby informacje podawane w radiu nie były "z góry" cenzurowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a może radio? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 21:43 będę szukał sponsorów - do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
garti Re: a może radio? 30.12.02, 10:59 Tylko pamiętaj: telewizja to też był dobry pomysł, ale cłkiem skopany przez to, że wzięli pieniądze od miasta. Teraz cenzura jest tam taka, jak za najgorszego okresu komuny. Podobno sama pani sekretarz przed wyborami przychodziła tam z nożyczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a może radio? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 22:15 myślałem( choć to może głupie), ale to ma być rozgłośnia Świecian, to mogliby się zrzucić, nawet małe sumy przy ok. 80 000 ludzi mieszkających w powiecie mogą tę ideę wspomóc, ale poszukam też innych sponsorów. dajmy 1 milion zł. na radio : 1000000 : 80 000 = 12,5 zł chociaż chętnych by to wspomóc byłoby pewnie znacznie mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
garti Re: a może radio? 03.01.03, 13:38 Wybacz Tomku, ale nie bądź naiwny. Nikt z mieszkańców nie dorzuci Ci się do takiej zabawy. A innych sponsorów możesz śmiało szukać - sam jestem bardzo ciekaw, czy masz juz jakis pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
kemotk2000 Re: a może radio? 31.12.02, 11:50 Ja juz kilka lat temu myślałem z kilkoma osobami o czymś takim. Ale jak to się utrzyma? Nie karzdzy ogląda kablówke, informacji tez nie podasz z regionu. A reklamy, koncesja? Radio to dobry interes. Ale zapewnicie słuchaczy na dłuższy czas, nie mówiąc o sponsorach??! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dor-ka Re: a może radio? 03.01.03, 08:42 Pomysł dobry, ale musi być w tym wszytskim jakiś haczyk. Gdyby to był dobry biznes pewnie już dawno taka rozgłośnia by u nas działała. Odpowiedz Link Zgłoś
kemotk2000 Re: a może radio? 03.01.03, 17:34 Tak Dor-ka, masz rację. Ale powiedz, kto miałby się tym zająć? Nawet jak ktoś ma pieniądze, nie założy rozgłośni w Świeciu. Poza tym jak rozwiazać sprawę z informacjami (wiadomościami), reklamami (sponsorami), Etc.? Tu sie to -moim zdaniem- nie opłaca. A jeśli chodzi o składki po 12.50, jak już ktoś proponował- NIKT nie da nawet 10 zł., jeśli potem miałyby one przynieść zysk (i to raczej duży) tylko kilku osobom. A miejsc pracy też to za dużo nie da.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a może radio? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 21:39 Mimo wszystko spróbuję coś w tym celu zrobić, rzeczywiście z pieniędzmi może być trudno, a nie można wiecznie męczyć największej firmy w regionie( bo już o rozmowy na temat wycieczki było trudno), mam nadzieję, że ją przeprowadzę.) Natomiast w sprawie radia zapytam się w Towarzystwie Miłośników Ziemii Świeckiej- może coś wymyślą ( sam, zbyt wiele nie zdziałam), a naprawdę chcę dla Świecia jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a może radio? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 18:41 No i co - finito? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: a może radio? IP: 80.51.243.* 18.04.03, 16:55 Dawniej były kołchoźniki i było OK Odpowiedz Link Zgłoś