Dodaj do ulubionych

internet droga radiowa

IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 13:08
wiem ze to nie temat na forum ale jednak to zrobie ... zastanawiam sie nad
zalozeniem stalego lacza ktore oferuje np. p.Mykowski (internet droga
radiowa) ... i tu pytanie do ludzi korzystajacych z takiej uslugi i nie
tylko ... "czy warto ...?"
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc w podjeciu decyzji
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 27.01.03, 20:23
      Ja mam z kablówki i sobie chwalę, jak na razie.
      • Gość: darek Re: internet droga radiowa IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 10:22
        dzieki za pomoc ... czy moglbys powiedziec jaki masz transfer ... w dzien i w
        nicy ?? ... z gory dziekuje
    • pokemon17 Re: internet droga radiowa 29.01.03, 10:12
      naprawde warto niedawno mi zalozyli i niema zadnych problemow z loczeniem sie
      zaluz naprawde warto mozna korzystac do bulu za niska oplate super !!
      (pozdrawiam)
    • Gość: RAFO Re: internet droga radiowa IP: 212.160.122.* 01.02.03, 09:47
      To co wczoraj wieczorem zobaczyłem na swoim komp. przy ściąganiu pliku z
      serverka w Monachium przerosło moje najśmielsze oczekiwania 190kB/s transweru
      CHŁOPACY BYLE TAK DALEJ ( polecam net radiem )
    • Gość: darek Re: internet droga radiowa IP: 62.244.143.* 01.02.03, 22:48
      jeszcze raz dziekuje za wypowiedzi na tym watku ... nie przypuszczalem ze sie
      on rozwinie ... wiem ze powinienem zwrocic sie z tym pytaniem do administratora
      danej sieci ale wole was zapytac o to ... jak sie ma transfer do liczby
      uzytkownikow i czy umowa zawarta z administratorem sieci gwarantuje minimalna
      szybkosc transferu ... z gory dziekuje za odpowiedzi i dziekuje ...
      • Gość: waldek Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 02.02.03, 23:41
        a ja tam mam z kablowki i wiem co mam, dla mnie druty to druty!!!
        Polecam wszystkim, jak narazie wszystko super
        Co do predkosci to jest tyle ile pisza
        • Gość: STIG Re: internet droga radiowa IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 13:42
          Gość portalu: waldek napisał(a):

> a ja tam mam z kablowki i wiem co mam, dla mnie druty to druty!!!
          > Polecam wszystkim, jak narazie wszystko super
          > Co do predkosci to jest tyle ile pisza

No to powodzenia...! Na moje - wszyscy mozecie isc do Kablowki i "zasysac"
          sobie na 5 kb/s - ja tam wole miec 150 i wiecej... :)
          • Gość: waldek Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 04.02.03, 08:49
            Gość portalu: STIG napisał(a):

> Gość portalu: waldek napisał(a):
            >
            > > a ja tam mam z kablowki i wiem co mam, dla mnie druty to druty!!!
            > > Polecam wszystkim, jak narazie wszystko super
            > > Co do predkosci to jest tyle ile pisza
            >
            > No to powodzenia...! Na moje - wszyscy mozecie isc do Kablowki i "zasysac"
            > sobie na 5 kb/s - ja tam wole miec 150 i wiecej... :)

Swoja droga to jestem ciekawy jak dlugo bedziesz tak "zasysal" chyba narazie
            jest was 5 :) a pozniej !!!, ja tam wole mniec woleniej ale pewniej (i nie 5
            tylko 15kb/s)
            • Gość: STIG Re: internet droga radiowa IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 10:45
              Gość portalu: waldek napisał(a):

[...]
              > > No to powodzenia...! Na moje - wszyscy mozecie isc do Kablowki i "zasysac"
              >
              > > sobie na 5 kb/s - ja tam wole miec 150 i wiecej... :)
              >
              > Swoja droga to jestem ciekawy jak dlugo bedziesz tak "zasysal" chyba narazie
              > jest was 5 :) a pozniej !!!, ja tam wole mniec woleniej ale pewniej (i nie 5
              > tylko 15kb/s)

Aktualnie w sieci Netup dziala 39 komputerow. W kablowce podobno 10. Prosty
              rachunek: przy 4 razy wiekszej liczbie uzytkownikow, transfer jest 10 razy
              wiekszy... I gdzie tu widzisz "pewnosc"? Twoje 15 kB przy 40 uzytkownikach w
              Kablowce, spadnie do wspomnianych przez mnie 5 kb. To jest Twoja "pewnosc"? :)
            • Gość: misio Re: internet droga radiowa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 14:46

>
              > Swoja droga to jestem ciekawy jak dlugo bedziesz tak "zasysal" chyba narazie
              > jest was 5 :) a pozniej !!!, ja tam wole mniec woleniej ale pewniej (i nie 5
              > tylko 15kb/s)

Tomku P. czy to Ty ...a wszystko wskazuje na to, ze tak .....przestan
              reklamowac swoja firme....kablowka ci placi, ale prosze .... nie przesadzaj !!!
            • Gość: kocmug IP: *.bydgo Re: internet droga radiowa IP: *.tvswiecie.com.pl 03.06.03, 19:50
              Zgadzam się, to prawda
          • jazwiec Re: internet droga radiowa 04.02.03, 08:53
            Ty Stig! Cos mi tu "nie gra" piszesz, ze masz taki wspanialy transfer, a
            laczysz sie z SDI. Ty maly klamczuszku.
            • Gość: STIG Re: internet droga radiowa IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 10:34
              jazwiec napisał:

> Ty Stig! Cos mi tu "nie gra" piszesz, ze masz taki wspanialy transfer, a
              > laczysz sie z SDI. Ty maly klamczuszku.

Bystrzacha! :) Zauwaz - ze nie wszyscy maja 16 lat i aktualnie pierdza w
              mamusiny fotel, bo maja ferie zimowe... Wyobraz sobie, ze niektorzy sa dorosli
              i pracuja. A w niektorych zakladach pracy jest niestety tylko SDI.
              • Gość: mitch Re: internet droga radiowa IP: 213.25.62.* 07.02.03, 14:59
                stig - interesuje mnie ta forma dostepu do netu - mieszkasz w bloku czy w domku
                jednor? Jak masz doprowadzone ladcze? pisnij na priva, prosze
                michumi@wp.pl
    • wojciech1803 Re: internet droga radiowa 07.02.03, 15:16
      Ten internet to dobra rzecz dla naszego miasta.ŚWIECIE poszla o 1 krok dalej!!!
    • wojciech1803 Re: internet droga radiowa 07.02.03, 15:17
    • wojciech1803 Re: internet droga radiowa 07.02.03, 15:17
    • Gość: adamek Re: internet droga radiowa IP: 212.160.122.* 08.02.03, 10:50
      Tez mam internet od Mykowskich i bardzo sobie chwale. Druga sprawa ze nie mam
      kablowki i jest to dla mnie jedyne wyjscie ale uwazam ze dobre...a cena; mysle
      ze z czasem spadnie.
      • Gość: piotr Re: internet droga radiowa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 21:25
        a gdzie mozna skladac zamowienia na neta droga radiowa, ile to kosztuje ?
        dzieki za info
        • Gość: adamek Re: internet droga radiowa IP: 195.117.1.* 11.02.03, 12:18
          Internet drogą radiową można zamawiać u Mykowskich przy szkole zawodowej, koszt
          to jednorazowo 350zł i 80zł abonament miesięczny, reklamują się w Czasie
          Świecia.
          • Gość: Kurczak Re: internet droga radiowa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 21:25
            Radiolinia za 350zł dla mnie to troche za tanio. TPSA oferuje SDI za ponad
            500zł ale z jakim transferem?? A tu taka promocja?? Pamietajmy, że to nie
            supermarket :-)))
            • wojt30 Re: internet droga radiowa 11.03.03, 11:51
              kurczak naprawde polecam interek drogą radiową ja mam jusz o dwóch miesięcy i
              nie ma zadnych problemów za tą cene naprawde warto wiem że kabel to kabel i
              szybkośc jaką oferuje TPSA to super ale jaka cena.pozdrawiam
              • Gość: Kurczak Re: internet droga radiowa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 21:01
                Wiem że radiolinia oferuje super prędkości. Wiem też że na polskim rynku tego
                typu urządzenia są bardzo drogie. Boję się że ceny abonamentu mogą rosnąć.
                Druga sprawa dotyczy ilości ludzi podłaczonych do radiolini...Jeżeli np. jest
                podłączonych 20 ludzi i każdy z nich zacznie ściągać film to transfer bedzie
                bardzo słaby. Ciekawe jak poradzi sobie radiolinia z większa ilością ludzi???
    • Gość: eryk Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 13.03.03, 14:54
      Pieknie internet droga radiowa, ale jestem ciekawy czy pan Mykowski posiada
      zezwolenie na dzialalnosc telekomunikacyjna. Bo z tego co sie orientuje to
      kosztuje grube pieniadze!
      • Gość: eryk Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 13.03.03, 22:00
        Zdziwiony jestem, że istnieje drugi "eryk" (IP:80.51.243.*). Nie pisałem nic o
        kosztach które winien ponieść Pan Mykowski za internet. Ciekawi mnie kim może
        być drugi eryk? Eryku ujawnij się, jeżeli wybrałeś sobie mój pseudonim to
        któryś z nas będzie musiał pseudonim zmienić.
      • Gość: ja'Rod Re: internet droga radiowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 10:32
        Hmmm..., nie chce zbytnio sie wyglupic ale z tego co sie troche orientuje to
        czasy koncesji dla wszystkich na wszystko minely, teraz to jest kwestia
        odpowiedniego zgloszenia (najprawdopodobniej). A co do koncesji to nawet w
        przyapdku koniecznosci wykupu to pamietaj ze jest to inwestycja a nie zabawa i
        tutaj to jest juz uzasadnione.
    • Gość: as Re: internet droga radiowa IP: *.ap-US01.usen.ad.jp 13.03.03, 23:50
      asas
    • Gość: joz57 Re: internet droga radiowa IP: 80.51.243.* 01.06.03, 20:56
      No i w końcu gdzie jest taniej za szybszy transfer ?
    • Gość: mas Re: internet droga radiowa IP: *.netup.pl / 192.168.2.* 02.06.03, 13:29
      Moze i czasami transfer siega 200kb/s ale zdarza sie ze spada do 4kb,zalezy ile
      osob korzysta jednoczesnie z neta.Im nas mniej tym lepiej wic nie polecam;]
    • Gość: Marszałek Re: internet droga radiowa IP: 80.50.2.* 15.08.03, 19:10
      Ja mam net radiem od niedawna i również sobie chwalę, mieszkam w Laskowicach a
      transfer wynosi okolo 120 kB/s ;-)))
    • Gość: Cipcia Re: internet droga radiowa IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 05.08.04, 22:35
      I co warto?
    • Gość: xyz Re: internet droga radiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:15
      --------------------------------------------------------------------------------
      Nowa technologia WiMAX umozliwia tania budowe rozleglych sieci
      bezprzewodowych: miejskiego, powiatowego czy gminnego Intranetu.
      Przeplywnosc do 75 Mbps. Zasieg stacji bazowych do 50 km. Zadna inna
      technologia radiowa nie dorownuje WiMAX-owi. Docelowo zestaw abonencki ma
      kosztowac okolo 100 USD, od 2006 karty WiMAX maja byc w kazdym notebooku.
      Rozwiazanie jest proste: miasto, czy gmina stawia sobie stacje bazowe i
      anteny [gminny Intranet], koszt sprzetu do 75 % refunduje Unia Europejska. Do
      zrobienia w kazdej gminie. Efekt: szerokopasmowy internet i telefonia lokalna
      za 30 zl miesiecznie.

www.pbo.net.pl/rozwiazania.htm
      • Gość: bad Re: internet droga radiowa IP: 193.19.104.* 07.08.04, 12:50
        Ja rozwniez posiadam lacze z firmy Netup p.Mykowskiego. Przyznaje,ze na
        poczatku przez kilka miesiecy transfer byl naprawde na wysokim poziomie(ok 300
        kB/s).Ale jakis czas temu obnizyl sie MAKABRYCZNIE do ok 30 kB/s czyli spadek
        wyniosl ok 9o% !!!!!!!!!!! Teraz transer przypomina czasami najzwyklejszy
        telefoniczny modem. Widocznie tylko bedac nowym klientem mozna liczyc na wysoka
        jakosc uslugi,a pozniej idzie sie w odstawke. Dodatkowo obsluga klienta w
        firmie Netup pozostawia wiele do zyczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka