Dodaj do ulubionych

Cocer Spaniel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:53
Mam problem ze swoim psem, rocznym Cocer Spanielem jest strasznie dziki i
wszystko mi niszczy czy jest na tą rasę jakaś rada może ktoś ma tej rasy psa
Obserwuj wątek
    • Gość: była właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 19:00
      znam to-nie niszczył ale był strasznie SZALONY,jeszcze powiedz,że jast to
      spanier" złotej"maści(bo to też istotne,zlote tak mają)-to wszystko na ten
      temacik::do 4 roku życia-wieczny szczeniak,dopiero później wyrasta z
      wariactwa.Wierny,oddany,mądry...ale niestety,nieusłuchany
      • Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:48
        niestety złotej maści :((
        • Gość: krzyzak55 Re: Cocer Spaniel IP: *.cpe.marton.net.pl 30.06.07, 21:43
          skoro zdecydowałaś się na tę rasę to masz też coś z jej charakteru nie obrażaj
          się , bądż taka jak on trochę szalona , krnąbrna , zawsze właściciel
          odzwierciedla pupila - nie wybralaś buldoga ?! napewno jesteś super babaką !
          pocieszyłem cię ? przecież te psy są pięęęęęękne !
        • Gość: doler Re: Cocer Spaniel IP: *.cpe.marton.net.pl 30.06.07, 21:44
          a ty jesteś też złota/?
          • Gość: door Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:36
            Spaniel jest rasą myśliwską,i nie dziw się jego zachowaniu.Ten pies potrzebuje
            sporo ruchu,a znając życie z obserwacji to pewnie ,mu go nie zapewniasz.Przed
            wzięciem psa nalezy dowiedzieć sie ,o wymaganiach tej rasy.Pozdro
            • Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:29
              Staram się jak mogę zapewnić mu sporo ruchu nawet wyjeżdżam z nim do lasu by
              się wybiegał ale niestety przeganiają mnie grzybiarze wymachując koszykami i
              krzycząc że pies bez uwięzi biega :(((
              • Gość: door Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:53
                Swego czasu miałem kilka psów ,w tym jednego myśliwskiego i nie wyjeżdżając z
                miasta zapewniałem im sporą dawkę ruchu.Z tymi grzybiarzami ,to chyba lekka
                przesada.Proponuje spacery nad Wisłe,zamek ,Diabelce,Wde.tylko że
                codziennie.Wybiegany pies jest naprawdę grzeczny.Miejsc do spacerów jest
                przynajmniej kilkanaście w mieście.
        • Gość: była właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 20:10
          dodam jeszce ,że te pieski kochają kaluże,uwielbiają brodzić w wodzie ,no i na
          co musisz szczególnie uważać-to pamiętaj o higienie uszu-BARDZO WAŻNE,czesto
          zaglądaj i czyść
          • Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:24
            Z tymi kałużami to fakt uwielbia je i każde jezioro. Z chorymi uszkami mieliśmy
            już do czynienia a teraz bardzo pilnuję by to się więcej nie powtórzyło choć
            weterynarz mówił że u tej rasy to często się zdarza. Może poleciłabyś nam
            dobrego weterynarza bo na razie nie mamy swojego chodzimy do różnych i nie wiem
            komu zaufać bo każdy inaczej mówi.
            • Gość: była włścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 09:32
              powiem tak:wszystkie szczepienia robiliśmy u P. Bachar na podgornej
              14 ..byliśmy zadowowoleni,raz odwiedziłam p. Mazura na W.P.83--i też byłam
              zadowolona,więc trudno mi powiedzieć ,który lepszy....a co do uszek to często
              mu je związuj frotkami u góry tak aby je wietrzył,wygląda wtedy śmiesznie ale
              unikniesz nieprzyjemnej wydzieliny z nich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka