Gość: właścicielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:53 Mam problem ze swoim psem, rocznym Cocer Spanielem jest strasznie dziki i wszystko mi niszczy czy jest na tą rasę jakaś rada może ktoś ma tej rasy psa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: była właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 19:00 znam to-nie niszczył ale był strasznie SZALONY,jeszcze powiedz,że jast to spanier" złotej"maści(bo to też istotne,zlote tak mają)-to wszystko na ten temacik::do 4 roku życia-wieczny szczeniak,dopiero później wyrasta z wariactwa.Wierny,oddany,mądry...ale niestety,nieusłuchany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:48 niestety złotej maści :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzak55 Re: Cocer Spaniel IP: *.cpe.marton.net.pl 30.06.07, 21:43 skoro zdecydowałaś się na tę rasę to masz też coś z jej charakteru nie obrażaj się , bądż taka jak on trochę szalona , krnąbrna , zawsze właściciel odzwierciedla pupila - nie wybralaś buldoga ?! napewno jesteś super babaką ! pocieszyłem cię ? przecież te psy są pięęęęęękne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doler Re: Cocer Spaniel IP: *.cpe.marton.net.pl 30.06.07, 21:44 a ty jesteś też złota/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: door Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:36 Spaniel jest rasą myśliwską,i nie dziw się jego zachowaniu.Ten pies potrzebuje sporo ruchu,a znając życie z obserwacji to pewnie ,mu go nie zapewniasz.Przed wzięciem psa nalezy dowiedzieć sie ,o wymaganiach tej rasy.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:29 Staram się jak mogę zapewnić mu sporo ruchu nawet wyjeżdżam z nim do lasu by się wybiegał ale niestety przeganiają mnie grzybiarze wymachując koszykami i krzycząc że pies bez uwięzi biega :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: door Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:53 Swego czasu miałem kilka psów ,w tym jednego myśliwskiego i nie wyjeżdżając z miasta zapewniałem im sporą dawkę ruchu.Z tymi grzybiarzami ,to chyba lekka przesada.Proponuje spacery nad Wisłe,zamek ,Diabelce,Wde.tylko że codziennie.Wybiegany pies jest naprawdę grzeczny.Miejsc do spacerów jest przynajmniej kilkanaście w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 20:10 dodam jeszce ,że te pieski kochają kaluże,uwielbiają brodzić w wodzie ,no i na co musisz szczególnie uważać-to pamiętaj o higienie uszu-BARDZO WAŻNE,czesto zaglądaj i czyść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:24 Z tymi kałużami to fakt uwielbia je i każde jezioro. Z chorymi uszkami mieliśmy już do czynienia a teraz bardzo pilnuję by to się więcej nie powtórzyło choć weterynarz mówił że u tej rasy to często się zdarza. Może poleciłabyś nam dobrego weterynarza bo na razie nie mamy swojego chodzimy do różnych i nie wiem komu zaufać bo każdy inaczej mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była włścicielka Re: Cocer Spaniel IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 09:32 powiem tak:wszystkie szczepienia robiliśmy u P. Bachar na podgornej 14 ..byliśmy zadowowoleni,raz odwiedziłam p. Mazura na W.P.83--i też byłam zadowolona,więc trudno mi powiedzieć ,który lepszy....a co do uszek to często mu je związuj frotkami u góry tak aby je wietrzył,wygląda wtedy śmiesznie ale unikniesz nieprzyjemnej wydzieliny z nich Odpowiedz Link Zgłoś