Gość: Rysiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:53 Uważam, że ten chłopak ma przed sobą wielką przyszłość. Jestem pewien, że za trzy lata to on zastąpi Pogodę. Z pewnością będzie lepszym burmistrzem. Jego zastępcą powinie zostać Paweł Knapik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :P Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 15:01 Rysiu, juz nikogo mlodszego nie znalazles na kandydata? Nie potrzeba nam niedoswiadczonych malolatow na takim stanowisku. Zeby byc burmistrzem nie wystarczy miec poglady. Trzeba tez troche doswiadczenia zyciowego. "Typowani" przez ciebie maja za soba co jedynie troche napisanego tekstu w lokalnych gazetkach. Nic wiecej. To troche za malo, zeby rzadzic miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajz Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:03 A dlaczego uważasz, że Keller ma przed sobą wielką przyszłość? Bo nigdzie indziej go do pracy nie chcieli i tatuś załatwił mu ciepłą posadkę zarządcy hali? Jeszcze się kompletnie niczym nie wykazał. Poczekaj z taką opinią kilka lat, obserwując jak sobie radzi z prowadzeniem tego obiektu, jakich sponsorów pozyska i jak będzie sobie radził z budżetem. Jak doprowadzi do tego, że hala będzie się utrzymywać bez obciążania budżetu miasta, to można wtedy powiedzieć, że jest dobry. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annasia Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.stk-net.pl 01.10.07, 17:36 Ja słyszalam,że w przyszłych wyborach ma startować Maciek z Klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 19:53 no i jeszcze Rysiu Taxi Driver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Keller Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.stk-net.pl 01.10.07, 21:33 Przy obecnej infrastrukturze w naszym mieście nie ma szans żeby hala na siebie zarabiała. Dla przykładu mogę Państwa odesłać do Solca Kujawskiego, gdzie proporcje finansowe wynoszą 70/30% po stronie strat, choć obiekt dysponuje hotelem i basenem. Niestety takie obiekty z natury są dofinansowywane przez gminy. Poza tym, musicie pamiętać,że pole manewru jest dość ograniczone. Dla niezorientowanych powiem tylko,że istnieje wiele obwarowań nałożonych przez sponsora ligi oraz PLK. To nie jest tak,że podczas meczów koszykówki, możemy wieszać sobie reklamy jakie tylko chcemy. Większość jest zarezerwowana dla Polpaku Świecie. Co do moich ambicji, to wszystkich Was uspokoję, na razie mam co robić i chcę dobrze wywiązać się z powierzonego mi zadania, które uwierzcie, wcale nie jest takie proste .Przykro trochę,że robi się przy tym tak niesympatyczna atmosfera. Nie będę już udowadniał po raz któryś z kolei,że nikt mi niczego nie załatwiał, bo niektórzy i tak dorobią sobie pewną ideologię. Mogę tylko podziękować za słowa otuchy, tym, którzy we mnie wierzą. Moim największym celem, jest to,żeby hala w Świeciu była miejscem, gdzie mieszkańcy czują się dobrze, gdzie lubią przychodzić i odpoczywać od codziennych zmartwień. Proszę Was drodzy Świecianie, stwórzmy wreszcie atmosferę budowania czegoś pozytywnego w naszym mieście. Mamy świetny obiekt sportowy, o którym wiele podobnych miast może tylko pomarzyć. Doceńmy to! Jestem otwarty na krytykę, bo każdy popełnia jakieś błędy. Jeżeli macie jakieś konstruktywne uwagi i pomysły na funkcjonowanie hali w Świeciu, to wiecie, gdzie mnie szukać. Z chęcią wysłucham każdego kibica, który ma coś do powiedzenia w tej sprawie. Chcę żeby to była hala nas wszystkich, tylko wtedy będziemy czerpać z niej radość. Dlatego proszę, wykorzystajmy swój zapał do tworzenia czegoś dla dobra wspólnego, a nie podkładania sobie wzajemnie kłód pod nogi. Czas zmienić mentalność i standardy panujące w naszym mieście! Wierzę,że potrafimy to osiągnąć! Wkrótce uruchomimy stronę internetową hali. Tam też będziecie mogli sobie na mnie poużywać :-) Pozdrawiam wszystkich kibiców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.stk-net.pl 01.10.07, 22:30 kolejny kumoter ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemka Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 22:44 współczuję ci chłopie... Zobaczysz co sie bedzie działo po pierwszym roku ogromnych strat. Nie chodzi tu o twoja osobę, ale każdego na twoim stanowisku. A straty tego boiektu bedą ogromne...Sam wiesz, Pogoda wie, ale chyba nikt z was nie wie jakie to będa straty.Trzeba łapać jakieś koncerty zimą bo inaczej nie będzie nawet 70/30 jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 00:04 Dodaj , że tak naprawdę nie masz nic do gadania. Musisz robic co życzy sobie Medeński. Wspomniałeś już , że reklamy - decyduje Medeński , pomieszczenia - Medeński, zyski z biletów - Medeński, używanie hali przez innych uczestników Medeński bo oni muszą trenowac, pozostają nam PODATNIKOM opłaty i koszty.NP; Na innym forum liczyłem ile Medeński będzie miał zysku z biletów - wyśmiano mnie. A ja podałem tylko cene biletów po 10 zł średnio. / a będą po 25 i ulgowe 15 - przy pełnej widowni a taką zakładam patrząc na zapowiedzi wielkich widowisk POlpaku mmiesięcznie na czysto do kasy Medeńskiego wpłynie ok 50-70 tyś zł A my podatnicy będziemy płacic za amortyzację i użytkowanie hali. To Jest paranoja!!!! Nie można również równo liczyc godziny treningowej dla szkół i Polpaku. Dla szkół włączysz szczątkowe oświetlenie a dla kilku gwiazdorów musi się palic cała arena, bo muszą miec warunki do treningu jak na meczu. Powinieneś skrupulatnie liczyc koszty i na nowej stronie hali systematycznie pokazywac . Aby wszyscy widzieli koszty i zyski z tej hali.Wielu dostanie powiększenia żrenic oczu ile ta przyjemnośc Nas podatników kosztuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 07:14 Bazyl, to czego bys chcial? Zeby nie bylo hali i ludzie wracajac z pracy zamykali sie na trzy spusty w domach, i siedzieli przed telewizorami? Co z tego, ze sa koszty? Kazde takie przedsiewziecie pociaga za soba KOSZTY! Tego sie nie da przeliczyc na zyski i straty, bo to nie fabryka i do zarabiania nie sluzy. Wg twojego toku myslenia, szkol takze nie powinno sie budowac, bo przeciez trzeba tylko do nich dokladac, nie generuja wymiernego (finansowego) zysku. Myslisz, ze remont Domu Kultury tez sie "oplacil"? Nie. Jak postawia fontanne na rynku, to myslisz ze ona bedzie zarabiac? Po to wlasnie placimy podatki, zeby bylo cos poza tym. Miasto nie jest przedsiebiorstwem, zeby pchac pieniadze w interesy przynoszace zyski. Ma budowac to, co ma sluzyc mieszkancom, ich rozrywce, kulturze i przyjemnosciom. Zastanow sie co piszesz, bo twoje wywody sa zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO BAZYLA Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 07:44 Bazyl pajacu oświeć nas i napisz jaki byłby twój plan zagospodarowania hali. Mysle ,że po pół roku zarządzania halą przez Ciebie miasto byłoby bankrutem a TY byś błagał na kolanach Medeńskiego aby Polpak wrócił do hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Tomasz Keller zastąpi na stanowisku Pogodę IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.10.07, 22:57 Myślę, że po dzisiejszej marnej imprezie z okazji owarca hali temat wątku wydaje się mało realny. Odpowiedz Link Zgłoś