Dodaj do ulubionych

Mobilny internet w Play

IP: *.ip.netia.com.pl 01.05.09, 00:38
Bardzo bym prosił wszystkich użytkowników mobilnego internetu w sieci Play o
wyrażenie swojej opinii. Napiszcie czy to w ogóle działa? Czy da się na tym
transferze w miarę pozytywnie poruszać w sieci.
A może ktoś zna lepszy tańszy sposób posiadania neta drogą bezprzewodową?
tylko nie piszcie o netii gdzie za wimax 50pln za net plus 30 za utrzymanie
bezprzewodowego (niewidzialne) łącza...
wypowiadajcie się internauci ze świecia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesio Re: Mobilny internet w Play IP: 188.33.9.* 01.05.09, 01:08
      Właśnie od tygodnia jestem posiadaczem Playa i powiem ,ze w tej cenie nic
      lepszego nie ma.Szybkość 1mb w dwie strony i 10 GB ściagania danych za 40 zyli
      przez pół roku i 80 zyli przez nastepny rok to uczciwa propozycja.Mi w
      zupełności wystarcza polecam.
      • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 02.05.09, 21:03
        i tylko jedna osoba w całym świeciu ma neta z Play...?

pech to pech
        • Gość: ja Re: Mobilny internet w Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:08
          kilkoro moich znajomych ma z Pleya net.Jak na razie wszyscy sobie chwalą.Jak
          ceny to nie wiem.
          • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 02.05.09, 21:12
            ceny znajdują się na ich stronie.
            mi bardziej chodzi o jego działanie. transfer, ciągłość łącza itp...
            • Gość: Zenek Re: Mobilny internet w Play IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.05.09, 18:13
              Play chodzi po infrastrukturze Plusa. Od 2 miesięcy mamy w Świeciu UMTS/HSDPA. Mój IPlus ciągnie rzeczywiste 7,2 Mb/s. Polecam więc Playa, bo to to samo co IPlus, a taniej.
              • Gość: playnet Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 09:48
                Co ty gadasz za głupoty? PLAY ma własną siec nadajników 3G. Internet z PLAY
                działa tylko tam, gdzie są właśnie nadajniki 3G PLAY'a. A w pozostałych
                miejscach działają tylko telefony PLAY po infrastrukturze Plusa.
                Ja mam PLAY od roku. Mieszkam na mariankach i mogę ci śmiało powiedziec, ze
                działa bez zarzutu. Spokojnie nadaje sie do gg, poczty, przegladania stron,
                youtube. Do sciagania dużych plików nie uzywam.
                W takiej cenie naprawde POLECAM!!!
                Proponuje wziac modem HUAWEII. Jest lepszy...
                • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.09, 18:00
                  dzięki za odp. a co z modem na PCMIM? wolałbym taki ponieważ mam lapka z 2
                  wejściami USB i PCMi.. i nie chce ich marnować.

no i co z okolicami świecia takimi jak stare miasto?
                • Gość: roboHWDP Re: Mobilny internet w Play IP: 188.33.15.* 05.05.09, 21:09
                  Do goscia<playnet> Ty ja tez mieszkam na mariankach i ten play to sie nadaje...do GADU GADU!!!Wogole jak kupilem ten modem z playa HUAWEII to po 2 tyg mi sie SPALIL!oddalem to na gwarancje i po nast 2 tyg zadzwonili do mnie,ze mam sie zglosic po odbior modemu..tylko ze nic znim nie zrobili!stwierdzili ze to moja wina -bzdura nie wiem jakbym mial to zrobic.Ja odradzam ten zjebany PLAY wolne to i tylko sie wkurw....Pzdr
                  • matade.com Re: Mobilny internet w Play 05.05.09, 22:38
                    Jeśli zasięg siada zawsze można dokupić antenę do modemu. Najsilniejsze anteny
                    zwiększają moc zasięgu do 50%. Szczegóły na maila firma@matade.com
                    • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.09, 19:28
                      to co polecacie jeśli:
                      1. nie mam możliwości korzystania z netu po kablu.
                      2. rezygnuje z usług neti i ich wimaxu.
                      • Gość: samowar Re: Mobilny internet w Play IP: *.opera-mini.net 07.05.09, 21:51
                        Myślę, że play online jest dobrym wyjściem. Mi chodzi dobrze nawet mimo tego że stosuje jako modem telefon bez HSDPA.

Kablówka też odpada? Pozatym dlaczego rezygnujesz z wimaxa?
                        • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.09, 23:10
                          kablówka odpada ponieważ nie dosięga rejonu starego miasta.
                          a wimax? do póki nie zadzwoniłem i nie zapytałem w jaki sposób można
                          wypowiedzieć umowę internet zamiast 1mb miałem w okolicy 200kb. po telefonie i
                          pytaniu jak zrezygnować nagle ktoś potrafił to naprawić mimo wielu reklamacji.
                          netia oczywiście reklamacje uwzględniała i oddawała 50% opłat ale co net chodził
                          jak żółwik to chodził. drugi powód to taki, że trzeba mieć tel. w sumie rachunek
                          to 69 za net i 40 za telefon w sumie 109. mimo ze to siec bezprzewodowa w
                          przypadku rezygnacji z samego telefonu trzeba opłacać utrzymanie linii za 30pln
                          czy ze 109 można zejść do 80 złotych za net 1mb z umową na 24 miesiące...
                          powodem rezygnacji jest po prostu chęć zmniejszenia opłat.
                          • Gość: hmm Re: Mobilny internet w Play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:00
                            W Netii nie jest wymagane branie telefonu przy podpisaniu umowy o internet. Sam
                            miesiąc temu zakupywałem przez infolinie i po 8 dniach miałem montaż (umowa na
                            drugi dzień kurierem była). W Świeciu jak byś chciał zlecić u przedstawiciela,
                            to twardo obstaje, że nie wolno bez telefonu, co jak sprawdziłem osobiście na
                            infolinii i na www jest nieprawdą.
                            • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 23:18
                              branie telefonu nie jest wymagane ale bez telefonu trzeba płacić za utrzymanie
                              łącza dodatkowo 30pln.
                              • Gość: hmm Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 08:57
                                Nie trzeba płacić za utrzymanie łącza w Netii, tak jest w TP SA. Ja na pewno nie
                                mam dodatkowych opłat. Zadzwoń proszę na ich infolinie i upewnisz się. Zresztą
                                na ich stronie jak byk napisali, że opcja sam internet i nie ma z boku opłat.
                                • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 11:22
                                  chyba jest tu jakaś niejasność...
                                  mam wimaxa czyli droga radiowa, na logikę utrzymanie linii to jakaś bzdura, ale
                                  na infolini powiedziała mi jasno pewna pani że internet bez telefonu oczywiście
                                  ale utrzymać trzeba łącze. :/

zadzwonię jeszcze raz i się dowiem....
                                • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: 87.205.15.* 11.05.09, 08:39
                                  Oczywiście masz racje że nie ma opłat dodatkowych jeżeli jesteś
                                  potpięty na kablu pszy WIMAXE jest to 30PLN.
                          • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: 87.205.15.* 11.05.09, 08:46
                            Ja mieszkam na Sądowej pod samym nadajnikiem PLAY 9komin w
                            psychiatryku) i już nie mogę się doczekać aż skończy mi się umowa
                            żebym mógł zrezygnować z tego gówna , w dzień działa jako tako
                            natomiast wieczorami jak się uda to strona otwiera się około 5
                            minut, może play jest tani ale co z tego jak nie działa . W pracy
                            mamy właśnie internet z Netii WIMAX i zasuwa jak mały samochodzik,
                            jak tylko skończy ni się umowa z PL. to odrazu montuje sobie WIMAX z
                            Netii. 1M bez żadnych limitów kosztuje 49 zł + 45 zł telefon w tym
                            120 minut na UE i Ameryke PółnocnA lub 59 + 30 utrzymanie łącza.
                            Podsumowując co z tego że będziesz płacił mniej za coś co działa do
                            dupy., pozdrawioam.
    • Gość: marek.wro Re: Mobilny internet w Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 20:14
      Co do Play, to słyszałem że jest dobry ale tylkow miastach ( i to tych większych). Więc z prawdziwą mobilnością to ma niewiele wspólnego. Ja się zastanwiam nad Orange Free 39,5. Potrzebuję netu do poczty, do bardzo umiarkowanego surfowania. A i nie chce by mi drenował kieszeń.
      • Gość: a Re: Mobilny internet w Play IP: 94.254.187.* 11.05.09, 23:47
        Ja mam play i mieszkam w małej miejscowości i nie narzekam,w
        porównaniu do iplusa to działa świetnie.
        • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 20:42
          do nicku ss, powinieneś zmienić na przedstawiciel netii.
          jak piszemy o samym internecie to nie wcinaj się z jakimś telefonem którego nikt
          w czasach komórek nie używa.
          • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: 87.205.15.* 13.05.09, 22:02
            Chyba nie rozumiesz, o czym pisze, ja po prostu Cię ostrzegam przed
            mobilnymi gównami typu PLAY o to przecież pytałeś, używam niestety
            tego szajsu i żałuje jak cholera. OK powiem wprost trzeba być
            DEBILEM żeby zamienić porządny Internet od porządnego operatora na
            jakieś mobilne gó..., co działa jak chce i nawet reklamować nie
            można, bo Cię oleją z wysokiego drzewa., Przeczytaj dokładnie umowę
            zanim podpiszesz i definicję mobilnego Internetu. Jak nie działa to
            nie jest wina operatora, w umowie nie ma dolnej granicy transferu,
            więc jeśli działa 1M to super, ale jak już masz Np. 20/6 kilo, (co
            bardzo często się zdarza) to twój pech i nic z tym nie zrobisz,
            możesz pisać do wszystkich świętych i nic nie zdziałasz to jest
            właśnie mobilny Internet?
            • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 23:41
              ok... mobilny internet wszędzie w umowie ma informację: transfer DO n mb/sek...
              jeśli chodzi o wimaxa to się na twoim miejscu bym tak nie spieszył. szanowna
              netia potrafi również ograniczyć łącze i wmawaić klientom iż to wina jakiś
              wymian nadajników o której jedni z infolinii wiedzą, a inni nie, a to przecież
              dziwne. przez 5 miesięcy mój internet z wimaxu 1mb nie osiągał 256kb, co było
              tragedią. dopiero po 5 miesiącach, telefonach, pisemnych reklamacjachi udało się
              to im naprawić. druga sprawa, jak tylko wspomniałem o wypowiedzeniu przez
              telefon nagle wszyscy chcieli mi polepszać sytuacje, promocje itp.

po telefonie do nich i upewnieniu się czy bez dodatkowych opłat można mieć neta
              napisze. jeśli tak to ok jeśli nie, to niczym się nie różnią od tp, czy
              orangefreedom.
              • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 12:09
                Wiem o tym że Netia miała awarie na Wimaxie i działało do bani, ale
                obniżyli na ten czas opłaty, natomiast u mobilnych dostawców
                internetu nie ma o czym marzyć. Jeśli chodzi o Orange free dom pro
                bo chyba otym tu mowa, to wszystko fajnie tyko po I limit 3G (śmiech
                na sali) po II częstotliwoś nadawania (stare pasmo Centertela NMT)
                analogowa i można ją zakłucić nawet mikserem lub betoniarką.
                • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 19:28
                  Po telefonie do netii a konkretnie po ich telefonie do mnie z obawami że stracą
                  klienta, dowiedziałem się na 100% o tym iż niemożliwe jest posiadanie u nich ot
                  tak internetu bez telefonu.

Jest to możliwe jeśli ma się linie telefoniczną u kogokolwiek. jeśli nie, koszt
                  utrzymania linii to 30 pln a telefony chyba 40.

jeśli masz internet bez dodatkowych kosztów w wimaxie to potwierdź to. jeśli
                  masz internet a dodatkowo linie telefoniczną to sprawa jest jasna.
                  • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 21:21
                    ciężko z tym netem w Świeciu...
                • Gość: dla zainteresowany Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.09, 23:49
                  www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23733589,Swiecie_Komputery__Uslugi,1028-323.html
    • Gość: logos Re: Mobilny internet w Play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 08:05
      mam i nie narzekam działa
      • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.09, 23:39
        Teraz jak ktoś bierze stacjonarny internet z Netii ,obojętnie
        w jakiej technologii i opcji(np. 8M za 79zł, albo 4M za 49zł), to w
        tej samej cenie dostaje dodatkowo mobilny internet z PLAY ,
        całkiem za friko. Fajnie co.
        • Gość: no Re: Mobilny internet w Play IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.09, 23:49
          nie ma nic za darmo
          • Gość: dla zainteresowany Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.09, 23:51
            www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23733589,Swiecie_Komputery__U
            slugi,1028-323.html zapraszam
            • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.09, 21:09
              oczywiście że nie ma nic za darmo.
              reklama mówi: internet taki i taki a do tego internet mobilny bez dodatkowego
              abonamentu. chodzi w tym wszystkim o to że dodają go do rachunku co miesięcznego
              w netii.

w przypadku ograniczenia do 100mb ściągnięcia w miesiącu 9,99 a do 1gb 29,90.

to się po prostu nie opłaca.
              • Gość: ?? Re: Mobilny internet w Play IP: 67.159.5.* 09.08.09, 09:48
                Ale z matmy to Ty nie byłeś zbyt dobry?Jak kupujesz cały pakiet to 00mb masz za
                frii. Pozatym dotychczasowe ceny neta stacjonarnego nie zmieniły się, więc jest
                to tylko dodana opcja. Jak masz domowy Internet np 4Mb/s bez limitów, za 56zł
                miesięcznie, to dodatkowy internet mobilny nawet z małym limitem ,ale bez
                dodatkowych opłat, jest bardzo fajnym rozwiązaniem. Netia oferuje również
                internet bez opcji mobilnej , bez konieczności posiadania telefony stacjonarnego
                i bez opłaty za utrzymanie łącza, np 8Mb/s za 79zł miesięcznie. Porównywałem
                oferty i nie ma lepszej na rynku.
                • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 11:06
                  lepiej się dopytaj ludzi w netii.

nie ma u nich takiej opcji jak posiadanie neta bez telefonu lub utrzymania
                  linii, chyba ze masz linie u innego operatora. jesteś pewny że coś takiego jest
                  to mi to załatw kolego.

a dodatkowa opcja? co ty piszesz. zapoznaj się z tym na www i potem wypowiedz
                  się czy to jest darmowa dodatkowa opcja. ja tam znalazłem tylko i wyłącznie
                  dodatkowe opłaty.
                  • Gość: ?? Re: Mobilny internet w Play IP: 67.159.5.* 09.08.09, 21:52
                    Mam internet z Netii i nie płacę żadnej opłaty za utrzymanie łącza. Widzę, że Ty
                    też masz internet z Netii. a w jakiej technologii jest on dostarczany??
                  • Gość: ?? Re: Mobilny internet w Play IP: 67.159.5.* 09.08.09, 21:56
                    Piszę DODANA opcja, a nie dodatkowa, oznacza to tylko ,że nie jest to
                    konieczność i czy weźmiesz ten mobilny czy nie to cena za internet stacjonarny
                    jest taka sama.
                    • Gość: internauta Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 23:32
                      mam netie w wimaxie.

ale dzwoniąc i pytając się o netie na lini tp wszystko jest ok. jeśli tej linii
                      nie ma i chce się mieć sam net konsultant zapewnia iż albo płacimy utrzymanie
                      łącza, albo utrzymanie telefonu.

a opcja z netem mobilnym jest płatna jak to wynika ze strony czy tak czy tak.
                      • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.09, 00:45
                        Witam. No, jeśli masz Wimaxa to niestety albo telefon albo
                        utrzymanie łącza, ale to i tak lepsze niż nic, jeśli masz wimaxa i
                        telefon to za ten mobilny Internet do 100M musisz zapłacić dodatkowo
                        9, 9 zł, gdybyś miał linie Netii lub TP i wziąłbyś pakiet z
                        telefonem to nie płacisz wtedy nic za ten mobilny Internet, płacisz
                        za ewentualne zwiększenie transferu, co możesz dokonać w dowolnym
                        momencie, takie doładowanie jest ważne chyba coś około 60 dni i są
                        różne opcje. Jeżeli masz możliwość podłączenie linii z TP to wtedy
                        możesz wziąć sobie Np 8Mb/s za 79zł bez żadnych dodatkowych kosztów,
                        czyli bez telefonu i bez utrzymania łącza no i oczywiście bez
                        limitów transferu. Jeżeli klient posiada możliwość podłączenia linii
                        netii to wszystkie dostępne opcje Internetu można podłączyć bez
                        telefony i opłaty utrzymaniowej. Jeżeli masz Wimaxa i nie masz
                        dostępnej innej opcji dostępu do Internetu, to i tak nie źle, bo w
                        TP żeby mieć neo musisz mieć tel. za minimum 50 zł(60 minut) lub
                        pałcić 36 zł za utrzymanie łącza, a 1Mb/s kosztuje dodatkowo 64 zł.
                        W Netii przy Wimaxie za 1Mb płacisz 59+30 z utrzymaniem 2Mb/s
                        74zł+30 lub 49+45 z telefonem (144 minuty do wygadania) 2Mb/s
                        64zł+45. Rachunek jest chyba prosty. Pozdrawiam.
                        • Gość: ss Re: Mobilny internet w Play IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 13:35
                          www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23747847,Swiecie_Komputery__Uslugi,1028-323.html
                          • Gość: antonio skarpaczi Re: Mobilny internet w Play IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.09, 10:12
                            Ale ktoś opowiada bzdury że mieszka w małej miejscowości i ma neta z play !!!
                            Net w play-u działa praktycznie u nas na terenie Świecia, jest on pod
                            technologią 3G i nic innego. Ja mam od 3 lat iplusa i działa ok. Mieszkam pod
                            Swieciem i mam tylko po EDGE bo nawet plus 6 km od świecia nie ma 3G. Piszecie
                            o mobilnym z netii tylko zobaczcie zasięg 55 % !!!!robi wrażenie,
                            rzeczywiście!!! No to teraz weżcie sobie laptopa i jedzcie np. na morze z swoią
                            netią, powodzenia. Ja miałem i plusa i działał w mielnie ok.
    • Gość: ? Re: Mobilny internet w Play IP: *.chello.pl 29.08.09, 16:29
      Witam, mam pytanie - obiło mi się dziś o uszy, że korzystając z internetu w play
      nie można wykonywać rozmów przez Skype, Voip discount itp. Czy to prawda? Bardzo
      proszę osoby, które maja internet z playa, o info. Z góry dziękuję i pozdrawiam
      ( i z nadzieją, że to info to fantazje znajomego).
      M
      • Gość: antonio skarpaczi Re: Mobilny internet w Play IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.09, 21:07
        Praktycznie w żadnym internecie bezprzewodowym ( chodzi o sieci komórkowe) nie
        będzie działał np. skype, tzn. będzie działał ale będzie się zacinał. Problem
        polega na tym że fale np. play, iplus, itd. sygnał nadawany jest w różnych
        falach, a np. stałe łacze na którym działa skype jest nadawane cały czas na
        jednym poziomie n o i wtedy działa.
        • Gość: lolek Re: Mobilny internet w Play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.09, 21:25
          To jakiś bełkot. Internet od Playa ma słaby zasięg, z pewnością nie jest
          mobilny, szybkość nie poraża, limity bolą bo upload jest także wliczany, czasami
          w godzinach szczytu (np. niedziela wieczór) działa fatalnie, panel klienta na
          stronie play wiecznie sypie 30 znakowymi kodami błędu ale z zarzutem, że nie
          działa voip spotykam się po raz pierwszy.
          Swoją drogą rozglądam się za jakimś stacjonarnym netem zamiast słabo działającej
          osiedlówki ale najwyrażniej poza obszarem obsługiwanym przez upc to w tym kraju
          jest do wyboru płacenie za zupełnie niepotrzebny telefon stacjonarny albo tyle
          samo za nic a.k.a "utrzymanie łącza" -_-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka