Gość: Mirka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 08:31 Czy ktoś orientuje się czy istnieją jeszcze w Świeciu takie instytucje jak żłobki??? i jak wygląda sprawa z odpłatnością... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wally-gator Re: żłobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 08:52 Jest tylko jeden...Ale za to moim zdaniem z dobrą i fachową opieką. Znajduje się na ul. Chmielniki, a odpłatność to bodajże 80 zł + ok. 3 zł za każdy dzień wyżywienia. Ale dokładnie nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujas domel Re: żłobki IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 10.12.03, 09:55 potwierdzam - jest zlobek na chmielnikach. 3PLN/zywonosc na dzien - czym oni tam karmia te maluchy? szparagami z kawiorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: żłobki IP: *.stk.pl / 80.51.243.* 11.12.03, 13:56 Natomiast na terenie po byłej jednostce wojskowej jest INKUBATOR dla niedogrzanych przez komunę i wyziębionych przez dzisiejszy jedynie słuszny system. Tylko ile tam biorą tego nie wiem. Fakt napewno trzeba mieć znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: żłobki IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 18:04 Inkubator do dla żłobka początek nie byle jaki, Bo w nim dojrzewają przyszłe niemowlaki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom XV Re: żłobki IP: 80.51.243.* 12.12.03, 19:23 A jak się robi niemowlaka? Czy wystarczy kawałek flaka? Jeśli ktoś lepiej wie To proszę niech opowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: żłobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:18 Na razie żłobków w mieście porządnych jeszcze nie ma. Ale około 23 grudnia będą w każdym kościele, tylko trzeba kadeta ciepło ubrać, a karmić je będą Pełechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: żłobki IP: 80.51.243.* 15.12.03, 19:15 A jak dobrze się niektóremu poszczęści to go jeszcze wymolestują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: żłobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:37 rany boskie jakie to było mądre nono..... na taką odpowiedź właśnie liczyłam ale nie rozumiesz o czym mowa chyba... : żłobek a żłóbek to jest zasadnicza różnica ale chyba nie dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom XV Re: żłobki IP: 80.51.243.* 20.12.03, 18:18 Za Komuny były żłobki, bo Świecie się rozwijało. Przyszła "S" żłobki zlikwidowano, bo Świecie zaczęło się zwijać. Odpowiedz Link Zgłoś