Dodaj do ulubionych

poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolicach..

11.12.05, 12:07
urodziłem się między Brodnicą i Rypinem , mam w tych okolicach wielu bliskich
, odwiedzam te okolice rzadko , ale intersuje sie historią i dniem
teraźniejszym tych miejsc ... proszę o tytuły i ewentualnie mozliwość ich
nabycia ... za pomoc dziękuję ... w przypadku mozliwości odkupienia proszę o
mail , odezwę się natychmaist..szczególnie interesują mnie pozycje zwarte
związane z historią tego regionu ....pzdr i dziękuję ....
Obserwuj wątek
    • anaiss Re: Kilka pozycji 11.12.05, 16:50
      1. Brodnica: siedem wieków miasta / pod red. Jerzego Dygdały ; aut. Dorota Bartnicka
      2. Brodnicki Park Krajobrazowy: szlaki przyrodniczo-turystyczne / [oprac. tekstu zespół pod kier. Andrzeja Przystalskiego w składzie Szczepan Burak
      3. Studia nad strukturą przestrzenno-funkcjonalną miasta - przykład Brodnica / Andrzej Matczak, Daniela Szymańska.
      4. Powiat i miasto Brodnica w walkach o niepodległość 1914-1920 rok/ oprac. i wydał Sylwester Bizan.
      5. Materiały genealogiczne szlachty parafii Rypin 1675 - 1808: na podstawie kościelnych ksiąg metrykalnych parafii św. Trójcy w Rypinie / oprac. i wyd. Piotr Mysłakowski.
      6. Brodnica / Krystyna Moisan-Jabłońska tekst i zdj.
      7. Podstawowe informacje ze spisów powszechnych: gmina wiejska Brodnica - powiat śremski, województwo wielkopolskie / Urząd Statystyczny w Poznaniu ; [kom. red. Bogdan Reiter et al. ; red. gł. Kazimierz Kruszka].
      8. Brodnica : informator miejski / [tł.: Wiesława Domańska].
      9. Brodnica : Strasburg / Jacek Borkowski ; [tekst ang. Małgorzata Borkowska].
      10. Brodnickie ulice / Jerzy Wultański.
      11. Brodnickie sylwetki: regionalny słownik biograficzny / Jerzy Wultański.
      12. Brodnickie nekropolie / Jerzy Wultański.
      13. Brodnica 1414: finał wojny głodowej: w 590 rocznicę wydarzeń / Paweł Stanny.
      14. Rypin: a imię ich godnym będzie / pod red. Mirosława Krajewskiego.
      15. Rypin: szkice z dziejów miasta / pod red. Mirosława Krajewskiego.
      16. Rypin w poezji / wybór i oprac. Mirosław Krajewski ; Dobrzyński Oddział Włocławskiego Towarzystwa Naukowego, Ośrodek Kultury Dobrzyńskiej Stowarzyszenia "Civitas Christiana" w Rypinie.

+ polecam Katalog Bibliotek Rozproszonych :-)
      Spróbuj w lokalnych antykwariatach.
      Pozdrawiam,
      anaiss
    • sto100 Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic 12.12.05, 15:04
      w naszych księgarniach sporo i często książki takie goszczą.
      Dużo autorstwa pp Bizana, Wultańskiego, a ostatnio o brodnickim sporcie
      napisali razem Tomek Ziemba i Zbyniu Bukowski(nauczyciel zresztą, tzw. wf).
      Jeżeli chodziłeś tutaj do szkół to znasz. Gdzie poza Brodnicą można je
      dostać, trudno powiedzieć, najlepiej jednak kupować tu, przez znajomych,
      rodzinę, mówisz, że masz bliskich. I przyjedź, zobacz.
      • soter_mlodszy Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic 14.12.05, 19:53
        hm...książkę widziałem przelotnie w sklepie,
        nie kupiłem, autorzy nie wiele się wysili, nie ujeli dość sporego kawałka czasu
        w wielu dyscyplinach, posiłkowali się pracą Pana K.Kupczyka, co jak wiemy
        pisana była dawano nakreślili obraz ale nie cały,rozumiem nie było miejsca, ale
        po co mi książka w 2006 roku co kończy się na 2000!!!

bogate miasto w wydarzenia sportowe, wielokierunkowo-sportowo się rozwijające i
        wypuszczać knota, po to by zrealizować TYLKO pomysł, uważam za bezsens!

ave!
    • Gość: krzyjank Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 21:06
      bardzo dziękuję za pomoc .... wszystkiego dobrego na święta ....
      • sto100 Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic 18.12.05, 21:54
        Wzjemnie, wzajemnie.
        A jak nasze miasto ładnie ustrojone!
    • Gość: krzyjank Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 26.12.05, 19:20
      szkoda ze tego w tym roku nie widzialem ale mam nadzieje ze zobacze piekne
      iluminacje w sylwestra..............
      • megalomaniac Re: poszukuję książek o Brodnicy,Rypinie i okolic 26.12.05, 22:42
        oby prądu starczyło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka