Gość: ja IP: 83.1.124.* 08.05.10, 13:48 Czytajcie dzisiejszy tj, 8-9.05 "NASZ DZIENNIK", wiele ciekawych artykulow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Nasz Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.10, 15:30 Czytaj"lechowskiego 51"-powinno Ci wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
filister45 Re: Nasz Dziennik 08.05.10, 16:25 Dlaczego wtrącasz się w nie swoje sprawy. Ktoś poleca artykuły w Naszym Dzienniku a ktoś np w polskojęzycznych mendiach. Nie widziałem żeby ktoś kto poleca GeWu spotykał się z krytyką choć czytanie tej ściery powinno być dla myślącego człowieka obciachem. Wyłącz TVN, powieś GeWu w kiblu i włącz ROZUM, choć dla niektórych może być trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.113.* 08.05.10, 15:58 Dzięki za przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 16:40 nasz dziennik - tez mi lektura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diament Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 17:26 Nie przejawiaj prło stadnego myślenia. Zawsze lepiej dowiedzieć się zcegoś z dwóch źródeł a nie tylko z jednego. Jakeś taki mądry to powiedz czy taki text w chwili obecnej mógłby ukazać się w GWównie? www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100508&typ=po&id=po22.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 18:15 wole czytac GW niż brednie gazety rydzyka nastawionej tylko na pochwałe pis-u i krytyke po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.123.* 08.05.10, 18:22 oto co sie w naszym dzienniku naprawde liczy: www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100508&typ=po&id=po29.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:42 Dopiero teraz zauważyłem że ten zamordysta, lewak Xulu, oprócz Nożów na Wyspiańskiego wyciął wątek: Brońmy polskich mediów i uczelni. Taki to lewak ten wzmiankowany Xulu!!! No, cóż po to jego (tego lewaka Xulu) ideowi przodkowie mordowali starców, kobiety (a ze skóry żywcem zdartej z dzieci robili bębny) w Wandei, to po to lewacy tacy jak Xulu kładli księży i zakonnice pod koła ciężarówek w Hiszpanii w 1936 roku, to po to ten lewacki zbir Guevara Che mordował całe wioski w Ameryce Południowej by teraz lewak Xulu zamordyzm na tym forym mógł trzymać i biednym ludziom zamiast chleba , pracy i pociechy oferować (ten lewak Xulu) nienawiść w postaci opluwania Kościoła Katolickiego i wiernych sług Jego kapłanów, ogłupiając tym tych biednych ludzi, tumaniąc i odciągając od prawdziwych przyczyn nędzy, to jest od wiedzy na temat działalności różnych masonów, liberałów i wolnomyślicieli którzy swoimi szalonymi teoriami (patrz np. Pol Pot w Kambodży)nędzę na świecie tym czynią i w biedę i czarną rozpacz wpędzają miliardy biedaków pchając świat ten w ręce Złego.. Taki to ten lewak Xulu jest straszny. Nie bierzcie przykładu z lewaka Xulu. On jest "be" I dlatego muszą pochwalić Perłę za ten adres któren on zapodał. Tak, dobrze zrobił Perła (w przeciwieństwie do tego lewaka Xulu który jest "be") bo dzięki temu wiemy gdzie słać nasze pieniężne datki na wspomożenie walki z lewactwem bezbożnym (jakie to uskutecznia ten lewak Xulu) Brawo Perła. Wspieranie polskich mediów i polskich uczelni jest naszym obowiązkiem i dlatego za Perłą powtórzę: Polaku, chrześcijaninie ! Spełniłeś swój obowiązek? WYsłałeś już comiesięczny datek ? Pamiętaj! Nie pytaj co Radio ma Tobie zrobić! Ty pytaj co TY możesz zrobić dla Radia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:13 Do Dady-dziękuję ,że dzięki Tobie znów sięgnęłam po Biblię.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustak Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:16 Ja nie czytam i nie myślę bo za mnie to robi Rydzyk . Z resztą za większość Polaków . Dlatego jest w naszym kraju , jak jest ! Ci co uważają że jest inaczej to właśnie ci co za nich myśli właśnie ksiądz. No besztajcie mnie, bo tyle tylko robicie samodzielnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:54 @dada, moim dilerem sie nie powstydze, ale twoj jest mistrzem swiata :) daj namiary, bo tez tak chce ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 10.05.10, 20:09 Redemptorysta z Torunia ma wielkie serce,a dobroci w tym sercu tyle, że regularnie przypomina swym słuchaczom,by nie zapominali o swych braciach w wierze i dzielili się z nimi kasiorką.Za to mogą sobie do woli czytać Biblię i klepać paciorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Nasz Dziennik IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 23:02 Czlowieku, co Ty pleciesz. Mam pytanie, czy dales choc zlotowke na to radio, bo jesli nie to o co Ci chodzi. Ja daje i nie narzekam, a daje bo chce radia niezaleznego od zadnej propagandy ,radia polskiego, gdzie dekalog tzn. prawda i sprawiedliwosc. Zastanawiam sie jak mozna byc tak ciemnym aby nie odroznic zla od dobra. Jestes zauroczony liberalizmem, nie przecze wygodne, ale ma swoj koniec. Pomysl o dzieciach czy wnukach. Spiesz sie wiec powoli, bo czasem szybko nie znaczy dobrze. Konserwatyzm zastanow sie, nie jest przeciwko postepowi, ale z zasadami. Nie mysle robic Ci wykladu, do tego sa uczeni i prawdziwa ksiazka, ale radze czytaj wiele i roznych a bedziesz mial wyposrodkowany poglad. Zapewniam Cie ze czytam Nasz Dziennik i slucham Radia Maryja i Telewizje Trwam ale tez Rzeczpospolita i czasem Gazete Wyborcza i Nie, choc przyznac musze ze nigdy bym nie wydal zlotowki na te rewelacje, czytam czasem przy okazji. Jak widzisz mnie wiedza nie parzy, a Ty zaparles sie jak wol i plujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Nasz Dziennik IP: *.tktelekom.pl 11.05.10, 08:52 rzucaj rzucaj srebniki i siej i siej i siej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 11.05.10, 09:33 Wacku.Jeśli wg Ciebie Radio Maryja nie sieje propagandy,to Ty masz pomroczność jasną i ciemną zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: Nasz Dziennik 11.05.10, 09:32 Filister znaczy kołtun. This enough. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Nasz Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 07:35 Jeden z bohaterów "Stawka większa jak życie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:32 Ktoś,który kiedyś musi mi jeszcze coś wyjaśnić.Zapytam innym razem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 12.05.10, 10:40 Znajoma. Dlaczego innym razem? Znowu studiujesz Biblię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 14:44 Wczoraj "wyszłam" z Księgi Wyjścia.Przeszkadza Ci to Noe?Czytam codziennie i może dlatego mam więcej siły ,aby nie odpowiadać na posty "gościa".Nie zabiegam o popularność na tym forum.Denerwują mnie ciągłe "zaczepki".Wbrew pozorom jestem skromnym człowiekiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 22.05.10, 11:32 Polecam dzisiejszy tj. 22-23 maja "NASZ DZIENNIK" a w nim artykuly: - "Jestesmy Narodem gotowym do zrywu" - wywiad z Ojcem dr. Tadeuszem Rydzykiem. - "To nie jest wybor miedzy Platworma a PIS" - wywiad z Joachimem Brudzinskim, - "Obsesja straszenia" - ks.bp. dr Adam Lepa, - "Koncentracja i skupienie, kontra chaos i panika" - Wojciech Reszczynski, - "Szal walki o wladze" - ks. prof. Czeslaw s. Bartnik, - "Nigdy jej nie doscigne" - wywiad z synem Januszem, i jeszcze wiele innych ciekawych artykulow. Wyjatkowo ciekawe wydanie gazety. Z calego serca polecam, rowniez tym co czytaja "Nie" i "Gazete Wyborcza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 12:17 Wolę "Fakty i Mity". "Nie" jest mało ciekawe, Koszerna mierzi tak jak i inne tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika fascynująca tematyka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 22:14 na pewno... nawet nie rzucę okiem w kiosku, interesuje mnie jednak ten janusz, jakiś syn, czyj potomek???? Którą chce doścignąć???? I po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika pytam ponownie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 22:10 wyszłaś znajoma z księgi wyjścia już dosyć dawno i nie piszesz nam dokąd doszłaś, już chyba ogarnął mnie syndrom sztokholmski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 23.05.10, 22:51 Poniewaz zaparla sie Pani i obiecuje ze nie bedzie czytac, to przynajmiej moze Pani przeczyta odpowiedz na ostatnie pytanie do Ojca Tadeusza Rydzyka. -Czy nie uwaza Ojciec, ze Polska znalazla sie w szczegolnym momencie swojej historii? - Pan Bog daje nam ostatnie piec minut. Widze potrzebe zrywu. Jako Narod mamy do spelnienia zadanie. Ale tylko jako Narod silny i piekny bedziemy liczyc sie w swiecie. Inaczej zostaniemy przyslowiowym pucybutem Europy. Pucybut to tez dobry zawod, ale gdy jest z wlasnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 24.05.10, 11:55 Poniewaz nie lubisz czytac, to choc troche wiedzy ta droga chce Ci dostarczyc. W polecanym "Naszym Dzienniku" w artykule "Obsesja straszenia" ks. bp dr Adam Lepa pisze m. immymi: "W manipulowaniu spoleczenstwem stosuje sie coraz bardzej wyrafinowane techniki. Odbiorca naiwny i latwowierny albo nic nie rozumie z przekazywanych w mediach tresci, albo przyjmuje wszystko dokladnie pod dyktando manipulatorow. Inaczej reaguje odbiorca krytyczny, ktory korzysta z wielu zrodel informaci, porownuje je i dlatego wie, gdzie jest prawda, a gdzie zaklamanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Pani Monika, ha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 22:01 ...jak Pani Monika dożyje 75 lat to chce się opalać topless na ciepłych plażach, będzie chciała mieć kasę na leczenie i jedzenie, nie będzie latać po kościołach i nabijać kabzę klechom, bo dość będzie miała tej waszej cywilizacji śmierci, propagowanej przez waszych kaznodziei, Pani Monika będzie się opalać bez stanika i będzie się śmiać z armii rydzyka...O, jak mi się ładnie zrymowało. Ale to jest mój priorytet na starość....i tego się będę trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha ha ha Re: Pani Monika, ha... IP: 83.1.124.* 25.05.10, 00:11 A mój parytet na dawanie kasiory na klechtę.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 25.05.10, 16:12 Pojutrze tj. 27.05 czwartek o godz. 20.00 na TVP historia film pt. "Pulkownik Kuklinski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:01 ciekawe że prostackie lewaki tego forum (co to tylko baczą by xsiądz po kolendzie nie za dużo wziął (a najlepiej dopłacił) jakoś nie chwytają tego tematu: biznes.onet.pl/zloza-gazu-jak-stragan-z-pietruszka,18567,3231362,1,prasa-detal Ot, chore z nienawiści lewactwo obudzi się na kupie gnoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS z tobą!!!!!!!! Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 16:49 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: dada napisał(a): > ciekawe że prostackie lewaki tego forum (co to tylko baczą by xsiądz > po kolendzie nie za dużo wziął (a najlepiej dopłacił) jakoś nie > chwytają tego tematu: > rel="nofollow">biznes.onet.pl/zloza-gazu-jak-stragan-z- pietruszka,18567,3231362,1,prasa-detal > > Ot, chore z nienawiści lewactwo obudzi się na kupie gnoju...<<<<<< Bo to jest świeckie forum, bogobojna PiSioreczko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Nasz Dziennik a lewactwo zakomplexiałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:47 dada, naucz się pisać po polsku, nie zrzynaj tych swoich kazań z internetu, po prostu wklejaj linki, przecież to nie ty jesteś ich autorem i nie złorzecz,a jak nie masz nic do powiedzenia OD SIEBIE TO MILCZ, bo jezus przecież nauczył cię kochać i miłować, obowiązują cię przykazania miłosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika wstyd ale byki ortografy same IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:56 dada pisze bardzo nieskładnie,bardzo chce być grożny,kogoś chce wystraszyć, ciągle w kólko jedno i to samo, dada zmień bajkę, bo zieeeeeeeeeeeeeeeewamy z nuuuuuuuuuuuuuuudóóóóóóóóóóów,buahahaha... myślę, że to zioło! ecik, nie martw się w PL, jak na razie są tylko 2 płci, poczekamy, zobaczymy, może będzie w przyszłości monikoecik lub ecikomoniś, tylko uciecha z tego będzie. Serducho w górę, dobrze jest, pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 29.05.10, 14:51 I tym razem proponuje wydanie sobotnio - niedzielne Naszego Dziennika, a w nim: - Wieza podawala mylace komunikaty, - Rodzina w potopie kontrkultury, - Niemcy moga siegnac po kontrole nad UE, - Popierajacy in vitro nie powinien deklarowac sie jako katolik, - Dlaczego zostawiliscie sledztwo w rekach ludzi rodem z KGB wywiad z dysydentem rosyjskim Wladimirem Bukowskim, - Skrzetuski przechodzi przez bagno Piekna gazeta, wiec proponuje a szczegolnie wydanie sobotnio - niedzielne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.119.* 29.05.10, 16:19 Katoliku, dla higieny psychicznej poczytaj sobie z rozpędu "Fakty i mity" oraz "Nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Nasz Dziennik IP: 83.1.124.* 29.05.10, 22:12 Przeciez wyzej pisalem ze czytam wszystko, albo inaczej - duzo. Na "Nie" i "Gazete Wyborcza" grosza nie wydaje ale czasem czytam i przyznac musze ze rewelacje "Nie" mnie nie przekonuja, natomiast GW czytam, ale srodowisko zdecydowanie odrzucam. Boje sie jednak, ze Ty czytasz tylko Mity, bo o tym juz ktorys raz piszesz. Proponuje "Nasz Dziennik" i "Gazete Polska" - tu pisza po Polsku. Czytam i wyciagam wnioski, czytaj i Ty , mam nadzieje ze sie nawrocisz. Niewiedza jest przyczyna bladzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawosławny Bez Polski! Gdzie był prezydent patriota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:05 Europa jednoczy się w walce o krzyż. Polska nie dołączyła Wśród krajów, które wesprą Włochy w procesie przed strasburskim Trybunałem dotyczącym umieszczania krzyży w szkołach, nie ma Polski Europa jednoczy się w walce o krzyż Po raz pierwszy w historii 10 państw zjednoczyło się, aby wesprzeć kraj, wobec którego toczy się postępowanie przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka. Chcą w ten sposób wspomóc Italię w walce o wolność religijną. Nie ma wśród nich Polski. Dziesięć spośród 47 krajów zasiadających w Radzie Europy skierowało formalne zapytanie do sądu o możliwość przyłączenia się jako dodatkowy podmiot do procesu innego członka. Włochy zostały poparte przez: Armenię, Bułgarię, Cypr, Grecję, Litwę, Maltę, Monako, SanMarino, Rumunię oraz Rosję. Oprócz wymienionych jako tzw. trzecia strona, czyli podmiot posiadający status "amicus curie" (doradca sądu), do sprawy przystąpili także m.in.: Europejskie Centrum Prawa i Sprawiedliwości (ECLJ), 33 posłów Parlamentu Europejskiego, organizacja obrony praw człowieka Greek Helsinki Monitor i stowarzyszenie prawników Eurojuris. Postępowanie dotyczy oskarżenia wniesionego w listopadzie ubiegłego roku przez muzułmankę fińskiego pochodzenia Soile Lautsi, która zaskarżyła Włochy do ETPCz za to, że w szkole, w której uczy się jej dziecko, wbrew jej prośbie nie zdjęto ze ściany krzyża. Wówczas Trybunał przyznał rację kobiecie. W uzasadnieniu wyroku stwierdzono, że obecność krzyży w klasach stoi w "sprzeczności z prawem rodziców do edukacji swoich dzieci zgodnie z ich przekonaniami, i prawem dzieci do wolności religijnej". Według sądu, dzieci uczące się w szkołach, gdzie na ścianach wiszą krzyże, mogą się czuć "kształcone w środowisku naznaczonym piętnem danej religii". Włochy odwołały się od tej absurdalnej decyzji. Wszystkie wymienione wcześniej podmioty przystępujące do procesu domagają się odrzucenia zeszłorocznej decyzji ETPCz. Swoje uwagi będą mogły wnosić w formie listów, a także wypowiedzi ustnych, oraz brać udział we wszystkich posiedzeniach dotyczących tego postępowania. Najbliższe posiedzenie w sprawie Lautsi vs. Włochy odbędzie się 30 czerwca, a ostateczny wyrok spodziewany jest pod koniec roku. Dyrektor Europejskiego Centrum Prawa i Sprawiedliwości Gregor Puppinck napisał w oficjalnym oświadczeniu skierowanym do Strasburga, że rozpoczynająca się wkrótce sprawa jest niezwykle znaczącym precedensem w historii pracy Trybunału. Jak zauważył, zazwyczaj państwa europejskie wstrzymywały się od jakichkolwiek interwencji w pracę ETPCz lub interweniowały jedynie wtedy, kiedy sprawa dotyczyła ich samych. "Sprawa Lautsi jest unikatowa i bezprecedensowa. Dziesięć państw chce w rzeczywistości wskazać sądowi, gdzie jest granica jego jurysdykcji, gdzie kończy się jego zdolność do tworzenia nowych 'praw', działających przeciwko państwom członkowskim" - czytamy w oświadczeniu. Zaznaczył, że ta kwestia powinna doprowadzić do powrotu równowagi w orzecznictwie sądowym w prawie europejskim, w obszarze którego w ostatnim czasie strasburski Trybunał był postrzegany jako instytucja wręcz nieomylna. Jak zauważa ECLJ, rolą Trybunału jest bowiem interpretacja zapisów Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, nie zaś "obowiązek sekularyzacji edukacji w Europie", który sobie prawie przypisał. Kwestie, o których czytamy w oświadczeniu, regulują dokumenty zawarte między danym krajem a Stolicą Apostolską, a wyżej wymieniona konwencja w swoich zapisach zawiera pełne poszanowanie dla tego rodzaju umów. Występując wspólnie przeciwko wyrokowi, rządzący dają jasną polityczną odpowiedź na pytanie, co sądzą o takim przekraczaniu uprawnień przez Trybunał. Zdaniem Puppincka, ogromne znaczenie ma także fakt, że to wspólne wystąpienie państw jest jednocześnie wielkim przymierzem pomiędzy katolikami a wyznawcami prawosławia w kontekście coraz bardziej pogłębiającej się sekularyzacji. W połowie państw przystępujących do procesu dominuje katolicyzm, a w połowie - prawosławie. "Kraje te jednoczą siły, aby chronić swoje religijne dziedzictwo i wolność, aby potwierdzać, że symbole chrześcijańskie mają naturalne prawo do wystawiania na widok publiczny w chrześcijańskich krajach" --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś