Gość: uczeń IP: *.smsiarkowiec.pl 26.05.10, 19:34 Witam Proszę o jakieś opinie na temat dwóch szkół "Budowlanka" czy "Kozyrówa" Interesuje mnie technikum informatyczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: gdzie do technikum IP: *.smsiarkowiec.pl 26.05.10, 21:36 Wybiegne troche poza temat. Najwięjszy wybór technicznych kierunków ma "Górnik". Polecam teleinformatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: gdzie do technikum IP: 83.238.199.* 26.05.10, 23:42 Odradzam GÓRNIKA. To szkoła o złej reputacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 20:07 W Górniku jest wysoki poziom i to daje ogromne szanse dostania się na studia.Mój syn mając dostateczny z matematyki był lepiej przygotowany na studia niż jego kolega z Kopernika mający piątkę.Oczywiście moje dziecko się dostało na studia a kolega nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 28.05.10, 20:17 Oj mamo zrobiłaś wielką krzywdę synowi wysyłając go do górnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 20:22 Krzywdy nie zrobiłam gdyż obecnie syn zajmuje wysokie stanowisko i jest cenionym specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 29.05.10, 03:48 To dopiero dostał się na studia i już zajmuje wysokie stanowisko? Eaton,Oxfort niech się chowają przed górnikiem. mamo coś mi tu fałszujesz. Napisz jeszcze co robi ten biedny kolega co sobie życie zmarnował dokonując złego wyboru szkoły średniej(ten biedaczek co miał z mat. 5 gorszą od górniczej 3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 19:52 Syn ukończył studia 6 lat temu.Dlaczego tak krytycznie podchodzisz kolego do prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 30.05.10, 05:41 Do jakiej prawdy? Prawdą jest na przykład.,że na zjazdy absolwentów przychodzi garstka byłych uczniów i tabuny pracowników górnika. (Ostatni zjazd był w tym roku)I to mamusiu jest ta wzorowa szkoła,z którą nikt po skonczeniu nie chce mieć nic wspólnego?Jakie wspomnienia zafundowałaś synkowi, pomyśl sobie przy dzierganiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 17:25 Chyba gościu masz kompleksy.Jak ktoś ma ze sobą problemy to i u innych znajdzie.Jeżeli Ci się górnik nie podoba to nie obrzydzaj innym.A może Ty jesteś bezrobotny i zazdrościsz trochę ludziom ? Przyznaj się sam przed sobą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 30.05.10, 20:11 To chyba tobie mamusiu godzin do etatu brakuje w górniku . Bo na mamusię coś mi nie wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: 80.50.161.* 31.05.10, 08:07 Jestem lekarzem i do Ciebie nie pójdę ale Ty do mnie przyjdziesz.Pa. Kończę z Tobą człowieku głupie dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 31.05.10, 09:28 Powinnaś mi podziękować doktormamciu, bo im mniej super-absolwentów super-górnika tym syn dłużej na wysokim stanowisku...Też konczę tę dyskusyję z szacunku dla założyciela wątku,który pytał o kozyrówę i budowlankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: gdzie do technikum IP: 83.238.199.* 31.05.10, 18:06 "Jestem lekarzem i do Ciebie nie pójdę ale Ty do mnie przyjdziesz." I tutaj mamy cenną informację. Jesteś lekarzem i wszystko się wyjaśniło. Dzieci lekarzy z niczym nie mają problemów. Ani ze zdaniem egzaminów medycznych chociaż niewiele umieją ani z innymi egzaminami ani tym bardziej ze zdobyciem pracy intratnej, dobrze płatnej. Wystarczy często wpis gdzie potrzeba kim jest rodzić. I nie ucz ludzi życia bo znają je lepiej niż wy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: gdzie do technikum IP: 83.238.199.* 29.05.10, 14:37 "W Górniku jest wysoki poziom..." gnębienia a nie kształcenia. "Oczywiście moje dziecko się dostało na studia a kolega nie" Wskaż mi matkę która powie że jej dziecko źle się uczy. Osobiście nie znam takiego przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: gdzie do technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 15:10 Uważam ,ze to nie fair odwoływać się do liceum im.M.Kopernika.Znam osobę z liceum ,co miała dop. z matematyki i dostała się na studia dzienne do Krakowa.Nie zawsze ocena jest adekwatna do posiadanych wiadomości.Jeden n-l np.na 3 wymaga więcej niż gdzie indziej na 4 czy 5.Oceny nie są najważniejsze(najważniejsza jest wiedza)Ważne ,by uczeń dobrze czuł sie w danej szkole."Przerabiałam" z córką niechęć do szkoły w zerówce i nikomu nie życzę takich problemów.Niestety w szkołach średnich a nawet na studiach można mieć problemy z emocjami związanymi z nauką.Nauczyciel powinien nie tylko uczyć ale również wychowywać.Znęcanie się nad uczniem to nie metoda( różnie z tym bywa).Nie jest tak łatwo mieć piątki na Jachowicza.Trzeba też wziąć pod uwagę to ,na jaki kierunek się idzie.Powiem na zakończenie ,że chłopcy powinni iść na kierunki techniczne ,bo jest wielkie zapotrzebowanie na specjalistów w tej dziedzinie.Na kierunkach technicznych trzeba znać dobrze matmę i fizykę( studenci mają z tymi przedmiotami problemy).Pozdrawiam Ps.Do rodziców-wymagajcie od dzieci ,żeby się systematycznie uczyły,a będą efekty w każdej szkole. Do nauczycieli-moje uwagi odnośnie "nas" dotyczyły wspomnień z lat 5- 24. Do uczniów-Uczcie się ,bo warto!!! Do Gościa-Tak Trzymać!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolezanka Re: gdzie do technikum IP: 80.50.161.* 31.05.10, 09:51 Myślę że gość z tego forum jest najbardziej zorientowany w szkołach i pracy , polecam jego obszerną wiedzę i polecam spotkanie z gościem w celu ustalenia szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie do technikum IP: 83.1.121.* 31.05.10, 13:16 mamo zamieniona w koleżankę proponujesz mi randkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: gdzie do technikum IP: 80.50.161.* 31.05.10, 13:38 "Koleżanką" jestem dla pytającego, dla Ciebie nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: gdzie do technikum IP: *.flash-net.pl 31.05.10, 20:42 Ja bum tam wybrał budowlankę, skończyłem technikum 2 lata temu i sobie chwale. Fajna atmosfera, nauczyciele różni ale w większości spoko - dużo ciekawych zajęć technicznych - na kierunku Budownictwo Ogólne Odpowiedz Link Zgłoś