Dodaj do ulubionych

pwsz w tarnobrzegu

IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 01:33
hej. wybiera się ktoś może w tym roku na studia na pwsz w Tarnobrzegu? jeśli tak to napiszcie na jaki kierunek, co w ogóle wiecie o tej szkole i skąd jesteście i czy trudno tam się dostać. Ja z koleżanka zastanawiamy się nad ta szkołą ale pewna nie jesteśmy bo mamy daleko to Tarnobrzega i w ogóle się nie orientujemy co i jak tam się działa. Więc jeśśli ktoś może to proszę o konkrety.... a i czy ktoś w ogóle jest zainteresowany pedagogika resocjalizacyjną i europeistyką( która ponoć ma zostać otwarta). Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: bździągwa Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.11, 01:39
      Coś Ty!
      Nikt w tym roku się nie wybiera.
      Cóż za debilne pytanie?!
      • Gość: Lili Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.11, 05:52
        Jeszcze bardziej debilna odpowiedz.
        • Gość: aśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 07:37
          Ja sie wybieram ale na pedagogike specjalna. Maja nabor na nowy kierunek. Szkola jest spoko. Moj brat tam studiuje. Nie ma problemu z dostaniem sie no i placą niezłe stypendia :-)
          Aśka
          • Gość: linka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 08:24
            Nie ma problemu z dostaniem sie no i placą
            > niezłe stypendia :-)

Co za pojebany naród... A potem Asiu walka o numerek w urzędzie pracy lub co najwyżej konserwator powierzchni płaskich w UK. Tak, że ogólnie polecamy "szkołę", no i to życie studenckie, Biłgoraj niech się schowa!
            • Gość: refleksja Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 08:52
              No to masz wybor jako czlowiek wolny. Oxsford, no moze jakas inna renomowana uczelnia na zachodzie, pozostaje tez Warszawa lub Krakow, dobra jest uczelnia w Toruniu.
              Tarnobrzeg daje szanse dla mniej zamoznych, dla tych co sie nie zalapali gdzie indziej, daje wyksztalcenie udokumentowane a reszta nalezy do Ciebie. Mozesz isc na politechnike bedziesz inzynierem, na uniwetsytet - zostraniesz prawnikiem, ekonomista, lekarzem lub na resocjalizacje do Tarnobrzega. Twoj wybor. Jak nie bedziesz mial checi do nauki to Oxford niewiele da.
              Ja osobiscie polecam Tarnobrzeg, choc osobiscie studiowalem w Krakowie.
          • Gość: a Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 12:56

Aśka a to prawda co piszą inni że szkoła jest do bani i że nikt się tam nie wybiera. A skąd jesteś jeśli mozna spytać? aI jak jest z tymi stypendiami bo piszesz że niezłe?
        • Gość: DOKTOR Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.11, 23:15
          Uczelnia jest ok, stypendium 500 zł to sporo.....prawda jednak jest inna jak chcesz to na każdej uczelni możesz być mistrzem świata uczysz się dla siebie nie słuchaj debli piszących bzdety gdy sami na własnej skórze tego nie sprawdzili znam osoby które tam się uczyły robią mgr na polibudzie i dają sobie radę, naprawdę gorąco polecam-absolwent
    • Gość: Ola Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.11, 11:00
      Polecam, jak najbardziej. Proszę nie słuchać tych wszystkich malkontentów i złożyć dokumenty na to, co Cię interesuje.
      • Gość: anka178 Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 13:04
        no i po tych wszystkich wypowiedziach to już sama nie wiem, szczerze to myślałam że pójdę sobie do tego Tarnobrzegu zrobię licencjat bez większego problemu, a później magistra w Krk. A tak między Bogiem a prawda to i tak będę miała takie same szanse na prace jak moi znajomi którzy będą po innych studiach, teraz liczą się tylko znajomości. Jeśli ktoś moze to niech napiszę czy jest tam jakiś akademik albo coś w tym stylu.
        • Gość: Olek Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.06.11, 14:08
          Akademika nie ma, a jeśli chodzi o studia, to najlepiej wejść na stronę i poszukać ważnych informacji -ściągnąć informator itp., lub zadzwonić do rekrutacji, albo konkretnego dziekanatu-
          A swoją drogą, to ciekawe ile osób tak zajadle krytykujących tam studiowało, czy tylko opierają się na powtarzanych opiniach.
          • Gość: ab Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tktelekom.pl 10.06.11, 14:18
            Ofert pracy po pedagogice nie ma, lepiej zostać: fryzjerką,kosmetyczką,technikiem farmacji w tej dziedzinie można znależć pracę.Naucz się coś robić- to ważne.
          • Gość: anka178 Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 15:03
            A ty studiowałeś na tej uczelni? Bo mnie właśnie zastanawiają opinie niektórych osób, niektóre straszne a inne wręcz przeciwnie....
    • Gość: grafi_tg Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 16:25
      Nadaje bezpośrednio z uczelnii :)
      Konczę 2 rok - niestacjonarne,
      Wykładowcy spoko, ilość materiału do opanowania.
      Generalnie polecam :)
      gdybyś potrzebował informacji pisz na bok@zalew-machow.com.pl

• Gość: jacek Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.11, 17:32
        Kazda uczelnia produkuje bezrobotnych, bo uczelnia ma za zadanie nauczyc i wydac dyplom, a juz do nas nalezy szukanie pracy. Bezrobotni sa po kazdej specjalnosci, lekarze tez wyjezdzaja za granice szukac pracy. Przy wyborze kieruj sie tym co lubisz i kasa.
        • Gość: anka178 Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 17:59

no właśnie tym zamierzam się kierować i w 100% się z Tobą zgadzam.
          • Gość: jaska Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.11, 19:00
            Mysle ze jest jeszcze jeden atut za Tarnobrzegiem. Ladne miasto, piekne okolice i piekne Jezioro Machowskie, prawie jak nad morzem.
            • Gość: anka178 Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.rev.iat.pl 10.06.11, 20:08

TEŻ WZIĘŁAM TEN ATUT POD UWAGĘ:)
    • Gość: student Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.06.11, 04:15
      ta szkoła nosi pseudo Tumanówka bo żadna instytucja się z nią nie liczy. Szkoda czasu na "studiowanie" w takiej szkole. Nie polecam.
      • Gość: realny Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.06.11, 20:43
        Słuchaj.
        Nie powinieneś określać w ten sposób uczelni o której mowa w tym wątku.
        Faktem jest iż "tumanów" można spotkać jednak większa część studentów to osoby które chcą coś w życiu osiągnąć. "Tumanów" można spotkać wszędzie.

Sądzę iż jesteś młody, bez ambicji i twoje wypowiedzi nie powinny się tu liczyć.

Pozdrawiam
    • Gość: lili Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.play-internet.pl 18.07.11, 08:50
      ja tej uczelni nie polecam, skonczylam pedagogikę...kształcili nas pod kierunkiem pracy socjalnej, wszędzie pisali pedagogika pracy socjalnej....wszystkie zajęcia pod katem pracy w placówkach socjalnych.a na dyplomie pedagogika ogólna! ani wzmianki o pracy socjalnej. Efekt jest taki że nie można nigdzie dostac sie do pracy a wykształcenie owszem pedagogiczne ale ogolnie to jest nic:) Zroiło się wokół tego trochę szumu to usuneli ten kierunek kształcenia....
      • Gość: rozcz Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 09:18
        to rzeczywiście straszne. jakbyś miała dopisek na dyplomie o pracy socjalnej to by się do Ciebie ustawiały kolejki pracodawców, wszyscy by się rozbijali i licytowali kto da więcej. ale bez dopisku to rzeczywiście kicha.
        • Gość: Tomek Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:06
          Ja sie wybieram na turystyke i rekreacje.
          T.
    • Gość: gugu Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.play-internet.pl 18.07.11, 14:25
      idz czlowieku na powazna uczelnie a nie sluchaj idiotow. Z mojego rocznika to same najgorsze capy tam poszly i zrzna wielkich studentow i naukowcow. W glowie pustka. Widzisz oni patrza na to co teraz, ze dostana stypendia. Nie mysla przyszlosciowo. Teraz dostana stypendia a pozniej rozge, bo jak ktos ma na dyplomie taka uczelnie to moze co najwyzej na budowie taczki pchac. Chyba ze sie znajdzie jakis madry i zatrudni takiego. Jak to mozliwe ze wiekszosc nieukow w srednich szkolach miala srednie okolo 3.0 i to w budowlankach, rolnikach itp. a na studiach stypendium ciagna? To jest smiech na sali. Swiadczy samo o sobie
      • Gość: Kicek Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 14:56
        Dobra tylko wez pod uwage ze to sa studia licencjackie. Mozna potem isc na uzupelniajace mgr i skonczyc jakis uniwerek. A kto Ci kaze pokazywac dyplom licencjata? Pokazujesz potencjalnemu pracodawcy ten z mgr i spokoj. Zreszta pracodawcy w wiekszosci patrza na umiejetnosci a nie na papier.
        kicek
        • Gość: praktyk Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:25
          Nie sluchajcie tego "naukowca". Tata ma kase to rznie cwaniaka. Kazda uczelnia jest dobra tylko uczyc sie trzeba. Dlaczego on nie pojdzie na Oxford, czy Harward? to sa uczelnie z tradycjami, jak taki de best to tylko tam.
          Jezt zasada, mierz sily na zamiary i mozliwosci.
          • Gość: naukowiec Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 13:31
            tak tak, mozecie robic magistra na K(up)S(obie)W(ykształcenie), hoho w Krakowie...

"Ilekroć byłem wśród ludzi, wracałem mniejszy"
            • Gość: doswiadczony Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 15:20
              Czy taki pyszalek jest wstanie pomoc innemu? Nalegnie sie takich magistrow bez serca, po renomowanych uczelniach, bo kase maja i bodzie.
    • Gość: ghdj Re: pwsz w tarnobrzegu IP: 193.59.52.* 19.07.11, 14:50
      Polecam serdecznie tę uczelnie. Studiuje tam i jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 19.07.11, 17:52
        ja też jestem studentem tej uczelni i jestem zadowolona.
    • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 27.08.11, 22:03
      Hej.
      Ja się wybieram do tej szkoły na studia własnie na Pedagogikę wziełam specjalność pedagogika opiekuncza i praca z rodzina. Ide do tej szkoly bo sama tego chce i sie nie sugeruje tym czy ktos tam poszedl czy nie i czy mu sie podoba. Moj kolega np. zapisal sie na inny kierunek i co? Mialam sie przepisac bo on wybral co innego?? Kazdy decyduje sam o sobie:) Pozdrawiam
      • Gość: agata Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 12:10
        Ja też sie włłaśnie tam wybieram i ta sama specialność i ide sama,
        • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 01.09.11, 14:28
          No ja też ide sama więc już nie jesteśmy samotne hehe bo jesteś i Ty sama i ja :) wiec jest juz nas dwie:):):) Gdybys cokolwiek chciala napisac wiecej to podaje maila Kisiaczek181@wp.pl lub Kisiaczek181@interia.pl :) Pozdrawiam
          • Gość: Karolina Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.dynamic.mm.pl 02.09.11, 19:28
            ja też idę na pedagogikę z tym że specjalną i też idę sama. ale nie będzie tak źle, poza tym na studia idzie się po to by poznawać nowych ludzi:)
            • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 02.09.11, 22:18
              A no co prawda to prawda :) A wiesz może czy sa w szkole juz listy z podzialem na grupy osob przyjetych? mialy byc we wrzesniu dlatego pytam.:) pozdrawiam
              • Gość: Karolina Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.dynamic.mm.pl 08.09.11, 17:32
                nie wiem właśnie i tez pasuje mi się zorientować w tej sprawie :)
                • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 08.09.11, 18:34
                  Ja byłam wczoraj w budynku obok Kauflandu i sa wywieszone tylko listy osob przyjetych do szkoly. NIe ma jeszcze podzialu na grupy. Na pedagogice jest 36 osob i tylko 2 chlopakow:D Ale to dopiero I nabor wiec moze jeszcze meskie grono sie poszerzyc. Na pedagogice specjalnej przyjetych jest tylko 8 osob. Bo widzialam liste,Pozdrawiam.
                  • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 09:46
                    Z roku na rok co raz mniej osób na pedagogice , nie ma co się dziwić kierunek jest już oklepany na maxa już tyle osób ma tą pedagogikę , że już do znudzenia i brak pracy zbyt duża konkurencja .. mocne plecy się liczą to wtedy praca jest .. a tak ... 60 osób po pedagogice do jednej pracy ... dlatego ten kierunek już umiera .. teraz będzie wielkie bum na te nowe kierunki ..
                    • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 09:58
                      8 osób chętnych na kierunek PEDAGOGIKA SPECJALNA, ktory jest przeciez nowym kierunkiem otworzonym na ten rok akademicki...to ma być to WIELKIE BUM?
                      • Gość: ktoś tan Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 13:04
                        Pedagogika specjalna jest trudniejszym kierunkiem , pracuje się z osobami upośledzonymi , itp , jest to kierunek dla osób które mają do tego pewne predyspozycje , i po prostu powołanie , nie jest to łatwa praca po tym kierunku , i nieco lepsza- bardziej płatna ,niż zwykła pedagogika z tymi trzema specjalnościami , pedagogika to pedagogika nie dziwie się że nie ma naboru na ten nowy kierunek bo jest to trudna praca z człowiekiem , zresztą jak cała pedagogika a kasa mała ... ja mówię raczej o europeistyce , turystyka i rekreacja i polityka społeczna .. tu będzie zainteresowanie .. może te pierwsze roki to takie zapoznawanie z tymi kierunkami , jednak będzie na to parcie , bo pedagogiki , socjologi jest już za dużo , za dużo ludzi to już klepie ..
                        • Gość: Kaśka Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 14:08
                          Każdy ma prawo do własnego zdania. I każdy idzie na to na co mu odpowiada i w czym się dobrze czuje. Nie rozumiem po co taka dyskusja?
                          • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 14:56
                            Zadałaś pytanie więc Ci odpowiedziałam , ja jestem studentem pedagogiki na tej uczelni i mogę Ci wszystko powiedzieć . Na 3 roku są 4 grupy a na drugim już tylko 2 grupy , a teraz co z tego widzie , może być tylko jedna grupa , bo mało ludzi . Jeśli mówię że nie ma pracy po pedagogice to tak jest ....Na socjologi bodajże 16 osób .. także samo wynika że dwa kierunki są już użyte bo z roku na rok co raz mniej osób .. wiadome że każdy wybiera co chce , tylko chodzi o to żeby się nie dziwić że tak mało osób , dlatego powstały nowe kierunki .. jeśli bym miała wybierać to poszłabym na inny kierunek z tych nowych , ale jestem już w połowie i dobrze mi idzie więc po co rezygnować .. Wykładowcy na uczelni mili , da się dogadać i wszystko załatwić . Każda osoba zdaje , jak ktoś się stara ma dobre oceny . Kierunek jest łatwy . Jeśli ktoś by chciał materiały albo coś się dowiedzieć proszę pytać.
                            • Gość: karolina Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.mielec.mm.pl 12.09.11, 19:38
                              jeżeli na pedagogice specjalnej jest tylko 8 osób to ten kierunek nadal będzie istniał?
                              szczerze myślałam że będzie więcej chętnych osób:(
                              • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 13.09.11, 08:57
                                Pedagogika specjalna jest to nowy kierunek , on musi się rozkręcić , po za tym tak jak mówiłam dla osób z powołaniem , w sumie dziwie się że otworzyli kierunek dla 8 osób - stacjonarnie , jestem ciekawa jak się sprawa ma na niestacjonarnych , może lepiej .... co do normalnej pedagogiki to tak jak mówię jest duża różnica między 3 rokiem a 2 rokiem , a teraz to już w ogóle mało osób , ale to na razie 1 nabór , teraz powinien być 2 , też dużo osób matur nie zdało i dlatego też taka mała ilość ludzi , te nowe kierunki też dały swoje . Co do Pedagogiki jest prosto , trzeba tylko chodzić na uczelnie , radze chodzić na ćwiczenia , nie opuszczać żadnego dnia .. bo potem to się liczy przy ocenach , obniżają strasznie , za niechodzenie .. więc radze się pilnować .
                                • Gość: Karolina Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.mielec.mm.pl 13.09.11, 11:00
                                  dzięki za trochę otuchy bo ja właśnie jestem na pedagogice specjalnej i się trochę obawiam co to będzie z tym kierunkiem. może jeszcze ktoś dołączy do tego skromnego grona:)
                                  • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 13.09.11, 18:25
                                    Myślę że będą was traktować łagodnie , bo to jest pierwszy rok tego kierunku , ale naprawdę się dziwie że was nie połączą z niestacjonarnymi , mogą do was dzwonić i pytać czy nie chcecie zaocznie bo może na zaocznych jest więcej osób, ale może jeszcze dojdą jakieś osoby .. nie mogą zamknąć kierunku bo jest nowy , mogą was tylko połączyć , albo będzie skromna . Mogę powiedzieć że uczelnia jest piękna , wykładowcy też , więc żadnego problemu nie ma .
                                    • Gość: Yogi Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 11:26
                                      wykladowcy tez sa piekni? To ide natychmiast !
                                      • Gość: ktoś tam Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 14.09.11, 12:49
                                        hehe , piękni też bywają zależy co się komu podoba ;p na pewno są mili , da się dogadać , nie są jacyś sztywni i złośliwy , jest w porządku :)
                                        • Gość: goscportalu Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.11, 18:48
                                          witam, czy wybiera się ktoś na studia o 16 na pedegogikę? Może z okolic Nowej Dęby?:)
                                          • Gość: olo Re: pwsz w tarnobrzegu IP: *.smsiarkowiec.pl 21.05.14, 22:58
                                            Ja się wybierałem na zarządzanie, ale podobno zlikwidowane, a jeszcze do niedawna było info na stronie internetowej. Dużo moich znajomych skończyło ten kierunek i byli bardzo zadowoleni. Ciekawe dlaczego zlikwidowane. Trudno. A jak jest na ekonomii na WSH, albo na KUL w St. Woli? Bo pewnie tam złożę teraz papiery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka