• genia50 Re: pogaduchy 23.03.15, 21:59
      I nie ciagnie koldry do siebie.
      • palacz67 Re: pogaduchy 23.03.15, 22:00
        dokładnie:-)
        • palacz67 Re: pogaduchy 23.03.15, 22:06
          Można się wymykać po cichutku i...
          Tak to ubrał w słowa Andrzej :-)

Wilczy apetyt

Codziennie Moi mili
          zaglądam pod fartuszek.
          Ciekawa bardzo jestem,
          czy zmalał mi mój brzuszek.

Oglądam czasem prasę
          i różne w niej obrazki.
          To widzę takie laski,
          co mają brzuszek płaski.

Gdy ćwiczę aerobic,
          to z wagi trochę spadam.
          Jak wszyscy chrapią smacznie
          z lodówki znów podjadam.

Me wdzianka i sukienki
          dawno są niemiarowe.
          I muszę je przerabiać
          do wagi mojej nowej.

Sukienek oraz wdzianek
          w szafie sie uzbierało.
          Lecz żadne z owych wdzianek
          nie chce wejść na me ciało.

• edekzgredek99 Re: pogaduchy 24.03.15, 18:03
            Grafomaństwo pierwszej klasy. Ani to mądre ani dowcipne. Panie Andrzeju może niech pan zacznie makatki haftować
      • wislocki12 Długo i bez sensu... 23.03.15, 22:17
        Geniu50, czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że właśnie odpowiedziałaś na post, bodajże Znajomej z 3 lipca 2011 r.: "Przyniosłam sobie 12 cukierków mini od córki z pokoju. Zostało mi jeszcze 9. Kto chce?"
        W taki sposób to długo możemy sobie gawędzić długo i... bez sensu, zresztą! :-((
        • palacz67 Re: Długo i bez sensu... 23.03.15, 22:32
          Spoko, Wisłocki, jestem w pokoju z zaczarowaną szufladą i właśnie sobie wzięłam cukiereczka, dla wszystkich wystarczy, kto tu wpadnie na pogawędkę. Spałam dwa razy w ciągu dnia, jestem osłabiona, wzięłam antybiotyk i na razie nie zasnę.
    • genia50 Re: pogaduchy 24.03.15, 21:50
      Jestem chora od wczoraj mam potworny kaszel i goraczke,ledwie siedze.Juz mnie bralo od 2 dni,wiec sie nie wypowiadam,bo goraczka przeszkadza mi myslec.
      • palacz67 Re: pogaduchy 24.03.15, 21:58
        Zdrowiej, Geniu, ja nadal mocno kaszlę. Weź chłodną kąpiel, to Ci najprędzej obniży temperaturę. Ja tak robiłam kilka razy. Dobranoc
      • e-ftalo Re: pogaduchy 24.03.15, 23:23
        polecam tę terapię
        f.kafeteria.pl/temat/f2/urynoterapia-czy-ktos-ja-jeszcze-stosuje-p_745687
        i zapoznanie się z wpisami osób które praktykują.To naprawdę działa i na drugi dzien nie będzie śladu po kaszlu ani grypie
        • wislocki12 Urynoterapia to jest to? 24.03.15, 23:36
          Domyślam się, ze sam wypróbowałeś. I co, pomogło? ;-))
        • polak1706 Re: pogaduchy 25.03.15, 00:05
          Jak sobie wyobrażasz picie moczu przez faceta chorującego na prostatę? Przy tym schorzeniu w moczu pojawia się cały "zwierzyniec" czyli mnóstwo bakterii.
          Ludzie ciągle szukają czegoś innego, niecodziennego do leczenia schorzeń, bo konwencjonalna medycyna już nie pomaga. To "inne" leczenie częściej szkodzi niż pomaga, ma skutki uboczne.
          • e-ftalo Re: pogaduchy 25.03.15, 01:04
            palacz67, twój wpis jest pełen ignorancji dla wiedzy i nawet nie przeczytałaś nic a już oceniłaś terapię która pomaga tysiącom.Przecież tam są wpisy ludzi którzy wszystko już napisali i każdy ma prawo głosu zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy.
            Oczywiście że sprawdzałem i potwierdzam,bo mam szacunek dla wiedzy i doświadczeń innych osób(mądrzejszych ode mnie) i gdybym miał napisać coś negatywnego,to nie omieszkałbym tego uczynić.

Nie wypowiem się na temat prostaty,bo nie jestem lekarzem ani terapeutą.Ale przecież jest google,na co czekasz?Czy podobnie jak stwierdziłaś że nie wyjdziesz poza forum ,tak samo nie zamierzasz szukać informacji poza forum,tylko liczysz na mnie i resztę tutaj.Na pewno się niczego nie dowiesz na ten temat tutaj,mogę ci zagwarantować.Bo ani ja ani nikt tutaj nie jest kompetentny.
            O to właśnie chodzi aby korzystać z wiedzy tam gdzie ona jest i być wśród osób które mają doświadczenia i mają coś do powiedzenia na dany temat.Dlatego podałem link. To tyle w temacie
            • palacz67 Re: pogaduchy 25.03.15, 07:09
              Nie masz dowodu na to, Andrzeju, że nie przeczytałam o tej terapii. Poczytałam w google o kołataniu serca korzystając ze stron, które są podane w moim innym wątku przez Doktorka.
              Ja nie liczę na Ciebie, to Twoja nadinterpretacja. Liczę na Przyjaciół, pozdrawiam.
              • e-ftalo Re: pogaduchy 25.03.15, 13:50
                pomyliłem nik,ten post wyżej był do polak1706 nie do palacz67! Sorry,czyli polak1706 weź mi łaskawie odpowiedz.Także mnie nie pytaj,poczytaj sobie i znajdź odpowiedź odnośnie tego konkretnego schorzenia i właściwej terapii.
                Przepraszam palacz67,to nie było do ciebie,on ma tak podobny nik,że w pośpiechu można przeoczyć literki i po prostu się pomyliłem
                • palacz67 Re: pogaduchy 25.03.15, 14:14
                  Żałośnie się tłumaczysz, Andrzeju. Idź do okulisty:-)
                  • e-ftalo Re: pogaduchy 25.03.15, 22:56
                    nie muszę się tłumaczyć.Po prostu zaszła pomyłka.
                    • palacz67 Re: pogaduchy 25.03.15, 23:05
                      Nie musisz:-)
                • edekzgredek99 Re: pogaduchy 25.03.15, 17:26
                  To se chłopie nagrabiłeś. Nie potrafisz postępować z kobietami.
          • palacz67 Re: pogaduchy 25.03.15, 07:01
            Dzięki, Polak, za wypowiedź na ten temat. Potwierdziłeś moje obawy a Twoje zdanie jest dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka:-)
            • palacz67 Re: pogaduchy 26.03.15, 18:12
              Wisłocki, nie mam zamiaru" pałażyt'sja na tiebia"
              Jednym słowem "zdaj się na mnie, zaufaj mi" nie wchodzi w grę. Zaufanie buduje się latami i szybko je można stracić. Niemniej dziękuję Ci za to, że wspierałeś mnie podczas tej paskudnej grypy. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
              • edekzgredek99 Re: pogaduchy 26.03.15, 18:24
                I tu droga pani, popełnia pani ogromny błąd. Pan Wisłocki to mężczyzna niezwykle atrakcyjny. Bardzo przystojny i inteligentny. A i w sztuce miłosnej niezwykle biegły. Czuły i delikatny. No chyba, że pani woli coś na ostro. Pan Wisłocki też sprosta temu wyzwaniu. Radzę się zastanowić
      • wislocki12 Zdrowia! 24.03.15, 23:33
        Serdecznie współczuję i życzę powrotu do zdrowia! :-))
        • palacz67 Re: Zdrowia! 25.03.15, 07:13
          Dzięki, Wisłocki, jakaś masakra z tym kaszlem, chce udusić. Głos mam taki, jakbym naprawdę była alkoholiczką:-)
          • wislocki12 Alkoholiczka? 25.03.15, 20:04
            Chyba jednak przesadzasz... ;-))
            • palacz67 Re: Alkoholiczka? 25.03.15, 21:00
              No nie wiem:-)
              • wislocki12 Bez przesady! 25.03.15, 21:42
                Chyba jednak przesadzasz... :-))
                • palacz67 Re: Bez przesady! 25.03.15, 23:06
                  Tyt można sporit'
                  • wislocki12 Położys' na mienia... 25.03.15, 23:52
                    Zawsze możesz na mnie liczyć! ;-))
                    PS. Tyt? Chyba raczej "tut"?
                    • palacz67 Re: Położys' na mienia... 26.03.15, 06:44
                      Masz rację, napisałam rosyjskie u. Będąc w Rosji pisałam listy po polsku do przyjaciółek z połową liter rosyjskich, nieświadomie zresztą. Dziękuję Ci za życzliwą rozmowę. Gratuluję dobrej znajomości języka rosyjskiego. Pażywiom, pasmotrim:-)
    • genia50 Re: pogaduchy 26.03.15, 20:28
      Dziekuje za zyczenia zdrowia ,chyba do niego wracam,pozdrawiam wszystkich.
      • palacz67 Re: pogaduchy 26.03.15, 20:38
        Bardzo mnie to cieszy, Geniu, dobranoc:-)
        • palacz67 Re: pogaduchy 18.04.15, 19:13
          Mam prośbę do osób, które dostały ode mnie: "b.o". Proszę mnie nie zagadywać na forum, bo nie mam ochoty na rozmowę z Wami. Jestem tu dla kilku osób, które lubię i szanuję. Naprawdę próbowałam wiele razy rozmawiać z Wami, ale do tanga trzeba dwojga. Dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam.
          • edekzgredek99 Re: pogaduchy 18.04.15, 19:18
            Pani mi nie będzie dyktować do kogo mogę gadać a do kogo nie. Najwyżej znowu pani odejdzie z tego forum.
          • aunina95 Re: pogaduchy 18.04.15, 23:46
            Pani nauczycielko znajoma, palacz i jak tam jeszcze , dzieci trzeba uczyc, a nie wzychac i achac po roznych forach do chlopow pod roznymi nickami. czy to nie wstyd, kazdy moze czytac..... nawet do nazwiska dojdzie....imiona juz byly , maile....malo jeszcze? koniec balu panno lalu.....tylko namiary tym zonom przeslac, bedzie chlop mial przyjemnosc.....
            • wislocki12 Pedagog, Palacz, zresztą, że o Lali nie wspomnę... 19.04.15, 00:24
              Myślę, że Pani Pedagog, Palacz zresztą, powinna tę uwagę wziąć pod uwagę, zresztą! ;-))
              • edekzgredek99 Re: Pedagog, Palacz, zresztą, że o Lali nie wspom 19.04.15, 12:50
                Tylko patrzeć jak pani palacz naskrobie: "Xulu ratuj!"
                No właśnie a co z tym Xulu? Żyje?
            • palacz67 Wytłaczanki na jajka 29.04.15, 10:56
              Witam, może ktoś z Was się orientuje, gdzie w Tarnobrzegu lub Mielcu można kupić wytłaczanki na jajka. Chodzi mi o takie na 10 sztuk. Może ktoś z Was ma do sprzedania lub wydania. Sprawa dosyć pilna, będę wdzięczna za informacje na ten temat. Pozdrawiam i życzę udanego dnia:-)
              • edekzgredek99 Re: Wytłaczanki na jajka 29.04.15, 12:21
                Nie orientuje sie niestety ;)
                • palacz67 Re: Wytłaczanki na jajka 29.04.15, 12:46
                  Witam, dzięki. Znalazłam w internecie, ale mi są potrzebne na jutro. Będę zawijać w gazetę każde jajko, pozdro:-)
                  • palacz67 Re: Wytłaczanki na jajka 29.04.15, 22:07
                    Już Ci odpowiedziałam, Edku, po co pytasz drugi raz i zaśmiecasz inne wątki? Bez odbioru! (nie mam czasu dla Ciebie).
                    • edekzgredek99 Re: Wytłaczanki na jajka 30.04.15, 09:58
                      Zycie stracilo sens. Totalna zalamka. Pani palacz nie ma dla mnie czasu. I jak tu zyc? ;)
                      • wislocki12 Wytłaczanka na jajka 30.04.15, 19:31
                        A jakie szanse może mieć normalny mężczyzna w konfrontacji z wytłaczanką na jajka? :-))
                        • edekzgredek99 Re: Wytłaczanka na jajka 01.05.15, 13:58
                          Jeśli chodzi o panią palacz to podejrzewam, że ona jednak woli wytłaczanki :(
                      • genia50 Re: Wytłaczanki na jajka 30.04.15, 21:22
                        Niech sie Pan nie zalamuje,na pewno sa kobiety,ktore wolalyby Pana od wytlaczanek.Jedna chyba znam.
                        • edekzgredek99 Re: Wytłaczanki na jajka 01.05.15, 13:45
                          Pani Geniu pani jak zawsze miła i sympatyczna. Taka prawdziwa ciepła kobieta.
              • wislocki12 Cbt? U nas? 29.04.15, 22:17
                Wytłaczanki na jaja? Na 10 sztuk? Chyba żartujesz? ;-))
                PS. Może bym i wydał, ale to chyba ryzyko... szkoda, że to aż tak pilne! :-((
                PS2. Wzajemnie życzę...
                • palacz67 Pozdrowienia:-) 01.05.15, 19:24
                  Przesyłam serdeczne pozdrowienia z uroczego zakątka na ziemi tonącego w zieleni:-)
                  • edekzgredek99 Re: Pozdrowienia:-) 01.05.15, 19:31
                    A jak tam jaja?
                    • palacz67 Re: Pozdrowienia:-) 01.05.15, 19:36
                      Wymieniłam za wytłoczki:-)
                      • wislocki12 Gratuluję! 01.05.15, 22:45
                        Gratuluję talentu do biznesu! ;-))
                        • palacz67 Do Wisłockiego 02.06.15, 20:38
                          Wirtualni znajomi moich wirtualnych Przyjaciół są moimi wirtualnymi znajomymi:-)
                          • wislocki12 Real 02.06.15, 20:54
                            Proponuję wrócić do realu... ;-))
                          • edekzgredek99 Re: Do Wisłockiego 03.06.15, 11:06
                            Zaniemowilem. A miala pani odejsc tak twierdzila wczoraj. A dzisiaj znowu bredzi jak lechowski
                            • palacz67 Re: Do Wisłockiego 03.06.15, 14:44
                              Edku, naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem. Napisałam, że odchodzę z wątku rowerowego. Pozdrawiam.
                              • e-zybi Re: Do palacz67 03.06.15, 17:32
                                Uważam, że jest to słuszna decyzja, popieram i życzę wielu wirtualnych wycieczek i wrażeń, będą zapewne o wiele ciekawsze ;-)
                                • palacz67 Re: Do palacz67 03.06.15, 17:45
                                  Pozwolisz, Zybi, że nie skomentuję Twojego wpisu, pozdrawiam.
                              • wislocki12 My name is wislocki! 03.06.15, 20:42
                                ;-))
                                • palacz67 Do Wisłockiego 03.06.15, 20:57
                                  Witam, przepraszam, następnym razem zmienię:-)
                                  • wislocki12 Nie ma sprawy 03.06.15, 21:08
                                    Nie ma sprawy. Pozdrawiam! :-))
                                    • palacz67 Re: Nie ma sprawy 03.06.15, 21:15
                                      Bonusik od Palaczki:-) Mam za oknem taki koncert:
                                      www.youtube.com/watch?v=DvgOAa6sTSA
                                      • wislocki12 Fajne... 03.06.15, 21:33
                                        Fajne! dziękuję! Dawno czegoś takiego nie słyszałem na żywo, niestety. :-(
                                        • palacz67 Do NM 05.06.15, 23:55
                                          Zmykam spać a Ty się szykuj do liczenia gwiazd, dobranoc:-)
                                          • wislocki12 Juz dawno śpię! ;-)) 06.06.15, 00:32
                                            Wszystkie policzone, już dawno śpię! ;-))
                                            • palacz67 Re: Juz dawno śpię! ;-)) 06.06.15, 00:35
                                              Nocny Marek jest jeden:-)
                                            • polak1706 Re: Juz dawno śpię! ;-)) 06.06.15, 00:47
                                              www.youtube.com/watch?v=N2bfv6_tAmM
                                              • palacz67 Re: Juz dawno śpię! ;-)) 06.06.15, 14:45
                                                Dziękuję:-) pzdr
                                              • palacz67 Re: Już dawno śpię! ;-)) 09.06.15, 22:14
                                                Zrobiłam dziś kilka zdjęć czereśni, był wiatr i pewnie kiepsko wyszły, może jutro wstawię, dobranoc:-) Zapraszam na czereśnie:-) Muszę nimi dzieci skusić, by przyjechały do mamusi:-)
                                                www.youtube.com/watch?v=uXWvBMokiSE
                                                • edekzgredek99 Re: Już dawno śpię! ;-)) 10.06.15, 08:37
                                                  Mnie pani droga pani palacz czeresniami nie skusi.
    • wislocki12 Wszystkie policzone! 06.06.15, 01:16
      "Przyniosłam sobie 12 cukierków mini od córki z pokoju. Zostało mi jeszcze 9. Kto chce?"
      Wszystkie policzone, gwiazdy, zresztą, a ja już dawno śpię! ;-))
      • palacz67 Do Wisłockiego 07.06.15, 22:02
        Dałam Ci szansę na szczerą, życzliwą rozmowę, niestety wylądowałeś na tej samej półce, co Edek- Zgredek. Przykro mi, bo czasem potrafisz być życzliwy i za to Ci dziękuję. Na tę chwilę nie mam dla Ciebie czasu. Dziękuję za czas, jaki mi poświeciłeś. Nasze drogi w tym momencie się rozchodzą, dobranoc.
        • wislocki12 Witaj, Edwardzie Z.! 07.06.15, 22:17
          Trudno. Od zawsze jestem niepoprawny! :-((
          PS. Myślę, że będę w niezłym towarzystwie! :-))
          • edekzgredek99 Re: Witaj, Edwardzie Z.! 08.06.15, 13:59
            Witam pana panie Wislocki na poleczce dla odrzutkow. Moze malo elegancko brzmi ale jest fajnie i wesolo. Tylko powoli tlok sie robi
        • edekzgredek99 Re: Do Wisłockiego 08.06.15, 13:56
          I pani mysli ze pan Wislocki sie zalamie? O naiwna kobieto
          • palacz67 Do Tarzana:-) 08.06.15, 15:04
            Witam, miałeś rację, 5 moich wątków podciągniętych do góry:-) Pozdrawiam:-)
            • marco.poolo Re: raz na wozie ;-) 08.06.15, 15:51
              Raz na wozie, raz pod wozem...
            • edekzgredek99 Re: Do Tarzana:-) 08.06.15, 17:31
              Pani to jednak pusta kobita jest.
              • marco.poolo Re: Do Tarzana:-) 08.06.15, 18:24
                Kobiety więdną od słów bez pokrycia ;-)
                • edekzgredek99 Re: Do Tarzana:-) 08.06.15, 19:35
                  Pani palacz to już uwiędnięta jest na amen. Co myśleć o kobiecie, nauczycielce podobno, która zakłada durne wątki o pierdołach i się cieszy, że idą w górę. Dla mnie pustaczek. Boże drogi kto te nasze dzieci uczy?
            • wislocki12 Do Tarzana za pośrednictwem Edwarda Z.? 08.06.15, 20:32
              Naprawdę musisz pisać do Tarzana za pośrednictwem Edwarda Z.? Od czasu, jak przebywam na zesłaniu, bywam dobrze poinformowany! ;-))
              • edekzgredek99 Re: Do Tarzana za pośrednictwem Edwarda Z.? 09.06.15, 09:44
                Bo pani palacz bardzo mnie lubi a nawet pozada tylko sie do tego nie przyznaje. Jej mysli jednak zawsze uciekaja ku mojej skromnej osobie. Bo ja uparcie odrzucam jej amory
                • marco.poolo Re: Do Tarzana za pośrednictwem Edwarda Z.? 09.06.15, 20:14
                  Im dłużej się pan opierasz, tym głód większy. Niezgłębiona jest przebiegłość kobiet ;-)
                  • edekzgredek99 Re: Do Tarzana za pośrednictwem Edwarda Z.? 09.06.15, 21:24
                    Ja nie jestem taki latwy
                    • wislocki12 Możesz na mnie liczyć 09.06.15, 21:56
                      Będę Cię wspierał, ale... tylko do czasu, gdy pani Danusia zmieni zdanie... ;-))
                      • genia50 Re: Możesz na mnie liczyć 09.06.15, 22:00
                        Och,zeby sie za mna tak ktos uganial!.Musialabym chyba zapisac sie do spadochroniarzy.
                        • edekzgredek99 Re: Możesz na mnie liczyć 10.06.15, 08:35
                          Pani Geniu a moze ktos sie ugania tylko pani tego nie widzi bo nie chce widziec ;)
                          • genia50 Re: Możesz na mnie liczyć 10.06.15, 09:34
                            Rozejrze sie ,jesli tak jest,to widac zbyt malo spektakularne,zeby sie rzucalo w oczy.
                            P.S.I wyszlo na to ,ze to pan mnie wspiera,zamiast odwrotnie,jak mialo byc.
                            • edekzgredek99 Re: Możesz na mnie liczyć 10.06.15, 09:50
                              Pani Geniu mezczyzni bywaja bardzo niesmiali. Ale meskie spojrzenie w pania wlepione powie pani wszystko. Trzeba tylko uwazniej patrzec
                      • edekzgredek99 Re: Możesz na mnie liczyć 10.06.15, 08:32
                        Bede niezmiernie wdzieczny za kazda forme wsparcia ;)
                  • palacz67 Do Marco Poolo 10.06.15, 11:19
                    Heniu miał rację, przyjaźń to wielkie słowo. Pozdrawiam
                    • edekzgredek99 Re: Do Marco Poolo 10.06.15, 11:41
                      Widze drogi panie ze jestes na dobrej drodze aby "polkownikiem" zostac
                    • marco.poolo Re: Do Marco Poolo 10.06.15, 17:32
                      Nie znam "mędrca" chodź mówi prawdę, lecz wiem, że chcąc być czyimś przyjacielem, trzeba stać się godnym przyjaźni.
                      • palacz67 Re: Do Marco Poolo 10.06.15, 17:43
                        Rozumiem, dziękuję za szczerość, pozdrawiam.
                        • palacz67 Czy powinna być tabliczka? 10.06.15, 17:51
                          Witam, chciałam Was zapytać, czy powinna być tabliczka przy bramce " uwaga, zły pies". Mąż zaprosił sąsiadkę na czereśnie, pies był spuszczony i głośno na Nią szczekał. Przestraszyła się i powiedziała, że powinna być tabliczka. Czy są jakieś przepisy na ten temat? Piesek jest mały, ma kilkanaście lat i jeszcze nikogo nie pogryzł, ale ostro szczekał. Proszę o informacje na ten temat, dziękuję i pozdrawiam.
                          • genia50 Re: Czy powinna być tabliczka? 10.06.15, 17:57
                            Slyszalam,ze straz miejska moze wymagac takiej tabliczki i moze ukarac mandatem,ale nie wiem czy wszedzie.Nie musi byc "zly",wystarczy;"Uwaga:pies".
                          • marco.poolo Re: Czy powinna być tabliczka? 10.06.15, 18:00
                            Czyżby mąż to taki "pies ogrodnika", zaprasza i spuszcza psa. Skoro tak, tabliczka nieodzowna ;-)
                            • palacz67 Re: Czy powinna być tabliczka? 10.06.15, 18:27
                              Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
                          • wislocki12 Całkiem dodrosły pies... 10.06.15, 21:14
                            Pani Danusiu, kynolodzy twierdzą, że mały kilkunastoletni piesek to już całkiem dorosły pies, niestety! ;-))
                      • palacz67 Re: Do Marco Poolo 11.06.15, 14:34
                        Witaj, Marco, zaszło nieporozumienie, myślałam, że rozmawiam z człowiekiem, którego znam osobiście, przepraszam, pozdrawiam.
                        • palacz67 Uważajcie na słońce! 13.06.15, 08:42
                          Witam, zabezpieczajcie skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Przypiekło mi ciut ciut ramiona i próbuję je schłodzić panthenolem, ale uczucie pieczenia i szczypania nie jest przyjemne. Mam pytanko, czy są już jagody na rynku? Las mam za ogrodzeniem, ale nie ma w nim jagód. Pozdrawiam ciepło i życzę udanego weekendu.
                          • wislocki12 Uważajcie na słońce! 13.06.15, 22:42
                            Zapomniałaś jeszcze o udarach słonecznych! ;-))
                            • palacz67 Re: Uważajcie na słońce! 14.06.15, 19:26
                              wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,33-w-Lublinie-32-we-Wroclawiu-Taka-temperatura-moze-zabic,wid,17628595,wiadomosc.html?ticaid=1150bb
                              • wislocki12 Taka temperatura może zabić 14.06.15, 21:19
                                No właśnie! ;-(
                              • genia50 Re: Uważajcie na słońce! 14.06.15, 22:11
                                Oprocz udaru slonecznego jest tez udar cieplny.
                          • palacz67 Re: Uważajcie na słońce! 15.06.15, 19:14
                            Są jagody w lesie! Mąż dziś sprawdził, jadę w środę o ile nie będzie padać, zrobię foto:-) Pozdrawiam:-)
                            • wislocki12 Achtung Banditen! 15.06.15, 23:21
                              Uważaj na kleszcze! :-((
    • wislocki12 Dlaczego 12? 15.06.15, 20:27
      Myślę, że powinnaś te 12 cukierków zwrócić córce! ;-)
      • genia50 Re: Dlaczego 12? 15.06.15, 23:17
        Albo to jest zbieg okolicznosci,albo cos symbolizuje.
        • genia50 Re: Dlaczego 12? 15.06.15, 23:33
          Powinno byc;"przypadek".
        • wislocki12 12 cukierków 15.06.15, 23:59
          Podejrzewam, że pani Danusi chodziło o asocjacje biblijne. ;-))
          "Liczba 12 w Biblii oznacza porządek Boży, doskonałość.
          12 synów Jakuba
          12 pokoleń Izraela (ludu Starego Przymierza)
          12 chlebów pokładnych na stole przed zasłoną Arki Przymierza (Kpł 24, 6)
          12 koszy z ułomkami z pięciu chlebów jęczmiennych (J 6,12-15)
          12 apostołów (posłańców Nowego Przymierza)
          wieniec z 12 gwiazd na głowie Niewiasty (Ap 12,1)
          pieczętowanie 12 tysięcy sprawiedliwych (Ap 7,4-8)
          12 bram, 12 aniołów do pilnowania oraz imiona 12 pokoleń wypisanych na bramach nowego miasta w niebie (Ap 21,12)
          mury miasta na 12 fundamentach, z wypisanymi imionami 12 apostołów (Ap 21,14)
          bramy wykonane z 12 pereł (Ap 21,21)
          drzewo życia w Nowym Jeruzalem wydające co miesiąc 12 rodzajów owoców przynoszących uzdrowienie narodom (Ap 22,2)."
          • edekzgredek99 Re: 12 cukierków 16.06.15, 14:56
            E tam dorabiasz pan ideologie do zwyklego obzarstwa pani palacz. Pani palacz ukradkiem zagarnela garsc cukierkow aby je pozrec w samotnosci. A ze bylo ich 12 to czysty przypadek
            • palacz67 Uważajcie na drodze! 18.06.15, 13:51
              Witam, dzisiaj sobie jechałam od mamusi w stronę krzyżówek, podziwiałam kwitnące róże i nawet nie zauważyłam, jak najechałam na pełzające paskudztwo przypominające żmiję. Brrr, to było za duże i za grube jak na zaskrońca. Przemieszczał się w poprzek drogi przed południem. Po raz pierwszy w swoim życiu widziałam w mojej wiosce takie "cudo". Lubię obserwować przyrodę ale miałam ciary na całym ciele. Uważajcie, pilnujcie dzieci. Kilka lat temu żmija w mojej wiosce ugryzła człowieka. Pozdrawiam:-)
              • palacz67 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 13:54
                Jechałam rowerem.
              • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 14:06
                Zmije droga pani sa pod ochrona. Nie wolno ich zabijac. Nauczycielka nie odroznia zmiji od zaskronca?
                • palacz67 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 14:16
                  Jestem ze wsi i potrafię na szczęście odróżnić plewy od ziarna...
              • e-zybi Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 14:40
                Jak przypominała żmiję to musiała to być teściowa zaskrońca, wypisz-wymaluj ;-)
                • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 15:24
                  Psychologiczno-zoologiczne wynurzenia.Ciekawe czy jakby taka zmije pocalowac zamienilaby sie w kobiete.Dodalam element basniowy.
                  • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 16:41
                    Pani Geniu zmije sa jadowite i bardzo szybkie. Strach calowac. Lepiej calowac kobiete z krwi i kosci
                    • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 20:43
                      No,ja tez bym sie bala calowac zmije,wolalabym nawet nieciekawego faceta,ale sa moze tacy odwazni jak w basniach,co ciekawosc przedkladaja nad bezpieczenstwo.
                      • wislocki12 Jak w baśniach... 18.06.15, 20:51
                        Naprawdę myślisz, że kobietami, jak panią Danutką, zresztą, kieruje wyłącznie niezdrowa ciekawość? A co sądzisz o miłości, jak w baśniach? :-)
                        • genia50 Re: Jak w baśniach... 18.06.15, 20:56
                          Mysle ,ze lubimy interesujacych facetow,ale w granicach normy(nie dziwakow).Milosc w basniach przewaznie byla jakas dziwna,czasami chora.
                          • edekzgredek99 Re: Jak w baśniach... 18.06.15, 21:01
                            Pani Geniu życie to nie bajka. Baśniowa miłość jest zbyt mocno oderwana od rzeczywistości. Zauważyła pani, że tam zakochani są zawsze piękni? Czyli co, jak ktoś nie jest piekny to nie zasługuje na miłość? Interesujący facet? Czyli przystojny, bogaty i napakowany?
                      • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 20:56
                        Pani Geniu w baśniach całuje się żaby a nie żmije. Żaba jest jednak bezpieczniejsza, pomijając jakieś egzotyczne gatunki. A co pani miała na myśli pisząc "nieciekawy facet". Boję się, że jednak mnie :(
                        • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 20:59
                          Dla mnie jest pan niezwykle ciekawy,bo nic o panu nie wiem.Znam tylko niektorem pana poglady,oraz troche ulubionych potraw.
                          • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 21:00
                            niektore
                          • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 21:02
                            Zapewniam że jestem atrakcyjniejszy od lechowskiego.
                            • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 21:07
                              Jako rozmowca,oczywiscie tak,a u mnie slowo wazniejsze od pieniedzy.
                              • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 21:11
                                A i całować się ze mną przyjemniej niż z lechowskim ;)
                                • wislocki12 Jak miro! 18.06.15, 21:15
                                  Klechowski musi wrócić! ;-))
                                  • edekzgredek99 Re: Jak miro! 18.06.15, 21:17
                                    Klechowski musi odejść ;)
                                    • wislocki12 Klechowski musi zostać! 18.06.15, 21:55
                                      Nie żartuj - nawet jak Klechowski odejdzie, to zostają jeszcze przecież Rzeszowski, Americano, że o Palacz nie wspomnę! :-((
                            • polak1706 Re: Uważajcie na drodze! 18.06.15, 22:21
                              Widać nawet tą atrakcyjność ludzi na ulicy. Ubrania z lumpeksów lub podobne 'kloszardowe', szuszwole z krwi i kości, człapole ze stopami podolskiego złodzieja, gęby pijackie, buraczane. Portki na dup.ch wiszą jak płachta na byku, brzuchy jak bębny u orkiestrantów w remizie a jak nie to napakowane tłuste, przepocone misie. Fuj!
                              • wislocki12 Fuj! 18.06.15, 22:38
                                Czy Ty naprawdę jesteś Polakiem i mieszkasz gdzieś między Odrą a Wisłą? "Fuj"! :-((
                                • polak1706 Re: Fuj! 19.06.15, 12:47
                                  Mieszkam w ziemiance.
                                  • palacz67 Re: Fuj! 19.06.15, 14:06
                                    Skliśniosz!:-)
                              • wislocki12 Bug też! 18.06.15, 22:39
                                Że o Bugu nie wspomnę! ;-))
                              • palacz67 Re: Uważajcie na drodze! 19.06.15, 06:41
                                Opisałeś wygląd co najmniej połowy mojej wioski, niestety taka jest polska rzeczywistość. Żony uzależnione od takich sklepów kupują im te ubrania. Pracodawca zawsze zwraca uwagę na wygląd. Wiem to od moich dzieci. Za mało się o tym rozmawia a dorośli dają zły przykład młodzieży. Wystarczy się rozejrzeć dookoła. Jeździłam w Moskwie i Paryżu metrem i najbardziej zapamiętałam przyzwoity ubiór. To samo jest w Rzymie, nie ma tam takiej pstrokacizny jak w Polsce. Młodzież jest schludnie, skromnie ubrana. Byłam w Rzymie w wakacje, w Polsce jest za dużo golizny na ulicy, w sklepach, urzędach. Nawet nauczyciele chodzą w krótkich spodenkach do pracy. Ja tego nie popieram. Jak cię widzą, tak cię piszą. Rodzice, zwłaszcza ojcowie przychodzą do szkoły po dzieci w brudnych ubraniach, a nawet ręce mają bardzo brudne , tzn. takie jak np. mechanik naprawiający auto bez rękawiczek. Ostatnio pakowałam dziecko i pomagałam mu się ubrać, bo ojciec nie był w stanie tego zrobić, miał tak brudne ręce. Jest na wcześniejszej emeryturze i nie ma gospodarki. Mnie to drażni. Pewnie w mieście jest inaczej. Pozdrawiam:-)
                                • edekzgredek99 Re: Uważajcie na drodze! 19.06.15, 10:57
                                  Pani wybaczy ale po wsiach to ludzie mieli i maja specyficzne poczucie estetyki. A i brak pieniedzy robi swoje.
                                • e-zybi Re: Uważajcie na drodze! 19.06.15, 11:57
                                  Czy inaczej?... W mieście mieszkają ci, którym się bardziej w życiu powiodło. To jednak wieś jest ciągle poszkodowana. Przejdzie burza i już podają straty, ile to dachów zerwanych, domostw bez prądu itd...
                                  Była niezła burza i facetowi zerwało blachę z dachu. Trochę ją pogięło, przy okazji więc zabrał to do mechanika, żeby wyprostował. Po dwóch dniach mechanik dzwoni do niego:
                                  - Panie, nie mam pojęcia co pan z tym samochodem zrobił, ale za tydzień będzie do odebrania...
                                  I jak żyć? kiedyś ktoś pytał, w mieście też nie sielanka...
                                  Sąsiad widzi sąsiada zbijającego z desek pudła różnej wielkości:
                                  - Po co pan to robi?
                                  - A, bo syn pisał z miasta, że złapał syfilisa, a ja nie wiem jakie to duże.
                                  Cóż, różne są kataklizmy, a żyć trzeba... ;-))
                                  • genia50 Re: Uważajcie na drodze! 19.06.15, 12:34
                                    Teraz na wsi nie ma juz takiej biedy jak kiedys i nie ma takiej ciezkiej pracy.Mnie najbardziej przeszkadzaloby to,ze wies to jednak w wiekszosci odludzie ,zwlaszcza zima jest ciemno i pusto.Poza tym na wsi zagladaja sobie nawet do garnkow,nie mowiac o innych sferach zycia.
                                    • e-zybi Re: Uważajcie na drodze! 19.06.15, 15:33
                                      Taka tam sobie ciekawość świata ;-)
                                      • wislocki12 Taka sobie... 19.06.15, 23:14
                                        Masz rację, taka sobie... :-(
                                  • wislocki12 Śmieszny i... świeży? 19.06.15, 23:13
                                    Naprawdę uważasz, że ten żart z syfilisem jest śmieszny i... świeży?
                                • wislocki12 Raczysz żartować sobie, chyba! 19.06.15, 23:09
                                  Piszesz:
                                  "Jeździłam w Moskwie i Paryżu metrem i najbardziej zapamiętałam przyzwoity ubiór."
                                  Naprawdę Moskwa przypomina Ci Paryż? Raczysz żartować sobie, chyba! ;-))
                                  • palacz67 Do Xulu 26.06.15, 16:29
                                    Witam, masz na poczcie liścik od Marysi, zerknij i racz spełnić jej prośbę. Dziękuję i pozdrawiam:-)
                                    • wislocki12 Do Xulu 26.06.15, 23:39
                                      Odnoszę wrażenie, że mamy coś dla CBA, niestety! :-((
                                      • palacz67 Pytam nieśmiało 28.06.15, 19:36
                                        Jesteś?
                                        • wislocki12 Odpowiadam! 28.06.15, 22:08
                                          Jestem! ;-))
    • genia50 Re: pogaduchy 28.06.15, 22:24
      Zaswieccie swiatlo ,to sie zobaczycie.
      • palacz67 Re: pogaduchy 28.06.15, 22:27
        www.youtube.com/watch?v=cfa8oYhImII
        • wislocki12 Zero myśli? 28.06.15, 22:58
          Czy Ty naprawdę potrafisz już tylko rozmawiać za pośrednictwem You Tube i Linków? :-((
          • palacz67 Re: Zero myśli? 28.06.15, 23:12
            Z Tobą nie da się rozmawiać, Wisłocki, udowodniłeś mi to wiele razy, przykro mi, dobranoc.
            • wislocki12 Nawet niudolnie! 28.06.15, 23:21
              Naprawdę uważasz, ze najlepsza jest rozmowa na filmiki i linki? A może coś własnymi słowami, nawet nieudolnie? :-)
            • wislocki12 "Dopisz jedną linię własną ręką." 29.06.15, 00:08
              Przepraszam, miało być "nieudolnie".
              Chyba raczysz sobie żartować! Nie zamierzam rozmawiać z Tobą za pośrednictwem You Tube, że o innych linkach nie wspomnę!
              PS. "Powiedziałeś mi: kiedy do mnie piszesz. Nie wystukuj wszystkiego na maszynie. Dopisz jedną linię własną ręką. Kilka słów, doprawdy nic wielkiego. Tak tak tak."
              • edekzgredek99 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 29.06.15, 14:19
                Pani to ma swietego meza. Ja bym pania juz dawno z chalupy pogonil. Chociaz mysle ze ten pani maz to byt wirtualny
                • palacz67 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 29.06.15, 14:50
                  Idź, Edziu, puszczać bąki na pola i łąki!

Do Przyjaciół- zapraszam na kruchy placek z jagodami, wsadziłam przed chwilą do piekarnika, za godzinkę zapodam:-) Idę robić pierogi z jagodami, bo mam na nie zamówienie od 20- tatki:-) Ulepię dla Was więcej. Adres znacie, będą tu czekać na Was w chacie:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
                  • wislocki12 Hit roku! 29.06.15, 22:04
                    Te "bąki" to dla mnie hit roku! ;-))
                    PS. Dziękuję za zaproszenie, ale chyba nie zdążę, tym bardziej, że nie znam adresu, niestety! ;-))
                    • genia50 Re: Hit roku! 29.06.15, 22:58
                      Bo nie ma komarow i to tak ze szczescia.
                  • edekzgredek99 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 30.06.15, 12:22
                    Przykro mi pani palacz ze puszcza pani baki. To bardzo krepujaca dolegliwosc. Ja niestety bakow nie puszczam. Przykro mi ;)
              • polak1706 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 30.06.15, 23:25
                > Dopisz jedną linię własną ręką. Kilka słów, doprawdy nic wielkiego. Tak tak tak." <
                To może ja dopiszę? Bla, bla, bla, blu, blu, blu, ble, ble, ble, bla, bla, bla, blu, blu, blu, ble, ble,
                Może być?
                • wislocki12 Współczuję... 30.06.15, 23:51
                  Generalnie, oczywiście, może być, ale jeżeli to było własną ręką, to... współczuję! ;-))
                  • palacz67 Re: Współczuję... 01.07.15, 00:24
                    Wróciliśmy niedawno do domu, dobranoc:-)
                    • wislocki12 Juz późno... 01.07.15, 00:56
                      Chyba trochę późno, niestety... :-)
                    • edekzgredek99 Re: Współczuję... 01.07.15, 10:19
                      I co w związku z tym? Pani myśli, że kogoś interesuje kiedy pani wróciła do domu? Ogarnij się kobieto w końcu bo lata lecą a rozumu nie przybywa
                      • palacz67 Re: Współczuję... 03.07.15, 19:38
                        Smutno mi od samego rana, straciłam wiernego przyjaciela...
                        Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
                        • wislocki12 Znowu? 03.07.15, 21:46
                          Znowu? Chyba żartujesz? :-(
                        • edekzgredek99 Re: Współczuję... 04.07.15, 07:15
                          Nie moze byc, lechowski odszedl?
                          • palacz67 Do Tarzana 06.07.15, 21:05
                            Dobry wieczór, Tarzanie, czy mogę Ci zadać wścibskie pytanie?
                            • edekzgredek99 Re: Do Tarzana 07.07.15, 13:54
                              Co pani jada ze tak wierszem pani gada?
                            • ja-tarzan Re: Do Tarzana 08.07.15, 08:25
                              >>Dobry wieczór, Tarzanie, czy mogę Ci zadać wścibskie pytanie?

Próbuj, może odpowiem ;)
                              • palacz67 Re: Do Tarzana 08.07.15, 09:03
                                Czy Twoje imię się zaczyna od litery T?
                                Nie musisz odpowiadać na moje pytanie, pozdrawiam.
                                • ja-tarzan Re: Do Tarzana 08.07.15, 09:54
                                  >>Czy Twoje imię się zaczyna od litery T?

Wścibskie? Eee, nie aż tak ... ale oczywiście nie odpowiem, oddzielam real od internetu. ;)
                                  • palacz67 Re: Do Tarzana 08.07.15, 09:58
                                    Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
                                  • edekzgredek99 Re: Do Tarzana 08.07.15, 14:01
                                    I zes sie pan nie dal poderwac. Szkoda wielka
                • palacz67 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 07.07.15, 22:34
                  Witam, jest mi naprawdę przykro i niezależnie od tego, co kropki znaczą, jestem po Twojej stronie, życzę dobrej nocy:-)
                  Ps. Zerwałam dziś pierwsze ogórki z działki, smakowały wyśmienicie ze śmietaną, zapraszam:-)
                  • wislocki12 Na Berdyczów? 08.07.15, 00:07
                    A gdzie? Do Berdyczowa?
                  • edekzgredek99 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 08.07.15, 13:59
                    To ogorki czy smietana powoduja rymy z rana?
                  • e-zybi Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 08.07.15, 18:37
                    Niestety! tylko to Ci pozostało.
                  • palacz67 Re: "Dopisz jedną linię własną ręką." 10.07.15, 19:39
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114885,18340353.html
                    Zobaczcie, jakie ładne serduszko:-) Pozdrawiam:-)
                    • palacz67 Do Tarzana 15.07.15, 21:29
                      Może masz trochę racji, dobranoc:-)
                      • wislocki12 DoPalacz? 15.07.15, 21:33
                        Przepraszam Cię bardzo, ale właśnie napisałaś sama do siebie! Tarzan pewnie nawet tego nie zauważył! ;-))
                        PS. Poproś któregoś z twoich uczniów, aby wytłumaczył Ci "filozofię" tzw. drzewka postów! :-)
                        • palacz67 Do Mara 15.07.15, 21:42
                          Ładnie to ująłeś, każdy dźwiga swój krzyż, dopowiem tylko pieśnią, dobranoc :-)
                          www.youtube.com/watch?v=0aB_k8ssCVA
                          • wislocki12 Jezus też upadał... 16.07.15, 00:31
                            W tej sytuacji to pozostało mi jedynie zauważyć, że Jezus też upadał, niestety, i... nie tylko on! :-((
                            • palacz67 Do Tarzana 21.07.15, 22:10
                              Dobry wieczór, dziękuję, masz rację, dobranoc.

• wislocki12 Współczuję Ci, tarzanie! 21.07.15, 22:20
                                Mam nieodparte wrażenie, że naprzykrzasz się tarzanowi! Nie rozumiem tylko, dlaczego korzystasz z mojego adresu? ;-))
                                • palacz67 Podziękowanie 25.07.15, 21:17
                                  Dobry wieczór, chciałam bardzo serdecznie podziękować Panu, który dziś w Tarnobrzegu podpowiedział mi, gdzie można kupić fajny strój kąpielowy. Udało mi się kupić tam, gdzie mi Pan podpowiedział. Dziękuję za życzliwość, pozdrawiam.
                                  • genia50 Re: Podziękowanie 25.07.15, 21:54
                                    Moze przez przypadek to jakis forumowicz?
                                    • e-zybi Re: Podziękowanie 25.07.15, 22:21
                                      Kto wie? życzliwych tu nie brakuje ;-))
                                      • wislocki12 Co złego to nie ja! 25.07.15, 22:45
                                        Czyżbyś mnie miał mieć na myśli? :-((
                                    • edekzgredek99 Re: Podziękowanie 27.07.15, 19:27
                                      Oj pani Geniu pewnie se życzliwy facet trochę pooglądał i pomacał ;)
                                  • wislocki12 Strój 25.07.15, 23:55
                                    Naprawdę twierdzisz, ze to, co kupiłaś jest strojem, co by to nie miało znaczyć? ;-))
                                    • polak1706 Re: Strój 27.07.15, 20:38
                                      Czy ty jesteś normalna pisząc takie bzdety? ;-(
                                      • palacz67 Re: Strój 27.07.15, 21:01
                                        Witam, jestem nienormalna pisząc takie bzdety. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
                                        • polak1706 Re: Strój 27.07.15, 21:05
                                          to było do wisłockiej
                                          • palacz67 Re: Strój 27.07.15, 21:07
                                            A mnie się przykro zrobiło, pozdrawiam.
                                            • polak1706 Re: Strój 27.07.15, 21:17
                                              Nie widać w "drzewku" pod czyim wpisem wprowadziłem tekst?
                                              • palacz67 Re: Strój 27.07.15, 21:50
                                                Widać, przepraszam:-)
                                      • wislocki12 Bzdety 27.07.15, 21:08
                                        Nie bardzo rozumiem, kogo masz na myśli, pisząc o bzdetach? Palacz czy siebie? ;-))
                                        • polak1706 Re: Bzdety 27.07.15, 21:15
                                          Ktoś nazwał cię na forum "mądrym człowiekiem". Chyba taki sam mądry jak ty.
                                          • wislocki12 Mądrzejszy od nas 27.07.15, 22:04
                                            Mam nadzieję, ze owym "kimś" nie był żaden z nas i... że był mądrzejszy od nas, przynajmniej zaś - od Ciebie! ;-))
                                            PS. Naprawdę uważasz, że kostium (strój?) kąpielowy nie jest bzdetem? ;-))
                                            • polak1706 Re: Mądrzejszy od nas 28.07.15, 12:49
                                              I ty też uważasz się za mądrą? Żenada! :-(
                                              • palacz67 Re: Mądrzejszy od nas 28.07.15, 12:53
                                                Korzystając z okazji, że jesteś na wyciągnięcie dłoni, przesyłam serdeczne pozdrowienia:-) Zapraszam na papierówki:-)
                                              • palacz67 Re: Mądrzejszy od nas 27.02.16, 07:13
                                                Damy radę! Pozdrawiam
                                                • e-zybi Re: Mądrzejszy od nas 27.02.16, 07:27
                                                  Jak nie dacie, to ktoś wam zawsze pomoże ;-)
                                  • edekzgredek99 Re: Podziękowanie 27.07.15, 19:29
                                    Droga pani palacz trzeba se trochę silikonu w biust wstrzyknąć i na plaży bez biustonosza paradować.
                                    • palacz67 Wioska się wyludnia 25.08.15, 17:42
                                      Witam, byłam dziś w lesie z bratem i mi powiedział, że nasza wioska się wyludnia. Dwóch Jego Przyjaciół wyjeżdża na stałe za granicę, bo mają dość pracy za 1800 złotych miesięcznie i nie widzą przyszłości w tym kraju ( nawiasem mówiąc moi uczniowie). Będą zarabiać za granicą 13 euro na godzinę, nie wiem, czy brutto czy netto. Mam nadzieję, że mu nie namieszają w głowie i On tu zostanie. Pozdrawiam:-)
                                      • edekzgredek99 Re: Wioska się wyludnia 25.08.15, 18:05
                                        A jak już się wyludni całkowicie to się zaorze. Najgorsze, że szkołę zamkną.
                                        • palacz67 pogaduchy 25.08.15, 19:04
                                          www.hej.mielec.pl/miasto2/aktualnosci/art5616,polaniec-ogranicza-produkcje-pradu-w-mielcu-klopoty-maja-firmy-strefowe.html
                                          • wislocki12 Susza i upały... 25.08.15, 22:00
                                            Masz rację:
                                            "Zgodnie z wcześniejszymi ostrzeżeniami w całym kraju pojawiają się kłopoty z produkcją i dostawą prądu wywołane suszą i upałami."
                                            Masz może jakiś pomysł w związku z tym? ;-))
                                          • palacz67 Re: pogaduchy 26.08.15, 22:49
                                            Nie spodziewałam się, Tarzanie, takiego wpisu po Tobie w wątku rowerowym, na jutro polecam sok pomidorowy, dobranoc.
                                            • wislocki12 Dawno tak się nie uśmiałem! 26.08.15, 22:59
                                              Czy Ty tak do końca jesteś normalna? Odpowiadasz na mój post, a z odpowiedzi wynika, że właśnie zwracasz się do tarzana, który dokonał wpisu na jakimś wątku rowerowym i proponujesz mu... konsumpcję soku pomidorowego, na dobranoc, zresztą! ;-))
                                              PS. Dawno tak się nie uśmiałem! ;-))
                                              • ja-tarzan Re: Dawno tak się nie uśmiałem! 26.08.15, 23:32
                                                >>Czy Ty tak do końca jesteś normalna? Odpowiadasz na mój post, a z odpowiedzi wynika,

No skoro z posta wynika, że zwraca się do mnie, to niemożliwym jest, by odpowiadała na Twój post.

... mamy taka tkankę miękką, której warto używać ;)
                                                • wislocki12 Reklama jest dźwignią! 26.08.15, 23:46
                                                  Nie chcę być złośliwy, ale twoja "tkanka miękka, której warto używać" wydaje się być mocno przereklamowaną, niestety! :-((
                                                  • ja-tarzan Re: Reklama jest dźwignią! 27.08.15, 10:17
                                                    >>ale twoja "tkanka miękka, której warto używać" wydaje się być mocno przereklamowaną, niestety! :-((

No to jej nie używaj.
                                                  • palacz67 Proszę o ciszę! 01.09.15, 18:46
                                                    Witam, kiedyś uczyliśmy się takich wierszy na pamięć w szkole. Dzisiaj? Podczas akademii nie wytrzymałam i powiedziałam do rozgadanych rodziców: "proszę o ciszę!" Ich pociechy przygotowały apel poświęcony m.in rocznicy wybuchu II Wojny Światowej. Wiek rodziców- 30-40 lat. Przykro mi o tym pisać ale rozmawiali głośno i wesoło. Nie czułam się z tym za dobrze mówiąc głośno do Nich te słowa ale tak nakazywało mi moje sumienie, pozdrawiam.
                                                    wiersze.doktorzy.pl/przechadzka.htm
                                                  • wislocki12 No cóż, starzejemy się... 01.09.15, 21:45
                                                    Jak się chyba łatwo domyślić, byli to owi ukraińscy rodzice twoich uczniów! ;-))
    • wislocki12 Cóż, starzejemy się, niestety... 01.09.15, 21:53
      No tak, pora chyba już na skorygowanie wątku, zgodnie z obietnicą, zresztą. Powtarzam zatem swój ostatni post: "Jak się chyba łatwo domyślić, byli to zapewne owi ukraińscy rodzice twoich uczniów! ;-))" :-(
      • palacz67 Osoby piszące pod jednym nickiem 02.09.15, 14:40
        Witam, znam zaledwie kilka osób na tym forum piszących pod stałym, jednym nickiem. Dla Was mam czas i z chęcią z Wami porozmawiam. Proszę mnie nie okłamywać i nie rozmawiać ze mną pod kilkoma nickami. Szanujmy się nawzajem. Kłamstwo ma krótkie nogi, pozdrawiam.
        • wislocki12 Teatrzyk lechowskiego 02.09.15, 20:21
          A co sądzisz w aspekcie wielonikowości, zresztą, o lechowskim, że o rzeszowskim, americano, marmarze, polaku, wislockim15, wislockiej12, że o palacz nie wspomnę? ;-))
          PS. Masz rację, pisząc, "Proszę mnie nie okłamywać i nie rozmawiać ze mną pod kilkoma nickami. Szanujmy się nawzajem. Kłamstwo ma krótkie nogi, pozdrawiam." :-((
          PS2. Pozdrawiam! ;-))
          • palacz67 pogaduchy 02.09.15, 21:12
            Jestem bardzo zmęczona, więc powiem tylko dobranoc:-)
            • wislocki12 To sumienie... 02.09.15, 23:37
              Podejrzewam, że to sumienie tak Cię męczy, niestety! :-((
              • palacz67 Re: To sumienie... 03.09.15, 06:52
                Wisłocki, nie marnuj mi wątku, bo za chwilę się skończy, pozdrawiam i życzę udanego dnia.
                • wislocki12 Nawet twoje sumienie... 03.09.15, 22:54
                  Tego wątku to nawet twoje sumienie nie jest w stanie zmarnować... ;-((
                • palacz67 SK 06.10.15, 22:00
                  Witam, sorki za poprzedni wpis, grypa mnie rozkłada, wczoraj opiekowałam się chorym dzieckiem i chyba mi przekazał, dobranoc:-)
                  • wislocki12 A może to nie grypa? 06.10.15, 22:23
                    Czyżbyś chciała zasugerować, że klechowski właśnie był zaniemógł! Szkoda, że nie zaszczepiłaś się... A może to nie grypa? ;-))
                  • edekzgredek99 Re: SK 07.10.15, 10:30
                    Droga pani palacz! Widze ze czesto pani choruje czyli ma pani obnozona odpornosc. Pewnie dlatego ze ma pani otluszczone organy wewnetrzne. Musi pani zwalic te wielka nadwage i to powinno pomoc
                    • palacz67 Naprawa roweru 10.10.15, 20:41
                      Witam, mam pytanko, gdzie w Tarnobrzegu można naprawić rower? Pytam w imieniu przyjaciółki, dziękuję i pozdrawiam.
                      • wislocki12 Do Mielca na Borelowskiego... 10.10.15, 21:29
                        Proponuję wybrać się do Mielca na Borelowskiego... ;-))
                        • edekzgredek99 Re: Do Mielca na Borelowskiego... 11.10.15, 13:03
                          Czy to tam lechowski kury maca?
                          • palacz67 Miałeś rację! 16.10.15, 22:18
                            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-latka-zabita-w-parku-Biegli-ojciec-niepoczytalny,wid,17914022,wiadomosc.html?ticaid=115c5edobranoc
                            • wislocki12 Co ma wspólnego? 16.10.15, 22:26
                              Może i masz rację, nie bardzo tylko pojąć mogę, co ma wspólnego "31-latek podejrzany o zabicie w kwietniu br. 5-letniej córki" z lechowskim51, że o ul. Borelowskiego w Mielcu już nie wspomnę! ;-))
    • genia50 Re: pogaduchy 24.10.15, 17:24
      Dzis jest Swiatowy Dzien Walki z Otyloscia.
      • palacz67 Do Zołzy 24.10.15, 17:42
        Witam, mam do Ciebie pytanko. Czy my się znamy osobiście? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ciepło:-)
        • genia50 Re: Do Zołzy 24.10.15, 21:05
          Z drzewka wynika ,ze pytanie jest do mnie,ale z podtytulu ,ze do Zolzy.
          • wislocki12 Do Zołzy na Berdyczów 24.10.15, 21:34
            Też mam wrażenie, że palacz nie jest w stanie rozgryźć filozofii drzewka postów, niestety! Od zawsze pisze... na Berdyczów! ;-))
      • palacz67 Re: pogaduchy 17.11.15, 08:27
        Witam, mam do Was pytanko. Gdzie w Tarnobrzegu można pofarbować kurtkę skórzaną? Będę wdzięczna za informację na ten temat, pozdrawiam.
        • palacz67 Re: pogaduchy 08.12.15, 15:04
          Do NM:-)
          Witam, myślałam, że mi serce ze strachu wyskoczy. Byłam dziś u doktora i powiedział na temat w.ł.a.: " iyy, taka uroda" Czekałam na wykład, ufff, odetchnęłam z ulgą, pozdrawiam:-)
          • edekzgredek99 Re: pogaduchy 08.12.15, 15:17
            Niech zgadne. Nie jest pani w ciazy to tylko starosc.
          • wislocki12 "w.ł.a.: " iyy, taka uroda" 08.12.15, 20:24
            Można iść na całość. Cenzura jeszcze nie obowiązuje! ;-))
          • palacz67 Re: pogaduchy 31.01.16, 23:07
            Witam, dostalam Don Diego Tequila. Z czym to można pić? Z czym to można mieszać? Nie znam się na tym, może ktoś doradzi? Wydrzemalam się po południu i sen nie przychodzi, pozdrawiam. Bez obawy, nie dobiorę się teraz do Don Diego, pytam na zaś:-)
            • palacz67 Re: pogaduchy 31.01.16, 23:57
              Zmykam, jutro mam na 8 do pracy, dobranoc:-)
              • wislocki12 Ucieszy się 01.02.16, 00:42
                Myślę, że powinnaś jednak reaktywować Pogaduchy2. Na razie xulu jest w szoku, ale na pewno ucieszy się... ;-))
            • e-zybi Re: pogaduchy 01.02.16, 07:34
              Najlepiej pić to ze smakiem ;-)
              • palacz67 Re: pogaduchy 01.02.16, 10:43
                Dobre:-) Rozbawiłeś mnie, pozdrawiam.
                • palacz67 Re: pogaduchy 01.02.16, 17:12
                  Do Kundzi 670
                  Witam, jeśli jesteś tą osobą, którą mam na myśli, to brzydko się bawisz, pozdrawiam.
                  • palacz67 Re: pogaduchy 02.02.16, 21:35
                    Chciałam tu tylko zaznaczyć radosną wiadomość kończącą się słowami: "bla bla bla", we właściwym czasie powiem, o co chodzi, dobranoc:-)
                    • e-zybi Re: pogaduchy 03.02.16, 08:14
                      Gratuluję!...masz rację, nie warto zapeszać, lepiej poczekać cierpliwie do końca...;-)
                      • palacz67 Re: pogaduchy 07.02.16, 21:39
                        Witam, czy ktoś się orientuje, jakie są przepisy dotyczące wyprowadzania psów na spacer. Dziś pewien człowiek usłyszał od rowerzysty takie słowa skierowane w stronę psa, który go obszczekiwał: "spierd. bo ci wpierd." Powiedzial to przy kilkuletnim dziecku. Zapytałam go, czy miał kaganiec, odp-eee, był na smyczy? odp-eee. Macie tabliczkę na podwórku ostrzegającą? Nie ma! U mnie we wsi psy latają luzem i obszczekują, strach wieczorem wyjśc na kijki. Czasami, zwłaszcza wieczorem, ludzie wypuszczają z posesji potężne psy, by się wybiegały. Jeśli ktoś z Was orientuje się w aktualnych przepisach, to proszę o link do nich, sama też poszperam, może coś znajdę, pozdrawiam, dziękuję, dobranoc.
                        • palacz67 Re: pogaduchy 09.02.16, 18:34
                          Witam, nie odbierajcie nieznanych telefonów, jeśli nie chcecie mieć wyczyszczonego konta w kilka sekund, zwłaszcza rozpoczynające się na 24... pzdr.
                          • palacz67 Re: pogaduchy 11.02.16, 06:48
                            Witam, udało mi się odzyskać te pieniądze. Jesli macie podobny problem, to zglaszajcie natychmiast. Operator sieci sprawdził, że w kilka sekund po odebraniu i rozłączeniu rozmowy konto zostało wyczyszczone do zera. Przywrócił środki i zablokował ten nr. Powiedział, że można stracić nawet w ten sposób kilka tysięcy. Ja mam komórkę na kartę, więc w moim przypadku to była niewielka kwota. Pozdrawiam
                            • palacz67 Re: pogaduchy 11.02.16, 07:29
                              www.dziennikzachodni.pl/artykul/793486,uwaga-na-telefony-z-afryki-dzwonia-oszusci-podejrzane-numery-telefonow,id,t.html
                              • palacz67 Re: pogaduchy 28.02.16, 21:49
                                Do Polaka- dziękuję za piękną muzykę oraz za życzliwość, którą mi okazujesz. To były trudne dla mnie 2 tygodnie, wydarzylo się parę rzeczy, które mnie przygniotły i na ktore niestety nie miałam wpływu. Część z nich zakończyło się pomyślnie, ale żyłam w silnym stresie. Dziękuję Ci za to, że jesteś, dobranoc:-)
                                • palacz67 Re: pogaduchy 28.02.16, 21:58
                                  www.youtube.com/watch?v=8WdcRa_0YNQ
                                • edekzgredek99 Re: pogaduchy 29.02.16, 11:38
                                  Dwa tygodnie ferii totalne nierobstwo od rana do nocy na forum tak pania zmeczyly? A polak to sie slini do kazdej baby bo zwyczajnie baby mu sie chce. To nie wsparcie tylko mysli ze jest pani latwym kaskiem. Latwym a nie lakomym niech se pani nie pomyli
                                  • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 15:41
                                    Mnie kobiety lubiom ;-)
                                    • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 16:09
                                      :-)
                                    • kundzia670 Re: pogaduchy 29.02.16, 17:31
                                      I pragnom Cię ;-)
                                      • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:03
                                        I pragnom Ciem ;-)
                                        • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:09
                                          :-)
                                          Zmykam na serial, miłego wieczoru:-)
                                    • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 18:50
                                      www.youtube.com/watch?v=9mAviD-KRiY
                                    • kundzia670 Re: pogaduchy 29.02.16, 19:38
                                      www.youtube.com/watch?v=fVczB2AfWIY
                                      • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:08
                                        Przetańczyć z Tobo chce cało noc...
                                        www.youtube.com/watch?v=F4_s6YfLil8
                                        Jeżeli takie eleganckie z Was babki to idziemy w tany...
                                        • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:12
                                          Mam ładną sukienkę w tym kolorze śliwki ale raczej się w nią nie wcisnę, zostawiam Cię z Kundzią:-)
                                        • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:16
                                          ...i bede Was rozbierał jak ten łooo...! Tyko do końca! Do ostatni nitki!
                                          • kundzia670 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:32
                                            Podgrzewasz atmosferę, tylko nosek przypudruję i będę gotowa ;-)
                                            • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 20:47
                                              A ja się wykąpie po 2 latach i ogole, zgole brode ;-)
                                              • kundzia670 Re: pogaduchy 29.02.16, 21:02
                                                Chodź cała płonę, poczekam ;-)
                                                • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 21:37
                                                  ogole się po 2 latach. Wcześniej sam tego nie mogłem robić, zakład był zamknięty :-/
                                                • polak1706 Re: pogaduchy 29.02.16, 21:39
                                                  aaa.... jeżeli jest tak źle no to może...
                                                  pl.wikipedia.org/wiki/Ga%C5%9Bnica_%C5%9Bniegowa
                                                  • edekzgredek99 Re: pogaduchy 01.03.16, 12:13
                                                    Tos pan kobite ugasil. Nie umiesz pan kobit podrywac. Ryczysz pan ryczysz a jak przyjdzie co do czego to klejnoty pan kulisz i wiejesz
                                                  • kundzia670 Re: pogaduchy 01.03.16, 15:37
                                                    Przyznam, że jestem rozczarowana, chyba strzelę focha.
                                                  • polak1706 Re: pogaduchy 01.03.16, 16:56
                                                    a juści Jaguś, juści!
                                                  • palacz67 Re: pogaduchy 09.07.16, 14:48
                                                    Witaj, Polaku. Mam do Ciebie pytanko. Chcemy się wybrać w sierpniu na kilka dni do Krynicy Górskiej. Jeszcze nic nie zarezerwowałam, bo wpadłam na ten pomysł przed chwilą. Mąż nawet go zaakceptował a córy jeszcze nie wiedzą. Szukam w internecie noclegu. Może znasz jakieś miejsce godne polecenia? Najlepiej blisko centrum ale jak najdalej od hałaśliwej ulicy, bo nie zasnę w nocy. Znasz dobrze Krynicę, więc na Twoja pomoc liczę:-) Pozdrawiam cieplutko:-)
                                                  • palacz67 Re: pogaduchy 11.07.16, 18:07
                                                    Pokój zarezerwowany, dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Córkom się bardzo spodobało to miejsce, mnie też:-)
                                              • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 21:32
                                                To ja Wam ładnie powiem : aaa kotki dwa...:-)
                                                • palacz67 Re: pogaduchy 29.02.16, 21:33
                                                  Ps. Odchodzę z tego wątku, pa.
                                • wislocki12 Polak czy Klechowski? 29.02.16, 11:51
                                  Nie sądzisz, przypadkiem, że polak1706 to niegdysiejszy Klechowski? :-(
                                  • palacz67 Re: Polak czy Klechowski? 29.02.16, 12:03
                                    Witaj, Wisłocki. Polak Ci to już wyjaśnił kiedyś a ja powtórzę, że to są dwie różne osoby na różnych półkach u mnie. Z Polakiem na półce jest tylko Andrzej- poeta. Wyższych półek nie ma. Pozdrawiam
                                    • edekzgredek99 Re: Polak czy Klechowski? 29.02.16, 12:16
                                      A ja to pewnie w pawlaczu schowany
                                    • wislocki12 Polak i Klechowski? 29.02.16, 12:24
                                      Może i masz rację... Proponuję jednak poczytać sobie niegdysiejsze wpisy Klechowskiego i dzisiejsze polaka1706. Poglądy, poprawność językowa i stosunek do forumowiczów do złudzenia podobne, niestety! :-(
                                      • palacz67 Re: Polak i Klechowski? 29.02.16, 12:35
                                        Wisłocki, nie mam najmniejszego powodu, by Cię okłamywać. Jeżeli chcesz ze mną rozmawiać, to nie posądzaj mnie o kłamstwo, idę palić w piecu, bo zimno w domu. Proszę Cię, nie rób bajek na forum. Doceń też to, że Polak i ja rozmawiamy z Tobą. Zaufaj mi choć troszkę i zostawmy już ten tamat. Ja Ci wierzę, że piszesz pod jednym nickiem, ja też piszę pod jednym, odkąd jest logowanie. Pozdrawiam
                                        • edekzgredek99 Re: Polak i Klechowski? 29.02.16, 17:28
                                          Czy rozmowa z pania droga pani to taki zaszczyt? Chyba sie pani mocno przecenia o polaku nie bede nawet wspominal
                                        • wislocki12 "Wstarym piecu diabeł pali" 29.02.16, 21:36
                                          W którym to miejscu posądziłem Cię o kłamstwo? :-(
                                          PS. A wpisy Klechowskiego i polaka1706 przeczytałaś? Spróbuj! :-)
                                          PS2. Naprawdę uważasz, że korespondencja z Wami to dla mnie zaszczyt? ;-))
                                  • edekzgredek99 Re: Polak czy Klechowski? 29.02.16, 12:15
                                    Przypadkiem tak sadze ale glosno tego nie pisze zeby nie zostac widelcem zadziubanym. Trzeba byc czujnym i bic lechowskiego ile wlezie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka