Dodaj do ulubionych

Smaczna pizza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 09:33
pizzerianowywymiar.jimdo.com/
Zapraszamy do naszej Pizzerii.
Super promocja na piwo!!! Tyskie but. 0,5 w cenie 3,50
Obserwuj wątek
    • Gość: hipek Re: Smaczna pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.12, 09:59
      a dokladnie to w ktorym miejscu to jest? bo adres sienka 17 niewiele mi mowi
      • Gość: Nowy Wymiar Re: Smaczna pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 10:17
        Jest to lokal po Pizzerii Berg. Zaraz koło kwiaciarni Gosia koło Placu Czerwonego.
        Zapraszamy
    • s0pran0 Re: Smaczna pizza 04.12.12, 20:38
      Poprawcie sobie w menu - "5.CHAMBURGER"
      • karrambello Re: Smaczna pizza 04.12.12, 21:02
        @s0pran0: a może to od chama miało być ;) a la wieśmac, itp :P
      • Gość: Nowy Wymiar Re: Smaczna pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 23:26
        Dzięki za podpowiedz. Rzeczywiście powinno być inaczej ale ten co nic nie robi nie popełnia błędów. Takie uwagi mile widziane :) przynajmniej widać, że ktoś dokładnie przestudiował stronę.
        • Gość: mmm Re: Smaczna pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 01:39
          Pizze drogie jak na jakość i ilość składników, ale lokal milusi. pa
          • Gość: takijeden Re: Smaczna pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 20:56
            Wystarczy porównać w necie oferty innych pizzerni w mieście. Nowy Wymiar startuje na rynku z najwyższymi cenami, można i tak. Tylko czy będzie to zachętą aby wbić się w i tak zatłoczoną branżę? Cóż właściciel chyba wie co robi. Życzę powodzenia
            • Gość: gość Re: Smaczna pizza IP: *.sistbg.net 06.12.12, 21:00
              miejmy nadzieje ze zmienił sie kucharz i nie będzie taka sama jak w BERGU
              • Gość: klaudek Re: Smaczna pizza IP: *.tktelekom.pl 06.12.12, 21:43
                właściciel ten sam co berga i dawnego zafiro ?
                • Gość: Nowy Wymiar Re: Smaczna pizza IP: 91.193.120.* 07.12.12, 01:01
                  Właścicielem nie jest nikt powiązany w żaden sposób z wymienionymi wyżej pizzeriami. A co do cen... no cóż każdy może mieć swoje własne zdanie.
                  • Gość: Supergość. Re: Smaczna pizza IP: 94.42.173.* 08.12.12, 17:33
                    Właścicielem jest pani ,która pracowała w pizzerii Koliber w Baranowie przez 14 m-cy i stwierdziła ,że wystarczająco dużo się nauczyła,aby otworzyć swój biznes.Nie życzę powodzenia.
                    • Gość: finito Re: Smaczna pizza IP: *.szybszyinternet.pl 08.12.12, 19:05
                      Ja im wróże taką samą przyszłość jak Bergowi :) \ Nie oszukujmy się, ale w Tbg rządzi Tertio. Tak było jest i będzie :) A otwieranie biznesu gastronomicznego tego typu w obecnej sytuacji jaka jest w naszym mieście jest nieporozumieniem. Nowe kebaby i pizzerie niedługo padną :)
                      • Gość: mezno Re: Smaczna pizza IP: *.tktelekom.pl 08.12.12, 20:01
                        padną jak kafejki internetowe które swego czasu pojawiały się szybciej niż grzyby po deszczu
                        • s0pran0 Re: Smaczna pizza 09.12.12, 01:37
                          Kolega widzę bardzo zorientowany w temacie internet caffe :)
                    • Gość: Nowy Wymiar Re: Smaczna pizza IP: 91.193.120.* 09.12.12, 02:16
                      Panie "Supergość" nie dodał Pan, że połowa z tego czasu to były umowy zlecenia bez opłaconych składek. Miło, że tak się Pan interesuje a przecież chciał Pan wymazać Mnie z pamięci.
                      • Gość: mezno Re: Smaczna pizza IP: *.tktelekom.pl 09.12.12, 09:54
                        Trza se było otworzyć w lokalu gdzie prawie pod same drzwi można podjechać autem, do tego to włażenie po schodach, tanio też nie jest, chyba że będzie tam rura i jakaś panienka będzie tańczyć to pewnie klientów nie będzie brakować.
                        • Gość: autor Re: Smaczna pizza IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.12, 10:31
                          po pierwsze tertio nie rzadzi w miescie, pizza co najmniej przecietna, czas oczekiwania to nieporozumienie i czesto towar nie zgadza sie z zamowieniem. co do nowej pizzerii to bardzo szkoda ale placek serwowany przez panstwa z pizza niewiele ma wspolnego niestety. co do pana z baranowa to gratuluje postawy obrazonej malej dziewczynki. caly baranow teraz zamawia w tbg czy co?
                          • Gość: tbg Re: Smaczna pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 18:47
                            Zgadzam się . Jak dla mnie Tertio to delikatnie mówiąc bardzo przęcietna pizza. Ostatnio zamawiałam i właśnie też zaliczyłam pomyłkę w zamówieniu. Pizzy o której mowa w tym wątku jeszcze nie jadłam więc się nie wypowiadam. Generalnie jeśli już to najbliższa pizza którą można zjeść ze smakiem i czuć co się je -a nie rozdeptany placek bez smaku znajduje się niestety aż w Rzeszowie. A i Nowa Dęba tez ma dobrą - u nas w Tarnobrzegu niestety porażka!
    • Gość: meloman pizzowy Re: Smaczna pizza IP: *.smsiarkowiec.pl 09.12.12, 19:57
      mowienie ktora pizzeria w miescie jest nr jest lekkim przegieciem. kazdemu przeciez smakuje co innego. ja lubie pizze z grafiti ale nie lubie ich ujowych sosow. tertio produkcja masowa smaczne tylko kilka pozycji z menu. chlopcy z ferajny drogo specyficznie ale ogolnie smacznie. kazdy lubi co innego
      • Gość: jack Re: Smaczna pizza IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.12, 20:08
        pizza od goodfellas bije wszystkie inne podplomyki w miescie na glowe. chlopcyjesli chodzi o prawdziwa pizze. sa najblizej prawdy
        • Gość: oddaj fartucha Re: Smaczna pizza IP: *.31.26.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 09:37
          Niema jak domowa pizza ,której zapach roznosi się wokoło,a nie jakaś masówka.Ja robię sama, moi trzej synowie są zachwyceni ,nie wezmą do ust przywożonej w kartonie.Przepis dla 4 chłopów.Koszt ok 30- 40 zł.Mąka ok 1,5 kg.,salami( zwykłe wyborne 20zł kg) 40 dkg,ser żółty( nie seropodobny np złoty mazur ) 40 dkg,pieczarki 0,5 kg,2 -3 cebule , 3-4 ząbki czosnku, oregano ,sól,pieprz,przecier pomidor.,ze 2 świeże papryki,kilkanascie zielonych oliwek-opcja. Ciasto wiadomo mąka,woda,jajko,troszkę oleju ,drożdże i cukier,sól,Wyrabiamy z miłością,od jakiegoś czasu kupilam maszyę do robienia chleba i ma opcję ciasto na pizzę tak że automacik mi robi. Mamy ciasto ,które wyrosło odpoczywając w cieple,smarujemy delikatnie formy olejem,formy standardowe te będące na wyposażeniu piekarnika,( na szerokość piekarnika)2 lub jak wyjątkowo dobra mąka i drożdże i mąż nas denerwuje to 3 ,nakładamy ciasto,na ciasto grubo przecieru,na to salami ,cebula,czosnek(czosnek wyjątkowo równomiernie),papryka,pieczarki,sól,pieprz,oregano i ser.Pieczemy ok 40-50 min w temp 150-180 stop.(czy upieczone ja sprawdzam podnosząc delikatnie od spodu ,jak odchodzi i delikatnie żółty kolorek to wyłączam,mama np nakłuwa z góry,każdy sposób dobry ,byle nie zrobić tekturki) i niebo w gębie.Jak są 3 lub 2 grube nie dajemy rady naraz,na drugi dzien też jest radocha (2 min mikrofala) Smacznego!!!
          • Gość: oddaj fartucha Re: Smaczna pizza IP: *.31.26.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 10:10
            Zapomniałam dodać wykonanie pizzy max 2 godz. polecam w piątek a potem basen .Ja siedzę w saunie min20 min bo lubię, mąż nie wlezie podobnie moje chłopaki.
            • Gość: Wiola Re: Smaczna pizza IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.12, 12:24
              Gdzie jest sauna oprócz tej wyparzalni gaci na Osir gdzie siedzą sapiące, upocone chłopy i kapią na ławki?
          • Gość: buddha bar Re: Smaczna pizza IP: *.smsiarkowiec.pl 10.12.12, 13:42
            ten twój przepis na pizzę ma chyba 30 lat. ja pamiętam, jak mi matula taką właśnie bułę piekła 45 minut w 180st, oczywiście wszystko przykryte grubą warstwą sera. moim skromnym zdaniem to bardzo duży błąd, bo pod tą pierzyną z sera to twoje salami,papryka i inne składniki, po prostu się uduszą, miast być upieczone. jak kto lubi..
            mój przepis na pizzę jest prosty i banalny(1 pizza srednicy 40cm):
            poł szklanki letniej wody(nie gorącej bo drożdże się zetną i będzie zakalec), 1/10 kostki drożdży, 3 łyżki oleju, łyżeczka soli i to tyle!!! żadnych jajek, żadnego cukru(drożdże zaczna pracować już dzięki mące, więc im cukru już nie trzeba!), mąki ile zabierze.
            do wody dodajemy drożdże, sól, olej i 5 łyżek mąki. wyrabiamy zaczyn. odstawiamy na chwilę, aż zaczną pokazywać się pęcheżyki powietrza, wtedy to drożdże zaczynają działać i możemy zacząć wyrabiać ciasto. stopniowo dosypujemy mąki i ugniatamy starannie ciasto(oczywiście wszystkie roboty kuchenne z funkcją wyrabiania ciasta są bardzo pomocne). odstawiamy ciasto na około 1/2 godziny.
            na blaszce oprószonej mąką kładziemy rozwałkowane ciasto, na to pastę pomodorową, ser(mozzarella), a dopiero na ser dodatki i oregano!!!
            piec rozgrzewamy na MAXa i pizzę pieczemy do zrumienienia sera i brzegów pizzy. pieczenie pierwszej pizzy zajmuje ok.10 minut, a każdej następnej już ok. 5-6 minut, bo już piekarnik jest rozgrzany fest ;)
            wychodzi nam piękna, cieniutka pizza. widać upieczone składniki, zroumienioną mozzarellę i całoś nie trwa dłużej niż jedną godzinę, w porywach do 1,5 godziny, w zależności od ilości placków..
            pozdrawiam i życzę smacznego..
            p.s. jak chcemy mieć grubszą pizzę to po prostu dajemy więcej wody do zaczynu!!!

• Gość: Adam Re: Smaczna pizza IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.12, 13:47
              rozwałkowując ciasto pozbawiasz je pęcherzyków powietrza, gorzej wyrośnie. ale jak kto woli.
              • Gość: buddha bar Re: Smaczna pizza IP: *.smsiarkowiec.pl 10.12.12, 13:52
                napisałem rozwałkowana, choć sam rozkładam ją szybko rękami, bo ciasto jest elastyczne na maxa i łatwo się poddaje moim rękom..
                a co do pieczenia to termoobieg oczywistą sprawą jest i podstawa to temperatura na maxa!!
                • Gość: oddaj fartucha Re: Smaczna pizza IP: *.31.87.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 15:15
                  Mój przepis ma na pewno ponad 30 lat,tak robila moja mama, tyle ze 30 lat temu to był luksus dodawano jajko na twardo ,niesmiertelny zielony groszek ,kiełbasę,często wszystko było podsmażane,ale takie były czasy, zawsze kusi mnie wczesniejsze dodanie sera ,ale nie skusiłam się dotychczas ,bo tak nam smakuje .Tłumy w saunie coraz większe w piątki fakt.
                  • Gość: oddaj fartucha Re: Smaczna pizza IP: *.31.64.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 16:15
                    Wykonanie max 2 godz jest względne nie dotyczy pomocy gdy mąż kroi pieczarki,syn uciera ser,wtedy ten radosny rozgardiasz trwa dłużej ale może o to chodzi?Bez pomocników połowę mniej zamiatania.A teraz bierzemy byka za rogi i robimy TATARA.Na 2 osoby ze 30 dkg ładnej wołowiny np polędwica,oglądamy w sklepie,l ).Mielimy w maszynce,muszą być ostre ostrza,ortodoksi tylko siekają.Podajemy z jajkiem, z dodatkiem magii,musztardy,papryki ,pieprzu,soli,oleju ,kiszonego,konserwowego ogórka,cebuli.Nieodzowne 50 gr czystej (dla zdrowotności) i udajemy się na zasłużony odpoczynek,a latorośl na basen.
                    • Gość: buddha bar Re: Smaczna pizza IP: *.smsiarkowiec.pl 11.12.12, 10:30
                      a propos tatara to wystarczy śliczna ligawa, równie chuda co polędwica, a 2x tańsza. w nowej dębie, w restauracji hotelu szypowski podają tatara z drobno siekanym ogórkiem i cebulą, żółtkiem jaja i o zgrozo z marynowaną pieczarką. w przepisie wyżej widzę paprykę. myślę, że to jakaś wariacja na temat tatara, choć sam jestem zwolennikiem klasyki i prostoty bez zbędnych dodatków. do klasycznego tatara musowo setka czystej, ja smażę na smalcu jeszcze grzanki z żytniego chleba. tak mi podają tatara leśnicy na wsi i ja tak serwuję, i polecam..
              • Gość: xxxxx Re: Smaczna pizza IP: *.stalowa.pilicka.pl 06.01.13, 21:44
                My tam jadlysmy kilka razy i pizza jest super w całym tbg nie ma lepszej :)mam nadzieje ze im to wypali bo pizza jest naprawde super POWODZENIA:) pozdrawiam
        • Gość: xxxxx Re: Smaczna pizza IP: *.stalowa.pilicka.pl 06.01.13, 21:49
          Pizzeria jest przepyszna w Tbg lepszej nie ma i napewno nie bedzie:)mam nadzieje ze im wypali bo naprawde jest super POWODZENIA:)pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka