Dodaj do ulubionych

Bałagan nad Jeziorem

IP: *.flash-net.pl 23.06.13, 08:51
Byłam wczoraj: zielska nie skoszone, samochody wjeżdżają na trawę, pełno na plaży rowerów bo nie ma gdzie przypiąć, grille oczywiście wszędzie i pijanych małolatów mnóstwo ...rozmawiałam z Panią sprzedającą w barze i mówiła, że jest dużo gorzej niż w zeszłym roku, i że mniej ludzi przyjeżdża. Czy ktoś wie gdzie jest to pole namiotowe, bo widziałam namiot rozbity ale to chyba tak "na dziko". Jedyny plus to cieplutka woda, ale wydaje mi się, że już nie taka czysta.
Obserwuj wątek
    • Gość: znajoma Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 09:08
      Nie byłam w ubiegłym roku ani razu, bo córy nie chciały. Drażni ich pijana i rozwydrzona młodzież. Nie ma też przebieralni i z mokra pupą wracałyśmy do domu. Prosiłam kiedyś o przebieralnię, to niewielki wydatek. Nikt mnie nie chce słuchać:-)
      • Gość: Lilka Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.flash-net.pl 23.06.13, 09:40
        w tamtym roku były takie kontenery z ubikacjami i umywalkami ja się tam przebierałam, teraz nie ma.
      • Gość: gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 83.238.199.* 23.06.13, 14:55
        Znajoma, ja posłużę za parawan. W zamian za to chociaż popatrzę ;-)
        • Gość: znajoma Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 15:07
          Dam Ci znać, jak będę nad jeziorem. Weź namiot, będziesz z zewnątrz pilnował, by mrówki i komary nie wlazły do środka:-)
      • Gość: Gruby miś Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.vibiznes.pl 23.06.13, 17:22
        Wstydzisz się znajoma, w krzaki i ściągasz majty najwyżej jakiś młody podpity hooligan z siareczki zapakuje ci swojego naćpanego sterydami bejsbola i poczujesz co to sex nad zalewem w mieście rządzonym przez Godnie Reprezentującego Interesy Mieszkańców Szanownego Pana Gubernatora a nie zadufanego w sobie skorumpowanego Dyrektora śmietniska.
    • Gość: seba Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 10:36
      Byłem i powiem tak -dwa do przodu -trzy do tyłu tak to dziś wygląda,gowniarstwo nawalone myśli że rzadzi wszystkimi i wszystkim,zresztą podpisuję się pod tym wszystkim co napisali poprzednicy więcej tam nie pojadę!,myślałem że ktoś weźmie lekcje z poprzedniego sezonu a tu ośla ławka
      • Gość: ale Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.13, 09:45
        drzewka posadzone - dobre miejsce do przypięcia rowerów,... niestety tylko takie
        całą gastronomie mozna bylo po drugiej str. uliczki postawic w jakimś przemyślanym ciągu ,
        oraz wymogi co do estetyki obiektów przewidzieć - bo te baraki to wstyd
        z wc i przebieralniami podobnie
        a co zmiejscami do grilowania - sie stało?
        ciekawe kto sprząta śmieci z piasku? - słabo im idzie...
        patrole polisji i sm ... jakieś mizerne - to i piwkowanie na całego i nawalonych przybywa
        • Gość: gbur0 Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 80.51.96.* 26.06.13, 09:52
          Tak dość słabe są działania naszego Kierownika kulturalno - oświatowego zwanego
          w zamierzłych czasach KO. Czyżby i do tego się nie nadawał?
    • Gość: Gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 10:59
      Nigdy tam nie bylem i się nie wybieram w najbliższym czasie. Spędzanie tam czasu jest dla wieśniaków, taki wiejski lans.
      • Gość: kaśka Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.szybszyinternet.pl 23.06.13, 11:11
        Plaża powiększona a toalet jak na lekarstwo!!!!!!!!!!
        • Gość: gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 11:53
          no to są dwa wyjścia: w krzaki albo lepiej do wody :-)
          • Gość: sdsdsds Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 12:14
            Nigdy nad tym jeziorem nie byłam się kąpac ani opalac. Kilka razy byłam na spacerze, z ciekawości zobaczyc jak jest i już dwa-trzy lata temu powiedziałam sobie NIE. Jeżdżę nad inne zalewy ,gdzie moje dziecko nie musi patrzec na schlanych cwaniaczków kierujących np ruchem na drodze. Tutaj prawie przy każdym kocyku -ręczniku stoi browar a im więcej tego tym nieprzyjemniej.
            • Gość: nienie Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 12:27
              kąpiele siarkowe? nie, dziękuję.
      • Gość: ja Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 15:36
        To przewidujesz że za jakiś czas staniesz się burakiem jak wszyscy tam przesiadujący? BUCHACHACHA!
    • Gość: wezyr Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 12:31
      Nigdy tam od 1999 roku nie byłem tylko jechałem obok wisłostradą i podejrzewam że mnie tam nie zobaczą-ugrywanie własnych interesów kosztem a,la wypoczynku dla mieszkańców to nie dla mnie! -sory ale wybrał bym już śluzę w krawcach lub zalew koło mielca ,nie lubię tłumów,pijaństwa i hamstwa szczególnie nad wodą!-wolę dołożyc do paliwa kupić sobie samemu jak jest taka potrzeba trunki i wyjechać tam gdzie ludzie cieszą się ciszą i spokojem gdzie bez specjalnych pozwoleń zrobię grila!,co nie znaczy że wiele ludzi nad zalew jeździ i sobie to chwali! ale ja do nich nie należę! dzisiaj trudno się znaleźć w miłym spokojnym miejscu zrobić grila porozmawiać tak po prostu odpocząć od zgiełku i codzienności,wejść do czystej wody -ja sobie to cenię i jak znajdę kawałek takiego miejsca to korzystam do bólu!
    • Gość: mar Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.13, 13:17
      chyba lepiej jest z prawej strony od wejścia, lewa "głośniejsza" obstawiona jest przez przyszłość narodu z zimnym smacznym piwkiem w reku do tego budowa ciężarówki kurz toi toie o zapachu lawendy" swoje 3 grosze dodaje też jezioro o swym naturalnym zapachu.. no i te bary", które wygladaja gorzej niz samochody właścicieli. podobno wcześniejsze sezony były lepsze
    • Gość: sheri Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 13:24
      A ja tam byłam wino i wódkę piłam-hehehe -żart! jadę tam od czasu do czasu ale tylko po to aby się z dala poopalać, chłopaki z karabeli mają niezły ubaw ja też ,poza tym nic szczególnego zwykły staw okupowany przez ,........................................ tak jak pozostali piszący! ale można znaleźć tzw perełki czyli miejsca gdzie jest ok! co do bałaganu no niestety jest ,ale nie do mnie to należy nie jestem obiektywna bo się za bardzo nie znam na prawie można było by trochę poprawić co nieco bo jak widzę ludzi robiących ku.... w krzakach nieopodal to mnie wykręca! a jak widzę zaćmionych młokosów obstawiających panienki w krzakach to już przegięcie tym bardziej że niecale 50-60-metrow dalej stoi i policja i straż miejska i nie reaguje tylko się naśmiewa-ciekawy ten nasz zalew jest tutaj wszystkiego dzieci mogą się nauczyć więcej niż w szkole seks ,alkohol,używki,rozrabiactwo,i ech...... poza tym jest ok!
      • Gość: Gruby Władca City Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.vibiznes.pl 23.06.13, 17:07
        Jaki pan taki kram, widać tarnobrzeską kulturę.
        • Gość: Gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 83.238.199.* 23.06.13, 18:19
          "Jaki pan taki kram, widać tarnobrzeską kulturę."
          Nie tarnobrzeską tylko okoliczną. Z wiosek przyjeżdżają by nogi w jeziorze umyć albo się wykąpać bo w domu nie ma prysznica tylko balia na dworze.
          • Gość: znajoma Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 18:47
            Wiem, że nie lubisz wieśniaków, pisałeś o tym kiedyś w innym wątku, pozdrawiam.
            • Gość: znajoma Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 18:56
              Wątek o alkoholizmie:-)
              • Gość: gbur0 Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 80.51.96.* 24.06.13, 07:12
                Wodniacy, płetwonurkowie i inni ogradzają się techniką przywiezioną z lasu - siatką na drewnianych słupach jaką leśnicy ochronnie stosują w młodnikach przed dziczą. Analogia.
                • Gość: ale Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.13, 20:40
                  drzewka posadzone - dobre miejsce do przypięcia rowerów,... niestety tylko takie
                  całą gastronomie mozna bylo po drugiej str. uliczki postawic w jakimś przemyślanym ciągu ,
                  oraz wymogi co do estetyki obiektów przewidzieć - bo te baraki to wstyd
                  z wc i przebieralniami podobnie
                  a co zmiejscami do grilowania - sie stało?
                  ciekawe kto sprząta śmieci z piasku? - słabo im idzie...
                  patrole polisji i sm ... jakieś mizerne - to i piwkowanie na całego i nawalonych przybywa
    • Gość: odeon Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.play-internet.pl 26.06.13, 21:54
      Ktoś napisał post typu Bałagan -he! to nie jest bałagan to jest burdel -tak to jest burdel skoro nad zalewem rządzą gowniarze niejednokrotnie uwaleni na fest potem idą w niewycięte krzaki i się .....kumają powiedzmy a dzieci na to patrzą,wracają zimny browar i dalej zabawa a kto stanie na drodze ten wróg epitety,rękoczyny,etc.... -fajnie tam jest można się pochlapać napić drogiego browara i dostać po ryju oraz zobaczyć to czego inni nie widzą !!!
      Fajny ten zalew jest wszystko tu można przeżyć tak po trochu!-(a jak nie pasuje to wypier....j) to słowa jednego z imprezowiczów z ktorym prowadziłem rozmowę odnośnie rozbierania się i picia na a'la plaży!
      Jutro jadę nie ma hu.... muszę to nagrać i przedstawić w formie dyskietki do UM
      • Gość: znajoma Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 21:58
        Przestraszyłeś mnie teraz, moje córy tam wczoraj były, dobranoc.
        • Gość: felicita Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.13, 23:41
          hehehe ale im się podobało ?:)
          • Gość: fafik Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 80.50.63.* 27.06.13, 11:44
            Czysto to by każdy chciał mieć ale schylić dupsko po swoje śmieci to mało komu się udaje. co do nachlanego gó...arstwa, jest, jak i wszędzie. Jak komuś wadzi to zgłosić na policje i spokój a nie biadolić na forum jak to tam źle i niewygodnie. Co do reszty, zaraz sie wezmą(może) :)
            • Gość: Gruby Władca Komar Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tktelekom.pl 27.06.13, 12:35
              regiodom.pl/portal/wiadomosci/inwestycje/nad-jeziorem-tarnobrzeskim-powstana-budynki-z-apartamentami to jest lepsze
              • Gość: gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: 83.238.199.* 27.06.13, 12:56
                Apartamenty nad jeziorem?
                To jest rozwiązanie problemu bałaganiarstwa! Apartamenty kupią włodarze miasta, elity, bogole a ci nie pozwolą by im ktoś zaśmiecał i zakłócał porządek.
                Od razu pojawi się policja, sprzątający a małolaty już nie będą ćpać i bzykać dziewczyn w krzakach.
                To naprawdę najlepsze rozwiązanie w sprawie dookólnego porządku nad jeziorem.
                • Gość: i co? Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.06.13, 09:45
                  [b]apartamenty ...tak najlepiej zabudować całe jezioro i zrobic z niego stawik

bedziemy sie opalac ...patrząc w okna jakims pajacykom w blokowisku
                  - noo super , ale pomysły...błe
                  - jeszcze skutery wodne i motorówki na maxa...
                  to bedzie atrakcja ... miłego wypoczynku
    • Gość: gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.flash-net.pl 29.06.13, 11:43
      Zgadzam się z Tobą Lilka, początek sezonu a piasek już odstrasza, nie tylko resztki z grillowania ale też pety z papierosów, kapsle od butelek i brudne chusteczki. Coraz mniej wierzę w ten obiecany tarnobrzeski kurort. Z przerażeniem patrzę na przyszłość mojego miasta i moje dziecko które za pracą kiedyś ruszy w Polskę albo i dalej. Wszystkie ościenne miasta jakoś lepiej sobie radzą, coś powstaje, coś się buduje u nas zastój, o co w tym wszystkim chodzi?.
      • Gość: no Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.13, 12:45
        to proste, chodzi o powrót hemoroidów do koryta aby zaorali to co rozwalili, no...
      • ja-tarzan Re: Bałagan nad Jeziorem 02.07.13, 20:27
        > Zgadzam się z Tobą Lilka, początek sezonu a piasek już odstrasza, nie tylko res
        > ztki z grillowania ale też pety z papierosów, kapsle od butelek i brudne chuste
        > czki. [...]
        > o co w tym wszystkim chodzi?.

Myślę, że w pierwszej kolejności chodzi o brak kultury "wczasowiczów". ;)

• e-ftalo Re: Bałagan nad Jeziorem 29.06.13, 12:36
      ja bym tego nie nazwał bałaganem ,tylko słabym wyposażeniem i niskimi nakładami. Faktycznie,tam nic poza plażą nie ma. Postoje dla rowerów były obiecywane rok temu ,ale bez zmian.Niestety,widać już gołym okiem że miasto i wszelkie inwestycje staczają się na dno
      • Gość: Gruby Władca Komar Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.wdm.pl 29.06.13, 12:39
        Nabijać na palmę za śmiecenie.
    • Gość: olkobolko Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.mielec.mm.pl 02.07.13, 18:36
      a ja się wybieram w tym sezonie pierwszy raz i chętnie ocenie :) ale mam tylko małe pytanie czy są tam jakiekolwiek toalety? choćby toi-toi'e? bardzo proszę o odpowiedź :)
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.07.13, 18:44
        Ależ są - 6 minuta 54 sekunda
        www.youtube.com/watch?v=1FGM8xikvKU
        i 2minuta 48 sekunda ;-)
        www.youtube.com/watch?v=-Iw7RFU2reY
        • Gość: olkobolko Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.mielec.mm.pl 02.07.13, 19:04
          no tak, takiej łazienki się spodziewałam:D ale nic, na jutro wystarczy mi taka, może dam rade 2 min na wdechu ;)
          • e-ftalo Re: Bałagan nad Jeziorem 02.07.13, 19:40
            albo zabierz maskę gazową ze sobą.Ale ogólnie jest fajnie ,warto odwiedzić.Spokojnie można poleżeć,nie prawda ,że grasują bandy,chyba że nocą.W dzień nic się nie dzieje
            • Gość: Gruby Władca Komar Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.wdm.pl 02.07.13, 20:01
              zastępca będzie w UM a nasz pran prezydent będzie pilnował porządku nad zlewem
    • Gość: gosc Re: Bałagan nad Jeziorem IP: *.flash-net.pl 04.07.13, 12:08
      hmm, bardzo to wszystko dziwne. Jestem nad zalewem, już drugi sezon, praktycznie co dzień. I jeszcze nie spotkałam się z tymi wszystkimi niedogodnościami. I mam wrażenie, że trzeba dobrze szukać, żeby je znaleźć. Jeżeli ktoś przyjeżdża z rana to jest duży spokój, zarówno na lewej jak i na prawej plaży. Dużo rodzin z dziećmi, które są wniebowzięte. A co do syfu robią go Ci, co po sobie nie sprzątają. Zwykły brak kultury, dostrzegany także w wielu nadmorskich kurortach. Tarnobrzeg nie jest wyjątkiem. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka