Dodaj do ulubionych

Kultura osobista

12.07.15, 00:43
Niezależna. pl (11 lipca):
"Pietrzak o Kopacz: Mamy szamoczącą się babinę, która się fraternizuje z ludem w Pendolino."
No cóż, jak na słuchacza Korpusu Kadetów im. gen. Karola Świerczewskiego, Oficerskiej Szkoły Radiotechnicznej w Jeleniej Górze oraz kursów na Wydziale Socjologii Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, który był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej to w zasadzie JP prezentuje całkiem przyzwoity poziom kultury osobistej! ;-))
Obserwuj wątek
    • retinger Re: Kultura osobista 12.07.15, 06:14
      Bardzo jednostronnie opisałeś życiorys Jana Pietrzaka. Myślę, że gdyby popierał PO i kończącego się na szczęście prezydenta PO Bronisława Komorowskiego to byś chyba jednak skupił się na jego karierze po tych szokujących twoim zdaniem faktach. Może teraz podasz przebieg swojej kariery a jak skończysz to napisz co robił Jan Pietrzak przez ostatnie kilkadziesiąt lat aż do teraz. Myślę jednak, że Cię na to nie stać, niestety :-)
      • edekzgredek99 Re: Kultura osobista 12.07.15, 07:28
        A co robil? Robil swoj denny monotematyczny kabarecik. PRL sie skonczyl a Pietrzak dalej na jeden temat. Skonczyl sie facet dawno
        • retinger Re: Kultura osobista 12.07.15, 11:21
          Pietrzak zawsze będzie Pietrzakiem a Ty tylko zgredkiem, niestety:-))
          • edekzgredek99 Re: Kultura osobista 12.07.15, 11:38
            Jestem zgredkiem bo chce nim byc ;)
            • kl1945 Re: Kultura osobista 12.07.15, 11:43
              I tego się trzymaj.
        • genia50 Re: Kultura osobista 12.07.15, 16:45
          Swego czasu Pietrzak startowal na prezydenta,az przyplacil to chorym okiem.Prawdopodobnie ktos ,kogo nie lubil odbil mu narzeczona(slyszlam w tv),mial po prostu straszne chwile,a teraz jakos tam ciagnie,chociaz to juz nie to.
      • wislocki12 Kultura osobista 12.07.15, 11:53
        Starałem się jedynie wskazać na źródła poziomu kultury osobistej JP... :-((
        PS. W porównaniu z JP moja kariera jest dużo uboższa. Nawet nie kandydowałem na prezydenta ("Może nie będzie lepiej, ale na pewno śmieszniej"). ;-))
    • polak1706 Re: Kultura osobista 12.07.15, 13:13
      Aby pokonać wroga należy przenikać w jego szeregi, poznać jego mentalność, sposoby działania itd. Pietrzak zawsze walczył z komuną, chociaż tylko słownie to jednak. Taka była jego rola gdy inni szli na barykady.
      I tak z tego naród ma wielkie >G< czyli: wielki chaos, nieład, zamordyzm fiskalny, ciapatych na karku i meczety przed oknami, brak pracy, brak stabilności, rozbite rodzinyi itd.
      • ja-tarzan Re: Kultura osobista 12.07.15, 13:44
        >>I tak z tego naród ma wielkie >G< czyli: wielki chaos, nieład, zamordyzm fiskalny, ciapatych na karku i meczety przed oknami, brak pracy, brak stabilności, rozbite rodzinyi itd.

Polaku, nie żebym bronił obecnej sytuacji, czy rządzącej partii w szczególności, zgadzam się, że poziom bezrobocia zawsze jest za wysoki, a powszechność złych umów i poziom średnich zarobków stabilności szeroko rozumianej nie sprzyjają, ale:

1. Gdzie odczuwasz ten chaos, jak on wpływa na Twoje życie?
        2. Gdzie widzisz nieład?
        3. Ile podatku płacisz?
        4. Ilu widziałeś tych "ciapatych" w ciągu ostatniego tygodnia?
        5. Ile meczetów stoi w promieniu 50km od centrum Twojej miejscowości?
        6. Ile rozbitych rodzin żyje w tym kraju?
        • polak1706 Re: Kultura osobista 12.07.15, 14:03
          1. Gdzie odczuwasz ten chaos, jak on wpływa na Twoje życie?-
          • ja-tarzan Re: Kultura osobista 12.07.15, 18:37
            >>1. Gdzie odczuwasz ten chaos, jak on wpływa na Twoje życie?-
            • polak1706 Re: Kultura osobista 12.07.15, 18:48
              bredzisz. Fakty mówią coś innego.
              • ja-tarzan Re: Kultura osobista 12.07.15, 19:16
                >>bredzisz. Fakty mówią coś innego.

Jakie fakty masz na myśli? Może przedstaw, zamiast ograniczać się do "bredzenia" ;)
                • polak1706 Re: Kultura osobista 12.07.15, 20:48
                  To może ty, przy wsparciu wisłockiej na prawej flance, powiedz mi dlaczego Polacy są pełni lęku i obaw o swoją i swoich rodzin przyszłość pomimo tego, że nie ma hitlerowców i obozów koncentracyjnych, nie ma ruskiej dziczy, nikt nas nie morduje jak na Wołyniu, nie ma... itd.
                  Tak ładnie z wisłocką piszecie.... Poczytam.
                  • wislocki12 Ksenofobia? 12.07.15, 20:59
                    To może najpierw udowodnij mi, że "Polacy są pełni lęku i obaw o swoją i swoich rodzin przyszłość pomimo tego, że nie ma hitlerowców i obozów koncentracyjnych, nie ma ruskiej dziczy, nikt nas nie morduje jak na Wołyniu, nie ma... itd." Chętnie zapoznam się z konkretami! ;-))
                    PS. Mam wrażenie, że jesteś ksenofobem, niestety... :-))
                    • polak1706 Re: Ksenofobia? 12.07.15, 21:03
                      Poczytaj na forach komentarze a zrozumiesz.
                      • wislocki12 Siano 12.07.15, 21:49
                        Mam wrażenie, że wykręcasz się sianem, niestety! :-((
                      • ja-tarzan Re: Ksenofobia? 12.07.15, 22:51
                        >>Poczytaj na forach komentarze a zrozumiesz.

Wiedzę czerpiesz z komentarzy na forach? ;)
                        Może tak ze 2 badania opinii publicznej zacytuj?

>>"Polacy są pełni lęku i obaw o swoją i swoich rodzin przyszłość

Cudzysłów sugerować miał, że to cytat?

Ludzie obawiają się o różne rzeczy, w zależności od swej sytuacji, to jednak nie uprawnia do stwierdzeń jakimi rzucałeś ... ot tak sobie, udowadniając koronnym argumentem w stylu "bo tak"!
                    • polak1706 Re: Ksenofobia? 12.07.15, 21:12
                      biznes.onet.pl/praca/zarobki/prekariusze-wiecznie-niepewni/5x5zkg
                      • wislocki12 Bez zwłoki! 12.07.15, 21:52
                        Naprawdę uważasz, że pracodawcom i pracobiorcom chodzi o to samo? Jestem pewien, że rząd PiS rozwiąże tę sytuację bez zwłoki! ;-)
              • wislocki12 Ad rem 12.07.15, 20:16
                Wobec tego do faktów! Czekam! ;-))
            • polak1706 Re: Kultura osobista 13.07.15, 16:26
              >Przyczyn rozbicia rodzin dyskutować chyba nie warto, bo temat okaże się zbyt trudny, co? ;)
              Nooooo......
              wpolityce.pl/spoleczenstwo/224603-dramat-polskich-dzieci-jedna-piata-uczniow-to-eurosieroty
              Statystyki zwykle zaniżają niewygodną prawdę.
              • ja-tarzan Re: Kultura osobista 13.07.15, 16:55
                >>Nooooo......

No trudny Polaku, bo trudno jest jednoznacznie i kategorycznie stwierdzić takie zjawiska i ich przyczyny.

Oczywiście mówiąc ogólnikami łatwo: alkohol, zdrada, emigracja jednego z małżonków.
                Ale gdy zacząć analizować ... ;)

>>Statystyki zwykle zaniżają niewygodną prawdę.

25%?

Z tego co mi wiadomo, to odsetek rozwodów należałoby w Polsce określić na ponad 30%, co w porównaniu do licznych krajów z odsetkiem powyżej nawet 60% daje jeszcze powód do optymizmu.

Ten odsetek pewnie będzie się zwiększał, co jest zjawiskiem negatywnym, no ale chyba temu nie jesteśmy w stanie zaradzić.

Można grozić grzechem śmiertelnym, można utrudniać formalności urzędowe, można w końcu (co wydaje się najlepszym rozwiązaniem) promować odpowiednie postawy i podejście do takiego związku, ale niestety procesu nie odwrócimy.
          • wislocki12 Same ogólniki 12.07.15, 20:25
            Przecież to same ogólniki! Jesteś mało przekonywujący, niestety! :-((
        • palacz67 Re: Kultura osobista 12.07.15, 14:59
          Jest naprawdę dużo rozbitych rodzin w naszej okolicy. W mojej szkole w niektórych klasach 30-40 procent uczniów wychowuje się w rozbitych rodzinach. W Tarnobrzegu czy Mielcu też jest ich sporo, pzdr.
          • ja-tarzan Re: Kultura osobista 12.07.15, 18:40
            >>Jest naprawdę dużo rozbitych rodzin w naszej okolicy. W mojej szkole w niektórych klasach 30-40 procent uczniów wychowuje się w rozbitych rodzinach. W Tarnobrzegu czy Mielcu też jest ich sporo, pzdr.

To dość wiarygodny odsetek, na szczęście daleko nam jeszcze do "średnich światowych", stąd mamy raczej powód do zadowolenia niż rozpaczy.
          • wislocki12 Kościół też! 12.07.15, 20:20
            Trudno się dziwić, skoro nawet Kościół katolicki unieważnia śluby, jak w przypadku Kasi Skrzyneckiej, niestety... :-((
          • edekzgredek99 Re: Kultura osobista 12.07.15, 20:46
            I bardzo dobrze, że kobity gonią mężów pijaków. Szkoda życia na niańczenie nieroba. Same też nieźle sobie radzą
            • genia50 Re: Kultura osobista 12.07.15, 21:24
              Przy pijaku czlowiek jest samotny,choc pozornie w zwiazku,a jak sie uwolni to jest przynajmniej samotny legalnie.
              • wislocki12 Może i legalnie, ale... 12.07.15, 23:59
                Może i legalnie, ale za to w grzechu, niestety! ;-))
                • ja-tarzan Re: Może i legalnie, ale... 13.07.15, 06:18
                  >>Może i legalnie, ale za to w grzechu, niestety! ;-))

O rozwodzie poczytasz od pkt. 2382
                  www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkIII-2-2.htm
    • jk471 Re: Kultura osobista 13.07.15, 21:14
      Pan Jan Pietrzak jako człowiek kulturalny był b.uprzejmy wobec dokonań tej kobieciny, która została przez razwiedkę wystrugana z banana na premierzycę nie dlatego, że ma jakieś zalety ale wprost przeciwnie. Mógł cesarz Kaligula mianować konia Incitatusa senatorem więc dlaczego "ONI" nie mogli zrobić z pani Nikt premierzycą. Myślę, że mocodawcy mają poczucie humoru.
      • wislocki12 Kultura osobista 13.07.15, 21:22
        Jeżeli masz Taką przeszłość jak JP, to już wszystko rozumiem! :-((
        PS. Jaką razwiedkę masz na myśli? Bojem? Chyba żartujesz! ;-))
        PS2. Najbardziej podoba się mi to: "została przez razwiedkę wystrugana z banana na premierzycę". Myślę, że kompletnie pozbawiony jesteś poczucia humoru! A jeśli nie, to współczuję! ;-))
        • jk471 Re: Kultura osobista 13.07.15, 21:34
          Byłbym bardzo rad mając taką przeszłość jak Jan Pietrzak. Z biografii JP mam tylko to, że byłem żołnierzem LWP. Służyłem w najbardziej elitarnej formacji w tamtych czasach a nawet broniłem w 1968 braci Czechów przed imperializmem zachodnioniemieckim czego będę się wstydził do śmierci choć szedłem za rozkazem. Niemniej jednak Pan Jan Pietrzak jest moim idolem od czasu jak się o nim dowiedziałem i usłyszałem.
          • polak1706 Re: Kultura osobista 13.07.15, 21:44
            >przed imperializmem zachodnioniemieckim<
            i słusznie i pięknie!
            Wówczas jeszcze pamiętano co Niemcy zrobili z Polski i Polaków, gdzie i kto ich katował. Jak wyglądała Polska po bombardowaniach. Dzisiaj już się o tym zapomina. Rządzi MAMONA! Polki podcierają zady folksdojczom lub członkom ich rodzin, wybaczamy im (to znaczy rząd i paru jeszcze nawiedzonych) bo ja na pewno nigdy tego nie uczynię.
            • wislocki12 Zady i... euro 13.07.15, 21:51
              Człowieku, tu nie chodzi chodzi o zady, a o euro! ;-))
              PS. Jak wygra PiS, że o Kukizie nie wspomnę, to Niemcy będą nam myć tyłki! ;-))
          • wislocki12 Na pewno ucieszy się! 13.07.15, 21:45
            W świetle podanych faktów, wcale nie dziwię się, że Jan Pietrzak jest twoim idolem! Przy najbliższej okazji postaram sie poinfomować go o tym! Na pewno ucieszy się! ;-))
            • jk471 Re: Na pewno ucieszy się! 13.07.15, 21:52
              Jak zwykle chcesz mieć ostatnie zdanie w każdej dyskusji i ja to akceptuję. Kończę tę nierówną walkę.
              • genia50 Re: Na pewno ucieszy się! 13.07.15, 21:54
                Walkower?!
                • jk471 Re: Na pewno ucieszy się! 14.07.15, 07:55
                  Jeśli może Ci to sprawić przyjemność to tak. Nie mam czasu i ochoty tracić czasu na dyskusje z wislockim12 bo i tak on ma więcej czasu niż ja i z pewnością będzie dyskutował w nieskończoność.
                  Przenoszę się na stronę: kontrowersje.net/
                  Jest to strona słynnego blogera MatkaKurka, ale Ty pewnie to wiesz i nie korzystasz.
                  Traktuj moją odpowiedź jako definitywne zakończenie wizyt na tym forum więc możesz nie odpowiadać.
                  Walkower? TAK!!!
                  • ja-tarzan Re: Na pewno ucieszy się! 14.07.15, 08:07
                    @jk

Wpadłeś, by tę stronę zareklamować? ;)
                    • kl1945 Re: Na pewno ucieszy się! 15.07.15, 11:15
                      Tak, ale tylko myślącym.
                      • wislocki12 Odciął się! 15.07.15, 12:05
                        Aleś się odwinął! ;-))
                        • ja-tarzan Re: Odciął się! 22.07.15, 12:50
                          www.plotek.pl/plotek/1,138986,18400818,filip-chajzer-oglosil-na-fb-ze-stracil-syna-hejt-karaczan.html#Prze

Nie rozumiem tego.

Do tego, że są ludzie, którzy w imię politycznych ambicji potrafią opluwać na różnych forach sie przyzwyczaiłem, ale by robić to w taki sposób i tak metodycznie, acz chyba dla "zabawy" to trzeba być debilem.
                          Siedziało toto od urodzenia przed komputerem, do ludzi nie wychodziło i wyrosło na takie kretyństwo.
                          • mar1mar1 Re: Odciął się! 22.07.15, 13:35
                            Mogłeś podać lepszą stronę a nie jakiegoś plotka. Czytujesz takie pierdoły???
                            Popaprańcy zawsze byli i są a internet daje tym durniom poczucie wirtualnej siły i przewagi w ich chorej jaźni.
                            Przykład masz nawet tutaj na forum gdzie "bryluje" intelektualny dupek wielonickowy.
                            Nie należy zwracać uwagi, ignorować i tyle. Najlepszym kopem w rzyć dla takiego trolla jest totalna ignorancja. Sprawdzone i skuteczne tylko że niektórzy nie mogą się powstrzymać i odpisują głupkowi a później dziwią się że forum śmierdzi!? Na własne życzenie!
                            • ja-tarzan Re: Odciął się! 22.07.15, 13:56
                              >>Mogłeś podać lepszą stronę a nie jakiegoś plotka. Czytujesz takie pierdoły???

Odnośniki do pewnych wiadomości sa na pierwszej stronie każdego portalu, klikasz i przenosisz się w różne miejsca.
                              Zresztą problem tego chamstwa jest wazniejszy od miejsca, w którym o tym napisano.

>>Popaprańcy zawsze byli i są a internet daje tym durniom poczucie wirtualnej siły i przewagi w ich chorej jaźni.

To racja oczywiście i to wiem, ale niestety nie potrafię sie z tym pogodzić.

>>Przykład masz nawet tutaj na forum gdzie "bryluje" intelektualny dupek wielonickowy.

Wiem, to jedyna osoba, która mnie takim stekiem gnoju obrzuciła w jakiejkolwiek internetowej rzeczywistości.

>>Nie należy zwracać uwagi, ignorować i tyle. Najlepszym kopem w rzyć dla takiego trolla jest totalna ignorancja. Sprawdzone i skuteczne tylko że niektórzy nie mogą się powstrzymać i odpisują głupkowi a później dziwią się że forum śmierdzi!? Na własne życzenie!

W przypadku tzw. forumowiczów to łatwe, ale w opisywanym przypadku niemożliwe, gdy sie jest osobą publiczną i obecną w wirtualnej rzeczywistości.
                              • wislocki12 Może jakiś drobny cytacik? 22.07.15, 21:06
                                Piszesz:
                                "Wiem, to jedyna osoba (tzn ja, wislocki12!), która mnie takim stekiem gnoju obrzuciła w jakiejkolwiek internetowej rzeczywistości."
                                Może jakiś drobny cytacik na potwierdzenie owego, cokolwiek ryzykownego, oskarżenia, co by to nie mogło znaczyć! ;-))
                                • ja-tarzan Re: Może jakiś drobny cytacik? 22.07.15, 22:10
                                  >>"Wiem, to jedyna osoba (tzn ja, wislocki12!), która mnie takim stekiem gnoju obrzuciła w jakiejkolwiek internetowej rzeczywistości."

Drogi Wisłocki, przecież nie o Tobie pisałem, w którymś wątku nawet użyłem najpopularniejszego nicku tego jegomościa, którego - w przeciwieństwie do mojego adwersarza - uważam za wielonickowego trolla.
                                  Przecież nie trudno się domyślić, że nie o Ciebie chodzi, skoro nigdy mnie gnojem nie obrzucałeś.
                                  Rozumiesz?
                                  Mam nadzieję:)
                            • wislocki12 Zapomniałeś o "śmierdzielu" 22.07.15, 20:39
                              Czuję się moralnie zobowiązany, aby wyjaśnić, że ów "intelektualny dupek wielonickowy" to właśnie ja - wislocki12, w odróżnieniu od klechowskiego vel rzeszowskiego vel americano vel polak (co by to nie mogło znaczyć) i vel... marmar! ;-((
                              PS. Zapomniałeś o "śmierdzielu", niestety! ;-))
                          • mar1mar1 Re: Odciął się! 22.07.15, 13:39
                            He,he ostatnie zdanie pasuje jak ulał do tutejszego wielonickowca. Zaraz się uruchomi. Już czuć zbliżający się smrrrród. Obrzydlistwo....
                            • mar1mar1 Re: Odciął się! 22.07.15, 19:38
                              Oho, coś wielonickowiec "zwleka" z jakże zaszczytną formą przywleczenia swojego smrodu! Ciekawe jak długo?
                              • wislocki12 Kolejny nick Klechowskiego 22.07.15, 20:46
                                Przepraszam za zawód! Mam parę ważniejszych spraw, niż przekomarzanie się z kolejnym nickiem Klechowskiego? ;-))
                            • wislocki12 "Smrrrród" 22.07.15, 20:43
                              Intuicja Cię nie zawiodła! Oto jestem! ;-))
                              PS. No tak, wiedziałem, że pamiętasz! Przepraszam, że przypomniałem! ;-))
                          • wislocki12 Dwa w jednym: kretynizm i debilizm... 22.07.15, 20:32
                            Nie rozumiem tylko, dlaczego uznałeś za stosowne właśnie mnie poinformować o przygodach Filipa Chajzera? ;-((
                            PS. Naprawdę czujesz się zobowiązany reagować na wszelkie przejawy kretyństwa, że debiliźmie nie wspomnę? Całkowicie popieram Cię! ;-))
                            • mar1mar1 Re: Dwa w jednym: kretynizm i debilizm... 22.07.15, 23:44
                              Oto i jest we własnej osobie! Za chwilę będą i klony!
                              • wislocki12 Nie daj Panie Boże! 22.07.15, 23:58
                                Moje klony to jeszcze pół biedy, ale twoje to już nie daj Panie Boże! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka