Dodaj do ulubionych

TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca uwagi

12.07.15, 17:27
igo.org.pl/wp-content/uploads/2015/07/Policy-Brief-ISDS-w-E%C5%9A-W.pdf
Obserwuj wątek
    • zim-io Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 17:34
      TTIP związuje ręce rządom, które chciałyby chronić lokalne firmy przed nieuczciwą konkurencją ze strony
      międzynarodowych korporacji ,uderza w istostny sposób w suwerenność państw Europy srodkowo wschodniej i ruguje małe firmy nie mające żadnych szans z pieniędzmi korporacyjnymi.

Aż ciekawy jestem jak na tę umowę bęzie się zapatrywał PIS o którym wiadomo że USA bezkrytycznie i bezwarunkowo wchodził w d...ę bez wazeliny
      • zim-io Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 18:17
        igo.org.pl/slemy-list-do-europarlamentu-by-powstrzymac-isds-w-ttip/
    • genia50 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 18:05
      Jedynym ratunkiem byloby kupowanie lokalnych ,polskich towarow,ale jak beda drozsze(chociaz niejednokrotnie lepsze) to niewielu zdobedzie sie na patriotyzm,ktory by sie w koncu oplacil.
      • edekzgredek99 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 20:51
        Bo pani Geniu z najniższą emeryturą uib płacą minimalną bardzo trudno być patriotą
        • genia50 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 21:20
          Mozna tez byc biednym patriota,ale rzeczywiscie to niezbyt atrakcyjne.Ale ja sie nie martwie,bo umiem sobie radzic,chyba ,ze zachoruje,albo bedzie wojna-na to nie ma mocnych.
    • polak1706 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 20:52
      Uderzy też
      pressmix.eu/2015/05/06/katastrofalny-podatek-katastralny-juz-za-rok-czemu-kandydaci-na-prezydenta-o-nim-milcza/
      Nawet jeżeli to nie do końca prawda w kwestii wysokości, to będzie to i tak uderzenie dla Polaków.
      A później szczurek ze swoją bandą POmyśli o jakimś innym POdatku.
      • wislocki12 Szczurek ministrem PiSu? 12.07.15, 21:17
        Przepraszam, zapomniałem o straszeniu podatkiem katastralnym! ;-))
        Naprawdę jesteś pewien, że wtedy Szczurek będzie ministrem? Chyba jesteś pesymistą... ;-((
    • wislocki12 Horrorland 12.07.15, 21:11
      Mam wrażenie, że Polska staje się swoistym horrorlandem! Nieustannie straszą nas, a to TTiP, Unią Europejską, Austrią, Niemcami, chrześcijanami z Afryki, islamistami, Rosją, że o Ukrainie nie wspomnę! Zapraszam do rozwinięcia listy! ;-))
      • polak1706 Re: Horrorland 16.07.15, 23:43
        Straszą nie bez podstaw. W takim świecie trzeba mieć się na baczności, nie ufać obcym, dbać o własne interesy i swoich obywateli, dostrzegać niebezpieczeństwa by im zapobiegać itd, a nie tylko myśleć o własnych kontach bankowych i korytach.
        • wislocki12 Ksenofobia 17.07.15, 00:11
          Wiesz, jak to się nazywa? Ksenofobia, czyli:
          "(...) - czyli strach przed obcymi - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców.
          Często źródłem ksenofobii jest bezkrytyczne podejście do stereotypów etnicznych. Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami.
          Pojawienie się ksenofobii towarzyszy zazwyczaj narastaniu w społeczeństwie nastrojów nacjonalistycznych i stanowi ona swoiste dopełnienie wobec nacjonalizmu. Zazwyczaj obawa przed wpływami z zewnątrz i aktywne im przeciwdziałanie ma swe źródła w sytuacji społeczno-ekonomicznej kraju. Narasta w chwilach złej sytuacji gospodarczej, pogorszenia się warunków życia.
          Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce na rynku.
          Ksenofobia może stać się immanentną wartością powszechnie akceptowaną w społeczeństwie lub w pewnych grupach społecznych.
          Osoba przejawiająca ksenofobię to ksenofob." :-((
          Współczuję!
          • polak1706 Re: Ksenofobia 17.07.15, 00:23
            >Osoba przejawiająca ksenofobię to ksenofob." :-((
            Współczuję! <
            To troska o siebie, swój naród, rodziny i państwo. Nie popuścisz mendo żadnej okazji by dokopać!
            • wislocki12 Menda? 17.07.15, 01:07
              Po pierwsze, nie sądzę, że najlepszym sposobem wyrażania miłości do własnego narodu jest nienawiść do innych narodów! :-(
              Po drugie, odnoszę wrażenie, że to raczej Ty usiłujesz mi dokopać, co by to nie miało znaczyć! :-((
              Po trzecie zaś, jak czułbyś się, gdybym nazwał Cię na forum mendą? :-(
            • ja-tarzan Re: Ksenofobia 17.07.15, 06:35
              >>To troska o siebie, swój naród, rodziny i państwo. Nie popuścisz mendo żadnej okazji by dokopać!

Nie denerwuj się Polaku, granica między miłością do ojczyzny a nienawiścią do innych jest dość cienka.
              Tak jak między argumentowaniem w dyskusji, a obrażaniem dyskutanta ...
              • drzejms-buond TTiP podpisy 08.09.15, 12:15
                podpisaliście już petycję? trzeba to zrobić do końca września.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka