zim-io 12.07.15, 17:27 igo.org.pl/wp-content/uploads/2015/07/Policy-Brief-ISDS-w-E%C5%9A-W.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zim-io Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 17:34 TTIP związuje ręce rządom, które chciałyby chronić lokalne firmy przed nieuczciwą konkurencją ze strony międzynarodowych korporacji ,uderza w istostny sposób w suwerenność państw Europy srodkowo wschodniej i ruguje małe firmy nie mające żadnych szans z pieniędzmi korporacyjnymi. Aż ciekawy jestem jak na tę umowę bęzie się zapatrywał PIS o którym wiadomo że USA bezkrytycznie i bezwarunkowo wchodził w d...ę bez wazeliny Odpowiedz Link Zgłoś
zim-io Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 18:17 igo.org.pl/slemy-list-do-europarlamentu-by-powstrzymac-isds-w-ttip/ Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 18:05 Jedynym ratunkiem byloby kupowanie lokalnych ,polskich towarow,ale jak beda drozsze(chociaz niejednokrotnie lepsze) to niewielu zdobedzie sie na patriotyzm,ktory by sie w koncu oplacil. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 20:51 Bo pani Geniu z najniższą emeryturą uib płacą minimalną bardzo trudno być patriotą Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 21:20 Mozna tez byc biednym patriota,ale rzeczywiscie to niezbyt atrakcyjne.Ale ja sie nie martwie,bo umiem sobie radzic,chyba ,ze zachoruje,albo bedzie wojna-na to nie ma mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: TTiP uderzy w Polskę a nikt na to nie zwraca 12.07.15, 20:52 Uderzy też pressmix.eu/2015/05/06/katastrofalny-podatek-katastralny-juz-za-rok-czemu-kandydaci-na-prezydenta-o-nim-milcza/ Nawet jeżeli to nie do końca prawda w kwestii wysokości, to będzie to i tak uderzenie dla Polaków. A później szczurek ze swoją bandą POmyśli o jakimś innym POdatku. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szczurek ministrem PiSu? 12.07.15, 21:17 Przepraszam, zapomniałem o straszeniu podatkiem katastralnym! ;-)) Naprawdę jesteś pewien, że wtedy Szczurek będzie ministrem? Chyba jesteś pesymistą... ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Horrorland 12.07.15, 21:11 Mam wrażenie, że Polska staje się swoistym horrorlandem! Nieustannie straszą nas, a to TTiP, Unią Europejską, Austrią, Niemcami, chrześcijanami z Afryki, islamistami, Rosją, że o Ukrainie nie wspomnę! Zapraszam do rozwinięcia listy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Horrorland 16.07.15, 23:43 Straszą nie bez podstaw. W takim świecie trzeba mieć się na baczności, nie ufać obcym, dbać o własne interesy i swoich obywateli, dostrzegać niebezpieczeństwa by im zapobiegać itd, a nie tylko myśleć o własnych kontach bankowych i korytach. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ksenofobia 17.07.15, 00:11 Wiesz, jak to się nazywa? Ksenofobia, czyli: "(...) - czyli strach przed obcymi - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców. Często źródłem ksenofobii jest bezkrytyczne podejście do stereotypów etnicznych. Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami. Pojawienie się ksenofobii towarzyszy zazwyczaj narastaniu w społeczeństwie nastrojów nacjonalistycznych i stanowi ona swoiste dopełnienie wobec nacjonalizmu. Zazwyczaj obawa przed wpływami z zewnątrz i aktywne im przeciwdziałanie ma swe źródła w sytuacji społeczno-ekonomicznej kraju. Narasta w chwilach złej sytuacji gospodarczej, pogorszenia się warunków życia. Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce na rynku. Ksenofobia może stać się immanentną wartością powszechnie akceptowaną w społeczeństwie lub w pewnych grupach społecznych. Osoba przejawiająca ksenofobię to ksenofob." :-(( Współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ksenofobia 17.07.15, 00:23 >Osoba przejawiająca ksenofobię to ksenofob." :-(( Współczuję! < To troska o siebie, swój naród, rodziny i państwo. Nie popuścisz mendo żadnej okazji by dokopać! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Menda? 17.07.15, 01:07 Po pierwsze, nie sądzę, że najlepszym sposobem wyrażania miłości do własnego narodu jest nienawiść do innych narodów! :-( Po drugie, odnoszę wrażenie, że to raczej Ty usiłujesz mi dokopać, co by to nie miało znaczyć! :-(( Po trzecie zaś, jak czułbyś się, gdybym nazwał Cię na forum mendą? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ksenofobia 17.07.15, 06:35 >>To troska o siebie, swój naród, rodziny i państwo. Nie popuścisz mendo żadnej okazji by dokopać! Nie denerwuj się Polaku, granica między miłością do ojczyzny a nienawiścią do innych jest dość cienka. Tak jak między argumentowaniem w dyskusji, a obrażaniem dyskutanta ... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond TTiP podpisy 08.09.15, 12:15 podpisaliście już petycję? trzeba to zrobić do końca września. Odpowiedz Link Zgłoś