jonatan71 10.09.07, 02:28 Kto pozwolił na wykonanie takiej ,,MODERNIZACJI ,, drogi ? ludzie!po co. Panie sołtysie nieładnie!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owrank Re: Ul.TOROWA 10.09.07, 09:59 a co ma współnego z tym sołtys ???? a w ogóle o jaką kwestię chodzi ? bo jeżeli o szerokość drogi która fluktuuje od 2 m do 6 m to prosze popytać mieszkańców, czemu nie zgodzili się na wykup przez gminę gruntów,żeby droga była szersza. Odpowiedz Link
jonatan71 Re: Ul.TOROWA 18.09.07, 00:08 A pan / Pani , to kto ? Nowa Iwiczna ! chyba nie. Brak odwagi się przedstawić ? ps. dotyczy to chyba jednego mieszkańca ! Inwestować kasę w taką ,, inwestycję ,, po co ! Odpowiedz Link
blue_korek Re: Ul.TOROWA 18.09.07, 21:22 Pan to mieszkaniec Nowej Iwicznej (ani lepszy ani gorszy) po prostu mieszkaniec, nie wiem skąd to "chyba nie" - jak ktos grzecznie pyta o merytorykę to znaczy że nie może być z NI, prosze nie tworzyć takiego mniemania o mieskzańcach. O odwadze najlepiej wie ten kto pytaniem odpowiada na pytanie:)))....cóż za odwaga:) o tak to sie nazywa odwaga a do tego krytykowac wszystko zamiast może zacząc nowy wątek: co zrobic lepiej nie czego nie robić wcale. Miłego tygodnia zyczę i proponuje przeliczyć domy na Torowej, dodać mieszkańców innych ulic np. Zimowej którzy tą drogą chodza do stacji, wracaja do domów, chodza na spacery a odpowiedź nasunie się sama.Szkoda ciągnąć wątku dla jednego, odwaznego,niezadowolonego "Mieszkańca".pozdrawiam Odpowiedz Link
mariuszsocha Re: Ul.TOROWA 10.09.07, 10:29 Szanowny Panie! Niestety jako Sołtys nie mam na to najmniejszego wpływu jak wykonywana jest modernizacja drogi. Na prośbę mieszkańców ul.Torowej wspólnie z Radnymi i Radą Sołecką staram się zabiegać o wykonanie drugiego etapu tej modernizacji, zapisaliśmy to w projekcie uchwały „W sprawie przedłożenia wniosków do projektu budżetu na 2008 r. z Sołectwa NOWA IWICZNA” Z wyrazami szacunku Sołtys Nowej Iwicznej Mariusz Socha. Odpowiedz Link
jonatan71 Re: Ul.TOROWA 17.09.07, 23:07 czy ulica ,,Torowa ,, jest wizytówką naszej wsi , jadą ludzie koleją i się śmieją / koledzy z pracy / Odpowiedz Link
blue_korek Re: Ul.TOROWA 18.09.07, 10:03 zapytam wprost - skąd jestes jonatan71 że tak boli "mieskzańca NI" torowa? jaki problem? Poza tym Sołtys to nie tylko osoba pomocna jednemu niezadowolonemu ale też tym, którzy wnioskują o poprawę czegoś na terenie NI Odpowiedz Link
jonatan71 Re: Ul.TOROWA 18.09.07, 23:13 jestem mieszkańcem ul,Kieleckiej i Granicznej.I pytam to płaci za tak zpieprzoną inwestycjie!. czy jako mieszkaniec , nie płacę podatków? Wykonanie takiej inwestycji kosztuje sporo podatków ! Odpowiedz Link
jonatan71 Re: Ul.TOROWA 18.09.07, 23:22 P blue_korek - jeste mieszkańcem tej wsi od kilku lat , czyli jakieś trzydzieści a pan ? skoro brak panu /pani odwagi na przedstawienie się . to czemu takie pytanie ? A jeśli to jest mało proszę napisać bezpośrednio. durak71@o2.pl Odpowiedz Link
blue_korek Re: Ul.TOROWA 20.09.07, 21:41 Prosze zrozumieć jedno, nie chcę dyskutowac na zasadzie - brak odwagi, prosze na privat. Czy to o to chodzi?Po co te nerwy, Torowa to ciąg komunikacyjny nie tylko dla ludzi z Torowej. To jest rozwój NI, miejmy nadzieję, że to będą nie tylko te domy. Widział Pan wydane pieniądze na inne ulice? zawsze można powiedziec, że wszystko jest bez sensu i wtedy NI wyglądałaby jak prawdziwa wieś - błoto na każdej ulicy, chałupy zaniedbane - nie o to chodzi. Kazdy chce dobrze tam gdzie mieszka (czyt. mieszkaniec Torowej) Tak jak pisałem - zawsze znajdzie sie ktoś kto zbombarduje wszytsko - nie lepiej wykorzystać ten czas na to co mozna zrobic więcej. Szkoda dyskusji na ten temat- kazdy p łaci podatki (jak w reklame - ten pan, ta pani, ci państwo). Kielecka jakoś wygląda, Graniczna ma wszystko więc łatwo pisac - po co ta inwestycja. Do zrobienia czegos dobrego nie ma chętnych, ale do "szukania dziury w całym" zawsze. Czy zawsze musi kogos "boleć" bo coś sie dzieje i komus może byc lepiej. Sa zebrania i sołeckie i wiejskie i tam mozna wyrazić swoje pomysły na wydatkowanie i wydaje mi sie że tam najlepiej spożytkowac siły. A odpowiadając na pytanie - krótko, ale i tak przerażony, bo wszystko zalezy od gminy a nawet mieszkańcy sa w stanie zablokowac wszystko co sie da bo nie dotyczy "mnie". zacytuję jeden z wątków z którym sie zgadzam:"Podsumuję swoją wypowiedź powtarzając za Jonaszem Koftą: "Czy świat się wiele zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wku.....?" NI sie rozwija i nie opiera się na mieszkańcach z 30- letnim stażem. I po co to ciągnąć. Może tak: jeśli to nie problem to prosze zacząć nowy temat - co zrobić, żeby w NI było lepiej a nasze podatki lepiej wydatkowane - bardziej kreatywne i pewnie ciekawsze dla wszystkich mieszkańców a nie tylko dla niezadowolonego z Toerowej i jej mieszkańca.pzdr Odpowiedz Link
jonatan71 Re: Ul.TOROWA 22.09.07, 00:06 Proszę pana , obecnie mieszkam przy ulicy pełnej błota/ jedyna nie utwardzona przy mleczarskiej. więc proszę nieposądzać mnie o małostkowość . jestem stary i Wk... ale nic się nie zmienia. /no przepraszam można przejechać szkolną na jesień! /Poprostu brak logicznych rozwiązań , Sołtys piszę ,że być może uda się podłączyć do ujęć ,, PGR Mysiadło ,, a kto pozwolił wybudować tyle osiedli , domów ? Gdzie dojazdy , Gmina pozwala zabudować 25% diałki , a czym utrzymam pozostałą część dzałki? Studnia . Ale najważniejsze , że jesteśmy w pierwszej setce najbogatrzych gmin !. Odpowiedz Link