Dodaj do ulubionych

Ateistyczne Dewotki

28.07.15, 23:03
mają nowego mentora.Kabotyn z Biłgoraja zapuścił brodę i być może ogłosi się wcieleniem Buddy,to dzielny Liz stoi na straży POstępu i walki z polskim ciemnogrodem
wpolityce.pl/polityka/260498-alez-ich-to-boli-furia-tomasza-lisa-andrzej-duda-to-straznik-biskupiego-baldachimu-skoro-elekt-podniosl-chrystusa-to-chyba-nalezy-mu-sie-urlop
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Przewodniczący EPiSkopatu 28.07.15, 23:55
      Mam nadzieję, że w ramach retorsji, Jarosław Kaczyński zostanie wybrany w trybie pilnym na stanowisko przewodniczącego EPiSkopatu! ;-))
      • ja-tarzan Re: Przewodniczący EPiSkopatu 29.07.15, 07:10
        Czy o każdej pierdółce trzeba zakładać nowe wątki?
        • lechowski51 Re: Przewodniczący EPiSkopatu 29.07.15, 18:00
          Czyżbyś opinie Największego Redaktora uważał za pierdoły?
          • edekzgredek99 Re: Przewodniczący EPiSkopatu 29.07.15, 19:05
            Lechowski ale ty jestes popie...ny. Jak malo kto
            • ja-tarzan Re: Przewodniczący EPiSkopatu 29.07.15, 20:57
              Jakby tak się ekscytował byle pierdnięciem każdego dziennikarza to by ... zwariował
              • edekzgredek99 Re: Przewodniczący EPiSkopatu 30.07.15, 07:51
                No i właśnie dlatego lechowski zwariował
          • wislocki12 Superredaktor 29.07.15, 21:11
            Naprawdę uważasz, ze jestem większy od Adama M.? Dziękuję! :-))
            PS. Przewodniczący EPiSkopatu jest Superredaktorem! ;-))
            • lechowski51 Re: Superredaktor 29.07.15, 22:37
              Ty niedługo ogłosisz się Napoleonem..
              • wislocki12 Oda! 29.07.15, 23:23
                "Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga;
                Łam, czego rozum nie złamie.
                Młodości! Orla twych lotów potęga,
                Jako piorun, twoje ramię." :-)
                • lechowski51 Re: Oda! 30.07.15, 07:39
                  ...ty odleciałeś rzeczywiście tam gdzie wzrok i rozum nie sięga!
                  • wislocki12 Miałem nadzieję 30.07.15, 11:46
                    A miałem nadzieję przekonać Cię słowami wieszcza... ;-(
                    • ursi51 Re: Miałem nadzieję 30.07.15, 14:47
                      Lechowskiego może przekonać tylko proboszcz.
                      • lechowski51 Re: Miałem nadzieję 30.07.15, 19:03
                        I dalej nie wiem co myślą forumowe Ateistyczne Dewotki o wypowiedzi Liza?
                        • ja-tarzan Re: Miałem nadzieję 30.07.15, 20:01
                          >>I dalej nie wiem co myślą forumowe Ateistyczne Dewotki o wypowiedzi Liza?

A jakbyś wszedł do knajpy i krzyknął: Co łąjzy sądzicie o szansach Polski na mistrzostwach świata ... to ilu znalazłbyś rozmówców?
                          • lechowski51 Re: Miałem nadzieję 30.07.15, 20:08
                            Ciebie do Ateistycznych Dewotek nie zaliczam.Określiłbym cię jak "chrześcijanina inaczej"
                            • wislocki12 Chrześcijanin inaczej? 30.07.15, 20:54
                              A ja? Mam jakieś szanse na miano "chrześcijanina inaczej"? Zaznaczam, że jestem ochrzczony (niestety!), przyjąłem komunię (niestety!) i bierzmowanie (niestety!). Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nikt mnie o zdanie, że o zgodzie nie wspomnę, nie pytał, niestety! :-((
                              • ja-tarzan Re: Chrześcijanin inaczej? 30.07.15, 21:32
                                >>A ja? Mam jakieś szanse na miano "chrześcijanina inaczej"? Zaznaczam, że jestem ochrzczony (niestety!), przyjąłem komunię (niestety!) i bierzmowanie (niestety!). Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nikt mnie o zdanie, że o zgodzie nie wspomnę, nie pytał, niestety! :-((

Czemu niestety?

Cierpisz z tego powodu?

Masz jakieś dolegliwości?

Swędzi gdzieś?
                                • wislocki12 Zazdroszczę Jezusowi... 30.07.15, 22:23
                                  W zasadzie to żadnych dolegliwości nie mam, nawet nie swędzi, ale boli, że... nikt nawet nie uznał za stosowne spytać mnie o zdanie. Zazdroszczę Jezusowi, bo miał szansę zdecydować, czy chce być ochrzczony, bo komunię, ponoć, sam ustanowił, a o bierzmowaniu to chyba nawet nie pomyślał... Biskupów przecież jeszcze nie było! ;-))
                            • ja-tarzan Re: Miałem nadzieję 30.07.15, 21:29
                              >>Ciebie do Ateistycznych Dewotek nie zaliczam.Określiłbym cię jak "chrześcijanina inaczej"

Chrześcijaństwo nie jedno ma imię, prawda? Istnieją też i inne religie. Również zasługujące na szacunek, prawda?

... zresztą po tylu razach określania mnie ... tak wyszukanymi epitetami, brzmi to niemal jak "Bracie!" ;)
                        • wislocki12 EPiSkopat 30.07.15, 20:48
                          I pewnie nawet nie domyślasz się? ;-)) Całe szczęście, że stanowisko przewodniczącego EPiSkopatu jest już zajęte! :-))
                          • lechowski51 Re: EPiSkopat 30.07.15, 22:28
                            TARZAN PISZE;
                            Chrześcijaństwo nie jedno ma imię, prawda? Istnieją też i inne religie. Również zasługujące na szacunek, prawda?

... zresztą po tylu razach określania mnie ... tak wyszukanymi epitetami, brzmi to niemal jak "Bracie!" ;)

Szanuję wiarę ludzi,niezależnie jaką wyznają religię/oczywiście po za zbrodniarzami w turbanach,którzy w imię Boga mordują niewinnych ludzi/.Jeżeli nie jesteś katolikiem to jest mi to obojętne,dopóki nie zajmujesz się razem z forumowymi Ateistycznymi Dewotkami atakiem na moją religię.
                            • wislocki12 "Napisz, proszę, choćby krótki list" 30.07.15, 22:38
                              Przepraszam bardzo, ale nawet za wypowiedzi Tarzana nie zamierzam odpowiadać, co by to nie mogło znaczyć... ;-))
                              PS. "Napisz, proszę, choćby krótki list... ;-))
                              • e-zyleta Re: "Napisz, proszę, choćby krótki list" 30.07.15, 22:45
                                Ja również przepraszam. Nigdy nie atakowałem religii i czyiś uczuć religijnych . a tylko głupców.
                                • wislocki12 Czyichś czy tylko głupców? 30.07.15, 23:40
                                  Chyba "czyichś", że o głupcach nie wspomnę! ? ;-))
                            • ja-tarzan Re: EPiSkopat 30.07.15, 22:44
                              >>Jeżeli nie jesteś katolikiem to jest mi to obojętne,dopóki nie zajmujesz się razem z forumowymi Ateistycznymi Dewotkami atakiem na moją religię.

Średnio inteligentny czytelnik łatwo zauważy ile razy bronię religii, wiary i prawa człowieka do jej wyznawania.
                              Atakiem na religię nie jest piętnowania zła, które czynią ludzie, choćby nosili sutanny lub nie wiadomo jak głośno o swym katolicyzmie krzyczeli...
                            • wislocki12 Ciekawe, czy Pan bóg wierzy w Lechowskiego? 30.07.15, 23:00
                              Piszesz:
                              "Szanuję wiarę ludzi,niezależnie jaką wyznają religię/oczywiście po za zbrodniarzami w turbanach,którzy w imię Boga mordują niewinnych ludzi/.Jeżeli nie jesteś katolikiem to jest mi to obojętne,dopóki nie zajmujesz się razem z forumowymi Ateistycznymi Dewotkami atakiem na moją religię."
                              Naprawdę uważasz, ze twój Bóg, i o religii już nie wspomnę, nie poradzi sobie bez twoich błyskotliwych postów? ;-))
                            • wislocki12 Moja religia? 31.07.15, 00:10
                              Przepraszam, że znowu wtrącę się. Piszesz bowiem:
                              "Jeżeli nie jesteś katolikiem to jest mi to obojętne,dopóki nie zajmujesz się razem z forumowymi Ateistycznymi Dewotkami atakiem na moją religię."
                              Naprawdę uważasz, że twojej religii, co by to nie miało znaczyć, nie wolno atakować?
                              PS. Konstatuję przy okazji, że szacunek do twojej religii, w żadnej mierze nie przeszkadza Ci lekceważąco wypowiadać się, np. o owych "ateistycznych dewotkach", zresztą! ;-))
                              PS2. Co należy rozumieć przez wyrażenie "moja religia"?
                              • lechowski51 Re: Moja religia? 31.07.15, 07:32
                                TARZAN PISZE;

Średnio inteligentny czytelnik łatwo zauważy ile razy bronię religii, wiary i prawa człowieka do jej wyznawania.
                                Atakiem na religię nie jest piętnowania zła, które czynią ludzie, choćby nosili sutanny lub nie wiadomo jak głośno o swym katolicyzmie krzyczeli...

Komuniści też "piętnowali" nadużycia w moim Kościele
                                • wislocki12 Adres 31.07.15, 13:07
                                  Naprawdę musisz używać mojego adresu do korespondencji z Tarzanem? :-((
                                • ja-tarzan Re: Moja religia? 31.07.15, 20:22
                                  >>Komuniści też "piętnowali" nadużycia w moim Kościele

I to jest wystarczający argument, by ignorowac przypadki prywaty, czy pedofilii ... bo "komuniści też nadużycia w moim kościele piętnowali"? ;)

... czyli nadużycia są, ale nie wolno ich piętnować?

Śmieszne to...

P.S. W takim razie musisz mieć bardzo złe zdanie o Papieżu Franciszku, czy Benedykcie, za próby likwidowania prania brudych pieniędzy w watykańskim banku, czy reagowania na przypadki pedofilii, czy np. maltretowania sierot w pewnym ośrodku opieki.

nie piętnować, bo komuniści też piętnowali ... niechaj się dzieje!!! ;)

Dajże spokój człowieku, przecież to nie ma sensu!
                                • wislocki12 Mental Cut 31.07.15, 20:51
                                  Przeczytałem replikę Tarzana. Bardzo mądra i rozsądna w odróżnieniu od twoich mocno rozchwianych mentalnie, emocjonalnie i intelektualnie postów... ;-)
                                  • lechowski51 Re: Mental Cut 31.07.15, 21:35
                                    tarzan pisze;

P.S. W takim razie musisz mieć bardzo złe zdanie o Papieżu Franciszku, czy Benedykcie, za próby likwidowania prania brudych pieniędzy w watykańskim banku, czy reagowania na przypadki pedofilii, czy np. maltretowania sierot w pewnym ośrodku opieki.

nie piętnować, bo komuniści też piętnowali ... niechaj się dzieje!!! ;)

Dajże spokój człowieku, przecież to nie ma sensu!

Problem w tym,że Papież Franciszek oprócz piętnowania grzechów ludzi Kościoła,zajmuje się nauczaniem i popularyzacją nauk Chrystusa na świecie.natomiast ty z uporem maniaka barasz się gó...e,czyli polujesz na pedofili i innych łajdaków,którzy są marginesem katolickiej wspólnoty.Dziwne,że na tych kilkaset postów nie znalazłeś ani jednego pedofiila wśród popów czy pastorów?!
                                    A skoro Ateistyczna Dewotka wisłocki wpadł w zachwyt po twoim poście,to jesteście w jednym klubie!
                                    • wislocki12 Daj Ci Panie zdrowie, bo... 31.07.15, 23:47
                                      Czy mam rozumieć, ze skoro komuniści piętnowali nadużycia i zbrodnie Kościoła, to już z samego założenia nie mogli mieć racji? ;-))
                                      PS. Najbardziej rozbawił mnie pomysł, że oto wsparcie niejakiego wislockiego kompromituje intelektualne kwalifikacje tarzana. ;-))
                                      PS2. Naprawdę uważasz, że "Papież Franciszek oprócz piętnowania grzechów ludzi Kościoła, zajmuje się nauczaniem i popularyzacją nauk Chrystusa."? ;-))
                                      PS3. Co to znaczy "barasz się gó...e"?
                                      PS4. Dlaczego uważasz, że pedofilów powinienem szukać wśród popów, że o pedofilach nie wspomnę?
                                      PS5. Naprawdę uważasz, że krytykuję papieża za "próby likwidowania prania brudnych pieniędzy w watykańskim banku, czy reagowania na przypadki pedofilii, czy np. maltretowania sierot w pewnym ośrodku opieki"? Daj Ci Panie zdrowie, bo... :-((
                                      • lechowski51 Re: Daj Ci Panie zdrowie, bo... 01.08.15, 07:41
                                        SB-ecki nawyk zadawania pytań,jest twoją drugą naturą.Pisałem do tatrzana@!
                                        • wislocki12 Pięćdziesięciolatek 01.08.15, 11:34
                                          Wiem, że do tarzana, tylko dlaczego na mój adres, pojąć nie jestem w stanie... ;-))
                                          PS. Z prawdziwą przyjemnością informuję, że SB został zlikwidowana 25 lat temu. Żeby mieć coś wspólnego z SB, musiałbym mieć co najmniej 50 lat! ;-))
                                    • ja-tarzan Re: Mental Cut 01.08.15, 08:11
                                      >>Problem w tym,że Papież Franciszek oprócz piętnowania grzechów ludzi Kościoła,zajmuje się nauczaniem i popularyzacją nauk Chrystusa na świecie.natomiast ty z uporem maniaka barasz się gó...e,czyli polujesz na pedofili i innych łajdaków,którzy są marginesem katolickiej wspólnoty.Dziwne,że na tych kilkaset postów nie znalazłeś ani jednego pedofiila wśród popów czy pastorów?!

Nie aspiruję do wypełniania roli, jaką pełni Papież, ale gdy trzeba krytykuję niesprawiedliwe wypowiedzi na temat religii, czy Kościoła.
                                      Co do babrania się, to u Ciebie ponad 90% postów również dotyczy negatywnych zjawisk.

To jest margines i wielokrotnie to podkreślałem, ale mimo wszystko należy sie piętnowanie, bo - często sprawa jest przemilczana - TY sam twierdzisz, że piętnowanie takich przypadków jest złem w stylu komunistów ;)

A pedofilia wśród innych osób była tu opisywana, za chwilę zresztą poddam link do Świadków Jechowy.

>>A skoro Ateistyczna Dewotka wisłocki wpadł w zachwyt po twoim poście,to jesteście w jednym klubie!

Nie należę do żadnego klubu, partii, czy grupy wzajemnej adoracji. Stąd też nie czuję potrzeby "lojalności" w obliczu popełniania zła, czy głupoty...
                                      • ursi51 Re: Mental Cut 01.08.15, 14:19
                                        A ja mam pytanie. Czy jest jeden bóg, czy jest ich tysiące? Jeżeli jest jeden bóg, to dlaczego przekazał ludziom tak wiele wartości i zasad? Czy nie powinny obowiązywać te same, czytelne i spójne reguły? Dlaczego każdy bóg każe walczyć z wyznawcami innego boga? Jeśli jest jeden bóg , to czy katolik chciałby, żeby sądził go Allah i za niewypełnianie nakazów Koranu strącił z nieba? Czy chrześcijański bóg jest milszy od Allaha?
                                        • lechowski51 Re: Mental Cut 01.08.15, 16:34
                                          tarzan pisze;
                                          To jest margines i wielokrotnie to podkreślałem, ale mimo wszystko należy sie piętnowanie, bo - często sprawa jest przemilczana - TY sam twierdzisz, że piętnowanie takich przypadków jest złem w stylu komunistów ;)

Problem w tym,że ty tylko zajmujesz się pedofilami i innymi zboczeńcami w moim Kościele.Nigdy nie zająłeś sie np tysiącami sióstr zakonnych,kóre opiekują się kalekimi dziećmi,które niosą pomoc umierającym Polakom.Nigdy nie napisałeś pozytywnie o działalności charytatywnej KK.Nigdy nie zająłeś się np ogromną rolą jaką odegrał KK w walce z zaborcami,sowieckimi i niemiecki mi okupantami czy wreszcie tym co zrobił KK aby ocalić polską duszę w czasie komunistycznej okupacji.Dlatego dla mnie jesteś "chrześcijaninem inaczej" i nie jestem przekonany,że nie masz nic wspólnego z KK
                                          • ja-tarzan Re: Mental Cut 01.08.15, 21:19
                                            >>Nigdy nie zająłeś

A ile wątków sam założyłeś na ten temat?

Ile pozytywów napisałeś o tych, których krytykujesz, bo przecież zasługi jakieś można znaleźć niemal u każdego, nawet Kuronia, czy Geremka.

gdy piszesz o Żydach, to tylko i wyłącznie negatywnie.

Taka widzisz natura forum, że większośc wątkó wskazuje na negatywy.

Wystarczy, że wspominam o tych pozytywach.

Może nie zauważasz, bo nie wszystko czytasz ... tyle, że nawet jeśli nie wiesz, bo nie czytałeś, to i tak możesz oskarzyć ... jak to z homoseksualistamiw Afryce bywało ;)
                                            • lechowski51 Re: Mental Cut 01.08.15, 21:23
                                              Chłopie!.Pisz na temat.I nie manipuluj wypowiedziami,tnąc je na pojedyncze bez sensu zdania!
                                              • ja-tarzan Re: Mental Cut 01.08.15, 21:28
                                                >>Chłopie!.Pisz na temat.I

Piszę, na temat idiotyzmów. Tyle, że w szerszym spektrum, bo niepotrzebnie je zawężyłeś.

>>I nie manipuluj wypowiedziami,tnąc je na pojedyncze bez sensu zdania!

człowieku, po prostu nie cytowałem całej wypowiedzi, by zaoszczędzić czas i miejsce. Przecież CAŁA WYPOWIEDŹ MA JEDEN SENS, ŻE NIE PISZE POZYTYWÓW i na nią odpowiedziałem.

... to chyba powinno byc proste ;)

Nie jest?
                                          • wislocki12 Figlarna stylistyka? 01.08.15, 21:31
                                            Ja też, ja też! ;-))
                                            PS. "Nie jestem przekonany, że nie masz nic wspólnego z KK." No tak, figlarna stylistyka! dziękuję w imieniu tarzana! ;-))
                                            • lechowski51 Re: Figlarna stylistyka? 01.08.15, 22:51
                                              tarzan pisze;

człowieku, po prostu nie cytowałem całej wypowiedzi, by zaoszczędzić czas i miejsce. Przecież CAŁA WYPOWIEDŹ MA JEDEN SENS, ŻE NIE PISZE POZYTYWÓW i na nią odpowiedziałem.

Jeszcze raz!.Nie manipuluj wycinając z moich i innych wypowiedzi pojedyncze zdania.Nie potrafisz napisać paru zdań w jednym ciągu?
                                              • wislocki12 My Name Is wislocki 01.08.15, 23:42
                                                Naprawdę jesteś pewien, że piszesz do tarzana? ;-)
                                                • lechowski51 Re: My Name Is wislocki 02.08.15, 08:32
                                                  Piszę do tarzana,co rozumie nawet człowiek o kurzym mózgu...oczywiście po za tobą!
                                                  • wislocki12 [u]Poza[/u] tym 02.08.15, 11:48
                                                    O kurzym mózgu, powiadasz? No to spójrz na drzewko! ;-)
                                                    Poza tym mam wrażenie, że jednak nie jesteś w stanie zrozumieć logiki drzewka postów i nie tylko... :-(
                                              • ja-tarzan Re: Figlarna stylistyka? 02.08.15, 14:48
                                                >>Jeszcze raz!.Nie manipuluj wycinając z moich i innych wypowiedzi pojedyncze zdania.Nie potrafisz napisać paru zdań w jednym ciągu?

Wstawienie całej twojej wypowiedzi niczego by nie zmieniło.

Jeśli w jednym poście napiszesz o dwóch rożnych rzeczach, to nie ma znaczenia, czy podzielę cytat na dwie części, czy też wstawię całość.
                                                Moja odpowiedź i tak będzie dwuczęściowa.
                                                Nie ma mowy, by "w jednym ciągu" odnosić się dwóch różnych aspektów.

W tym przypadku bylo to:

1. Pisanie na temat.

2. Rzekome manipulowanie.

... naprawdę tego nie rozumiesz ? ;) ... hmm ...
                                                • lechowski51 Re: Figlarna stylistyka? 02.08.15, 16:06
                                                  A widzisz!.Jednak potrafisz.Liczę na podobne wypowiedzi w przyszłości
                                                  • wislocki12 Gratuluję 02.08.15, 22:50
                                                    Teraz to co innego! Wreszcie prawidłowo zaadresowałeś! Gratuluję! ;-))
                                                  • lechowski51 Re: Gratuluję 03.08.15, 07:41
                                                    Nie gratulij i nie spamuj
                                                  • wislocki12 Znowu nie trafiłeś z adresem... 03.08.15, 22:58
                                                    Mam wrażenie, że znowu nie trafiłeś z adresem. Napisałeś bowiem do... siebie! Doskonale Cię rozumiem, ja też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem, co by to nie mogło oznaczać, zresztą ;-))
                                                  • wislocki12 Gratuluję 03.08.15, 22:59
                                                    Mam wrażenie, że znowu nie trafiłeś z adresem. Napisałeś bowiem do... siebie! Doskonale Cię rozumiem, ja też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem, co by to nie mogło oznaczać, zresztą ;-))
    • wislocki12 Też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem 03.08.15, 23:04
      Mam wrażenie, że nasz wątek zabuksował. Pozwalam sobie zatem wskrzesić go, co by to nie mogło oznaczać, powtarzając po raz trzeci (niestety) swój post:
      "Mam wrażenie, że znowu nie trafiłeś z adresem. Napisałeś bowiem do... siebie! Doskonale Cię rozumiem, ja też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem, co by to nie mogło oznaczać, zresztą ;-))"
      • polak1706 Re: Też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem 03.08.15, 23:13
        Najgorsze wśród społeczeństwa (forumowiczów) jest to, że każdy głupek uważa się za inteligentnego, mądrego, co by to nie mogło oznaczać, zresztą.
        Większość pisze bzdury, rozumie tylko ON o co mu chodzi, a później zarzuca innym że nie umieją czytać ze zrozumieniem. A ty wisłocka przechodzisz samą siebie w swojej głupocie.
        Parodia!
        • edekzgredek99 Re: Też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem 04.08.15, 15:07
          Polak coś tam świetnie podsumowałeś siebie. Moje gratulacje za szczerą samokrytykę
        • ja-tarzan Re: Też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem 04.08.15, 15:31
          >>Najgorsze wśród społeczeństwa (forumowiczów) jest to, że każdy głupek uważa się za inteligentnego, mądrego, co by to nie mogło oznaczać, zresztą.

Jak i Ty sam, prawda?

No to może zamiast zajmować się określaniem poziomu forumowiczów lepiej jest argumentami wykazywać miałkość ich sądów? ;)
        • wislocki12 Parodia Polki 05.08.15, 00:07
          Masz rację, już dawno podejrzewałem, że Ty nawet siebie nie potrafisz przejść w swojej mądrości, co by to nie miało oznaczać, zresztą!
          PS. Zastanawiałeś się kiedykolwiek nad znaczeniem pojęcia "parodia"?
          PS2. Co byś powiedział (powiedziała), gdybym zaczął zwracać się do Ciebie per "Polka"?
      • polak1706 Re: Też lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem 03.08.15, 23:21
        Masz wisłocka oprócz wyjątkowego stopnia samouwielbienia (cecha charakterystyczna kobiet zakochanych w sobie) także zaburzenia osobowości :-(
        • wislocki12 Walory komunikacyjne wątku 03.08.15, 23:37
          Naprawdę nie potrafię zrozumieć, o co Ci chodzi. Ja robię dobry uczynek, przywracając wątkowi walory komunikacyjne, a Ty oskarżasz mnie o głupotę, samouwielbienie, zaburzenia osobowości, że narzucaniu zmiany płci, co chyba nie jest zgodne z nauką Kościoła, nie wspomnę! ;-))
          • polak1706 Re: Walory komunikacyjne wątku 03.08.15, 23:38
            głupiutka! Idź marudo spać!
            • wislocki12 "Głupiutka maruda" 03.08.15, 23:56
              I to już wszystko w tej sprawie? Szkoda... :-))
            • wislocki12 Kompatybilność? 04.08.15, 01:04
              Mam wrażenie, że jesteś całkowicie kompatybilny z lechowskim (vel rzeszowski, vel americano, vel marmar). Nawet nie zauważyłem, że nie rozmawiam już lechowskim, lecz z Tobą! Co by to mogło oznaczać? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka