Dodaj do ulubionych

Jasełka w Tarnobrzegu

23.07.17, 13:29
W piątek w okolicy budynku sądu odbył się protest przeciwko reformom, które chce wprowadzić obecna władza w sądownictwie. Wg znanego z żarliwego obiektywizmu i prawdomówności red. Lipca zgromadziło się ok. 200 osób. Tarnobrzeg liczy ok. 50000 mieszkańców więc 200 osób to tajfun. W proteście podobno był widziany przedsiębiorca, który został skazany za grube oszustwa na 8 lat więzienia i ponad 600 tys. zł do oddania. Ponieważ biega sobie po mieście jak gdyby nic pewnie się odwołał i czeka na następny proces. Liczy, że sąd w ramach podzięki umorzy mu wyrok? Mam nadzieję, że pozostali uczestnicy pojawili się tam bez takiej motywacji.

PS. Linków do wyroku sądu oraz sprawozdania red. Lipca Grzegorza nie można wkleić
ponieważ portal GeWu uważa takie linki z Echa Dnia za spam, ciekawe dlaczego?
Obserwuj wątek
    • ursi51 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 14:29
      Rzadko wchodzę na forum tarnobrzeskie. Ale jeśli wchodzę, to przede wszystkim czytam Wisłockiego. Mało, albo wcale się odzywam, bo Wisłocki mnie onieśmiela swoim intelektem. Ale podzielam Jego poglądy, niestety mój intelekt pozostawia wiele do życzenia. Czasami mam wrażenie, że jestem głupia. Wisłocki, jesteś Wielki .Kocham Cię.
      • ursi51 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 14:33
        Przepraszam , chodziło mi o WISŁOCKIEGO 12 jAKIEŚ 15 TO POMYŁKA.
        • zolza670 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 21:20
          Wislocki15 to taka podróbka...chińska ;-)
        • wislocki12 De gustibus... 23.07.17, 22:10
          A ja czytam Z.stm.pw.pn... Najlepsze są komentarze! ;-))
      • genia50 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 18:10
        Ja też...
    • e-zybi Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 15:20
      No tak! Nie możesz wkleić linka na poparcie bo spam 😒 Słowem pustosłowie chodzi Ci po głowie 😉
      • wislocki15 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 16:39
        Spróbuj mądralo wkleić dowolny link z Echa Dnia a od tej pory możesz się wymądrzać. Przy okazji, chyba nie zauważyłeś o czym mowa.
        • e-zybi Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 18:05
          Masz "miszczu" filma... www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=I0n7uhdLbuY
          • jk471 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 19:15
            Mowa e-zybi o wklejeniu linka z Echa Dnia a nie np. youtube.com. To każdy potrafi. Powtórnie piszę, wklej jak potrafisz, link z Echa Dnia i wtedy uznam, że jesteś nie "miszczem" a fachowcem.
            • wislocki12 "Miszcz i fachowiec 23.07.17, 21:09
              "Miszczem i fachowcem" od wklejania? ;-))
            • e-zybi Re: Jasełka w Tarnobrzegu 24.07.17, 05:06
              Proszę bardzo, mówisz i masz ;-) xurl.pl/ju3C
              • e-zyleta Re: Jasełka w Tarnobrzegu 24.07.17, 09:28
                Miszczem nie jestem ale potrafię wkleić z echa sposobem pośrednim: Ekspresowy tryb zmian w systemie sądownictwa, próba zawłaszczenie tej instytucji na użytek polityków, a także wiele ogólnych haseł dotyczących niszczenia demokracji przez rząd Prawa i Sprawiedliwości wykrzyczeli przeciwnicy tej partii. "Łańcuch światła" w obronie niezależności sądów przed siedzibą sądów i prokuratur w Tarnobrzegu zgromadził ponad 200 osób. Protestujących przybywało, a wśród nich można było dostrzec lokalnych działaczy Platformy Obywatelskiej - Witold Bochyński, Krzysztof Pitra, Dariusz Bukowski, .Nowoczesnej - Łukasz Dybus, Komitetu Obrony Demokracji, czy też Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zgromadzenie rozpoczęło się od zapalenia zniczy, odśpiewania hymnu narodowego i odczytania Preambuły Konstytucji RP. Transparenty prezentowały taki hasła jak: "Wolne Sądy", "Wolność, Równość, Demokracja", "Mam dosyć dobrej zmiany", "3xveto". Protestujący mieli ze sobą biało-czerwone flagi narodowe. Z oddali słychać też było głosy przeciwników opozycji, którzy obserwowali zgromadzenie. Na poniedziałek zapowiedziany został protest przed Sądem Rejonowym w Stalowej Woli.

• wislocki12 Będę tam 24.07.17, 21:11
                  "Na poniedziałek zapowiedziany został protest przed Sądem Rejonowym w Stalowej Woli."
                  Będę tam! :-))
            • e-zybi Re: Jasełka w Tarnobrzegu 24.07.17, 21:06
              Czyżby sympatyczny "kolega" nabrał wody w usta i zaniemówił? Rozumiem...chłopcy tak mają ;-))
    • jk471 Wolą by było jak za czasów PO+PSL 23.07.17, 17:01
      wpolityce.pl/polityka/350029-to-trzeba-wiedziec-jak-rozkradano-panstwo-za-po-psl-kto-chce-powstrzymac-reforme-sadownictwa-jak-jest-naprawde-co-sie-poprawi
      Jeśli się nie mylę to w centrum tego zbiegowiska był niejaki Martyniak Alfred, który najpierw zaliczył członkostwo we wszystkich komuszych partiach a teraz jest w PO. Myślę, że większość tego spędu to tzw. UBywatele, ich potomkowie oraz osoby ogłupione propagandą, czyli jak to niektórzy piszą, pożyteczni idioci. W komentarzach pod artykułem w Echu Dnia ktoś napisał, że dzięki tej pożal się Boże demonstracji Tarnobrzeg przestanie być grajdołkiem. Megaloman czy idiota?
      • wislocki12 Pod rozwagę 23.07.17, 21:07
        Netykieta
        (...)
        "Nie obrażaj nikogo, staraj się tego nie czynić publicznie nawet gdy masz ku temu powody. Zanim publicznie kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób, przemyśl to na spokojnie i dwukrotnie." :-(

www.netykieta.dlawas.net
      • exbenek Re: Wolą by było jak za czasów PO+PSL 24.07.17, 15:34
        Do ciebie niemoto dociera tylko "jedyny i prawdziwy przekaz " TVPis i komentatorów Karnowskich . Jak na Tarnobrzeg to pod sądem było dużo osób - kilka razy więcej jak na "kalinkowych zbiórkach" . Wg ciebie jak Ziobro będzie wyznaczał i prokuratora i sędziego jednocześnie,to będzie "sprawiedliwie"? Chyba "prawie" sprawiedliwie... No ale Adrianek wam dziś "mordki" pozatykał . Jeszcze rano Ziobro dukał w radio o "sprawiedliwości narodowej" ( co by to nie znaczyło) ,od 10.00 już ani wTVPis ani w radio nikt nic nie duka....
    • genia50 Re: Jasełka w Tarnobrzegu 23.07.17, 21:56
      TVP zmienia ramówki w ostatniej chwili . Dzisiaj puścili "Komornika"a w programie jest co innego.Nie ma co sugerować się programem w przypadku TVP.
      • wislocki12 Łopatologia stosowana 23.07.17, 22:03
        Program TVP programem narodu! ;-)
        PS Pewnie chodziło o wsparcie tezy o upadku sądownictwa... ;-))
    • wislocki12 "Kodeks karny" w kieszeniach 23.07.17, 22:25
      Chyba przesadzasz z tym optymizmem. Pozostali (199) mieli w rękach kastety, noże w zębach oraz pistolety i... "Kodeks karny" w kieszeniach. ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka