Dodaj do ulubionych

Kogo wspiera Pan Bóg?

15.10.18, 21:44
"Za tydzień wybory. Głosujmy zgodnie z sumieniem. Jednak popieranie wrogów Ojczyzny i Kościoła jest poważnym nieporządkiem moralnym" - taką informację mogą przeczytać wierni na stronie internetowej parafii św. Stanisława Kostki w Tarnowie. Proboszcz tej samej wspólnoty podczas ogłoszeń parafialnych po niedzielnej mszy, mówił do wiernych otwarcie, aby wsparli kandydata PiS - Kazimierza Koprowskiego."
Ciekawe, czy Pan Bóg też wspiera Koprowskiego? ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/krakow/skandal-podczas-mszy-w-tarnowie-proboszcz-naklanial-wiernych-do-glosowania-na-pis/ekbkngg
Obserwuj wątek
    • a.sdf.gh.kl Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 15.10.18, 22:23
      Pan Bóg wspiera zawsze ludzi: bogatych, ładnych, inteligentnych, sprytnych, wysokich itp. W końcu wspiera tych którym coś szczególnego, wyjątkowego dał.
      Nie zajmuje sobie głowy pozostałymi czyli: brzydkimi, biednymi, chorymi itd.
      Pan Bóg jest jak ksiądz chodzący po kolędzie. Kiedy wchodzi do biednej rodziny to zaraz szybko zmyka. Kiedy wchodzi do bogatej, gdzie przepych goni przepych, to wygodnie się rozsiada i posiedziałby tam już do końca kolędy :-(
      • wislocki12 To nie jest kolęda... 15.10.18, 22:57
        "Pan Bóg jest jak ksiądz chodzący po kolędzie. Kiedy wchodzi do biednej rodziny to zaraz szybko zmyka. Kiedy wchodzi do bogatej, gdzie przepych goni przepych, to wygodnie się rozsiada i posiedziałby tam już do końca kolędy :-(
        Chyba masz rację, ale to nie jest kolęda... ;-)
        • a.sdf.gh.kl Re: To nie jest kolęda... 15.10.18, 23:14
          Wybory jak kolęda. Przecież kandydaci chodzą, jeżdżą na spotkania prosząc o datki (głosy w wyborach) :-(
          • wislocki12 Wyłudzają! 15.10.18, 23:18
            Nie proszą - wyłudzają! :-(
      • e-zybi Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 16.10.18, 11:46
        Przykro mi, że ksiądz trafił do drugiej "grupy"😟 Ja nie narzekam, widać mam więcej szczęścia😉
        • a.sdf.gh.kl Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 16.10.18, 18:04
          Ja piszę o Bogu a ty piszesz o mnie. Temat jest o Bogu i kogo ON wspiera. Pisz na temat i przestań odwoływać się do mnie Myślę, że człowiek który uważa się za yntelektualyste powinien tak proste sprawy zrozumieć, a jeżeli już się tak chwalisz to gdybym był Bogiem dałbym ci kopa w du.pę bo na to zasługujesz cwany lisie:-(
          • e-zybi Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 16.10.18, 18:31
            Gdybyś był Bogiem? ŻARTUJESZ! Jesteś tylko marnym klechą, miotasz się w "sukience" i potykasz o każdy temat 😟
            • a.sdf.gh.kl Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 16.10.18, 19:03
              Ty się o nic nie potykasz, bo o memy nie można się potykać.
              • wislocki12 A co z radnym? 16.10.18, 20:09
                A co z proboszczem z parafii św. Stanisława Kostki w Tarnowie i kandydatem na radnego Kazimierzem Koprowskim? ;-)
                • a.sdf.gh.kl Re: A co z radnym? 16.10.18, 20:31
                  Dzisiaj o 21.00 oglądaj grzeszniku na TVP1 program o papieżu. Cokolwiek byś nie POdrzucił przeciwko niemu i kościołowi, to jednak był to NASZ PAPIEŻ, a Polacy dzięki niemu doznawali niepowtarzalnych wrażeń, tak osobiście biorąc udział w spotkaniach z nim jak i oglądając telewizję gdzie transmitowano pobyt papieża w Polsce.
                  To se ne wrati!
                  • wislocki12 Prowincjonalny proboszcz 16.10.18, 21:20
                    Odnoszę wrażenie, że emocje jakby trochę już ostygły... Gdzieś czytałem, że miał mentalność prowincjonalnego proboszcza... Chyba to słuszne! :-(
                    PS I te jego przyjaciółki... :-(
                  • x67x Re: A co z radnym? 16.10.18, 22:47
                    Kraków, Kielce , Częstochowa, Sandomierz. Koncert też oglądałam, Marek T. jak zwykle pięknie zaśpiewał.
                    • wislocki12 Ludzie płakali... 16.10.18, 23:17
                      Pogrzeb był piękny. Ludzie płakali... ;-)
    • genia50 Re: Kogo wspiera Pan Bóg? 16.10.18, 11:15
      Nie wiadomo. Niektórzy tylko wmawiają wyborcom, że to ich Pan Bóg wspiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka