Dodaj do ulubionych

Wisan, Firanka Uwaga!!!

01.04.06, 18:56
Wiosna,ptactwo się budzi.Gacki zlatują się do Skopania /pomimo że ssaki/
Niebezpieczeństwo ptasiej grypy, lub jeszcze większych problemów.W miniony
wtorek "przyleciał" Mercem starszy Pan pod nieobecność prezasa paruzela i
zaczął się szarogęsić w Z.K. Firanka.Próbował wyprosić z zakładu jedną z
pracownic nie będąc świadomym, że w świetle Kodeksu Sp.Handlowych jest na
terenie Spółki zwykłym intruzem.Postraszył, popienił się trochę i skrzydła mu
opadły,ale swoje zrobił.Wywożą maszyny do Wisanu,sprzedali samochód i
komputer do projektowania i pewnie pomału zlikwidują firmę.Wisanowi to
również nie wyjdzie na dobre.Pytanie czy w okolicy nie ma jastrzębia-
prokuratora,lub policji skarbowej co by to "ptactwo" przepłoszyć. Do ataku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anrex Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:22
      Niestety policja i cala reszta siedzi u starszego pana w kieszeni.
    • Gość: kolo Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: 80.48.69.* 02.04.06, 08:50
      A ja pytam kto tego starego pajaca wpuścił na teren Firanki. Nie jest w żaden
      sposób związany prawnie z ta firmą. Nastepnym razem przygotujemy mu taczki.
    • Gość: Logan Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 10:41
      Zamiast wywnętrzać się na forum z takimi głupstwami proponuję korepetycje z
      ortografii i gramatyki.
      Po kropce robimy spację a przed "że" przecinek i spację, zdanie pytające
      kończymy odpowiednim znakiem. Tego samego tyczy się zdanie wzywające "do ataku"
      (też stawia się znak ale inny niż w zdaniu pytającym). Nazwiska piszemy wielką
      literą.
      I od kiedy Mercedesy "latają", czyżby w Skopaniu...?
      • Gość: mktwkr Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 00:38
        mój nauczycielu!
    • zdenerwowana1 Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! 02.04.06, 12:20
      Logan - mondralo !!!
      Literatura piękna jest w bibliotece. Tam znajdziesz piękne metafory,
      interpunkcje itp. Więc będąc a forum zajmnij się tematem, lub napisz piękny
      wiersz pochwalny Gackowi i kup sobie nakolanniki. Pa.
      • Gość: Loli Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 14:08
        Logan pilnój siebie bedziesz w niebie i niepie..tu bez sensu jak by
        ortografia byla najwazniejsza . zwłaszcza ze wiekszosc polaków ma to w dupie bo
        woli dzieci nakarmic niz takimi bzdetami sie zajmowac zreszta żaden zaszczyt byc
        teraz polakiem z takim rzadem to sie raczej cza wstydzic tego.
        • Gość: Logan Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:30
          I jedna i druga reprezentujecie ten sam poziom, smutek:(
          Dowodem na to może być to, że i jedna i druga zrobiłyście błąd ortograficzny w
          drugim wyrazie swojej odpowiedzi na mój post.
          Już mniejsza z tym o czym piszecie ale postarajcie się pisać logicznie tak,
          abym rozumiał co czytam.
          Loli, zawsze możesz się zrzec obywatelstwa. Napisz do Prezydenta odpowiedniej
          treści pismo.
          Jeśli jestem już czyimś fanem to J.K.M a nie żadnego okolicznego frędzla, czy
          jakiegoś "Gacka". Kim jest ów "Gacek", czy to jakiś bonzo lokalnej mafii czy co?
          Pa.
          • Gość: mktwkr Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 00:41
            przyganiał kocioł garnkowi...

a ty panie "poprawny" logan - gdzie poczyniłeś błędy?
          • Gość: logan Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:54
            przepraszam was wszystkich za moje slowa. uderzyo mi do głowy, bo sam juz nie
            wiem co mam robic. nie ma u nas specjalisty od "głowy" a mój stan sie pogarsza.
            z tej to prostej przyczyny sprawdzam pisownie na listach. ludzie pomóżcie
            mi!!!! ja już nie chce ale nie jestem tego w stanie powstrzymać!!!!!!
            ludzie RATUNKU!!!!
          • Gość: Logan Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:56
            przepraszam was wszystkich za moje slowa. uderzyo mi do głowy, bo sam juz nie
            wiem co mam robic. nie ma u nas specjalisty od "głowy" a mój stan sie pogarsza.
            z tej to prostej przyczyny sprawdzam pisownie na listach. ludzie pomóżcie
            mi!!!! ja już nie chce ale nie jestem tego w stanie powstrzymać!!!!!!
            ludzie RATUNKU!!!!!!
    • wis13 Re: do Logan 02.04.06, 18:05
      Twoja nowatorska budowa zdań złożonych doprowadza do tego, że cały twój post to
      bełkot. Przeczytaj uważnie trzecie zdanie i zastanów się gdzie powinien być
      przecinek. Popieram walkę z koszmarną ortografią w internecie, ale ten temat
      forum nie jest do tego dobrym miejscem. Ci ludzie naprawdę mają problem. A
      Gacek to 85-letni "właściciel" Wisanu i Firanki.Choć prawnie to nie ma ani
      jednej akcji czy udziału
      • Gość: Logan Re: do Wis13 IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:07
        Nie rozumiesz mojego posta, czyżbyś miał braki?:(
        W tym kraju nie ma przymusu pracy. Zamiast chlastać się w pracy i trwać w
        chorej sytuacji szukam innej.
        Rząd jaki mamy (niestety) wlaczy o otwarcie rynków pracy w Europie dla Polaków.
        Zastanawiam się kiedy zacznie otwierać rynek pracy w Polsce ;)
        I proszę się zaraz nie rzucać, bo doskonale wiem jak to jest być bez pracy.
        Od kiedy problelem pracowników jest właściciel (zapewne nobliwy starszy pan)?
        • Gość: juminka Re: do Wis13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:26
          Może jesteś młody i masz szansę na wybór pracy, ale w Wisanie pracują osoby
          którym do emerytury brakuje niewiele lat a szanse, że znajdą inną pracę są
          znikome.
          I tym ludziom naprawde zależy na tej pracy, bo gdy ją stracą to niektórych rok
          zasiłku czeka a co dalej? Kto 50-letnią kobietę przyjmie do pracy??
          Tak że nie kłóćcie się o ortografię :)
    • Gość: pracownik Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.xcore.pl 04.04.06, 22:57
      ludzie zrozumcie wrescie ze głównym problemem wisanu i Firanki to ptactwo z
      Czestochowy o nazwie Gacki.
      gdyby ich niebylo firmy by sie rozwijały w takim tempie jak teraz .
      W Wisanie jest dobrze sprzedaz na full w marcu produkcja tez podobnie i w
      Firance .słyszałem ze stary Pan chce uzdowic sprzedaz w Wisanie itylko co on
      chce tu uzdawiac jak sami nie potrafią dostarczyc zamówionego towaru do DSW a
      oni chca uzdawiac sprzedaz jak u nich bida z nedza.
      Ludzie złaczmy sie razem przeciw nim mamy Prezesa ktory naprawde chce dobrze ,
      mamy kadre kierownicza Dyrektora Finansowego , Dyrektora Sprzedazy , Dyrektora
      Produkcji , Kierownika sprzedazy i kiereonika DSW i co nam potrzeba wiecej oni
      naprawde chca dobrze - potrzeba tylko spokoju i nie przysylania kapusiów i
      szpicli.
      Proponuje nie wpuscmy Starego Pana na zakład bo to tak do konca nie jest jego.
      aporzadki nie zrobi u siebie a nie u nas.
      Słyszałem ze Gacek Senior juz znalazł ludzi z szczebla kierowniczego ze chce
      ich zwolnic czy cos wam wiadomo na ten temat? - to sa chyba te nowe porzadki -
      chyba chodzi o to ze nie chcemy juz kupowac nic z Chemeksu i tu jest problem .
      uwazam ze dosc ptactwa z czestochowy

• Gość: smutas Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:32
        Ludzie GACEK to nie ptak .Ciekawi mnie jedno gdyby fabryka była własnością
        jednego z Was ,czy zrobił by z zakładu instytucje charytatywną czy raczej liczył
        na zyski
        • Gość: bolo Re: do smutasa!!! IP: 80.48.69.* 05.04.06, 21:43
          Ty jesteś nie smutas tylko głuptas. Gacek robi dokładnie tak jakby tych zysków
          nie chciał mieć. A teraz umyj się i idż spać
          • Gość: Brian Re: do smutasa!!! IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 10.04.06, 21:07
            Rozumiem ze chce zysków ale jakim kosztem?? Sprzedając za marne grosze maszyny
            do produkcji? Praca na 3/4 etatu? Czy może redukcją zatrudnienia?
    • wis13 Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! 11.04.06, 18:03
      No i jak się udały negocjacje ?
      • Gość: zainteresowany1 Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:16
        Z tego co słyszałem to rozmowy zakończyły się na pensji zasadniczej.A co z
        jubiluszami,z funduszem socjalnym a odprawami w razie zwolnienia ? W Wisanie
        podpisano Układ Zbiorowy zdawało się że jest wszystko OK ,a co z 18% premii ?
        Związki w Firance są podobno mocne i myślę że poradzą sobie z tym problemem a
        pracownicy im w tym pomogą (w końcu to o nich chodzi).

f
    • Gość: gośka Re: Wisan, Firanka Uwaga!!! IP: 80.48.69.* 11.04.06, 21:07
      Wczoraj przeczytałam w gazecie ze właścicielem Firanki jest piotr bednarczyk.
      Kto to do cholery jest ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka