Gość: Dodo IP: 80.48.126.* 04.11.07, 14:11 kiedy wreszcie odbędą się wybory do rady nadzorczej w tar. spół. mieszk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mn Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:57 co się pytasz dobrze i pare miesięcy brać kase. O to właśnie byłym decydentom cały czas szło. Dalej jak tylko ogłoszą wybory trzeba tłumnie iść na głosowanie i wywalić wreszcie te pijawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: co w TSM IP: 80.48.126.* 06.11.07, 19:26 wybory ogłoszą wtedy kiedy będą chcieli, czy jest ktoś kto potrafi dać im radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: co w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.11.07, 17:09 czy ktos był na spotkaniu w sprawie uwłaszczenia w kosciele na serbinowie? co nowego w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: co w TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:10 Może jeszcze dyskutują albo nie zasiedli do kompów. Takie spotkania to zwykłe bicie piany bo nie stanowią żadnego wiążącego stanowiska. Tak jak adwokat - moim zdaniem pani ma rację a jaki sąd wyda wyrok to tylko Bozia wie, za poradę opłata ...zł. Obecna aktualizacja Ustawy o SM jest szerzeniem nienawiści między lokatorami i dziwię się, że ks. Józefczyk zaprosił jednego z wykonawców wrednej ideii politycznych nadzorców małych ludzi. Ale po obserwacji zdarzeń może nie powinieniem się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 19:58 masz rację. popieram . Nie byłam na spotkaniu bo nie warto tracic czasu, lepiej odpocząć w domu.Pan Biela i jego wysłannicy nie mówią ludziom prawdy . Stworzyli głupią ustawę i namieszali ludziom w głowach oj namieszali.Tylko dlaczego nic nie mówią o przygotowywanym podatku katastralnym. Ale ludzie się na to łapią , tylko majątek spóldzielni to majątek wszystkich członków a nie państwa . Więc jakie mają prawo się w to mieszać.Czy chcą aby powstały slamsy, bo nikt nie będzie dbał o majatek bo wielu ludzi uważa że już nic nie muszą płacić. A gdzie konstytucyjne prawo jednakowego traktowania wszystkich ludzi- kto odda mi moje ciężko zarobione, pożyczone w banku i od znajomych pieniądze , które włozyłam w przekształcenie mieszkania na własność. Mam mieszkanie własnościowe i nie mam zamiaru się wyodrębniać , nie jestem taka głupia jak myśli Pan Biela i jego komapni , którzy na takich spotkaniach wciskają ludziom - "moim zdaniem "itd. i nie biorą za to żadnej odpowiedzialności, bo nie biora kasy . . To trzeba mieć tupet aby tak mieszać w głowach biednym ludziom , bo bogaci to się tylko z tego śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet. Re: co w TSM IP: 80.48.126.* 13.11.07, 13:14 zgadzam się całkowicie z uwagami o mieszaniu ludziom w głowach przez wysłańców "ojca" rydzyka.Rzeczywiście ciekawe jaki mają w tym interes, a warto też zapytać w jakich oni mieszkają mieszkaniach - domach.Nie wolno dać się nabierać "oszołomom" i ludziom z kompleksami. A swoją drogą najwyższy czas zająć się wyborami do rady nadzorczej, ta która jeszcze jest wcale niespieszna "zdiąć" tyłki z foteli - przyspawani.I to jest problem członków spółdzielni, jak się do tych ludzi dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: co w TSM IP: 195.205.230.* 13.11.07, 14:32 Pragnę zaznaczyć, że za ustawa opowiedziały się wszystkie opcje polityczne, oczywiście poza "bandą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze spoldzielc Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 16:35 Radio Maryja ma racje, spoldzielnie, te molochy trzeba rozwalic. W to miejsce maja powstac wspolnoty mieszkaniopwe, Ludzie o sobie beda stanowic nie jaki prezes rady nadzorczej za 4.500zl. Ludzie obodzcie sie komuny juz nie ma i trzeba myslec po nowemu, to od nas zalezy jak w Polsce bedzie. Jednostkom pasuja molochy bo wowczas sa "wielkimi" za cudze pieniadze. Stanowiska maja za ludzkie pieniadze, ale ludzi traktuja jak zlo konieczne. Nie potrzebni sa prezesi w oddali, tylko gospodarz na miejscu. Zarowke w klatce i przed klatka od lat wymieniam za swoje pieniadze, a przeciez placimy. Kogo to obchodzi ze jest ciemno, ze zamek sie zepsul, ze gnojki szybe wybily. Pany tego z oddali nie widza. A przedzwon, to jeszcze cie ofukaja, bo co od nich chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m2 Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:16 normalnie trzeba iść na wybory bo do tej pory wybierali prawie sami pracownicy spółdzielni. Dość tego kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornwalijczyk Re: co w TSM IP: 80.51.159.* 13.11.07, 18:18 Widzę wzmożoną działalność pracowników SM na forum. Njlepiej żeby było, tak jak był - niech sobie prezes postawi następne domy i tym razem zacznie wysyłać wnuki do szkół społecznych za pieniądze wyciągnięte od spółdzielców. Czy ktoś się kiedyś zastanawiął, z ilu bloków trzeba zebrś czynsz, żeby wstarczyło na JEDNĄ wypłątę dla obu prezesów. A tu jeszcze radca prawnik do wykarmienia i tabuny ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: co w TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:54 Szanowny kolego. Nie jestem zależny od żadnej SM ani nawet nie jestem jej członkiem. Ale spotykam się z prawnikami i innymi łże elitami, kóre zacierają ręce z powodu tej ustawy. Jeżeli chodzi o głosowania sejmowe to nikt nie chciał być obszczanym przez pis jako post komuna i utrwalacz dawnych porządków więc głosowali za. Podobnie jak w dawnych PGRach w poczatku lat 90-tych, które należało rozpizić ze względów politycznych. Jedź i zobacz jak teraz żyją ci ludzie. Ale do tematu: 1. SM maja chyba po 2 prawników. Jeżeli ustalą jakąś zasadę dla spółdzielcy, budynku, sprawy to obowiązuje one we wszelkich podobnych poczynianiach zarządu. Wspólnoty i tak będą musiały ich zatrudnić i do każdej sprawy będą podchodzić odrębnie. Papugi zarobią 10 razy tyle co dziś. Kto zapłaci - wspólnota. 2. Nie wiem zgaduję, ale jeżeli obecnie księgowość dużej spółdzielni to np. 15 osób a potem każda wspólnota (blok) będzie musiała zatrudniać główną księgową. Kto zapłaci - wspólnota. 3. Nie jest to wielki koszt, prowadzenie rachunku bankowego, ale dla budynku np 10 lokalowego to już coś. Ko zapłaci - wspólnota. 4. Jeżeli w budynku 20 lokalowym 5 lokatorów popadnie w kłopoty finansowe i przestanie opłacać media? Kto zapłaci - wspólnota, a jak nie zapłaci to slamsy rosną nawet w centrum miasta. 5. Pilnując swojej własności wspólnoty ogrodzą każdy budynek wielorodzinny. Jeżeli pies z sąsiedniego bloku obszcza nasz trawnik to straż miejska będzie miała robotę. 6. Odpukać sytuacja awaryjna, katastrofa budowlana - wspólnota nie uniesie kosztów - opuścić budynek i do slamsów, kto? - wspólnota. 7. Jednen budynek ocieplony drugi nie. Na ocieplenie składali się wszyscy, ale teraz o 50% nizsze rachunki będą płacić ociepleni. pozostali mogą składać przez kolejne 15lat na modernizację. Wyjątkowa zasada sprawiediwości społecznej. Obecny rząd nie zrobi nic aby poprawić tę ustawę bo to jest dziecko pis, co bądą mogli wypominać przy niepokojach społecznych z tym związanych. A poza tym ludziki będą musiały się zajmować sprawami swojego zamieszkania, więc nie będą się wcinać w politykę. Zastosowano wyjątkową chirurgiczą zasadę - wrzoda na palcu usunięto przez obcięcie nogi. BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRAWIEDLIWY Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:39 "Stworzyli głupią ustawę i namieszali ludziom w głowach oj namieszali" Dlaczego tak sądzisz? Dlatego, że dali ludziom możliowść wyboru??? Kto nie będzie chciał ten nie bedzie się uwłaszczał. (nikt na siłe do tego nikogo nie zmusi). Te czasy już minęły i nie wrócą więcej, że wszystko jest WSPÓLNE. "To trzeba mieć tupet aby tak mieszać w głowach biednym ludziom , bo bogaci to się tylko z tego śmieją." Pomyśl nad tym co piszesz. Przecież bogaci ludzie nie mieszkają w blokach tylko mają Ładne i Piękne DOMKI z podwórkiem wybudowanym. "A swoją drogą najwyższy czas zająć się wyborami do rady nadzorczej, ta która jeszcze jest wcale niespieszna "zdiąć" tyłki z foteli - przyspawani". POPIERAM W 100000000% "Widzę wzmożoną działalność pracowników SM na forum. Najlepiej żeby było, tak jak było - niech sobie prezes postawi następne domy i tym razem zacznie wysyłać wnuki do szkół społecznych za pieniądze wyciągnięte od spółdzielców. Czy ktoś się kiedyś zastanawiął, z ilu bloków trzeba zebrś czynsz, żeby wstarczyło na JEDNĄ wypłątę dla obu prezesów. A tu jeszcze radca prawnik do wykarmienia i tabuny ludzi" OJ - SZCZERĄ PRAWDE PISZESZ GBUR (fajna ksywa) jeżeli wiesz (a jeżeli nie to ci powiem) w Tarnobrzegu są już wspólnoty mieszkaniowe. I powiem ci jeszcze więcej - nieźle im się "żyje". I Płacą stanowczo mniej czynszu niż spółdzielni. Tyle co chciałem ci napisać. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 13:18 cacy,tylko co bedzie w tych wspolnotach mieszkaniowych z tymi co nie płacą czynszu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 17:22 Ty chyba nie wiesz nic o wspólnotach , o ich zadluzeniu, o tym że nie przewiduja co bedzie dalej.Nie jestem pracownikiem TSM , i nie jestem idiotą, Mam tylko prawdziwy poglad i opinie na temat wspólnot. Poczytaj i zrozum ustawy o gospodarce nieruchomościami i porownaj co będzie z tobą jeżeli popadniesz w długi gdy stracisz pracę lub gdy zachorujesz i nie będziesz placił. wywala cie nawet do baraku .pokaz mi chociaz 1 wspólnote ktora coś robi , jężeli juz to za bardzo duże kredyty . Zgadzam sie że wspólnota ma racje bytu tylko w nowych budynkach . A ci bogaci to ludzie którzy nie mieszkają w naszych blokach tylko maja tam mieszkania ktore wynajmuja i maja z tego niezle dochody. Można dużo gadać ( za duzo gadania i tylko gadania ludzie biora dużą kasę) ale nie wszyscy , Pomyśl człowieku realnie bo mózg przyćmiła ci złość, lubie ludzi mało mówiacych a dużo robiacych . Zły doradca w tej idiotycznej ustawie to gorsze niż bieda . Pozdrawiam A wybory - idz i wybierz mądrych ludzi . ciekawa jestem ile zarabiasz lub ile masz emerytury lub renty i czy w życie sie napracowałeś. Bo ja tak i to ciężko , ale mam swoja godnośc i nie doradzam , a sama nigdy sie nie wyodrębnie , oraz nie przystapię do żadnej wspolnoty . Chyba za duzo wiem ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRAWIEDLIWY Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:14 "Pomyśl człowieku realnie bo mózg przyćmiła ci złość" oj chyba komuś nerwy puszczają? czy ja komuś coś złego napisałem????? Sądze, żę NIE. Zastanawiam się jedynie czy jesteś Facetem czy kobiętą - bo się gubisz w zeznaniach. Piszesz: "Nie jestem pracownikiem TSM , i nie jestem idiotą" (tu piszesz jakbyś był facetem) Piszesz: "Ciekawa jestem ile zarabiasz lub ile masz emerytury lub renty.....", "a sama nigdy sie nie wyodrębnie..." (tu piszesz jakbyś była kobietą) Proszę o więcej zdecydowania. Musze ci powiedzieć, że jesteśmy troszkę do siebie podobni: - "A ci bogaci to ludzie którzy nie mieszkają w naszych blokach tylko maja tam mieszkania ktore wynajmuja i maja z tego niezle dochody". ZGADZAM SIĘ JAK NAJBARDZIEJ - "A wybory - idz i wybierz mądrych ludzi" ZROBIE JAK MÓWISZ - "nie jestem idiotą" - ja też nie jestem idiotą - "mam swoja godnośc" - ja też mam swoją godność - "nie doradzam" - ja też nie doradzam tylko wyrażam swój pogląd pozdrawiam ps. "ciekawa jestem ile zarabiasz lub ile masz emerytury lub renty i czy w życie sie napracowałeś". NIE ŁADNIE O TAKIE RZECZY PYTAĆ SIĘ NIEZNAJOMEJ OSOBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet. Re: co w TSM IP: 80.48.126.* 15.11.07, 16:38 Ja tylko chciałem dodać tylko coś żeby było weselej. Otóż ci wszyscy namawiający ludzi łatwo wiernych do "wydzielanie" się ze spółdzielni i zakładania t.zw. wspólnot, unikają jak ognia słowa "komuna". A prawda jest taka, że nazwa prawidłowa to nie wspólnota a "komuna" i takiej formy należy używać - patrz słownik języka polskiego - ha, ha, pozdrawiam członków komun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: co w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.11.07, 18:05 Niestety w TSM jest bałagan, dezinformacja. Ludzie nie mogą się dowiedzieć podstawowej rzeczy - kiedy ich wnioski o wykup mieszaknia będą zrealizowane. W mediach pojawiły się informacje że niektórzy będą musieli poczekać nawet kilka lat. Czy to prawda? To denerwuje ludzi. Czy nie można podać ludziom jakiejś konkretnej jasnej informacji by sie uspokoili? Dlaczego jedni już mają mieszkania a inni muszą czekać? To trzeba wyjaśnić bo napięcia będą się tylko zaostrzać. Zarząd tłumaczy się ponoć, że nie ma komu praować nad wnioskami. Jak to możliwe przy takim bezrobociu? To może trzeba by zorganizować jakąś pomoc członkowską. Dlaczego w Siarkowcu idzie to sprawnie a w TSM nie może? To jest żałosne, że ludzi w kościele muszą się dowiadywać co się dzieje w ich spółdzielni. Pojawiają się informacje, że zarzad celowo blokuje uwłaszczenie. Panie prezesie prosimy o informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no Re: co w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 13:25 Dobrze napisane - szczera prawda. Zero informacji. W TSM NIKT i NIC nie wie albo nie chce mówić. To jest prawda - byłem się zapytać co z mieszkaniami to myślałem, że mnie pani wzrokiem zabije. Odpowiedz Link Zgłoś