Gość: 2.amica IP: 80.48.174.* 23.05.08, 17:01 Czy nauczyciele tarnobrzeskich szkół będą strajkować 27 maja? We wszystkich czy tylko w niektórych szkołach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skunaskun Re: Strajk IP: 83.1.114.* 23.05.08, 18:36 W główkach sie poprzewracało 2 mies przerwy ferje itp i jeszcze wam żle ????? Strajk ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Strajk IP: 83.1.126.* 23.05.08, 20:03 dokładnie tak a do tego cały etat to 18 godzin. no i wcześniejsza emerytura za co ?? mam nadzieje że zabiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:29 wy naprawdę nie wiecie, co mówicie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:04 W czasach kiedy sama chodziłam do szkoły takie teksty były nie do pomyślenia. Nauczyciela traktowało się z szacunkiem. To co teraz ludzie wypisują woła o pomstę. Ale jakie społeczeństwo, takie opinie. Mam wrażenie,że na tym forum wypowiadają się prawie wyłącznie niedouczeni frustraci, którzy nie osiągnęli w życiu zbyt wiele, ale dokopać innym to mają śmiałość, bo anonimowo jest najprościej. Oczywiście że wśród nauczycieli jak i w innych grupach zawodowych są tacy, którzy w tym zawodzie nie powinni pracować. Tak jak w każdym innym: lekarzy, prawników, policjantów, fryzjerów, sprzedawców itp. Ale wśród nauczycieli jest ogromna rzesza ludzi, którzy pracują z pasją i chęcią przekazania dzieciom wiedzy i pewnych wartości. Ktoś, kto nigdy nie pracował w tym zawodzie nie pojmie, jak nauczyciel potrafi być wykończony po tygodniu pracy (nie tylko w szkole-druga część pracy jest w domu-wyjątek wuefiści), często wciąż szkolący się na kolejnych studiach podyplomowych (bo tego wymaga dyrekcja). Bez wakacji nauczyciele po 10 latach musieliby odchodzić z zawodu, byliby wykończeni fizycznie a przede wszystkim psychicznie. A co do strajku - każda grupa zawodowa ma do niego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły nauczyci Re: Strajk IP: 83.1.119.* 25.05.08, 14:25 niestety ja jestem młodą, która chaicałby pracować w szkole nikt nie dał mi szansy pracować w zawodzie, pracuje dla osoby prywatnej i o strjku tam nie ma mowy, z dzieckiem widze sie kilka 2-3 godz dziennie bo jak przychodze to prawie spi nie mam wakacji 2 miesięcy, a strów mi nie brakuje naprawede nauczyciele nie maja źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Strajk IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 18:41 Przegonic to dziadostwo na cztery wiatry ,a sprowadzic chinczyków niech w szkołach uczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 19:04 No to życzę powodzenia!!! Niech Tobie Chińczycy dzieci uczą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2.amica Re: Strajk IP: 80.48.174.* 23.05.08, 19:50 Polscy gimnazjaliści i Chińczyków wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Strajk IP: 80.48.35.* 23.05.08, 22:41 Powinni strajkować we wszystkich i to do skutku. Obawiam się jednak, że tylko narzekać potrafią. Wkrótce okaże się, że dostali najniższą podwyżkę w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 09:31 bardzo bym chciał aby forum bylo nieanominowe, to w końcu dzieci by glupoty nie pisały. Jak mozna tak pisać o nauczycielach? to skandal! niech idzie taki jeden i popracuje jeden dzień w szkole to zmieni zdanie. Dajcie spokój z tym chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunaskun Re: Strajk IP: 83.1.114.* 24.05.08, 21:51 A prawda jest taka jak naród sie nie ruszy cały to każdy związek zawodowy dostanie w łape przymknie oko i wbije na ugodną kwote. Fajnie byłoby powiedzieć rewolucja jest blisko ale nie z wami marni obywatele. Bo będziesz dostawać przez 15 lat zaplanowanej teraz podwyżki po troszeczku i kite skulisz jeszcze w reke pocałujesz podziękujesz za to czy wy ku.. nie widzicie że nam wszystkim się należżżżży. A strajk nauczycieli to bezsens źle nie mają powtarzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed Re: Strajk IP: 83.1.121.* 24.05.08, 23:07 Kretyni stracili kontakt z rzeczywistością, ukonczyli marne studia gdzieś na WSP,lub studium i coś zaocznie, ew. niezdatni do pracy inżynierowie z przyg.ped. , we łbach się poprzewracało . Do roboty dziadostwo , niech popracują w normalnych warunkach i wtedy niech strajkują. Kto temu barachłu każe siedzieć w szkole? Dlaczego blokują miejsca młodym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:23 ludzie hamujcie tę swoją nienawiść.Owszem nie każdy nauczyciel nadaje się do nauczania, może ok.50%.Wiem coś o tym bo dziecko jest uczniem "Kopernika" i stwierdzam,że niektóre osoby kompletnie nie radzą sobie z pracą.Syn kończy druga klasę,a jeszcze 2 miesiące temu kończyli pierwszą klasę!! Nie mówcie jednak,że praca nauczyciela to spacerek.Solidny, dobry pedagog po 20 latach pracy ma sterane nerwy,zdarte struny głosowe,a odpowiedzialność za dzieci też kosztuje wiele. Więc nie negujmy tak wszystkich i wszystkiego,nie ubliżajmy sobie nawzajem,bo to nic nie da.Po prostu piętnujmy złych nauczycieli,ale w bardziej cywilizowany sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2.amica Re: Strajk IP: 80.48.174.* 25.05.08, 09:27 Chcę aby każdy nauczyciel moich dzieci: -był młody, miły, cierpliwy i zawsze uśmiechnięty -doskonale nauczył i wychował -był świetnie wykształcony i cały czas doskonalił kwalifikacje -zapewnił moim dzieciom wiele ciekawych zajęć pozalekcyjnych -dobrze przygotował je do konkursów i egzaminów -zapewnił im opiekę i bezpieczeństwo w czasie ciekawych i tanich wycieczek -był zawsze do dyspozycji, kiedy zechcę przyjść do szkoły -był zdrowy i nigdy nie chodził na zwolnienia Jednocześnie: -nie zgadzam się na wcześniejsze emerytury nauczycielskie -uważam, że nauczyciel powinien prowadzić 40 lekcji tygodniowo do 65 roku życia -nauczyciel nie powinien zarabiać więcej niż murarz -powinien na swój koszt dokształcać się w najlepszych uczelniach -nie powinien mieć płatnych wakacji, ferii ani żadnych świąt -powinien być zatrudniany tylko na umowę na czas nieokreślony, aby można go było w każdej chwili zwolnić -nie powinien zabraniać moim dzieciom zabawy telefonem komórkowym na lekcjach, jeżeli mnie na niego stać -nie powinien mnie denerwować informowaniem o złym zachowaniu dzieci -powinien być ukarany, jeżeli moje dziecko czegoś nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 12:45 Dzięki! Najpierw przeczytaj (ze zrozumieniem) to co napisałeś i potem stuknij się w czoło - masa wykluczających się rzeczy. Żenada. Teraz już wiadomo, dlaczego w szkołach tyle chamstwa ze strony uczniów - powielają zachowania rodziców. A za złe zachowanie dziecka powinien być ukarany rodzic, bo to on odpowiada za WYCHOWANIE swojego potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3.amica Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:05 > Jednocześnie: > -nie zgadzam się na wcześniejsze emerytury nauczycielskie > -uważam, że nauczyciel powinien prowadzić 40 lekcji tygodniowo do 65 roku życia > -nauczyciel nie powinien zarabiać więcej niż murarz > -powinien na swój koszt dokształcać się w najlepszych uczelniach > -nie powinien mieć płatnych wakacji, ferii ani żadnych świąt > -powinien być zatrudniany tylko na umowę na czas nieokreślony, aby można go było w każdej chwili zwolnić > -nie powinien zabraniać moim dzieciom zabawy telefonem komórkowym na lekcjach, > jeżeli mnie na niego stać > -nie powinien mnie denerwować informowaniem o złym zachowaniu dzieci > -powinien być ukarany, jeżeli moje dziecko czegoś nie umie Pozwolisz, że poprawię Twoje postulaty? -nie powinien mieć prawa dio emerytury -powinien pracować do jego naturalnej śmierci -powinien pracować za dziekuję -za wakacje, ferie itp powinien płacić rodzicom dzieci, które w tym czasie nie mogą się kształcić, bo on ma wolne; byłaby to forma rekompensaty -w ogóle nie powinien podpisywać żadnych umów o pracę, tylko pracować na czarno, bo niby w jakim celu mam do niego dopłacać ze swoich podatków -powinien płacić swoim wychowankom abonament za telefon komórkowy, a raz do roku fundować wszystkim najnowszy model -jesli dziecko się źle zxachowuje, powinien zająć się jego wychowaniem we własnym domu -jeśli moje dziecko jest debilem, bo z debilnych rodziców zrodzone, nauczyciel powinien zostać ukarany śmiercią przez rozstrzelanie na rynku O, teraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:31 No więc proponuję zmianę ojczyzny, bo Bogu dzięki nad Wisłą to nie przejdzie. Będziesz więc nadal frustratem. I tego życzę. Z całego serca, skoro ty innym tak życzysz. I lecz się! PS. Wątek był o strajku a nie o widzimisię niedowartościowanych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Strajk IP: 83.1.120.* 25.05.08, 15:55 Tak masz rację.Kobieta cierpi i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Strajk IP: 83.1.120.* 25.05.08, 15:40 Tak teraz wychowuje się dzieci.Najlepiej aby zajęła się tym szkoła.Szkoła ma zastąpić matkę,ojca ,nauczyć,a jeśli coś nie wyjdzie to oczywiście wina szkoły.Nikomu nie zabroniono wybrać takich studiów.Należało się myśleć,a nie teraz ,,zionąć,, nienawiścią do nauczycieli .Jeśli chodzi o dokształcanie się to musi to robić i właśnie nikt tego nie funduje.Nauczyciele dopłacają za swoje doskonalenie zawodowe.Komórek nie powinno być na lekcjach.Inteligentna mama wie kiedy jest przerwa i kiedy może dzwonić.Życzę Pani więcej rozumu,a jeśli ma Pani dzieci to chyba nic dobrego z nich nie wyrośnie jeśli mają taki wzorzec do naśladowania.A za dziękuję to niech pani sama pracuje.Wstyd jak można wypisywać takie brednie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 16:30 hej, ludzie, ogarnijcie sie; nie widzicie ironii w tych postulatach? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
lin-ux Re: Strajk 25.05.08, 16:29 Myślę jednak, że to był tylko głupi i niestosowny do sytuacji żart z Twojej strony. Jeżeli jest inaczej to postaraj się skontaktować z dobrym i doświadczonym lekarzem psychiatrą, to nie wstyd. Może jeszcze nie jest za późno i zrobią z Ciebie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:45 Rozumiem szkoly ale przedszkola? Płaci się min. 180 zł mies. bez żadnych dodatkowych zajęć i jeszcze się zastanawiać co zrobić z dzieckiem bo strajk? ABSURD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:03 w przedszkolach tez parcuja nauczyciele a ich praca wydaje mi sie bardziej odpowiedzialna niz w szkole. Szczerze mówiąc nie chciałabym pracować w przedszkolu. Ja podziwiam pracujacych tam ludzi za cierpliwośc - moja dwójka czasem mnie wykańcza a co dopierow 25 rozkrzyczanych maluchów????? Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Strajk 26.05.08, 23:10 hehe póki co dzieci w przedszkolach nie znęcają się nad nauczycielami i nie dokumentują tego na telefonach komórkowych :))) przedszkole na zwierzynieckiej pracuje normalnie - podobno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Strajk IP: 83.1.120.* 26.05.08, 19:20 .Nie odpowiada to niania lub przedszkole prywatne.A kwota o której piszesz to mało w porównaniu do innych miastnp.Sandomierz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:30 Jak jesteś taki burżuj to możesz sobie tam wozić dziecko! we wszystkich przedszkolach stawki są bardzo podobne , chyba że nie jesteś zameldowana w danej miejscowości wówczas płacisz 100 %,normalnie dopłaca miasto. ps.Przedszkole prywatne pewnie kosztowało by niewiele więej, zważywszy że do tego trzeba kupić książki,wszystkie zajęcia płatne dodatkow, 2 razy w roku składka na papier , ołówki itp., komitet obowiązkowy, ubezpieczenie, teatrzyki, dzień dzieka, matki, chłopaka................!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leopold Re: Strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:48 Nie rozumiem strajku może gdyby to nie był koniec roku uzałbym, że to jakaś głupowa demostracja. Za co niby płacić nauczycielom??? Zawsze zostawali nimi nieudacznicy, którzy nie radzili sobie. Poza tym - tyle miesięcy wakacji to chyba grzech domagać się, żeby wszyscy płacili więcej. Może trzeba ich przeegzaminować okazałoby się, że połowa nie nadaje się do pracy w tzw. zawodzie ze względu na psychikę a reszta jest niedouczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Strajk IP: 83.1.115.* 26.05.08, 21:49 Czy ktoś wie może czy przedszkole nr 7 jutro strajkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Strajk 26.05.08, 23:12 oj biedaku widać ze Ciebie takie nieuki uczyły :))) za to kim jesteś powinni zostać pociąnieci do odpowiedzialności karnej Odpowiedz Link Zgłoś