Gość: ewelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 13:38 Slyszalam ze radnego Uziela okrzyknieto "kapusiem" na ostatniej sesji rady miasta? szkoda mi tego czlowieka, bo w koncu nie taki szkodliwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: konflikt radnych 02.10.08, 13:59 Jak nie jest kapusiem niech odda sprawe do sadu.Jak byl Bolkiem jak Walesa to bedzie tylko oskarzal i straszyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: konflikt radnych IP: 80.48.35.* 02.10.08, 18:07 Niemoralnym jest Lechowski, który nie płaci Rybarskiemu za jego dokonana intelektualne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W I nic już Re: konflikt radnych IP: *.centertel.pl 02.10.08, 22:34 @wicek Trafione w punkt! 100/100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: konflikt radnych IP: 212.160.160.* 02.10.08, 19:25 Niech się ta banda najlepiej pozabija, wielka rada wielkiego miasta wielkich wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinko Re: konflikt radnych IP: 83.1.121.* 02.10.08, 19:37 Jaki pan taki kram. Miałem okazję porozmawiać z prez. Łodzi , w porównaniu z Dziubinskim różnica wielu klas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenka Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:56 Kapus, to kapus i nic wiecej, ludzie wybrali, przeciez wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studiujacy w Łodzi Re: konflikt radnych IP: 83.1.113.* 03.10.08, 05:55 A widzisz różnicę między Łodzią i Tarnobrzegiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wyborca Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 07:44 konflikt radnych he he he śmiechu warte ... Sadrakuła , Kołek , Uziel , Mastalerz przecież Ci wszyscy pseudo radni biją się o stołki dla załatwiania swoich interesów, czy też mają jakieś tam prywatne ambicje .... moim zdaniem funkcja radnego powinna być funkcją społeczną bez żadnych wynagrodzeń może wtedy komuś rzeczywiście zależałoby na problemach naszego miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 08:27 Ales nowine oglosil! Ten kto startuje o mandat radnego to walczy o przyczepnosc do miejskiego korytka. Mysle ze najwyzsza pora niektorych odczepic na stale od tego korytka. Jest wielu radnych co to nawet glosu nie zabiora na sesji RM bo tak naprawde nie wiedza o co chodzi. Jest czolowka przodownikow z Mastalerzem na czele ktorzy to troche trzesa rada a reszta to uspiona. O mandat radnego powinni ubiegac sie osoby ktorzy nie pracuja zawodowo.A tak to piastuja naczelne funkcje w roznych instytucjach i dodatkowo sa radnymi. Widze czesto przewodniczacego RM jak gania po miescie zamiast siedziec na czterech literach z podopiecznymi z Sandomierskiej.Za moje pieniadze sie podwojnie bogaci. Zreszta jak wiekszosc.Ciekawa jestem kto tak naprawde podpier..... Sadrakule? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnobrzeżanin Re: konflikt radnych IP: 83.1.118.* 03.10.08, 14:54 Ewelino proszę wskaż mi chociaż jedną, jedyną rzecz, którą miasto i jego mieszkańcy zawdzięczają staraniom i gębowemu przodownictwu Mastalerza, gdyż ja takowej nie dostrzegam poza jego pyskówkami na sesji. Nie wiem czy jesteś w temacie ale ów radny nie jest członkiem żadnej komisji poza tym, że pokaże się na sesji i podskakuje jak wsza na powrózku, bo tylko tyle mu pozostało. Czyli jak widać jest to bardzo pracowity radny ponieważ raz w miesiącu uczestniczy w sesji i dietę pobiera. Przeszkadza tobie że Przewodniczący Lubas gania po mieście, ale że z pracy musi sie na sesję urwać radny Mastalerz to już dla ciebie nie jest problemem? Dziwnie postrzegasz ludzi pełniących określone funkcje w samorządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 03.10.08, 15:04 Mastalerz dobry bo czerwony i swoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: konflikt radnych IP: 80.48.35.* 03.10.08, 19:51 Lechowski 51 ! Ty znowu z tym Rybarskim ! Cholery można dostać ! Upiłeś się czy co ? Dążysz chyba do tego, by w końcu ktoś z IPN-u odszukał teczkę Rybarskiego. A IPN jak wiadomo - nikomu nie odpuści... Więc jeśli masz rzeczywiście sentyment do Rybarskiego daj se z nim siana... A do wszystkich, co narzekają na radnych - gdzie byliście kochani, gdy były wybory ? I co u was za logika, że od kilku kadencji skład przeswietnej rady zmienić sie nijak nie moze, chę ? No bo jeśli się rajcowie nie spodobali, to jakim cudem w radzie dalej zasiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 19:43 Lechowski nie padaj bo na forum zrobi się smętnie i proczerwono. Nie jestem zwolennikiem Mastalerza bo dla mnie to goguś i karierowicz ale powiedz dlaczego czerwony? Jak czerwoni kończyli władzę to on sikał chyba do nocnika. Od tego by przesiąkł? Opozycja zawsze jest potrzebna bo to dyscyplinuje rzadzących - przecież tego nie lubiłeś w PRL-u, który niszczył przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 03.10.08, 20:04 Gbur!Lewactwo bede zwalczal pod kazda postacia.Mastalerz do nich nalezy,czyli do tych co chca dzielic czego sami nie wypracowali.Zobacz na liderow SLD!Szmajdzinski,Janik,Kwasniewski,Miller,Napieralski,Olejniczak,...to ludzie ktorzy przez cale zycie zyli i zyja na koszt panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 20:20 Tutaj masz rację, a ja ich wcale nie kocham. A na twoje 5 nazwisk mogę wymienić kolejne 10 sępów spod przeciwnego znaku. Kochany chłopie (przepraszam za spoufalenie) czy nie widzisz, że poglądy mamy niemal identycze? A skłócili nas politycy, którzy z jednych robią czarnych a z drugich czerwonych. Po to by skłóconym narodem rządzić jak tępym baranem (masz trawę, tryka do zbodzenia i owcę do wzięcia więc nie becz i kiedy trzeba dawaj skórę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: konflikt radnych IP: 80.48.35.* 04.10.08, 12:43 niemoralnym jest lewak Lechowski, bo robi karierę na dorobku umysłowym niejakiego Rybarskiego, nie dostrzegając przy tym, że obok wymienianych przez siebie lewaków (tu akurat się z nim zgadzam !) jest jeszcze cała zgraja innych od tych co ukradli księżyc poczynając... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 04.10.08, 13:07 Wicus!Jezeli masz na mysli Kaczynskich to w przeciwienstwie do Napieralskich,Szmajdzinskich i Millerow oni pracowali jako nauczyciele szkol i uczelni....czyli utrzymywali sie ze swojej pracy a nie z podatkow moich i Twoich. Wicus i przestan sie zajmowac moja osoba bo boje sie ze jak otworze lodowke to wyskoczy z niej Wicus.Pisz na temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: konflikt radnych IP: 80.48.35.* 07.10.08, 16:47 Niemoralny jest Lechowski z lewacko-stalinowskiego rocznika 51 i na to nic nio poradzę, bo smęci tym głupim zdankiem Rybarskiego, aż się chce wymiotować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 21:32 Gbur, czy Ty rozumiesz co to znaczy ciaglosc wladzy. Jak ktos kontynuuje dzielo kiedys rozpoczete, to znaczy ze bierze odpowiedzialnosc za jego czyny i nic nie usprawiedliwia go jego mlody wiek. PZPR - SLD - SDPL itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drapiącapoplecah Re: konflikt radnych IP: 83.1.121.* 07.10.08, 22:14 Zenku masz na myśli np. Lubasa- PZPR, Dziubinskiego -ZSL, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 08.10.08, 11:08 Ciaglosc "ideowa" widac chocby po mlodych liderach SLD.Ojciec Napieralskiego byl etatowym pracownikiem KWPZPR w Szczecinie a ojciec Olejniczaka sekretarzem KW PZPR w Piotrkowie Trybunalskim. Wielu Polakow bylo ubrudzonych przynaleznoscia do PZPR.Wielu bylo tam z przyczyn ideowych,inni dla kariery a jeszcze inni dla swietego spokoju.Byl jednak czas Solidarnosci,stanu wojennego i kazdy z nas mogl wowczas opowiedziec sie po ktorej jest stronie.Ci co razem z Rakowskim wyprowadzali sztandar PZPR byli wierni do konca.To oni dzisiaj pisza o koniecznosci dziejowej sowieckiego panowania w Polsce,to oni bronia Jaruzelskiego,to oni sa piewcami "grubej kreski". Byc moze w szregach SLD jest 5% mlodych gniewnych socjalistow ktorzy jak Stalin chca walczyc z kosciolem czy uzdrawiac swiat przez likwidacje kapitalizmu ale jest to dzisiaj margines. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 07:41 Lechowski nie wybierasz sie na wirtualny urlop? Odpocznij troszke! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 09.10.08, 10:26 Pytania ad persona sa wynikiem bezsilnosci i braku kultury.Napisz lepiej ewelina o swojej drodze zyciowej,o swoich wyborach politycznych i wtedy stanie sie zrozumiale dlaczego tak wytrwale lansujesz Mastalerza,bronisz Jaruzelskiego.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunaskun Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 11:22 Pani ewelino to kpiny...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 11:39 lechowski zapewniam cie ze kultury mam w nadmiarze, a moja droga zyciowa byla prosta. Nie nalezalam do zadnej partii i powiem ci szczerze ze za komuny bylo mi dobrze. Teraz tez mi jest dobrze. Nie pluje na komune. Tesknie za nia w kwestii poczucia bezpieczenstwa i nie tylko. W osadach ludzi ze swiata polityki nie znizam sie do Twojego poziomu przynajmniej. Za komuny Ci sie tak dobrze powodzilo a teraz na to dobre plujesz? Porazajaca jest ta Twoja troska o innych skrzywdzonych przez komune. Znam takiego jednego ktory w stanie wojemnym byl tarnobrzeskim rozrabiaka, nie stronil od alkoholu a teraz jest straszliwie poszkodowanym przez komune. Gdyby nie rozrabial nie dostalby wpier.... i nie siedzial w pace. Dzis jest wielkim skrzywdzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: konflikt radnych IP: 80.48.35.* 09.10.08, 17:51 Takim tępym lewakom jak Lechowski ze stalinowskiego rocznika 51 trudno cokolwiek wytłumaczyć, bo oni (a on szczególnie) wiedzą tylko kogo nienawidzą (wszystkich oczywiście poza nimi samymi), zaś ów inkryminowany Lechowski zna tylko jedno zdanko Rybarskiego i powtarzając je jak kataryna udaje erudyte. A zreszta uwazam,ze Kartagine nalezy zniszczyc + Cyceron Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 09.10.08, 18:31 Porazajaca jest ta Twoja troska o innych skrzywdzonych przez komune. Znam takiego jednego ktory w stanie wojemnym byl tarnobrzeskim rozrabiaka, nie stronil od alkoholu a teraz jest straszliwie poszkodowanym przez komune. Gdyby nie rozrabial nie dostalby wpier.... i nie siedzial w pace. Dzis jest wielkim skrzywdzonym. Tym wpisem tym bardziej mnie przekonujesz ze Twoje szczesliwe zycie za komuny zawdzieczasz konekjsom z czerwonym rezimem.Ten jezyk ktorego uzywasz jest zywcem wyjety z Trybuny Ludu i sbekow ktorzy mnie przesluchiwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 10:11 Lechowski moje szczesliwe życie za komuny zawdzieczam swoim rodzicom, ktorzy ciezko pracowali i samej sobie. Rodzice nie należeli do PZPR.Pracowali by wychowac i wyszkolic czworke dzieci. Zapewniam cie ze im sie to udało. Wychowano nas w poczuciu milosći do ludzi i do Boga. I chwała im za to. Tak wiec chyba już teraz wiesz skad moje szczesliwe zycie w komunie. Tobie wszystko kojarzy sie sbekami i komuna. Jeszcze cie do tej pory przesladuja? Jakis ty biedny nieboraczku! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 10.10.08, 10:47 Rachunki z komuna i sbekami wyrownalem sobie ewelina w czasie gdy zwalczali oni obecnosc Boga w naszym zyciu i historii.Pamietam ten czas gdy tylko w kosciele czulem sie wolny.Tam tez uczono mnie wiernosci takim prawdom jak Bog,Honor i Ojczyzna gdy wokol czerwoni szalency robili wszystko by zwyciezylo Wolnosc,Rownosc i Braterstwo. To nie ja a TY czujes sie zle w wolnej Polsce,to nie ja zdradzam tutaj resentymenty do czasow przesladowania tych co w Boga wierzyli. Doczekalem sie wolnej Polski i wierze ze Twoja formacja polityczna/SLD/ wyladuje na smietnisku historii.Jak popatrzec na obecne sondaze to czas ten sie zbliza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 11:01 No Ewelinko, masz mniemanie o sobie niczego sobie. Z tekstow Twoich niestety poznalem Cie jako osobe zakompleksiona i zgryzliwa. Popatrz zyczliwszym okiem na ludzi, pozwol im isc swoja droga, pozwol bladzic i nawracac sie, bo bladzic jest rzecza ludzka. Napietnuj karierowiczow i zlodziei, ale wysil sie i oceniaj sprawiedliwie, bo nie wszyscy sa zli. Nie zazdrosc, bo Ci co maja w zyciu lepiej od Ciebie osiagneli ciezka, mozolna praca, rzadko zdarzaja sie objawienia i fenomeni. Zgadzam sie, dzis wielu ludziom zyje sie nie najlepiej, brak pracy flustruje, ale to nie powod by zazdroscic drugiemu, takiemu jak Ty, z tym tylko ze moze lepiej mu sie w zyciu powiodlo, niewiarek powie ze pod lepsza gwiazda urodzony, ja wszystko zawdzieczam Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 14:03 Zal mi Ciebie kimkolwiek jestes. Nikomu nie zazdroszcze lepszego bytu bo ja dawniej mialam dobrze i dzis tez mam dobrze. Prosze Boga bym tylko tak miala zawsze jak dzis. Nie znosze tylko politycznych Jankow wedrowniczkow, ktorzy zmieniali poglady ale nie z racji nawrocenia. Nawracali sie - ha ha ha- by miec znow dostep do miejskiego korytka. Wskaz mi chociaz jednego radnego ktory swoimi rekoma cos dobrego dla miasta zrobil? Nie jestem zakompleksiona ani zgryzliwa - szkoda ze mnie tak oceniles -ale szanuje to co napisales. Piszac o tych ZLYCH nie mialam na mysli wszystkich. Brzydze sie NIEKTORYMI ale tylko NIEKTORYMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 14:19 Szanowny Panie @lechowski, czy może mi Pan wytłumaczyć, o co chodzi w tym zdaniu: "To nie ja a TY czujes sie zle w wolnej Polsce,to nie ja zdradzam tutaj resentymenty do czasow przesladowania tych co w Boga wierzyli." Dziękuję i przepraszam za OT. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 10.10.08, 15:37 Szanowny Panie qweszxc!Mysle ze kto przyzyl swiadomie kilkanscie lat w czasach Gierka czy Jaruzelskiego to co pisze jest jasne i oczywiste.To wowczas zolnierz,milicjant,urzednik panstwowy czy dyrektor mogl ochrzcic swoje dziecko w innej miejscowosci lub noca a do kosciola oficjalnie nie mogl wejsc.Bronienie dzisiaj Gierka czy Jaruzelskiego to dazenie do amnezji o tych czasach.W moich wypowiedziach byc moze czasami uzywam przejaskrawionych sformulowan ale ta forma wypowiedzi z koniecznosci wymusza skroty myslowe.Staram sie w przeciwienstwie do moich oponentow mowic o faktach a nie atakowac ad persona.Robie to wowczas gdy zamiast rzeczowych argumentow czytam banialuki o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 15:53 W takim razie zapytam wprost. Czy zdanie, które Pan raczył napisać: "/.../ to nie ja zdradzam tutaj resentymenty do czasow przesladowania tych co w Boga wierzyli." mam rozumieć tak oto: "to nie ja CZUJĘ NIECHĘĆ, URAZĘ do czasow przesladowania tych co w Boga wierzyli."? Jeśli tak, to obawiam się, że czasami nie wie Pan, co pisze albo pisze to, co ślina na język przyniesie. Akceptuje Pan te czasy czy nie, bo już nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 10.10.08, 17:01 Widze ze musze tlumaczyc sie z pomijania znakow interpunkcji.Tak!Czuje niechec do czasow gdy przesladowano tych co wierzyli w Boga.Inaczej!Czuje sie zle w towarzystwie tych ktorzy maja sentyment do czasow Gierka i jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:57 OK. Proszę zatem mnie oświecić i postawić zapomniany znak interpunkcyjny w napisanym przez Pana zdaniu tak, aby stało się jasne, jakie Pan ma przekonania. Zdanie brzmi: "To nie ja a TY czujes sie zle w wolnej Polsce,to nie ja zdradzam tutaj resentymenty do czasow przesladowania tych co w Boga wierzyli." W powyższym brzmieniu zdanie znaczy, że to nie Pan, ale Pani Ewelina źle się czuje w wolnej Polsce; TO NIE PAN CZUJE URAZĘ, NIECHĘĆ DO CZASÓW PRZEŚLADOWANIA TYCH, CO W BOGA WIERZYLI. Czyli faktycznie dla Pana te czasy były ok. Tak to rozumiem. Sorry, że jestem upierdliwy, ale pretenduje Pan na tym forum do roli 'jedynego sprawiedliwego', więc wypadałoby pisać sensownie lub nic nie pisać. Młodzież Pana czyta i już się pogubiła w Pańskich poglądach, a chciałaby mieć wreszcie jakiś moralny wzorzec postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eweliny Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:36 Droga Pani Ewelino, zmusila mnie Pani do przeczytania rozlicznych Pani wpisow na tym forum i przykro mi bardzo stwierdzam jednoznacznie ze rozmija sie Pani z tym co na swoj temat pisze, "Wychowano nas w poczuciu milosci do ludzi i do Boga". Prosze Pania, zionie Pani ogniem nienawisci, moze jak sama pisze do niektorych, ale jak to sie ma do wypowiadanych na swoj temat slow. Nie wiem co jest powodem Pani skrzywien, byc moze poczucie krzywdy, byc moze niedowartosciowanie, byc moze brak sensownego zajecia, tak czy inaczej powinna Pani skorzystac z porady psychiatry, byc moze zwykla ale gorliwa spowiedz wystarczy, nie chce roztrzygac o Pani stanie emocjonalnym. Wyraznie widac ze nie znosi Pani ludzi wladzy i moglbym zgodzic sie z Pania po zarzutach merytorycznych, cenie ludzi bezkompromisowych, szukajacych prawdy, sprawiedliwych. Jaczenie, napuszczanie, szukanie problemow na zasadzie a moze cos tam jest, pomawianie jest poprostu obrzydliwe, a nawet karalne. Poslem, radnym, prezydentem nie zostaje sie ot tak, skonczyly sie czasy ze wystarczyla znajomosc z sekretarzem, ze wystarczylo byc poprawnie myslacym, albo pasujacym do klucza. Obecnie do jakiegos tam celu dochodzi sie wieloletnia ciezka, mozolna praca, musi zgrac sie wiele zdarzen, na koncu musza zdecydowac ludzie. Pani Ewelino, kim Pani jest?, zastanow sie nad soba, zacznij Pani cos pozytecznego robic, a znajdziesz spokoj i zadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina do gościa Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 08:03 Mam wrazenie jakby prostował moje skrzywienia klecha. Kim jestem? Jestem pracujaca kobieta wychowana w czasach komuny. WYCHOWANA W POCZUCIU MIŁOSCI DO LUDZI BOGA!!! Chłopie nie myl pojeć: milość do ludzi z ocena ich działan. Zgodnie z ta twoja nauka, morderca nie powinien poniesc kary bo tak bardzo kochał ofiare ze az ja zabil. Nie pisz mi, ze prezydent, radny czy poseł ciezka praca zasłużyli sobie na to, by nimi byc? smieszny jestes!!!!Tak, masz racje musi zgrac sie wiele zdarzen i musza zdecydowac ludzie. Wiec skoro ja oddałam na nich glos, mam prawo dzis pisac o tym, co jest naganne w ich działaniach. Nie pomawiam ich o nic, o czym by społeczenstwo tarnobrzeskie nie wiedziało. Za co mieliby mnie ukarac ? Za pisanie prawde, za wolność słowa o ktora walczyl Lechowski? Do psychiatry poki co to sie nie wybieram bo nie mam zadnych odchylen. Ze spowiedzi tez nie skorzystam, bo jakos nie ufam w nadzwyczajna lecznicza moc ksieży. A tobie radze zajmij sie wymiana pogladow na tematy postow a nie ocena osob piszacych. KOCHAM LUDZI , ludzi wadzy tarnobrzeskiej tez!!! ale będę im wytykac ich potknięcia i błędy, bo mam takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 19:35 Lechowski51 co ciebie kanalio obchodzi Tarnobrzeg zajmij się mielcem bo tam cię ktoś powił, a akuszerka zamiast dać ci w dup.... pomyliła z twoją gębą i wara wypowiadać ci się na temat Tarnobrzega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:05 Zapomniałem pochwalić przepiękną, słoneczną elewację od strony kościoła O.O. Dominikanów - budynku Biedronki w centrum miasta. Chyba niektóre obiekty i zabudowa nie podlegaja ochronie konserwatorskiej a inne wręcz przeciwnie (czy to zalezy od kasy inwestora?). Najwięcej problemów mają lokalni przedsiębiorcy a jak widać obcy w tym mieście wszystko może. To nawet nie sprawa niby aktywnej słuzby ochrony zabytków ale chyba wynika z prawa budowlanego, które nakazuje się dostosowywać do otaczającej zabudowy. Ale tutaj chyba to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnobrzeżanin Re: konflikt radnych IP: 83.1.118.* 10.10.08, 21:51 Lechowski i wszyscy inni współcześni pseudopatrioci wytłumaczcie mi co to takiego stało sie z tą naszą Ojczyzną po 1989 roku kiedy to nikt nikogo nie prześladuje a szczególnie kościoła, mamy upragnioną wolność, pełne pułki i o dziwo jak podają statystyki ponad połowa polskiego społeczeństwa w chwili obecnej żyje poniżej minimum socjalnego a reszta na kredyt. Przestańcie ludzie wypisywać brednie bo od ich czytania dostaje człowiek niestrawności. Prawda jest jedna że tak zarówno w socjaliźmie jak i w czasach obecnych - czytaj kapitalistycznych były i są tak rzeczy dobre jak i złe. Jednego nie mogę zrozumieć co to się takiego strasznego stało że w czasach PRL-u nawet w zapyziałej wiejskiej dziurze w ciągu dnia kościoły były otwarte a dzisiaj to nawet w dużych miastach są pozamykane. Czy to jest wolność, gdzie w wolnym kraju człowiek nie może zajrzeć do kościoła a dawniej było to możliwe i nikt się nie odważył na kradzież? To jedna kwestia. Druga to współczesny dobrobyt, gdzie za pracę w sklepach ekspedientka zarabia do tysiąca złotych, w szkołach młodzież nie szanuje nauczycieli ( w PRL-u było to nie do pomyślenia), w więzieniach więźniowie mają lepsze warunki niż człowiek uczciwie zarabiający na życie i utrzymujący kilkuosobową rodzinę, kler pomimo iż odzyskał więcej jak zabrała mu władza PRL-owska nadal bezwstydnie wyciąga łapę nie po swoje i tak można mnożyć przykłady. Czy takiej demokracji chcieli nasi Rodacy, gdzie ci co dostali się do koryta to urządzają sobie z państwa kabaret i opływają w luksusy a reszta pracuje i patrzy na ich wybryki. Może oszczędźcie sobie te spiskowe teorie o uciemiężonych i prześladowanych w PRL-u, gdyż wiele ówczesnych Polaków uczciwie pracowało i się dorabiało a karierowicze robili ludziom wodę z mózgu i po trupach dążyli do celu tak jak ma to miejsce również i w czasach dzisiejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eweliny Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 10:15 Napewno nie klacha jak piszesz,juz samym nazwaniem tak ksiedza wystawiasz o sobie swiatlo. Czekam na konkrety i zarzuty do osob do ktorych masz uwagi, jesli sa to przestepstwa to do prokuratora. Pozdrawiam i zobowiazuje sie z Paniu wspoldzialac jesli beda to przekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bekalosz Re: konflikt radnych IP: 83.1.120.* 13.10.08, 13:05 Szanowni Państwo - Radzę zapamiętać "Społeczeństwo ma taką władzę na jaką zasługuje, albo gorszą" Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 13.10.08, 23:10 Do moderatorow!Dziwne ze z taka latwoscia cenzurujecie moje wypowiedzi a nie zauwazacie chamskich i knajackich wypowiedzi podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:02 Lechowski51 ty uważasz że ja piszę chamskie , knajackie i jątrzące komentarze to ty pierwszy prowokujesz? i pisz sobie do woli o Mielcu . Lechowski51 czy znasz powiedzenie ,że każdy mierzy swoją miarką ,a nie cytat jakiegoś Rybarskiego czy jak mu tam było . Poczytaj swoje komentarze i miej trochę odwagi na samokrytykę ,a tak w ogóle to odmów dwie zdrowaśki za siebie i nie zapomnij o bliżnich pozd.podatnik Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: konflikt radnych 14.10.08, 15:55 Lechowski51 co ciebie kanalio obchodzi Tarnobrzeg zajmij się mielcem bo tam cię ktoś powił, a akuszerka zamiast dać ci w dup.... pomyliła z twoją gębą i wara wypowiadać ci się na temat Tarnobrzega Byc moze w Twoim srodowisku podatnik takie sformulowania sa eleganckie i subtelne,bo w moim nazywamy to chamstwem i knajactwem. ...a dwie "zdrowazki" odmowie za Twoje zdrowie bo o rozum chyba za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina do goscia Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:21 W pojedynke nic nie uda sie nam zrobic. Moze, gdyby była w tarnobrzegu inna opcja rzadzac to wtedy. Póki co żadne moje "pewniaki"" nie ujrzą świata dziennego. Chce spac spokojnie i miec całe okna. Nauczona doświadczeniem, póki co, będę milczec.Odezwe sie w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eweliny Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:05 Ja to rozumie, jak sie nie ma co powiedziec szuka sie uzasadnienia jak wyjsc z honorem, nawet kosztem tchorzostwa. Tak czy owak udowodnila Pani ze jedynym celem Pani jest rozrabiac. Po tym co Pani napisala juz mam niemal pewnosc ze zacznie Pani pieniaczyc przed wyborami, nawet juz wiem co Pani bedzie wytaczac, bo to stara spiewka, co prawda zgrana ale jak sie nie ma argumentow i honoru to sie plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina do goscia Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 07:05 A co ty myslisz ze moimi "wiadomosciami" Ty zablysniesz? Nie jestem taka glupia. I powiem Ci szczerze ze jestem w posiadaniu takich wiadomosci (sprawdzonych) ze nie jeden powinien sie zrywac w czasie snu. Nie jestem tchorzem. Mam honor. Powiem wszystko w odpowiednim czasie - moze przed wyborami- ale wlasciwej osobie. Nie anonimowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eweliny Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:17 Po pierwsze - niech Pani nie mysli ze na tym forum jest calkowicie anonimowa. Po drugie - jak ma sie wiadomosci o przestepstwie i zatai przed organami scigania, jest sie wspolwinnym. Nie czekalbym na Pani miejscu z rewelacjami do wyborow. Za pomowienia odpowiada sie karnie albo z powodztwa cywilnego. Droga Pani Ewelino, wydaje mi sie ze po Pani sensacyjnych wpisach, niejeden nie moze spac w nocy i mysli sobie ze ma do czynienia z ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baron Re: konflikt radnych IP: 80.51.27.* 18.10.08, 20:50 Kobiecie wg. Boziewicza nie przysługuje prawo honorowe, tak dla ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eweliny Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:28 Pani Ewelino, co Pania tak zatkalo, czyzby nieczyste sumienie?, a moze tchorzowski strach przed konsekwencjami za pomowienia. A ja chcialem z Pania podyskutowac, sadzilem ze swoja agresywnoscia wciagnie mnie Pani do dyskusji a tym samym pozwoli przypomniec, bez pomawiania ze chwale, co wladze miasta przez ostatnie kilka lat zrobily dla Tarnobrzega. Trzeba byc slepym, a raczej zlosliwym, zeby nie widziec ze nasze miasto po roku 1990 zmienilo sie nie do poznania, podczas gdy komunisci, majac takie dobro jak siarka, jak mowiono polskie zloto, za wyjatkiem slamsow nie zrobili nic. Co tu mowic 60 lat komuny, ktora Pani wspomina z rozrzewnieniem to zapasc materialna nie wspomne o moralnej, to czas ktory czkawka odbijal sie bedzie jeszcze dlugo. Zapewne zacznie Pani krzyczec o bezrobociu i to tez konsekwencja braku wyobrazni poprzednikow. Zamiast tworzyc cos na bazie upadajacego molocha, rozdawali forse na lewo i prawo. Pozno, bo pozno w Machowie powstaja nowe miejsca pracy, jest szansa ze za pare lat Tarnobrzeg wyjdzie na prosta. Juz widze jak rzuca sie na mnie, radze jednak lepiej pomyslec i zaczac budowac a nie jaczyc, bo slabo mi sie robi jak czytam te glupoty, przynajmiej badzcie z klasa. Oddajcie czesc ludziom Solidarnosci za nowa Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa portalu Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 23:55 Co znaczy "jaczyc', bo nie zrozumiałem Pańskiej wypowiedzi do końca. Proszę o wyrozumiałość dla prostaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: konflikt radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 00:08 Nie "jaczyc' a "jatrzyc", przepraszam i ciesze sie bardzo ze macie tylko taki problem, zwykly blad internetowy, nie tylko w moim przypadku piszacy koncentruje sie na tekscie. Z rachunkow jestem o wiele lepszy, mam na to dowody. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina do goscia Re: konflikt radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:04 Sumienie mam czyste. Moze i masz racje ze nie warto czekac. Kuj zelazo poki gorace - swoimi "nowinkami" podziele sie z zaufanym radnym. Jesli chodzi zas o chwalenie wladz miasta za to co zrobily po 1990 roku to - przepraszam, ale mam odmienne zdanie od twojego. Toniemy w dlugach coraz bardziej.Udalo sie zasypac dolek machowski, ale zafundowano nam bombe ekologiczna. Strefa w Machowie? - pytam sie dla kogo sa te miejsca pracy? Za jaka cene? Ja juz dobrobytu posolidarnosciowego chyba nie doczekam. Mam chyba za male plecy i za krotkie raczki. Zaluje ze nie moge z Toba osobiscie porozmawiac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś