Dodaj do ulubionych

Kłamca notoryczny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 13:03
To kpiny z prawa - komentuje Piotr Kownacki, szef kancelarii wyrok umarzający sprawę posła Palikota i jego wypowiedzi o chamie.

Kpinami z prawa, panie kłamco notoryczny jest niewykonanie prawomocnego wyroku sądu, nakazującego Kaczyńskiemu przeproszenie pomówionego przez niego M. Wachowskiego.
Coś kiedyś ciamkało, że stoi na straży prawa w naszym kraju. Nie dociamkało czyjego prawa.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Kłamca notoryczny 02.12.08, 16:23
      Kpina z Polakow bylo mianowanie swojego kapcioweo Wachowskiego na ministra w
      kancelarii Prezydenta i otoczenie sie Walesy bylymi ubekami ktorzy pozwolili mu
      wyczyscic donosy Bolka
      • Gość: wicek Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:28
        Słusznie Lechosiu z lewacko-stalinowskiego rocznika 51 ! Wśród
        ubeków otaczających byli też i bliźniacy, teraz odgrywający się
        gdzie tylko można na swoim dawnym pryncypale...
        • Gość: Poeta Re: Kłamca notoryczny-pamiętnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:43
          Zamarznęli mi samolot, a do Kioto miałem lecieć,
          Dzidzia zaraz do cesarza, by zaczekać zechciał zechcieć.
          A w tym czasie w tym Ułanie co to przy Batorze siedzi,
          Przeszukali wszystkie domy, chcieli skóry mieć z niedźwiedzi.
          Obłożyli Turbolewa, nawet mu przykryli ogon,
          Niby zaraz szron miał stopnąć, ależ gdzież tam nadal zmroźno,
          No to się zebrali wszystkie, nawet Chana właśni ludzie,
          I zaczęli chuchać, dmuchać, ja czekałem w jakiejś budzie.
          W końcu Chan, trochę wkurzony, że chuchanie mają zimne,
          Mówi do mnie - Lechu, machniom? - czy też czekasz, aż odwilgnie.
          - No to machniom - co mam robić, zacisnąłem grosik w dłoni,
          Na trzy, cztery my otwarli, w jego samolocik stoi,
          - Zaraz tutaj podkołuje i polecisz nim do Kioto,
          - Ja w tym czasie w twoim gracie, poocieplam trochę motor.
          Nie wiedziałem czy mam przyjąć, trochę byłem zawstydzony,
          A jak Donek mi odmówi, pytam więc swym wzrokiem żony,
          Ona kiwa mi spokojnie, przekazuje mądre rady
          Bierz jak dają, co się wzdrygasz i już nie bądź taki blady
          A gdy już się oderwalim i kierunek na cesarza,
          To się nagle okazało, że samolot mnie obraża.
          Foteliki za wysoko, nóżki moje się majtają,
          Dzidzia obok się nie zmieścił, tylko wodę czystą dają.
          Nawet popielniczek nie ma i ochrona pozostała,
          Aleś Chanie mnie załatwił śmiać się będzie Polska cała.
          Już i tak po sprawach karnych jakie miałem z Plikotem,
          To ze śmiechu ryją nawet i Chociulach gdzieś pod płotem,
          PIS zabawia się bojkotem, całkiem słusznie postąpili,
          A jak siebie zbojkotuje? - nie doczekam się tej chwili.
      • Gość: Diabeł Re: Kłamca notoryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:48
        Prezydent Kaczyński odczuwa niedosyt wrażeń. Kłótnie z premierem i rządem o minuty i sekundy czy samolot i krzesło przestały zapewniać odpowiednią dawkę adrenaliny. Od czegóż ma się jednak przyjaciół. Niedobór pomogła uzupełnić Spadająca Gwiazda Gruzji - prezydent Saakaszwili. Namówił do zboczenia z trasy i zgubienia polskiej ochrony, co stwarzało szansę ostrzału. Nie tyle samochodów, co powietrza, ale zawsze. Huk nawet jeszcze większy. Niewykluczone, że gdyby osetyjscy pogranicznicy nie strzelili, zostałby zastosowany gruziński wariant awaryjny. Tym razem naprawdę z użyciem kałasznikowa z rosyjskim akcentem. Tego, którego słyszał nasz Nieustraszony Pogromca Rosji in spe.

Podczepiono do tego ideologię: prezydent Kaczyński chciał pokazać światu, że w Gruzji są Rosjanie. Niepotrzebnie się trudził. Wszyscy wiedzą, że w byłych republikach są Rosjanie, co nie znaczy, że strzelają do kaczek. Przypomina się stary dowcip. Żona radzi się przyjaciółki: `mąż mnie zdradza, czy powiedzieć mu o tym?' `Nie trzeba, mąż o tym wie' - słyszy przytomną odpowiedź. Pierwszy obywatel RP przytomnych przyjaciół nie posiada. Nawet żadnych. Ma dwór, który kadzi. Stale się biedak krztusi dymem kadzideł.

Trudno się dziwić, że nie poczuł bluesa, a jeśli poczuł, to nie tego.Riedel Rysiek przewrócił się w grobie.Prezio nie widzi, że stale szkodzi Polsce i ośmiesza nas na arenie międzynarodowej. Jego antyrosyjskie akcje są żenujące. Służą wyłącznie podreperowaniu mniemania o sobie. Powodują spadek naszych akcji w UE. Prezydent, jeszcze niedawno stale wystraszony, teraz upaja się rzekomymi sukcesami. Bryluje na poziomie Joli Rutowicz. Pielęgnuje wizerunek bohatera, którym okrzyknął go dwór. Idzie za ciosem, którego faktycznie nie było. Żeby nie wypaść z roli, nie chce ochrony w Azji. Boi się tylko Polaków w swoim kraju. Może słusznie. Wszak śmiech zabija. BOR przed nim nie uchroni. Nawet pod nowym dowództwem. Z braku chętnych do zamachnięcia się na Lecha Kaczyńskiego, może najwyżej nie dopuścić, by ukradziono mu
        ostrogi i szabelkę. Prezydenckie odpowiedniki różowego konika-pluszaka Rutowicz
        • Gość: gbur Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:25
          Diabeł wymiatasz zdecydowanie L51 (przede wszystkim rozsądkiem).
          A, że chciało ci się tyle, to podziwiam.
        • lechowski51 Re: Kłamca notoryczny 02.12.08, 20:30
          Analiza polityki godna Joli Rutowicz albo bylego nanlityka WSI,ktory w kazdym
          dzialaniu suwerennego panstwa niezgodnego z duchem imperialnej Rosji widzi
          polityke antyrosyjska.Najlepiej bedzie dla interesow Europy jak Gruzini nie beda
          sie wychylac poza Tibilisi.
          Godnie oczywiscie nas reprezentowal "prezydent wszystkich ubekow"a to w
          Charkowie,a to w ONZ czy w Brzesciu.To jeden z przykladow tego co "czul bluesa
          pl.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U
          • Gość: Diabeł Re: Kłamca notoryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:07
            Człowiek - istota myśląca, w młodości często błądzi, ale potrafi wyciągać wnioski, uczy się, dojrzewa z wiekiem. Teoretycznie dotyczy to każdego człowieka. Teoretycznie. Może nawet Lechowskiego...(? ) Śmiesznostki i absurdalność postępowania władz zawsze pobudzały do drwin.One były wentylem bezpieczeństwa i udawadniały że nie zwariowaliśmy.Internet daje dzisiaj niepowtarzalną okazję żeby uradować się z tego że nie wszyscy zwariowali...

A Nasz Jarosław Kaczyński, mający 58 lat, atakuje Lecha Wałęsę za (rzekomą) współpracę z SB w 1970 roku, co według Jarosława Kaczyńskiego przekreśla wartość dokonań Wałęsy w latach 80-tych, czyli co najmniej 10 lat później.
            Niewykształcony robotnik Lech Wałęsa w 1970 r. miał 27 lat.

Jarosław Kaczyński ma określony stopień percepcji.
            Majac 32 lata, o wprowadzeniu stanu wojennego dowiedział się w południe 13 grudnia 1981 r. w kościele o czym nieomieszkał nam donieść.

Jarosław Kaczyński nie dostrzegł do dziś, że Wałęsa z lat osiemdzisiatych XX w. jest człowiekiem o innej świadomości niż w 1970 roku. Nie dostrzegł również że na świadomość społeczną składają się nie resentymenty związane z pustymi półkami ale polityką socjalną, klimatem tamtych lat i bezpieczeństwem (wszelakim).W tamtym czasie poza promilami aktywnych opozycjonistów nikt w sensie podziału dóbr nie był pomijany, a urząd sekretarza partii mało kogo zajmował.

Jarosław Kaczyński nie dostrzegł również, że Nagroda Nobla została przyznana Lechowi Wałęsie nie za lata siedemdziesiąte, ani za prezydenturę.
            Nagroda Nobla została przyznana za Solidarność i umiejętność zmiany systemu politycznego na drodze negocjacji.
            Wałęsa nie dokonał tego sam, to jasne, ale jemu przyznano nagrodę, ponieważ jego nazwisko stało się już w 1980 r. symbolem Solidarności.

Nie tak trudno to wszystko dostrzec. Dlaczego nie dostrzegł tego wykształcony i świadomy inteligent z Żoliborza" który nie wychowywał się na podwórku"??
    • Gość: Siaćsiaćsiać Re: Kłamca notoryczny IP: *.68.95.138.mielec95.tnp.pl 02.12.08, 20:48
      Należy siać,siać, siać tak jak to robi lechowski51 człowiek prawie
      Boski, tak trzymać taka dopra robota w sieci tak Alleluja i do
      przodu !!!!!!!!!
      • Gość: Zbieraćzbieraćzbie Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:39
        sieci nie opanujesz moherowy łbie mielecki bo to zatrute ziarno którego nie
        strawisz. jeszcze tego brakowało żebyście popaprańcy i tu wleźli czciciele
        mamony i diabła
      • Gość: antyrower Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 02:51
        to nie miejsce dla ciot i lesb z mielca
        • lechowski51 Re: Kłamca notoryczny 03.12.08, 11:13
          Biedaczki!Co poza nienawiscia motywuje was do dzialania?
          • Gość: tymonek Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 11:26
            Lechowski a co poza twoja nienawiścia do "starego złego" motywuje
            cie do działania? jesli ktos się nie zgadza z twoja opinia to jest
            czerwony, pełny nienawisci do ludzi itp. Według ciebie to "nowe złe"
            zasługuje na pochwały. O mój Boże!! tobie powinni zlecic napisanie
            nowego podręcznika "Historia Polski"
            • lechowski51 Re: Kłamca notoryczny 03.12.08, 12:22
              Nie ma potrzeby pisania nowego podrecznika Polski a trzeba pamietac czym byl
              komunizm aby juz nigdy ta nieludzka ideologia,nie wriocila do naszego kraju.Na
              tym forum niestety wielu zywi resentymenty do tego co dzialo sie w Polsce,gdy
              przez 50 lat dlawiono wolnosc,zaklamywano historie,lamano ludzkie
              charaktery,marnotrawiono prace i ludzkie talenty.
              Moji oponenci zamiast prezentowac swoje poglady wypisuja obelzywe epitety.Nie
              czuje do nich nienawisci bo wychowalem sie w katolickim domu obcym od tego
              uczucia.To komunizm uczyl nienawisci a jak sie chesz przekonac jakie byly jego
              cele to przeczytaj chocby Manifest Komunistyczny na ktorym opieraly swoja
              dzialanosc wszystkie lewackie ruchy ponad 100 lat.
              • Gość: tymonek Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 12:39
                Komunizm dławił wolnośc, zakłamywał historie, łamał ludzkie
                charaktery, marnotrawił prace i ludzkie talenty.... Dzis mamy to
                samo prawie-że, tylko w innym wydaniu i stopniu łagodniejszym.
                Czasami jest to na nasze wyrazne życzenie i za naszym przyzwoleniem.
                I najciekawsze ze przedtem czerwoni nas "niewolili" dzis robia to
                czarni a moze i niebiescy. I jest nam super dobrze.
              • Gość: qweszxc Re: Kłamca notoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 15:06
                lechowski51 napisał:

> ...Na tym forum niestety wielu zywi resentymenty do tego co dzialo
                sie w Polsce,gdy przez 50 lat dlawiono wolnosc,zaklamywano
                historie,lamano ludzkie charaktery,marnotrawiono prace i ludzkie
                talenty.

To chyba dobrze, Panie @lechowski.
                Nie rozumiem zatem, skąd takie złe mniemanie o forumowiczach, jakie
                Pan prezentuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka