Dodaj do ulubionych

Sprawozdanie ze stażu

16.05.04, 19:04
Właśnie zbliża się czas składania sprawozdań.
Jak wam idzie?
Bo ja długo nie mogłam się do tego zabrać i w końcu wymyśłam oto taki sposób:
wzięłam plik z planem rozwoju i skopiowałam go tworząc z niego sprawozdanie w
ramce. Każdy punkt wg paragrafów opisuję i dostosowuję do potrzeb sprawozd.
Nawet nieźle mi idzie, bo wszystko jest po kolei.
Ale mam wątpliwości czy sprawozdanie może tak wyglądać? CO wy myśliście o
sprawozdaniu w tabeli?
Obserwuj wątek
    • asialub1 Re: Sprawozdanie ze stażu 01.06.04, 18:35
      Jeśli robisz sprawozdanie za okres stazu na nauczyciela mianowanego to lepiej
      zrób według punktów z Rozp.z 03.08 2000 roku i tabela jak najbardziej jest
      lepsza bo bardziej czytelna dla tych co egzaminują. Chociaz z własnego
      doświadczenia wiem że nikt tego nie czyta z komisji. Jak poszlam na egzamin to
      akty nadania juz byly pieknie wypisane.
      • grrrrw Re: Sprawozdanie ze stażu 01.06.04, 20:49
        Ja złozyłam wczoraj. Sprawozdanie napisałam w punktach podając daty hospitacji
        i spotkań. Do tego dołaczyłam przepisane na komputerze protokoły spotkań z
        opiekunem. Teksty w stylu: postanowiono poprawić wyglad sali, stazysta uszyje
        firanki, omówiono wyniku konkursu regionalnego ble-ble-ble". Zobaczymy co na to
        dyrekcja.
        Powiedziano mi, ze jezeli dyrekcja zaopiniuje mnie pozytywnie, to egzamin jest
        formalnoscią. A jezeli nie, to mówia to wczesniej nieoficjalnie. Po co się
        wygłupiac na komisję latac, skoro i tak przedłuza staz ?
        • pelik Re: Sprawozdanie ze stażu 01.06.04, 23:06
          Robiłam to trzy lata temu i chyba podobnie jak ty. Napisałam w krótkim zdaniu
          poprzedzającym sprawozdanie, że ujmuję je wg. punktów rozporządzenia, które
          przenikają się ze sferami wymienionymi w planie rozwoju (wg tabelki. Potem w
          kolejnych punktach dokonania z okresu stażu, pod każdym oddzielnie te nie ujęte
          w planie rozwoju, na koniec podsumowanie - refleksja na ok. 1 stronę. Było w
          porządku. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka