Gość: Zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 16:50 WOW. Miałam 100%. Ale jesli to test dla dwunastolatków, to nie mam się za bardzo czym cieszyć, bo ma 17 lat. Mimo wszystko jestem z siebie zadowolona :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta-klara Re: Test predyspozycji językowych IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 07.04.04, 18:04 Ja też mam 100%, mam 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 20:31 miałem 60 % - uuuu, niedobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Test predyspozycji językowych IP: 217.153.29.* 27.02.05, 12:47 To lol ja mam prawie 18lat i 20% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:58 a ja 50% bo nie chce mi sie czytac o tych ogridnikach.... strzelanie nie podzialalo Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Test predyspozycji językowych 08.06.06, 10:02 Ja mam 11 lat, i prawie 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:40 To jakich gimnazjów w Poznaniu zdaje się ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
anmarew10 Re: Test predyspozycji językowych 08.06.06, 11:44 Np. do Marcinka i Dąbrówki, do językowych klas w Degaullu. Ale testy już się odbyły dość dawno (30 marca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Test predyspozycji językowych IP: *.gwardii.osi.pl 04.09.06, 14:31 heh a ja mam 70% ale nie szkodzi, jestem inzynierem i wole inne jezyki:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:52 Mam 12lat i 90% :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia10310 Re: Test predyspozycji językowych 11.03.07, 17:36 ja mam 15 lat miałam 60% bo szczelałam na 5 pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Test predyspozycji językowych IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 19:30 Ja mam 17 lat i 80%, bo na szybko rozwiązywałam i w ostatnim strzelałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bateryjka Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:58 Buahaha 80% przy 12 latach xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek1993 heh ja mam 70% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:31 To chyba nieżle,mialem 3 błedy z tych 5 pierwszych zadan :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offek Re: heh ja mam 70% IP: 194.217.4.* 30.04.07, 23:19 Hehehe Ja tez mam 70%. 2 bledy z pierwszych zdaniach i jeden z tym wyimaginowanym jezykiem :) Zabawa przednia. Arek, pociesze Cie. Wlasnie siedze w pracy z setka angoli, angielskiego nauczylem sie wlasciwie sam, bo po szkolach bylo "eeemmm, hmmm, uuhhmm". Wniosek prosty - test to pierdoly. Jak trzeba, to mozna i bez predyspozycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:18 ja ma 100% i mam 13 lat ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Test predyspozycji językowych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 18:58 Ja mam 13 lat (chodzę do szóstej klasy) i również mam 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivalliss Re: Test predyspozycji językowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:32 ja mam 14 lat (tzn. bede miec za pare miesiecy =) ) i mam 100% <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAlutkaa Re: Test predyspozycji językowych IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 09.07.05, 14:41 Ja mam 18 lat i 50% , wogole nei rozumialam zadan od 5 do 10;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo ad. 2 IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 22:18 PROTESTUJĘ !!!!!!! Po dobrze przespanej nocy to ja zawsze jestem WYPOCZĘTY, a nie raźny... Raźny bywam za to "jak skowronek" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katriona Re: ad. 2 IP: *.arcor-ip.net 08.04.04, 08:36 ja tez zdecydowalam sie na razny jak skowronek bo ladniej to brzmi stylistycznie tylko, niestety caly czas mialam watpliwosci - i jak sie okazalo - slusznie ze wzgl na ten przecinek: nie mozna byc "raznym, jak skowronek" 90% kl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punk Re: ad. 2 IP: 195.117.25.* 23.04.04, 08:06 Jak skowronek, to można być "radosnym", a nie "raźnym"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: ad. 2 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.05.04, 10:03 Wtedy nie byłoby przecinka w zdaniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ad. 2 IP: *.leszczyny.net 13.07.04, 19:58 chyba rześki jak skowronek rażny używa sie bardzo rzadko, jesłi w ogóle (w tym kontekscie) no i przecinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary jak świat Re: ad. 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 17:09 Masz 100% racji. Test pisała osoba doświadczenia w zarywaniu nocek... Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: ad. 2 03.11.05, 13:28 Mi się to też nie podoba. Nie było danych, czy spali... Jeśli by spali, to jak mogą być raźni, JAK PO DOBRZE PRZESPANEJ NOCY?! Wtedy, to chyba "jak zwykle po przespanej nocy", czy jakoś tak. Odpowiedziałam OK - możliwe, że we zględu na znajomość książki ;) - ale BARDZO mi się to nie podoba. :) Test fajny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haidi_a Re: Test predyspozycji językowych IP: *.blich.krakow.pl 07.04.04, 22:37 cóż,test nie należał do najtrudniejszych.uzyskane 80% uważam za niezły wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zib Re: Test predyspozycji językowych IP: *.zepak.com.pl 08.04.04, 08:23 Mam setkę - trochę sie obawiałem, ale udało się. Mam lat 35 (!) - uczyłem się w życiu już czterech języków obcych i gdyby nie lenistwo, to na pewno bym je umiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azila Re: Test predyspozycji językowych IP: 80.51.83.* 08.04.04, 18:53 Oj znam ten ból, znam- mówi się: zdolna, ale leniwa....z językami żadnych kłopotów, za to z systematycznością i "zacięciem"- o zgrozo... a też "staruszka" ze mnie (30...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Test predyspozycji językowych IP: 195.94.198.* 08.04.04, 08:40 Hm, a ja tylko 70%, ale stara jestem, to moze im czlowiek starszy, tym gorsze wyniki? A wydawalo mi sie, ze jezykowo uzdolniona jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 09:41 Ja miałam 100 %, mam 16 lat, ale gdybym miała 12, to nie wiem, czy poszłoby mi tak dobrze. Niemniej jednak trochę mnie to podbudowało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ate Re: Test predyspozycji językowych IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 08.04.04, 10:40 Ja tez jestem stary (56) a zrobiłem 10/10 i bardzo jestem z siebie dumny Pozdrawiam wszystkich i zyczę wszystkiego najlepszego Ate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Test predyspozycji językowych IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.04.04, 10:22 A ja mysle, ze predyspozycje jezykowe sa niezalezne od wieku, albo sie je posiada, albo nie. W tym tescie, wazny byl stylistyczny dobor slownictwa (nie wazne ile masz lat- jesli uwazasz na lekcjach polskiego, nawet w wieku 12 lat doskonale dasz sobie z tym rade). Reguly rzadzace danym jezykiem, byly juz trudniejsze, poniewaz nalezalo wykazac sie spostrzegawczoscia i logicznym mysleniem. Test dobry i tym 100% wynikiem, nawet w wieku 21 lat czuje sie dowartosciowana ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszeczka Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:33 Jutro mam ten teścik ale rozwiązując próbne stwierdziłam,że to nie takie trudne :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seedorfinka Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:36 Wiecie co wam powiem? Jestem jeszcze maluchem mam 13 lat ale rozwiazujac ten test na 100% poczylam sie jakbym miala 20 :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fraboisse Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:59 ja też mam 100% :) Mam 14 lat i czuję się dowartościowana ale już od dawna wiedziałam, że mam zdolnosci językowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buka Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 10:30 Ciekawe, jaki wynik miałby tu A.L.(czytaj: Andrzej Lepper) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Test predyspozycji językowych IP: *.tele2.pl 08.04.04, 10:36 albo LW czyli Lech Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeuk Re: Test predyspozycji językowych IP: 213.199.33.* 08.04.04, 11:03 3 jezyki biegle + dwa slabo, uniwesytet Londynski, 42 lata a z testu 60%. Dzieci mnie pokonaly....wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:00 ja mialam 80% i jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Test predyspozycji językowych IP: *.kabel.telenet.be 10.05.04, 21:00 Nie przejmuj sie, ja jestem w dokladnie takiej samej "sytuacji" jezykowej co ty i mialam tylko 50% :-(. Ale usmialam sie niezle przy rozwiazywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Test predyspozycji językowych IP: *.crowley.pl 17.05.04, 23:57 a ja lat 60, z tego kilkanascie zagranica jako gosc nauczyciel, angielski biegle, nie tylko mowie ale pisze, publikuje, i to tzw. rowniez literature, mam dane aby sadzic iz jest zapotrzebowanie na moje pisanie - a z testu 40% trafnych odpowiedzi......i naprawde nie wiem czy mam sie wstydzic. Ze wzgledu na staroswieckie dobre wychowanie - tak, ale ja po prostu wladam jezykiem 'obcym' tak jak polskim, na niektore tematy pelniej komunikuje sie np. po angielsku. To test dla UCZACYCH sie jezyka dla nich OBCEGO, nie dla tych ktorzy po prostu wskutek roznych czynnikow po prostu plynnie weszli i znaja dobrze tez ten inny niz swoj pierwszy jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Test predyspozycji językowych IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 10:31 Ja tez mam 60%!! Czy to swiadczy, ze jestem sie w stanie nauczyc przynajmniej jednego jezyka dobrze/komunikatywnie? Wg powyzszego postu widac, że tak! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Test predyspozycji językowych IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.04, 11:45 7 trafnych/z 10.......i nie wnikalem głęboko w język fikcyjny...czy to znaczy, ze mam niezłe zdolnosci językowe???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała jędza Re: Test predyspozycji językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:06 No, skoro już tak się wszyscy chwalą, to ja się też pochwalę setką. Myślę jednak, że w wieku 16 i pół roku mogłabym spróbować czegoś trudniejszego. "Gazeto", mogę prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Test predyspozycji językowych IP: *.nask.waw.pl 08.04.04, 12:16 Czy jest ktoś, kto nie ma 100 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fumo Re: Test predyspozycji językowych IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 26.04.04, 09:12 Niestety ja 90% (28 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mujer82 Re: Test predyspozycji językowych IP: 83.175.178.* 02.11.05, 22:57 23 wiosny, 100% i pewne poczucie niedosytu. Z drugiej strony rozczarowanie z powodu wyników innych osób- czy 20 % i mniej to już wtórny analfabetyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Test predyspozycji językowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.04, 16:37 tak ja 50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nodeh Re: Test predyspozycji językowych IP: *.euron.pl 08.04.04, 12:22 60% bez czytania tekstu pomocniczgo. czy poza lenistwem o czymś to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Test predyspozycji językowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 16:24 o szczęściu w testach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Test predyspozycji językowych IP: 80.51.250.* 08.04.04, 14:42 jestem qurwa najinteligentniejszym ludziem na swiacie mialem 1000000000000000000000000000000000000 % i tak wszyscy umrzemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adu RE IP: *.cigna / 217.96.11.* 08.04.04, 15:17 Pierwsze 5 pytan sprawdzaja umiejetnosc poslugiwania sie wylacznie POLSKIM jezykiem. Nastepne 5 lepiej zrobic bez zagladania (w ogole) do tekstu pomocniczego to cos to da. 9/10 w moim wykonaniu - chyba ze to bylo dobre strzelanie a mnie wydaje sie cos innego PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Test predyspozycji językowych IP: *.crowley.pl 08.04.04, 15:59 Sluchajcie, mam 80%, 23 lata i studiuje 2 jezyki obce... To chyba jakies predyspozycje mam... ;-) Mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoola Re: Test predyspozycji językowych IP: *.Pohybel.Com 08.04.04, 16:45 :] 100% 16 lat :] ... niestety moje nauczycielki od języków, nie poznały się jeszcze na moim "geniuszu" :] Poprawił mi trochę humorek ten teścik :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Re: Test predyspozycji językowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:11 70% - 18 lat chyba nie mam wybitynych predyspozycji jezykowych - szkoda ze profesorka od niemickiego nie bierze tego pod uwage :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmO 0% IP: *.crowley.pl 08.04.04, 21:28 Ciekaw jam czemu, gadam na 5 jezykach bardzo wartko... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lori2 Re: 0% MOZE I GADASZ.. 25.05.04, 15:46 ale nie znaczy to ze masz zdolnosci:D Ja mam zdolnosci tylk do jezyka ojczystego, ciekawe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: 0% MOZE I GADASZ.. IP: *.furrynet.org / *.lambda.furrynet.org 20.06.04, 14:58 ja miałam 80 % i absolutnie brak mi zdolności językowych,nie umiem żadnego języka obcego dobrze a nawet średnio choć z polskiego jestem świetna. Mam 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetko Re: Ja też miałem 80% IP: *.crowley.pl 25.02.05, 12:40 chociaż na jednym wyciałęm się przez pomyłkę... ale to i tak dobry wynik moim zdaniem, bo mam poważne problemy z nauczeniem się jakiegokolwiek języka... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Test predyspozycji językowych IP: *.n4a.pl 08.04.04, 21:39 100%-24 lata :-) do tej pory wszyscy utwierdzali mnie w przeswiadczeniu ze z jezykow noga jestem , a tu proszę ;) tylko biorac pod uwage w/w poliglotów z niskimi wynikami nie wiem cze test jest "adekwatny" ale i tak jestem "contenta" Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 22:12 Test jest żywcem zerżnięty z testów na neofilologie na UW (m.in. Iberystykę, a przypuszczam, że także na Italianistykę, Slawistykę i innych). Wszystkich załamanych pragnę pocieszyć: testy z języków fikcyjnych są czasem naprawdę trudne (na wstępnym na Iberystykę na UW miałem trzy języki, za to autentyczne: sanskryt, hindu oraz węgierski). Chodzi o wyodrębnienie kilku prostych zasad rządzących słowotwórstwem i fleksją w danym języku. Ale czasem jest to naprawdę trudne. Ja z całym sanskrytem nie dałem sobie rady (3/5 dobrze), ale resztę rozwaliłem. A miałem drugie miejsce na liście na ponad 300 zdających, więc o moje predyspozycje językowe jestem spokojny. Mogę powiedzieć tylko jedno: jeżeli ktoś ma dwanaście lat i mówi, że rozwiązał ten test w dwadzieścia minut bez niczyjej pomocy, to albo powinien od razu trafić do szkoły tłumaczy w Genewie jako przypadek szczególny, albo zwyczajnie kłamie. Nie frustrujcie się ludziska, w necie każdy może sobie napisać, co tylko chce. Widzieliście socjoreklamy z grubym obleśnym typem siedzącym na gadu: "Cześć Kasiu, ja też mam dwanaście lat i chętnie cię poznam"? No właśnie. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir_mel Re: Test predyspozycji językowych IP: *.77.classcom.pl 08.04.04, 23:35 Niee, no bez przesady - myślę, że masz o sobie za wysokie mniemanie. Ja miałem 90% pomimo, że nie widziałem nic poza pierwszą tabelką pomocniczą - reszty moja INTELIGENCJA nie zauważyła :) Szczęście? Niee, to było proste. Geniusz i od razu na tłumacza? Też nie, uczę się kilku języków, w tym starożytnej greki - nie idzie mi to wspaniale, ale radzę sobie. Może ten test świadczy o jakichś predyspozycjach, ale na pewno nie więcej niż test IQ o przyszłości człowieka, czy jego faktycznej (cokolwiek to znaczy) inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 23:44 Sorry, jeśli się trochę pochwaliłem, ale wszystko co napisałem, pisałem z pełną odpowiedzialnością. Ale przyznaję, że skromność nie jest moją zaletą ;)) Ale mam pytanie: czy Ty czytałeś dokładnie mój post? Mówiłem o: a) DWUNASTOLATKU b) ROZWIĄZUJĄCYM TEST BEZ POMOCY NA 100% c) W DWADZIEŚCIA MINUT A teraz - małe zdanie logiczne - jeśli A ORAZ B ORAZ C są PRAWDZIWE to --->>> patrz mój poprzedni post: Genewa albo zwykłe ściemnianie. Czołem Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 23:47 Poza tym nic nie mówię o inteligencji. To tylko test na zdolności językowe. Dlatego nie ma sensu ściemniać. Znam wielu ludzi ponadprzeciętnie uzdolnionych językowo, którzy poza językiem są kompletnymi głąbami. Uwierz mi, studiowałem z nimi ;) Dlatego wywyższanie się nie ma tu nic do rzeczy, podobnie jak inteligencja. Mówimy tu tylko o pewnej wrodzonej, technicznej zdolności. I tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 09.04.04, 12:59 Odszczekuję: tekst był faktycznie bardzo prosty. Dopiero teraz miałem chwilę, żeby go rozwiązać. Praktycznie wystarczyło posługiwać się słownikiem, żeby wiedzieć, że ogrodnik to nie drzewo, a pies to nie dom i nie trzeba było ekstrahować żadnych reguł. Po prostu zapamiętałem inne testy tego typu, które były sporo trudniejsze, bo nie zawierały 2/4 odpowiedzi bzdurnej i 1/4 niezbyt prawdopdobnej, co praktycznie pozostawia tylko jeden wybór ;))) No ale tutaj to tylko zabawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 23:52 Aha, jeszcze jedno, nie wiem, co masz na myśli mówiąc: "pierwsza tabelka pomocnicza". Był tylko jeden ekran z pomocą, do wszystkich zadań z nrami od 6 do 10 razem. Chyba, że zauważyłeś tylko pierwszych kilka zdań do pomocy. TO by się zgadzało, bo zdań jest za dużo. Pierwsze 4-5 zdań wystarczy, żeby rozwiązać poprawnie wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clerk z cambs Re: Test predyspozycji językowych IP: 213.31.246.* 08.04.04, 22:15 Mieszkam w Wielkiej Brytanii i uzywam codziennie jezyka angielskiego, francuskiego, rosyjskiego, polskiego, niemieckiego i szwedzkiego. Wynik testu jest dla mnie niezrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Test predyspozycji językowych 08.04.04, 22:25 Gość portalu: clerk z cambs napisał(a): > Mieszkam w Wielkiej Brytanii i uzywam codziennie jezyka angielskiego, > francuskiego, rosyjskiego, polskiego, niemieckiego i szwedzkiego. Wynik testu > jest dla mnie niezrozumialy. Hahahaha, tak jak pisałem wyżej - nie stresuj się. Ale ale... może nie używasz tych języków poprawnie?? ;))) buahahahah Take it easy! Laisse-tomber! Beruhige dich! Vaya, hombre! Calmate! Svenska dagbladet! (sorry za żart, ale nie znam szwedzkiego... ;(( czyli: Bez nerw, panie Clerk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Test predyspozycji językowych IP: *.crowley.pl 18.05.04, 00:24 Klaniajac sie nisko i rozumiejac obu Panow nie moge powstrzymac sie od refleksji z czasow mej mlodosci. Otoz kiedy swiat byl jeszcze mlody wiele dekad temu, wyladowalem pewnego pieknego dnia pierwszy raz w zyciu w kraju angielskojezycznym. Od lat pilnie uczylem sie angielskiego, wedlug oceny nauczycieli bylem nienajgorszy. No i po odprawie paszportowej zapytalem kolokwialna angielszczyzna oficera gdzie znajde swoj bagaz. Odpowiedzial: 'just follow the gang'........i ja zmartwialem, znalem slownikowe znaczenie kazdego z tych wyrazow, ale nijak nie moglem znalezc w nich sensu. zalaczam uklony i pozdrowienia jar - b.wykladowca dobrych szkol w USA, Wlk. Brytanii, krajach skandynawskich, do dzis pisze i publikuje po angielsku, juz teraz tylko internetem wspolprowadze projekty miedzynarodowe. A z testu - 40% trafnych.......coz, moze pisze niepoprawnie, ale jakos wciaz mnie o to prosza, a nie z powodu sympatii dla obcokrajowca mialem honor prowadzic seminaria po angielsku, i to nie w dziedzinach nauk scislych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seagool Re: Test predyspozycji językowych IP: *.range81-156.btcentralplus.com 02.11.05, 22:15 hej! nie martw sie :) jak na moje oko, to jest raczej test na...cierpliwosc. dlaczego? bo musisz po benedyktynsku przebrnac przez fikcyjne zdania (na finishu). i mysle, ze bardziej przykladaja sie tutaj Ci, ktorzy swego poziomu jezykowego nie znaja (nie maja okazji uzywac j. obcych w codziennym zyciu, tj. sprawdzic sie w praktyce), albo maja o nim nienajlepsze mniemanie. jestem dowodem na ten 2gi przypadek. taki test moze nas podbudowac, wiec sie staramy :) ale to nie zmienia faktow! mimo 100% w tescie wiem, jaka jest prawda: brak mi sluchu...diagnoze przed kilku laty postawila moja nauczycielka ang.: zdolnosci muzyczne (sluch) pomagaja w nauce jez. obcych! miala na mysli mowienie (a nie czytanie, czy pisaniem, co nie jest dla mnie problemem). i zgadzam sie z nia. od ponad roku mieszkam w uk i nadal mam klopoty z wymowa. czasem mi jezyk kolkiem staje ;) pozdrawiam wszystkich szcegolnie tych, co im slon na ucho nadepnal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: dlaczego ???????????????? IP: 5.5R* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 08.04.04, 23:25 Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: dlaczego ???????????????? 08.04.04, 23:30 Bardzo egzystencjalne pytanie. Choć słabo związane z tematem dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Test predyspozycji językowych IP: *.kalisz.mm.pl 11.04.04, 15:34 mam 12 lat i mialem 90% ale super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Test predyspozycji językowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 19:01 i co z tego testu wynika, gdzie jest ocena? Odpowiedz Link Zgłoś