Gość: Andrzej Leszek Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.ca.astound.net 09.06.04, 01:06 Mam też nadzieję że w obecnej sytuacji Polski oni są znacznie mądrzejsi niż ty.. I to uczniowie szkół podstawowych!!! Dzieci mądrzejsze od swoich rodziców, którzy wysługują się wszelkim mafiom. Tak i tej GW, żydowskiej gazecie dla Polaków. Jak się służy Wielkiemu SYjonowi nie można w tym samym czasie służyć Polsce. To jest niemożliwe. TAk Michnik okłamuje i szkaluje Polskę gdzie tylko można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: "Andrzej Leszek" czyli kolejny "nawiedzony" ? IP: 129.81.192.* 09.06.04, 01:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewi Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 193.0.73.* 09.06.04, 14:59 Panie Andrzeju! Wstydz się pan! Najlepiej, aby tacy jak pan zaludnili jakąś bezludną wyspę, bo tacy jak pan, antysemici niszczą Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:58 Andrzeju Leszku masz rację. Ja myślę podobnie. Masz pod ręką telefon ? Wykręć, ..997 i czekaj ! Proszę czekaj ! Całuję Cię, twój Leszek Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 213.199.207.* 09.06.04, 01:16 Wina nie leży po stronie Leppera czy innego populisty. My po prostu żyjemy w chorym kraju. Mamy wybór: z jednej strony złodzieje i karierowicze (SLD, PO, PSL, PIS, LPR, UP) a z drugiej powiedzmy to sobie szczerze DEBILE (Samoobrona, ten dziwny twór Jagielińskiego i inne odmiany partyjno-strukturalne). Polska to niestety już nie ten kraj z opowieści moich dziadków, z podręczników historii, z moich marzeń i wyobrażeń. Pamiętać należy o jednym, że parlament to odzwierciedlenie społeczeństwa. Z przykrością to mówię, ale my sami tacy jesteśmy. Złodziejstwo na każdym kroku, kombinatorstwo, nepotyzm i temu podobne jest w nas samych. To, co robimy sami, robią i ci, których wybieramy. Dla siebie absolwenta wyższej uczelni widzę jedną alternatywę: uciekać i to jak najdalej, uciekać i to nie do socjalnej UE ale do USA, państwa, gdzie prawa rynku to najważniejsza sprawa, gdzie choć będę wykonywał pracę poniżej swojej wiedzy i możliwości intelektualnych, ale przynajmniej nie będę musiał wchodzić w d... jakiemuś aparatczykowi i byłemu SB-kowi. Paradoksalnie mając po 1989 r. więcej wolności, sami ją sobie ograniczamy. Lepperowi życzę powodzenia. Idź człowieku po władzę, wygraj z dużą przewagą i ukaż na świecie prawdziwe oblicze Polski i tych obywateli którzy nazywają siebie POLAKAMI. Na mój głos niestety liczyć nie może, ale dzięki Lepperowi niech wszyscy zrozumieją słowo „demokracja”. Głos ludu – obrazem narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.ca.astound.net 09.06.04, 01:28 Jakiś skruszony Icek. Brawo na początek!!! Choć tyle. Może te post-komuno żydki się nawrócą i zaczną być wdzięczni, że pomimo ich kanaliowstwa i wszelkich ukrytych mordów wobec Polaków ciągle mogą liczyć na przebaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszardc Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.dyn.optonline.net 09.06.04, 01:41 Z tym wolnym rynkiem w USA to lekka przesada - powoli zaczyna przypominac socjalizm. A wynik wyborow to reakcja na radosna tworczosc dotad rzadzacych Polska. Ale przeciez mamy demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michos Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.proxy.aol.com 09.06.04, 02:49 Royu. twoja wypowiedź, mimo, że (na tle innych) dosyć gładka, nie ma wbrew twemu wyobrażeniu głębi intelektualnej - ot, takie tam jojczenie frustrata, oparte na wyświechtanych frazesach i uogólnieniach (to dodatkowy dowód na to jak szkodliwe jest istnienie indywiduum pn andrzej lepper), twoje więc ROYenia o słodkim życiu w USA, nawet za cenę wykonywania pracy poniżej poziomu intelektualnego, do którego się poczuwasz, są funta kłaków warte, ponieważ spodziewasz się po sobie zbyt wiele. Może się więc okazać, że twoja przyszła amerykańska egzystencja wypadnie na poziomie depresji. Nie życzę ci tego, choćby przez wzgląd na dziadków, którzy, jak się do tego przyznajesz, coś jednak próbowali ci przekazać - fakt, że z niewielkim skutkiem. Jest jednak mała nadzieja dla ciebie. Możesz ją wykorzystać pod warunkiem, że nie dasz się do reszty oślepić porażającemu blaskowi własnego intelektu i otworzysz mózgownicę na rady ludzi bardziej od ciebie doświadczonych. Spróbuj uwierzyć choćby mnie - emigrantowi, że choćbyś nie wiem ile kubłów z pomyjami wylał na ludzi wśród których przyszło ci żyć - nawet gdybyś miał w tym opluwaniu trochę racji - to po opuszczeniu ich na stałe, nigdy i nigdzie już nie poczujesz, że jesteś u siebie. Dlatego zamiast populistycznie perorować, że w Polsce są sami złodzieje i mordercy niewinnych dzieci, spróbuj popatrzeć na sprawy obiektywnie, postaraj się oddzielić ziarno od plew, poszukaj podziałów między złem a dobrem i ruszaj do walki ze złem. I nie zostawiaj swojego własnego skrawka ziemi na pastwę ludzi, których nienawidzisz, bo nie będziesz miał kiedyś gdzie pojechać na wakacje. Szczerze ci radzę - szukaj szczęścia u siebie, bo jest łatwiej dostępne niż się tego spodziewasz po innych krainach szczęślwości. pozdrawiam.m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaak Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.06.04, 04:57 Nastepny niezadowolony z zycia w USA. Spi###dalaj do Polski jak ci tu zle. Duzo jest Polakow ktorzy daja sobie rade (a nawet wiecej) i nie mysla nawet ulamek sekundy o tym kto bedzie rzadzil w Polsce. Moze tobie sie nie powiodlo, ale to nie znaczy ze wszysktim Polakom na emigracji jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 213.199.207.* 09.06.04, 09:01 Do Michosa Tak , najprawdopodobniej jestem już frustratem. Co do tego doprowadziło? Walka z wiatrakami, wiatrakami zwanymi POLSKA i POLACY. Na każdym kroku spotykam złodziei (jak inaczej nazwać nawet łapówkę w postaci bombonierki dawanej w urzędach tylko dlatego, aby przyspieszyć tok spraw, że o innych większych podarkach nie wspomnę). A co z tym wykształconym młodym pokoleniem? Jeśli prezydent (pożal się boże) kłamie, że ma magistra, to jakim jest przykładem dla innych? Młody człowiek, jeśli tylko ma trochę oszczędności, to ma i magistra. Płacisz, więc masz. A jeśli faktycznie coś wiesz i chcesz zrobić, to trafiasz na mur beznadziejności, braku chęci do podjęcia ryzyka i nieróbstwa. Co do pracy: przyzwoitego stanowiska po studiach nie znajdziesz bo nie masz znajomości. Niższego stanowiska nie znajdziesz, bo jesteś zbyt dobry na to. Wczoraj w czasie rozmowy o pracę tak usłyszałem. I jak tu poniżyć się we własnym kraju? Od dziecka wpajano mi słowo wolność, ojczyzna, kraj a na każdym moim kroku podkreślałem, że jestem POLAKIEM. Dziś wstyd mi za obywateli, za sąsiadów, znajomych, polityków i cały ten burdel. Dziś wiem jedno, że przykładem wpajanym moim dzieciom będą ludzie, którzy powoli odchodzą jak żołnierze AK, jak J. Nowak Jeziorański. Ludzie, dla których słowo ojczyzna było równe ze słowem POLSKA. Dziś na próżno takich szukać. A Lepper jest najlepszym przykładem na to, jak staczamy się w przepaść głupoty, staczamy się jako naród. Nawet zabawa musi mieć wymiar rozwagi. Tak jak wychowano tych którzy brali udział w tym badaniu (licealistów itp.), tak zachowają się w przyszłości. A że Lepper nie jest pierwszym przejawem naszego debilizmu, niech świadczy fakt zawrotnej kariery S. Tyminskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 10:08 "Lepper nie jest pierwszym przejawem naszego debilizmu, niech świadczy fakt zawrotnej kariery S. Tyminskiego"... albo Busza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 213.199.207.* 09.06.04, 19:45 Prześledź lepiej jego życiorys. W odróżnieniu od Leppera i Tyminskiego, Busch nie urwał się z choinki. I choć jego polityka i działania budzą kontrowersje, to jednak moim zdaniem jest politykiem wyrazistym, który umie stanąć przy swoich założeniach i bronić ich choćby ostatkiem sił. A Lepper? UE tak, pod warunkiem, że dobrze zapłaci rolnikom, ale jak przychodzi recesja, to wszystkiemu winna Bruksela. Niechże się wszyscy pseudopolitycy zdecydują, po której stronie barykady stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.04, 11:15 A jakie znaczenie ma zyciorys dla polityki? Albo pochodzenie (hehe - proponuje przypomniec sobie jak arystokratyczni politycy w Wielkiej Brytani zachowywali sie w przededniu II Wojny Swiatowej - jak dzieci w piaskownicy - kompletne amatorstwo!). Busz moglby byc nawet drugim pokoleniem po Aleksandrze Wielkim ale to nei zmienia faktu ze jest idiota. Proponuje patrzec na wyniki a nie na rodowod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 213.199.207.* 10.06.04, 13:44 Ciekawe jakbyś oceniał Buscha, gdyby ktoś z twojej rodziny zginął w WTC? Wojna prewencyjna jest dziś niezbędnym środkiem rozwiązywania niebezpieczeństw na świecie. ONZ jest niewydolną organizacją, w której górę biorą partykularne interesy poszczególnych państw. Pewnie, że w Iraku nie znaleziono broni masowego rażenia, ale samo zachowanie Saddama skłaniało do rozwiązania tego węzła. Jeśli dobrze znasz historię, to przypomnij sobie kolejne żądania Hitlera. I jak to się skończyło? Wszystkie narody skakały wokół niego jak marionetki, aż w końcu musiało zginąć kilka milionów ludzi. Tylko dlatego, że komuś brakowało odwagi. Problemem Buscha i całego świata obecnie jest brak wyrazistego podziału wpływów na świecie. Wraz z upadkiem ZSRR i końcem systemu bipolarnego do głosu doszli skrajni fanatycy, którzy kilkoma bombami zastraszają całą ludzkość. Mamy najlepszy czas, aby zapobiec temu ekstremizmowi. A to, że będzie grupa, która będzie działania Buscha czy innego polityka krytykować i publicznie to manifestować, to sprawa marginalna. Historia i tak osądzi o słuszności obalenia reżimu. Za 60 lat Irakijczycy urządzą święto, w którym będą dziękować narodowi amerykańskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.04, 23:06 Wybacz ze nei przeczytalem calej Twojej wypwoeidzi ale "oslabily" mnie juz pierwsze zdania "Ciekawe jakbyś oceniał Buscha, gdyby ktoś z twojej rodziny zginął w WTC? Wojna prewencyjna jest dziś niezbędnym środkiem rozwiązywania niebezpieczeństw na świecie." a) kazdego polityka ktory rozpoczyna wojne bo byl atak terrorystyczny wyslal bym do szpitala bez klamek. Tylko wariat tak robi. b) Wojna prewencyja - jakie ladne i glatkie okreslenie - rodem z CNN. Wiesz - jezeli inwazje na Irak nazywasz "prewnecja" to jest mi bardzo przykro ale chyba zyjesz w wirtualnym swiece (Matrix?). Nawet nie chce mi sie rowzijac moich powyzszych mysli - szkoda mi czasu i tak wierzsz w... jak to okresla Wielki Brat?... aa... zderzenie cywilizacji i wprowadzanie demokracji dla biednych Irakijczykow. He - przypomina mi sie jedno opowiadanie Haszka o tym jak to dziadzius czyta wnuczkowi propagandowe bajki by 'Wydawnictwo CK'. Koncowka jest o Tobie. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michos Do Roya IP: *.proxy.aol.com 10.06.04, 06:28 Royu. zwracam się do ciebie ponownie ponieważ czuję, że warto. Jesteś człowiekiem rozgoryczonym i ta gorycz ma swoje uzasadnienie. W twoim opisie codzienności z jaką musisz się borykać nie ma niestety wielkiej przesady. Myślę, że rzeczywiście jest tak źle jak o tym piszesz. Nie mam zamiaru roztrząsać przyczyn gangreny jaka w widoczny sposób toczy polskie społeczeństwo - te są raczej znane każdemu myślącemu człowiekowi. Nie mam też zamiaru podejmować dialogu z tym Polonusem, który pod moim adresem wysunął przypuszczenie, że jestem pewnie jednym z tych, którym sie w Ameryce nie podoba, bo im się tu nie wiedzie. Jest zupełnie bez znaczenia, że mnie się akurat Ameryka podoba. Tylko, że tu chodzi o coś zupełnie innego, o coś czego tamten jeszcze długo nie będzie w stanie zrozumieć. A ty Royu masz szansę, żeby zrozumieć, bo nie tylko potrafisz myśleć, na co dajesz dowód w postaci prawdziwego, choć gorzkiego opisu sytuacji, ale także czujesz. I to, że czujesz sprawia ci ból. Pod wpływem bólu nie zawsze można jasno myśleć, a już na pewno trudno jest myśleć optymistycznie. Mimo tego bólu jednak nie zapominasz o wartościach jakie ci kiedyś ktoś przekazał. Potrafisz dostrzec postać, która mogłaby być autorytetem dla wielu rodaków, gdyby nie chcieli oni przez to swoje, mam nadzieję przejściowe, ogłupiemnie wszelkich swoich autorytetów odrzucać. Jeśli się Royu zastanowisz, to jestem pewien, że oprócz Jana Nowaka- Jeziorańskiego (tu jestem z tobą zgodny)dostrzeżesz jeszcze paru innych Polaków, na których chciałbyś się wzorować. Więc jeśli nie tylko jednego, ale paru znajdziesz sprawiedliwych, to może Polska nie jest jeszcze Sodomą i Gomorą? Pomyśl o tym. Ja wiem, że teraz jest ci źle, pewnie masz kłopoty i widzisz wszystko w czarnych barwach. OK, mów o tym co cię boli głośno i wyraźnie, ale, na Boga, nie uogólniaj! Wrzucając wszystkich do jednego worka, wołając, że wszyscy Polacy to złodzieje (choć sam nim przecież nie jesteś, prawda?), upodabniasz się do tych lepperoidalnych populistów, którzy na nieszczęście tak się ostatnio uaktywnili. Wierz mi, oni niedługo znikną, tak jak zniknął Tymiński i całe zastępy różnych innych szarlatanów, u nas i na całym świecie. Największą życiową stratą jaką możesz ponieść, jest utrata nadziei, że można jeszcze coś zmienić. Uciekając gdzieś w świat pozbawisz siebie szansy na zrozumienie, że udane życie to nie tylko dom, samochód i kasa. Jest jeszcze coś więcej. A co? wierzę, że wiesz co mam na myśli. Pozdrawiam cię serdecznie i życzę szybkiego pozbycia się kłopotów egzystencjalnych - nawet nie wiesz jakie to będzie łatwe.m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Do Roya IP: 213.199.207.* 10.06.04, 07:40 Ależ ja nie uogólniam, Myślę, że takimi wypowiedziami ujmuję także samemu sobie. Niestety zawrotne kariery polityczne populistów w skrajnym wydaniu, bo przecież w polityce populizm to sprawa normalna, w tym kraju są aż nadto widoczne. To nie bierze się z nikąd. A tak apropos nigdy nie powiedziałem i nie powiem, że cały naród to złodzieje. Tylko każdą narodowość poznaje się po pewnych cechach, które są przez obywateli kraju najczęściej reprezentowane. O czym mówię? Większość Niemców doskonale może wyjaśnić ten problem słysząc słowo Polska ;-))Perspektywy zmiany mentalności w narodzie wcale nie są takie duże. Co powie ojciec swojemu dziecku gdy to zapyta o jego zaangażowanie w akcje agitujące w interesie np. Leppera? Jakie wartości może przekazać człowiek, który dziś nadużywa luk spowodowanych niestabilnością systemową? Jak wyjaśni nepotyzm, dzięki któremu dziś robi karierę? Myślę (chciałbym się mylić), że i kolejne pokolenie rodaków będzie identyczne jak obecne. Co się tyczy autorytetów, to szanowny Pan Jan nie jest oczywiście jedynym, ale na nadmiar ludzi jego pokroju nie cierpię. Moje chęci do opuszczenia raju polskiego, nie biorą się z powodów materialistycznych. To sfera ambicji. Ambicji, które tutaj się duszą, a nie mam zamiaru w wieku 80 lat powiedzieć sobie „zmarnowałem życie”. Osobiście cieszę się, że jesteś zadowolony z ameryki. A najbardziej z tego, że gdzieś w głębi dalej tli się iskra polskości. Pozdrawiam. Trochę ten wątek zboczył z głównego tematu. Dobrze by było, gdyby życie względnie wcześnie zadrwiłoby z tych młodych osób, które w badaniu przedstawionym w artykule, zadrwiły sobie z poważnych rzeczy. Pewne sprawy rozumie się tylko dzięki własnym doświadczeniom. Niestety nieprzyjemnym doświadczeniom vide tegoroczni maturzyści na Opolszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 09.06.04, 11:56 Roy ma racje. Nalezy Polske opuscic. Lepper odda ja Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 08:38 W USA tez jest dobry social -90% niggers & puertoricans klepie tylko dzieci i bierze social,a ktos musi to utrzymywac.Na pewno pozaplacowe koszty pracy sa duzo nizsze oraz olbrzymi kapital,ktory poszukuje ciagle nowych drog i srodkow do rozwoju i ekspansji -daja szanse dla wybitnych jednostek i klasy sredniej.Ale lump zawsze bedzie lumpem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micheline Wyniki chyba przeklamane... i to mocno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 01:20 UPR zawsze mial duze poparcie wsrod licealistow i studentow. Teraz widze, ze nie ma UPRu w zestawieniu. Czyzby tak jak niedawno Wyborcza przez pomylka "zapomniala" tej partii? Podam wyniki "konkurencyjnej imprezy: Czas: 4. czerwca 2004 Miejsce: I Liceum Ogólnokształcące w Tarnowie 1. Frekwencja Uprawnionych do głosowania było 655 uczniów i nauczycieli. W wyborach wzięło udział 156 uprawnionych. Frekwencja wyniosła zatem 23,82%. 2. Wyniki prawyborów Uczniowie i nauczyciele I LO udzielili poparcia następującym komitetom wyborczym: Platforma Obywatelska (PO) - 30,13% Prawo i Sprawiedliwość (PiS) - 23,72% Unia Polityki Realnej (UPR) - 21,79% Liga Polskich Rodzin (LPR) - 8,33% Socjaldemokracja Polska (SdPl) - 3,85% Unia Wolności (UW) - 3,21% Ogólnopolski Komitet Obywatelski (OKO) - 2,56% Samoobrona - 2,56% Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) - 1,92% Sojusz Lewicy Demokratycznej (SLD) - 1,92% Poniżej przedstawione komitety wyborcze nie uzyskały poparcia: -Krajowa Partia Emerytów i Rencistów – Partia Ludowo Demokratyczna (KPEiR-PLD) -Narodowy Komitet Wyborczy Wyborców (NKWW) -Polska Partia Pracy (PPP) -Inicjatywa dla Polski (IdP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyspianski ZA 5 LAT NA SAKSY DO ALBANII!!! IP: *.dynamic.mts.net 09.06.04, 01:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 02:14 Wynika z tego, ze uczniowie z Warszawy sa najmadrzejsi ;-) Chociaz te 22% to i tak za duzo. No ale jak lepper dojdzie do wladzy to dostaniemy socjal/zasilek i bedzie fajnie - przynajmniej nie trzeba bedzie pracowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa To są jaja, wiem jak to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 02:16 Większość z nich albo wcale nie pójdzie głosować, albo też potraktuje wybory jako zabawę. Naprawdę mam wielu znajomych i niestety muszę stwierdzić, że nikt nie patrzy na to poważnie. Zagłosują np. na Leppera, bo widzieli, że robił "jajca". I taka jest prawda. Szkoda tylko, że to co się stanie później to już nie będzie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK Re: To są jaja, wiem jak to jest IP: *.sympatico.ca 09.06.04, 02:18 .....sadze ,ze wiele osob na tym forum zaglosuje na Lepera,kierujac sie blizej nieokreslonym powodem.....ktory ja nazywam KOPNIAKIEM W DUPE...tych lobozow co dzis u wladzy....to taka slodka zemsta!..nareszcie ja!..ten malutki,niewazny ,poniewierany,biedny,okradany przez lobozow na gorze!!!...moge sie zemscic..!!!!....i moze ja!!!..bede mial lepiej... jak Leper dojdzie do wladzy?:))..hihihihih...tylo jest jeden problem w tej logice:))).....ucierpi na tym Ojczyzna...czyli Ty..On...My Wszyscy...podczas glosowania do sejmu Narod nie moze sie pomylic!!.....alternatywa jest STRASZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 140.146.208.* 09.06.04, 03:13 Nie ma to jak propaganda!! Kto dopusci niepelnoletnich nastolatkow do wyborow. Kolejna nagonka ze ludzie wole Leppera. Populista ot cala prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: If it'snt a joke -Tomorrow belongs to Lepper ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 03:35 Jest taka stara maksyma: Ten dziś ma władzę, kto ma wojsko i policję Kto dziś ma młodzież - ten będzie mieć władzę jutro. I to się zazwyczaj sprawdza! K' sażalenju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton ZALAMUJACE! Dzieci wsiadajcie na statek i do KRLD IP: *.union01.nj.comcast.net 09.06.04, 03:41 Glupi gowniarze. Szkoda,ze nie urodzili sie w czasach slepego generala, kiedy w Polsce mozna bylo dostac w sklepie gowno i ocet. Nie bylo wtedy kolorowych czasopism, 2 kanaly bagiennej telewizji i ciuchy z NRD w sklepie. Wybierajcie sobie glupie malolaty Leppera. Bedziecie zapierdalac w pochodach na jego czesc. Ja mam 32 lata, czyzbym nalezal do ostatniego pokolenia myslacego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hank Re: Uczniowie wybrali Leppera. Mam pomysl ! IP: *.proxy.aol.com 09.06.04, 04:20 Najlepszym wyjsciem byloby oddanie Polski w lease na 10 czy 20 lat. Jezeli sami Polacy nie potrafia sie rzadzic i kazdy nastepny nowy rzad ciagnie kraj do dolu to moze inni potrafia lepiej pokierowac panstwem i gospodarka. Dlaczego nie sprobowac?. Gorzej juz nie bedzie. Niestety, Polska nigdy nie miala i prawdopodobnie nie bedzie miala odpowiednich ludzi nadajacych sie na prawdziwych przywodcow panstwowych. Wlasnie popularnosc Leppera jest odpowiedzia na taka sytuacje w jakiej Polska obecnie znajduje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek MA, ALE MUSI SIE POZBYC TAKICH IDIOT JAK TY. IP: *.qc.sympatico.ca 09.06.04, 05:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktos A NA KOGO GLOSOWAC?? IP: 217.166.61.* 09.06.04, 12:31 A ja sie wcale nie dziwie ze Samoobrona ma takie poparcie. NA KOGO MA GLOSOWAC SPOLECZENSTWO? czy jest jakas nieskompromitowana partia??????? Dajcie mi przyklady politykow ktorzy moga sluzc za przyklad. Sam mam juz dosyc rzadow pseudopolitykow i nie bede glosowal. PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiscie UPR straszenie polakow leperem za pomoca socjotechniki IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.06.04, 05:05 Czas: 4. czerwca 2004, Miejsce: I Liceum Ogólnokształcące w Tarnowie Organizatorzy: Jarosław Kornaś (Stowarzyszenie KoLiber), Michał Bielawski (młodzieżówka Ligi Polskich Rodzin) Platforma Obywatelska (PO) - 30,13% Prawo i Sprawiedliwość (PiS) - 23,72% Unia Polityki Realnej (UPR) - 21,79% Liga Polskich Rodzin (LPR) - 8,33% Socjaldemokracja Polska (SdPl) - 3,85% Unia Wolności (UW) - 3,21% Ogólnopolski Komitet Obywatelski (OKO) - 2,56% Samoobrona - 2,56% Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) - 1,92% Sojusz Lewicy Demokratycznej (SLD) - 1,92% Poniżej przedstawione komitety wyborcze nie uzyskały poparcia: -Krajowa Partia Emerytów i Rencistów – Partia Ludowo Demokratyczna (KPEiR-PLD) -Narodowy Komitet Wyborczy Wyborców (NKWW) -Polska Partia Pracy (PPP) -Inicjatywa dla Polski (IdP) _________________________________ Wyniki prawyborow jakie odbyly sie na Politechnice Warszawskiej. Mozna bylo oddac glos na liste wyborcza do PE. W głosowaniu wzięło udział 518 osób, frekwencja niestety była niska z powodu odbywających się pikników na terenie PW. Liczba głosów Udział procentowy % PSL 7 1,4 SLD 25 4,8 UPR 49 9,5 PO 174 33,6 UW 80 15,4 Samoobrona 16 3,1 SDPL 55 10,6 LPR 10 1,9 PiS 85 16,4 inne 5 1,0 nieważne 12 2,3 suma 518 100,0 ___________________________________ Tak wiec zastanowmy sie moze komu zalerzy na straszeniu polakow leperem. Socjalisci tak sie boja ze zaczynaja na potege mnozyc "fakty medialne". Czy mam sie tak wystraszyc zeby glosowac na socjalistycznych ubekow sprzedawana mi teraz jako jedyna szanse, jakos sie nie przestraszylem a szanse widze w kapitalizmie a nie w leninowskiej ekonomi :). Media wyraznie manipuluja sondarzami stosujac socjotechniki. We wroclawiu podczas ostanich wyborow do senatu wyniki tez wygladaly jakos inaczej. Chociaz straszyli tak samo to w rzeczywistosci samobrona nie zalapa sie nawet do 1-szej piatki. 1. Stanisław Huskowski (niezależny PO) 14,506 24,3% 2. Janusz Korwin Mikke (niezależny UPR) 10,782 18,8% 3. Władysław Frasyniuk (UW) 8,797 14,35% 4. Jan Rymarczyk (SLD-UP) 6,757 11,35% 5. Artur Paprota (LPR) 6,140 10,29% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja sie pytam o co chodzi z ta Warszawa? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.06.04, 05:23 Warszawa jak zwykle sie wylamala... 12 z 13 okregow na Leppera i tylko Warszawa na PO. Czy Warszawiacy nie moga choc raz zrobic to co robi reszta Polakow? Jak ta mlodziez w tej stolicy jest wychowywana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewi Re: o co chodzi z ta Warszawa? IP: 193.0.73.* 09.06.04, 15:09 Warszawiacy to ludzie z całej Polski,i najczęściej rodzice tych młodych warszawiaków są ze wsi, miasteczek i innych duzych miast. To Polska w pigułce. Brawo MIESZKAŃCY Warszawy, trochę oleju w głowie jednak macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Ci klnący bezczelni gówniarze z tępą raperską IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.06.04, 06:53 melorecytacją w ustach nie moga być inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper anad Wisly Re: Ci klnący bezczelni gówniarze z tępą raperską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:09 To jest muzyka naszego pokolenia.O twoim (???)popie rocku czy disco polo tez tak starsi mowili.A wybor Leppera to samoobrona przed pierdzielami ,ktorzy rozkradli Polske!!!I to glosowanie nie bylo ,,dla jaja''!!!!!!Posluchaj tekstow polskiego rapu.To jest nasza rzeczywistosc(nie twoja palancie ,bo nic nie widzisz z klimatyzowanego biura-air condition ci obraz zaciemnia baranie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybieracz JAK MASZ DEMOKRACJE TO MOZESZ TEZ ZOSTAC W DOMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 06:59 Wybierac demokratycznie to mozna przeciez wybrac pozostanie w domu to tez demokratyczny wybor.co nie??????????????????????????????????????????????? Jakas taka dziwna presja na ludzi jak w KOMUNIE stadna ze trzeba isc a wcale nie mozna przeciez nie isc.A to wszedzie presja glosujcie juz na kogo chcecie ale idzzcie.Bo my musimy miec wasz glejt a my to juz siebie urzadzimy. a guzik ja zostaje w domu nastepni prosze. Gadaj potem prosze z 30%poparciem spolecznym to bedzie mialo takie znaczenie jak .............................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: JAK MASZ DEMOKRACJE TO MOZESZ TEZ ZOSTAC W DO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.06.04, 07:27 postuluje odebranie gimnazjalistom czynnych jak rowniez biernych praw wyborczych. ich niedojrzala postawa udowadnia, ze nie dorosli abybrac udzial w wolnym demokratycznym glosowamiu. posiedza pare latek na kieszonkowym od mamusi to im sie odechce glosowania na wielkiego bufetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronaparte Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.kolobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 07:24 Ci przynajmniej nie maja wypaczonych umysłów, i mają w d...e zalecenia Platformy, czy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 09.06.04, 07:37 Zgroza - kto im dał świadectwa ukończenia podstawówki ?? Co to za nauczyciele ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Lepper to ciul wlasnego chowu IP: 192.85.16.* 09.06.04, 07:37 i bedzie wybrany przez ciuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISSey Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 07:50 Bo oni wybrali tzn.gimnazjalisci go na smianie,dla zabawy,dla obciachowego krawatu.Ufff wiec nie ma sie czego bac.TAKE IT EASY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:37 Oczywiscie. Jakos tak wszyscy sie porozumieli i zrobili sobie kawal z tego glosowania. A jesli tak to mozemy odetchnac (z ulga)... To niestety nieprawda. Moim zdaniem, jest to chyba dosc dobry sondaz nastrojow wsrod mlodziezy. To prawda, ze mlodziez nie rozumie wielu spraw, ze jest pod wplywem (negatywnym/pozytywnym) pogladow rodzicow, i ze moze nie zdawac sobie konsekwencji ze swojego potenacjalnego wyboru, ALE... Prawidlowosc wzrostu notowan Samoobrony wraz ze zmiejszonym stopniem wyksztalcenia mowi sama za siebie. Wzrost notowan - na przyklad partii typu UW - wsrod studentow, tez mowi sam za siebie. I takich prawidlowosci jest wiecej. Co do stopnia wyksztalcenia mlodziezy z Warszawy wobec reszty kraju, co ma byc niby dokumentowane przez niskie notowania Samoobrony... To chyba nie do konca tak. Na pewno znaczenie maja wyzsze standardy zycia (place, nizsze bezrobocie, etc.) niz w pozostalej czesci kraju. I cos, co bardzo trudno znalesc w Polsce - perspektywy rozwoju... Ach, no i wiecej studentow :) (chociaz jakby policzyc procentowo, to Krakow chyba by jednak wygral). Odpowiedz Link Zgłoś
isseymiyake Re: Uczniowie wybrali Leppera 09.06.04, 07:55 Gimnazjalisci wybrali go dla smiania,dla szydery,dla obciachowych krawatow.Wiec nie ma sie co bac.TAKE IT EASY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:03 Oczywista sprawa, że zgrywa. Sam byłem świadkiem dialogu między dwoma znajomymi przy urnie wyborczej: "Głosujemy na Leppera?" "Po cholerę?" "Będą brechty" Chyba nie sądzisz, że młodzież jest do tego stopnia ułomna, by głosować na partię, gdzie znajdują się takie gwiazdy jak Lepper czy posłanka Wiśniowiecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wg50 Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.jelfa.com.pl 09.06.04, 08:08 Mimo, że mam ponad 50 lat, ukończyłem studia na Uniwersytecie Wrocławskim (Fizyka Doświadczalna - Zakład Kriofizyki Ciała Stałego), widziałem już nie jedno w życiu, cały czas uczę się i nie mogę sobie odpowiedzieć na dwa pytania: skąd ta głupota w przyrodzie bierze się i dlaczego ludzie wybierają głupszych od siebie, na swoich wodzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an(triumf komuny?? Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.it / 62.233.189.* 09.06.04, 09:46 moze to jednak triumf nieboszczki komuny- totalne zdemoralizowanie wielu ludzi,uczynienie z (manipulowanej=dyspozycyjnej komuszkom i kłamliwej) tv wyroczni bardziej świętej niż religia. Mam nadzieję , ze to zabawa młodzieży, chyba znają rodowód polityczny (cv)Leppera i prawdziwe korzenie powstania Samobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 08:11 To wina tych ,którzy kształtują ich świadomość - czy dyrektorzy szkół tego nie widzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis To musiała być zgrywa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:12 Choć gdy widzę młodzież garnąca się do Samoobrony czy SLD (vide Olejniczak) to boję się, że to zgrywa nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Uczniowie wybrali Leppera 09.06.04, 08:31 Czas wrócić do myśli spędzenia reszty życia w spokojnym i "nudnym" kraju, z którego nieopatrznie, gnana wewnętrzną potrzebą, wyjechałam 8 lat temu... Czy ja kiedyś zmądrzeję? I na co liczyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walduś Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: 213.25.84.* 09.06.04, 08:31 Czy te badania przeprowadzono w szkołach zawodowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Uczniowie wybrali Leppera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:01 Boże chroń nas przed Andrzejem. Odpowiedz Link Zgłoś