Gość: magia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 22:22 czy wasze dzieci uczeszczają na religie ,piszą klasówki ,sprawdziany i są odpytywane z w/w przedmiotu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CzPW Re: religia w szkole IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.10.04, 08:30 Moje nie. Ale skoro religia stała się "przedmiotem szkolnym", to powinno tak być. W przeciwnym przypadku powstaje w umyśle dziecka przekonanie, że to możliwe, że na lekcji z danego przedmiotu może tak być, że nie pytają, nie pisze się klasówek, kartkówek, więc dlaczego na matematyce trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: religia w szkole IP: *.p-s-inter.net 13.10.04, 09:44 W szkole, w której pracuję, podczas lekcji religii dzieci stoją na korytarzu i z nudów robią różne głupstwa, bo ksiądz chyba jeszcze na żadną lekcję nie przyszedł punktualnie. Inny nauczyciel pewnie juz dawno by się pożegnał z pracą, ale przeciez księdza nikt nie ruszy. Ot, taka krajowa specyfika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aluska29 Re: religia w szkole IP: *.przeclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 16:00 jestem uczennica 3 kl gim, i chciałam nawiązac do sprawy ksiedza. jestem wierzaca ale to na co sobie ksiadz pozwala jest chamskie i beszczelne. podam kilka przykładów kiedys ksiedzu tel zadzwonił w czasie lekcji i odebrał, jeden z moich kolegów powiedział na głos " wow co za komórka i jaki dzwonek" to ksiadz do niego z wielkim krzykiem "CO WOLNO WOJEWODZIE TO NIE TOBIE SMRODZIE", spojrzałam na kolege, a ten niewiedział jak sie zachowac czuł sie skompromitowany.KOlejny przykład, dzisiejsza lekcja, jadłam z kolezanka chrupki, bo to była 7 lekcjia a w sklepiku szkolnym tylko to było jadalne, wiec jadłysmy i ksiadz podchodzi do nas i z tekstem jedzcie wiecej czipsów i bedziecie GRUBSZE NIZ JESTEŚCIE A SADZE ZE CHYBA MAMY PRAWIDŁOWA WAGE BO SKORO JA MAM WZROSTU 167 I WAZE 64KG TO CHYBA OTYŁA NIE JESTEM KOLEZANKA TEZ NIE, strasznie sie poczułam, i niewiem co ztym zrobic, tego tak napewno nie zostawie ale ten niewiem co z tym zrobic??!!1 i co mi radzicie odp błagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: religia w szkole IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:25 Nie jeść na lekcji - to po pierwsze! Po drugie takich ludzi niezależnie księży czy nie można zaskoczyć bardzo kulturalnym zachowaniem - nawet przesadnie kulturalnym - zawstydzą się. Raczej się nie poprawią, ale coś tam powinno dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aluska29 Re: religia w szkole IP: *.przeclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 21:32 sorki ale na niego nic nie pomaga, uczy mnie juz 3 rok i wiem jaki jest. on poza koncem swojego nosa to nic niewidzi, na lekcjach dzwoni do sekretarki zeby mu przyniosła kawe!!!! uwaza sie za pana całego swiata, cała klasa go nienawidzi baszczelny typ, chciałam byc kulturalna wobec niego, był poiczatek tej lekcji to kumpelka podeszła do niego i chciała go poczestowac czipsami to jeszzce na korytarzu zanim weszlismy do klasya ten z tekstem do nas wyjechał... (ten ci pisałam w poprzedniej nocie)... jest chamski i to trzeba stwierdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:24 Ja nie chodzilem na religie, tylko pare razy bylem z gospodarska wizyta. Ale troche zaluje niektórych zajec, bo byly np. "dzwony piekiel" (filmik dokumentalny) czy cos takiego, o muzyce rockowej podobno. Chodzilem za to na etyke, ale tam nie bylo sprawdzianów, klasówek i odpytywania (przynajmniej ja nie przypominam sobie czegos takiego), facet gadal o religiach i innych rzeczach, a przy okazji smarowal na kazdych zajeciach jakis rysunek dlugopisem na kartce. Ale i te zajecia po paru razach sie skonczyly (bo w tym samym czasie byly inne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:36 A kiedy chodzilem do podstawówki to religii nie bylo w szkolach tylko dzieciaki biegaly do jakiegos miejsca gdzies w poblizu kosciola (to tak na marginesie, offtopic). Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek73 Re: religia w szkole 17.10.04, 19:25 Moje nie chodzą. Nie chcę, żeby czarni robili im sieczkę w głowie Odpowiedz Link Zgłoś