Dodaj do ulubionych

może ktoś chciałby pomóc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:21
Może ktoś chciałby pomóc w budowie atlasu roślin www.atlas.przyrodnik.com . Jest to edukacyjny, darmowy projekt. Może to Ty właśnie masz jakiś dobry pomysł :)) Jesteśmy ciekawi waszych opinii. Co dadać żeby strona była wartościowa dla uczniów szkół gimnazjalnych, licealnych, studentów???
Obserwuj wątek
    • michal_777 Re: może ktoś chciałby pomóc 08.02.05, 18:35
      Witam. Jestem pod wrażeniem pomysłu i rozmachu. Fantastyczne rysunki! (Ale skąd
      pochodzą???) Jednak strona niezbyt dobrze działa. Chyba korzystacie z marnego
      serwera. Wybacz te uwagi, ale pozwoliłem sobie na nie jedynie ze względu na to,
      że to dokosnały pomysł, pod warunkiem że nie łamie niczyich praw autorskich.
    • michal_777 Re: może ktoś chciałby pomóc 08.02.05, 18:39
      ...doskonały pomysł, oczywiście. (Pisałem pod wrażeniem, szybko). Pomysł
      naprawdę ambitny. Myślę, że może zainteresować również szersze grono ludzi, nie
      tylko biologów. Ale na stronie brakuje informacji "uwiarygodniających"
      autorów :)
      • Gość: Cave Re: może ktoś chciałby pomóc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:06
        Wszystkie zdjecia i rysunki zostaly zamieszczone za zgoda autorow (spis autorow zdjec jest w dziale "Redakcja"). Teksty nie sa kopia juz istniejacych. Dzialamy w Internecie dluzej niz np. strona edu.info.pl (oczywiście nasz atlas roślin jest mlodym projektem, powstał w styczniu 2005). Mamy drogi, dobry serwer, może to było tylko chwilowe przeciazenie sieci, czesto winna jest TP. I po co rozpisywać się np. na temat redaktora naczelnego "Przyrodnika" czy "Lasów Polskich"? Czesc zespolu redakcyjnego to lesnicy. ;)

Chcemy byc konkurencja dla istniejacego atlasu roslin (konkurencja m.in. ogranicza wyswietlanie zdjec, zachecajac do kupna wersji CD, maja 4450 zdjęć, ale prawie zupelnie brak opisow roslin lub po jednej linijce tekstu). My chcemy aby atlas zawieral obszerne opisy kazdej rosliny, zdjecia maja byc tylko dodatkiem ulatwiajacym rozpoznawanie roslin.
      • przyrodnik.com Re: może ktoś chciałby pomóc 09.02.05, 13:34
        Na waszej stronie tez nie ma informacji, kim sa autorzy, jedynie wykaz nazwisk ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka