nula88 26.05.05, 11:51 Czy ktoś może wie gdzie mogę znalezc streszczenie Potopu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith18 Re: tu: 26.05.05, 19:56 żenada :/. szczyt ignorancji i lenistwa. wpisałam "potop" w google i wyskoczyło mi stresczzeń od cholery. podejrzewam, że nawet tego nie chciało ci się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer_junior Żenada 27.05.05, 08:37 "Potop" to książka, którą się czyta w jedno - dwa popołudnia. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zrobić, niech się wypisze ze szkoły zanim będzie miał literaturę współczesną. Szkoda książek na takie matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Żenada 27.05.05, 12:51 właśnie chciałam to napisać - uprzedziłeś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Żenada 27.05.05, 17:40 To sa trzy grube tomiszcza! Poza tym IMHO nudne jak flaki z olejem (ale to moje prywatne zdanie) Odpowiedz Link Zgłoś
belfer_junior tomiszcza 27.05.05, 18:43 Jeśli ktoś chce mieć pojęcie o pewnych sprawach, "tomiszcza" nie powinny stanowić dla niego problemu. A mi się na przykład średnio podobały, ale czytały "się" szybko. Jeśli ktoś jest wychowany na gazetach z obrazkami i brykach, niech lepiej zrezygnuje ze szkoły, bo zaśmieca miejsce. Na budowach też potrzeba ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: tomiszcza 28.05.05, 14:08 Ehem, nie jestem uczniem, mam ponad trzydziestke i czytam okolo piecdziesieciu ksiazek rocznie, nie tylko po polsku - to tak, jakby ci sie wydawalo, ze trafiles na gimnazjaliste przegladajacego komiksy internetowe:^) Odpowiedz Link Zgłoś
nula88 Re: Żenada 27.05.05, 21:29 Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam. Może weż pod uwagę tez to, że ludzie maja rozne gusta, a Sienikiewicza nie lubie. Poza tym dlaczego szukam streszczenia? Bo jestem w trakcie czytania innych ksiazek, ktore czytam z wielka przyjemnoscia, a na Potop nie mam czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Żenada 27.05.05, 23:46 nula88 napisała: > Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam. No, popisałaś się, ho ho. Chyba nie za wiele ci od tegop czytania przybyło wiedzy, skoro nawet tak głupiej infoprmacji jak streszczenie "Potopu" nie potrafisz znanleźć w wyszukiwarce... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 Re: Żenada 28.05.05, 10:58 nula88 napisała: > Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam. Telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
nula88 Re: Żenada 28.05.05, 11:05 A co jest w tym najsmieszniejsze? Ze nikt z Was nie przeczytał Potopu:) Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 Re: Żenada 28.05.05, 11:40 Rozczaruje Cie, bo czytalem. A smieszne jest to, ze jakas polanalfabetka sie sadzi na intelektualistke, a prostej ksiazki nie jest w stanie przeczytac. Moze cofnij sie do "Pyzy na polskich drozkach"? Chyba dasz rade... Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Żenada 28.05.05, 14:12 Excuse me, a dlaczego o intelektualizmie ma mowic fakt, ze sie przeczytalo Potop? A dlaczego nie Wladca Pierscieni? Albo Alchemik? Albo Harry Potter? IMHO to jest tylko snobizm, snobizm w wydaniu polskim (... bo wiecie, pewne ksiazki trzeba miec na polce...) Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Żenada 28.05.05, 14:10 Sorki, ja czytalem i stad wiem, ze jest nudny. Pana W. i Ogniem tez. Odpowiedz Link Zgłoś
nula88 Re: Żenada 29.05.05, 11:24 Dzięki. Przynajmniej wiem, że sa jeszcze normalni ludzie:) A streszczenie znalazłam. Wolny cas poświęce na inne ciekawsze lektury. Odpowiedz Link Zgłoś