Dodaj do ulubionych

Streszczenie Potopu

26.05.05, 11:51
Czy ktoś może wie gdzie mogę znalezc streszczenie Potopu?
Obserwuj wątek
    • veritas1 tu: 26.05.05, 13:56
      LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lilith18 Re: tu: 26.05.05, 19:56
        żenada :/.
        szczyt ignorancji i lenistwa.

wpisałam "potop" w google i wyskoczyło mi stresczzeń od cholery.

podejrzewam, że nawet tego nie chciało ci się zrobić.
        • belfer_junior Żenada 27.05.05, 08:37
          "Potop" to książka, którą się czyta w jedno - dwa popołudnia. Jeśli ktoś nie
          jest w stanie tego zrobić, niech się wypisze ze szkoły zanim będzie miał
          literaturę współczesną. Szkoda książek na takie matoły.
          • agataku Re: Żenada 27.05.05, 12:51
            właśnie chciałam to napisać - uprzedziłeś mnie
          • randybvain Re: Żenada 27.05.05, 17:40
            To sa trzy grube tomiszcza!
            Poza tym IMHO nudne jak flaki z olejem (ale to moje prywatne zdanie)
            • belfer_junior tomiszcza 27.05.05, 18:43
              Jeśli ktoś chce mieć pojęcie o pewnych sprawach, "tomiszcza" nie powinny
              stanowić dla niego problemu. A mi się na przykład średnio podobały, ale czytały
              "się" szybko. Jeśli ktoś jest wychowany na gazetach z obrazkami i brykach, niech
              lepiej zrezygnuje ze szkoły, bo zaśmieca miejsce. Na budowach też potrzeba ludzi.
              • randybvain Re: tomiszcza 28.05.05, 14:08
                Ehem, nie jestem uczniem, mam ponad trzydziestke i czytam okolo piecdziesieciu
                ksiazek rocznie, nie tylko po polsku - to tak, jakby ci sie wydawalo, ze
                trafiles na gimnazjaliste przegladajacego komiksy internetowe:^)
          • nula88 Re: Żenada 27.05.05, 21:29
            Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam. Może weż pod
            uwagę tez to, że ludzie maja rozne gusta, a Sienikiewicza nie lubie. Poza tym
            dlaczego szukam streszczenia? Bo jestem w trakcie czytania innych ksiazek,
            ktore czytam z wielka przyjemnoscia, a na Potop nie mam czasu. Pozdrawiam
            • agataku Re: Żenada 27.05.05, 23:46
              nula88 napisała:

> Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam.
              No, popisałaś się, ho ho. Chyba nie za wiele ci od tegop czytania przybyło
              wiedzy, skoro nawet tak głupiej infoprmacji jak streszczenie "Potopu" nie
              potrafisz znanleźć w wyszukiwarce... Brawo!
            • veritas1 Re: Żenada 28.05.05, 10:58

nula88 napisała:

> Nawet nie spodziewasz się ile książęk w sym życiu przeczytałam.

Telefonicznych.
              • nula88 Re: Żenada 28.05.05, 11:05
                A co jest w tym najsmieszniejsze? Ze nikt z Was nie przeczytał Potopu:)
                • veritas1 Re: Żenada 28.05.05, 11:40
                  Rozczaruje Cie, bo czytalem. A smieszne jest to, ze jakas polanalfabetka sie
                  sadzi na intelektualistke, a prostej ksiazki nie jest w stanie przeczytac. Moze
                  cofnij sie do "Pyzy na polskich drozkach"? Chyba dasz rade...
                  • randybvain Re: Żenada 28.05.05, 14:12
                    Excuse me, a dlaczego o intelektualizmie ma mowic fakt, ze sie przeczytalo
                    Potop? A dlaczego nie Wladca Pierscieni? Albo Alchemik? Albo Harry Potter?

IMHO to jest tylko snobizm, snobizm w wydaniu polskim (... bo wiecie, pewne
                    ksiazki trzeba miec na polce...)
                • randybvain Re: Żenada 28.05.05, 14:10
                  Sorki, ja czytalem i stad wiem, ze jest nudny. Pana W. i Ogniem tez.
                  • nula88 Re: Żenada 29.05.05, 11:24
                    Dzięki. Przynajmniej wiem, że sa jeszcze normalni ludzie:) A streszczenie
                    znalazłam. Wolny cas poświęce na inne ciekawsze lektury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka