Gość: Chevy IP: *.wsb-nlu.edu.pl 28.05.01, 15:40 Podpowiedzcie mi!!!! Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sonja Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 28.05.01, 19:05 zalezy gdzie mieszkasz:))))))))............znam paru ludzi zWSB-NLU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesny Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 20:05 a czy to wazne gdzie sobie kupisz magistra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 12:25 Może w Poznaniu dyplom magistra rzeczywiście się kupuje, ale na pewno nie jest tak w "Koźmińskim". Jestem na II roku i wiem że nie jest wcale tak łatwo. Kilku kolesi o poglądach podobnych do Leśniaka bardzo szybko się o tym przekonało. Są egzaminy, z którymi nie ma żadnego problemu, ale na większość na prawdętrzeba się nieźle przygotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helo Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 17:17 A ja znam kolege ktory studiuje w Kozminskim a w liceum nie uzyskalby ledwo promocji do klasy czwartej. Uratowala go tylko forsa i to ze sie przeniosl do innej szkoly (do tej pierwszej i tak sie dostal za pieniadze). Ale nie znam innych ludzi w Kozminskim - nie watpie ze sa tam tez wartosciowi dobrze rokujacy studenci. A tak w ogole to lepiej wybrac SGH. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 11:47 Z nowego sącza uciekają po zrobieniu licencjata do Warszawy bo tu łatwiej o pracę. Goście z NLU narzekają też na niski poziom angielskiego. W Koźmińskim można nawet łątwiej wyjechać na stypendium zagraniczne. Zależy co chesz robić i czy wogóle zamierzasz sie uczyć. Dodatkowe info pod pbrn@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeleń Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 12:20 Studiując w Warszawie masz większe szanse na znalezienie pracy w stolicy - tutejsi pracodawcy lepiej znają "Koźmińskiego" niż WSB-NLU na "jakiegoś tam" Nowego Sącza. Jeśli chodzi o angielski: w "Koźmińskim" poziom też jest bardzo różny. Wszystko zależy od grupy, do jakiej załapiesz się po egzaminie wstępnym, oraz od wykładowcy. Pamiętaj też, że życie w Nowym Sączu jest zdecydowanie tańsze niż w Warszawie, jednak szanse na znalezienie pracy w tym mieście są minimalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.dhl.com 29.06.01, 14:52 panowie, olejciepolskie szkoly i edukujcie sie na zachodzie, ceny porownywalne, duzo mniejszy stres i potem prace dostajecie od reki np w citi banku albo innej firemce za 10 000 PLN pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria Re: Którą szkołę wybrać - WSB-NLU czy tez WSPiZ im. Leona Koźmińskiego IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 07.07.01, 08:09 Generalnie uważam, że to od Ciebie będzie wyłącznie zależało ile się nauczysz. Nawet w prywatnej szkole można dowiedzieć się czegoś nowego. Ale mimo to dobra państwowa uczelnie oferuje coś czego brak nawet najlepszej szkole prywatnej, a mianowicie prestiż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x WSB-NLU IP: 62.149.171.* 14.08.01, 12:53 Nie wiem, jaki jest teraz poziom na WSB-NLU, bo skonczylam te uczelnie jakis czas temu, ale to zalezy na czym chcesz sie skupic. Jesli nie znasz dobrze jezykow, to napewno nauczysz sie tam ang. i niem. Z tym, ze uwazaj, jesli sie nie przylozysz, to tylko ze wzgledu na same jezyki mozesz zimowac nawet rok czy dwa dluzej. To samo jest z niektorymi przedmiotami, szczegolnie Zarzadzaniem marketingiem jesli bedziesz miec z Dietlem. Jesli anglieski znasz b. dobrze bo jestes po szkole w Anglii, to az tak bardzo nie skorzystasz z tego jezyka. Z tym ze wtedy mozesz chodzic na wyklady w j.ang. i opanowac b. dobrze jezyk biznesowy i ekonomiczny. Ale jesli porownam do SGH, to w N.Saczu bylo trudniej zdawac egzaminy, a takze ciezej bylo o 4 i 5. Nieprawda jest, ze tam jest latwiej bo sie placi. natomiast na SGH bedziesz miec dostep do stypendiow zagr. oraz innych ulatwien, za ktore nie placisz, a pieniadze z czesnego mozesz przeznaczyc na zycie. Nie wiem jak jest u Kozminskiego, ale podobno latwiej. To Ty musisz zdecydowac gdzie chcesz studiowac, a nie inni. Jeszcze jedno, WSB- NLU jest dobra szkola, ale nic nie zastapi studiowania w duzym miescie, gdzie mozesz szukac pracy juz na 3 roku, lub odbywac praktyki w ciagu studiow. Odpowiedz Link Zgłoś