Dodaj do ulubionych

Angielski metodą Callana?

IP: 10.32.0.* / 217.97.234.* 03.07.01, 11:42
4xszybciej, 4xtaniej? Czy warto zacząć naukę języka tą metodą?
Jeżeli ktoś ma jakieś dośiadczenia z tym związane proszę o radę.
(wiem na czym polega metoda ,ale nie wiem jak to jest w praktyce)
Pzdr
Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikey Re: Angielski metodą Callana? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 16:35
      a o co chodzi z ta metodą?
      • Gość: Iza Re: Angielski metodą Callana? IP: 10.32.0.* / 217.97.234.* 03.07.01, 23:23

Lekcje prowadzone przez native speakera, polegają na nieustannym 'bombardowaniu
        uczniów pytaniami, co mobilizuje do ciągłeg skupienia. Daje to podobno
        rewelacyjne rezultaty. Jest gwarancja zdania FCE 4xszybciej niż w normalnym
        trybie nauki.
        Zobacz callan.co.uk
        pzdr
    • Gość: luke Re: Angielski metodą Callana? IP: *.euv-frankfurt-o.de 13.07.01, 18:03
      Ja osobiscie uwazam ze jest to metoda raczej dla ludzi troche ograniczonych
      umyslowo, sam bralem udzial w kursie angielskiego w szkole callana w Londynie i
      musze powiedziec ze odradzalbym tego. W praktyce wyglada to tak ze jakis
      lektor czyta pytanie z ksiazki ( ich specjalnej ksiazki :) ) i uczniowie
      powinni odpowiadac na to pytanie rowniez odpowiedziami z ich ksiazki (kazda
      inna odpowiec jest uznawana przez lektora za zla ) , wsumie nauczycielem w
      takiej szkole moglby byc kazdy kto tylko plynnie czyta po angielsku , bo poza
      czytaniem nie ma nic innego do roboty, nauka gramatyki praktycznie nie istnieje
      • Gość: mike Re: Angielski metodą Callana? IP: *.powernet.com.pl 17.07.01, 19:07
        Witam!!
        Zgadzam się z moim poprzednikiem - chyba Lukiem.
        Metoda jest mniej więcej skuteczna jak nauka ruskiego w zawodówkach:)))))
        Jeśli chcesz się nauczyć angielskiego to wyjedź do Londynu i popracuj jako
        opiekunka do bachorów angielskich wtedy napewno się nauczysz języka w szybkim
        tempie:)
        Pozdro
        Mike
      • Gość: mfil Re: Angielski metodą Callana? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 18:29
        wszystko zależy od podejscia do sprawy szefa lub metodyka w takiej szkole.
        Warto zauwazyc, ze w Polsce szkoly uczace MC tak naprawde ucza wedlug niej, a
        nie nia! poza tym polscy sluchacze sa bardziej wymagajacy niz zbieranka roznych
        ludzi (rasa, intelekt itp.) w szkole londynskiej.Tam to jest fabryka, a u nas
        jednak zalezy na poziomie, renomie itp. Osobiscie polecam MC, bo w kilku
        szkolach w Polsce jest to robione z glowa. Pozdrawiam.
      • Gość: tomek Re: Angielski metodą Callana? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 13:52
        Nie do końca tak to wygląda - chyba krótko uczestniczyłeś w kursie. Nauka jest
        mechaniczna głównie w pierwszych etapach nauki, a później jest coraz więcej
        swobody wypowiedzi. W ostatnim etapie są tylko włąsne odpowiedzi.

Oprócz tego, Metoda Callana faktycznie uczy głównie mówienia oraz słownictwa,
        ale kurs zawiera wcale nie małą porcję gramatyki.

Pozdrawiam,
        nauczyciel stosujący Metodę Callana
    • Gość: john Re: Angielski metodą Callana? IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 00:18
      metoda ma swoje zle i dobre strony ,nie wiem jak ucza wg niej w polsce ale
      mialem okazje byc przez kilka miesiecy w tej szkole w londynie pare lat temu i
      uwazam ze dla ludzi ktorzy nie mieli nigdy wczesniej okazji byc nauczani przez
      native speakers jest calkiem niezla uczac osluchania sie z jezykiem i nauka
      nowego slownictwa,prawidlowej wymowy a takze rozumieniem tego co do ciebie
      mowia anglicy natomiast jezeli chodzi o gramatyke to nie ma jej zbyt wiele
      takze jezeli chcesz zdawac jakis egzamin pozniej musisz raczej sporo pracowac
      sama, nie wiem jakie sa zasady w polsce ale w londynie gwarantuja ci zdanie FCE
      tzn jezeli oblejesz za pierwszym razem dostajesz pozniej prawdopodobnie darmowe
      lekcje nie wiem dokladnie.w porownaniu do innych szkol gdzie w klasach moze byc
      nawet i do 20 osob tam moze byc tylko 12 i jest to scisle przestrzegane poza
      tym zmusza cie do bycia aktywnym na lekcji nawet poprzez powtarzanie za
      nauczycielem .nie znaczy to jednak ze ta metoda mozesz sie nauczyc jezyka
      naprawde blyskawicznie .tak to w skrocie wyglada w londynie nie mam natomiast
      pojecia jak to jest z ta metoda w polsce.c u

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka