Gość: tomjk IP: 217.98.105.* 20.03.03, 08:32 w ogóle to tłumaczenie jest gites, w szczególe - "barefoot" to raczej chyba "bosi" niż "bosonodzy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic z dala Re: Bob Dylan IP: *.14.194.203.acc07-kent-syd.comindico.com.au 20.03.03, 09:52 Chcialbym dodac ze jest to prawdopodobne ze Dylan czerpal ze zrodel biblijnych. Jak wiemy jest on zydem ktory przeszedl na chrzescijanstwo, zostal tak zwanym "born again christian".To piekna refleksja o zyciu ten kawalek i niech pobudza kazdego do przemyslenia swojego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Colargol Re: Bob Dylan IP: 206.161.86.* 27.03.03, 22:12 Gość portalu: kibic z dala napisał(a): > Chcialbym dodac ze jest to prawdopodobne ze Dylan czerpal ze > zrodel biblijnych. Jak wiemy jest on zydem ktory przeszedl na > chrzescijanstwo, zostal tak zwanym "born again christian". Tiaaaa... Tylko ze All Along the Watchtower pochodzi z plyty John Wesley Harding wydanej w roku panskim 1968 (no...niejaki Hendrix, Jimi zdazyl przeca to nagrac zanim sie wymiocinami swemi udusil) a okres "born again" kolegi Dylana zaczal sie dopiero w drugiej polowie drugiej polowy lat siedemdziesiatych. Tak, ze byc moze moze ta cala biblijna inspiracja to bardziej wynik wrazliwosci i wiedzy kulturowej kolegi Roberta Zimmermana niz jego przekonan natury religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Bob Dylan IP: *.telkab.pl / 10.4.4.* 20.03.03, 10:56 Czy istnieje fanclub W.Manna? Chciałabym się zapisać , ten facet przywraca wiarę w ludzką inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagatka3 Re: Bob Dylan IP: 62.121.128.* 20.03.03, 12:01 Prawda ? Jest niesamowity, zapisuję się do takiego fanklubu awansem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszi Re: Bob Dylan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.03, 13:21 Wszystko pięknie, ale gdzie się podział tekst Bohemian Rhapsody z poprzedniego tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zycrewolucyjnie zyczliwy Re: Bob Dylan /gdzie jest Bochemiczny rap sodowy IP: *.amu.edu.pl 25.03.03, 07:54 Gość portalu: Koszi napisał(a): > Wszystko pięknie, ale gdzie się podział tekst Bohemian Rhapsody > z poprzedniego tygodnia? No coz, Redakcja, pod wplywem miazdzacej krytyki sposbu potraktowania 'baby' przez tlumacza (tlumaczu , tlumacz sie sam) wstydliwie ukryla kompromitujacy material. Jak znamy Redakcje, to zostanie ow wiele mowiacy dokument ujawniony za ca. pol roku. Jak znamy siebie, to wowczas wtajemniczeni i tak beda znali tresc inkryminowanego manifestu antyfeministycznego od ca. pol roku, tzn. od teraz. Dzieki rewolucyjnej czujnosci wykrylismy bowiem miejsce zakonspirowania: klikamy pod Mannem na 'duzy format z ostatniego miesiaca' nastepnie zjazdzamy prawie na samo dno listy, do miejsca gdzie zostal zeslany inny klon manniaka i bingo!, czyli bengoladengo! Z rewolucyjnym pozdrowieniem, zyczliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Bob Dylan IP: *.blich.krakow.pl 20.03.03, 13:34 Panie Wojtku, prosiłem o Dylana, czekałem, doczekałem się.Dziękuję, Kraków pozdrawia Warszawę. pozostaje z szacunkiem fan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Bob Dylan IP: *.blich.krakow.pl 20.03.03, 13:36 Panie Wojtku, prosiłem o Dylana, czekałem, doczekałem się.Dziękuję, Kraków pozdrawia Warszawę. pozostaje z szacunkiem fan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arci Re: Bob Dylan IP: *.telan.pl 20.03.03, 20:34 Blazen - Bush Zlodziej - może Tony B. Ksieciunie - np. Saddam Babilon - Bagdad ... i może byc nowe spojrzenie na piosenke z dawnych czasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosc Re: Bob Dylan IP: *.proxy.aol.com 21.03.03, 04:54 bardzo ciekawe. Nie wiem czy to prawda ale slyszalem ze Dylan interesuje sie mistyka zydowska, kabala (kiedys slyszalem na ten temat wypowiedz Billy Joel'a). A tak w ogole to odwazylem sie na swoja interpretacje (do swobodnej poprawki): "Musi byc jakis sposob zeby sie stad wydostac" powiedzial przesmiewca do zlodzieja. "Za duzo zametu, nie ma wytchnienia. Kupcy zlopia moje wino oracze orza moja ziemie nikt z nich nie pojmuje ich prawdziwej wartosci" "Nie ma sie co tak unosic" uprzejmie przemowil zlodziej "Wielu tu z nas czuje ze zycie to tylko dowcip. Lecz ty i ja mamy to juz za soba, nie nasz to los. wiec co nam po klamastwach, robi sie ciemno." Z wyzyn wiezy strazniczej wszyscy ksiazeta dbaja o dobry widok bacznie przypatrujac sie zjawiajacym sie i znikajacym kobietom i bosonogim slugom. Zawyl przebiegly drapieznik, Z glebi nocy wylonili sie dwaj jezdzcy a za nimi przybyl skowyczac Wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bob Dylan IP: *.proxy.aol.com 08.05.03, 23:44 Chapeau bas przed Koscia! A (jesli sie nie myle) co poniektore Misie powinny zsunac okulary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: Bob Dylan IP: 217.97.157.* 21.03.03, 15:14 PANIE WOJTKU CZY ZNA PAN TŁUMACZENIE TOMKA LIPIŃSKIEGO (PŁYTA- BRYGADA KRYZYS "COSMOPOLIS"),JEZELI TAK TO CO PAN SĄDZI O TEJ WERSJI . MI OSOBIŚCIE SIĘ PODOBA PONIEWAŻ JEST TO TŁUMACZENIE POD MELODIĘ , DO ZAŚPIEWANIA (PANA TŁUMACZENIE JEST RÓWNIEŻ OK). GENERALNIE DZIĘKUJĘ ZA TEN TEKST PONIEWAŻ BARDZO LUBIĘ TEN NUMER A OD PANA DOWIEDZIAŁEM SIĘ O NIM DODATKOWYCH CIEKAWYCH RZECZY. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Mam zal do W Mana, bo w " Szansie na sukces" losuja 27.03.03, 04:05 cos' , a kumpel mi mo'wil, ze przygotowuje sie tylko jedna piosenke. Czyli jest to pic na wode !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warrenek Bob Dylan IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.11.03, 11:24 Slyszalem kiedys wypowiedz Seal'a, w ktorej powiedzial ze nigdy nie dorosnie do poziomu przykladowo Boba Dylana, gdyz jego liryka to prawdziwa poezja. Po przeczytaniu chocby "All along the watchtower" juz wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś