zygzag3 03.05.07, 16:42 Matematyka jest a fizyki brak? Jak to? Kiedy zdawalem matme w Anglii mialem osiem egzaminow po 1.5godziny, ciekawi mnie Polski poziom i wyglad egzaminow. Powodzenia dla milosnikow matmy:) exp(2*i*pi)-1 = 0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smicha wzory ? upadek matemetyki 04.05.07, 19:33 Te wzory to dno, porażka systemu nauczania matematyki. Nie można się uczyc wzorów. Należy do ucznia wymagać dowodów i tylko dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: wzory ? upadek matemetyki 05.05.07, 11:16 piękna jest geometria a tej jak na lekarstwo na maturze...! Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: wzory ? upadek matemetyki 06.05.08, 10:36 smicha napisał: > > Należy do ucznia wymagać dowodów i tylko dowodów. Tak. To podaj dowód na istnienie boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosc Re: wzory ? upadek matemetyki 07.05.09, 13:43 Kata wzorów ma jeśli dobrze pamiętam 17 stron. Od ucznia nie wymaga się uczenia wzorów, spokojnie :). Żaden system edukacji matematycznej w Polsce nie upada :) Odpowiedz Link Zgłoś
el3ment Re: wzory ? upadek matemetyki 12.05.09, 13:59 Nie upada, bo już leży i kwiczy. no bo jak wytłumaczyć to, że w maturalnej klasie humanistycznej uczniowie nie znają działań na pierwiastkach...? Po prostu bez komentarza. A co do geometrii, to jest jej całkiem sporo... W arkuszach przygotowujących do tegorocznej matury, w tym także na maturach próbnych za geometrię było od 12 do 16 punktów, co daje 24-32% maksymalnej ilości punktów, które można dostać na egzaminie. To nie tak mało... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: matematyka 09.05.08, 15:50 Ja to już nie wiem,dopiero co była obowiązkowa matura z matematyki ,teraz zniesiona.Co roku jakieś zmiany. To znaczy że w ogóle nie można zdawać,czy tylko jest nieobowiązkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
avectoi Re: matematyka 10.05.08, 18:51 Teraz matematykę na maturze zdaje tylko kto chce. Obowiązkowy jest polski i angielski, a wypełniając deklaracje podaje się dodatkowe przedmioty jakie się chce zdawać. Matematyka obowiązkowa ma być podobno od przyszłego roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
zielak20051 Re: matematyka 13.05.08, 10:06 Bardzo ciekawe rzeczy tu wypisujesz :) Jakoś w tym roku zdaje maturę i sie nie spotkałem że matura z angielskiego jest obowiązkowa? Ja jakoś zdawałem niemiecki :) Tak więc jak ktoś nie wie to niech nie p******* głupot:) Odpowiedz Link Zgłoś
avectoi Re: matematyka 23.05.08, 00:04 Chodziło o język obcy.. Jacy wszyscy dokładni tu są ! Aż zal czytac te wasze niektóre posty :| Odpowiedz Link Zgłoś
meteo_88 Re: matematyka 20.05.09, 19:30 W 2010 roku znów będzie obowiązkowa matura z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś