ivon74 11.07.07, 07:12 Ukończyłam studia i mam magistra. Dowiedziałam się, że gdy wyjdę za mąż, to muszę pozostać przy swoim nazwisku, a męża dobtać, bo inaczej nie będę mogła być magistrem. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniaskor Re: Magister a nazwisko 11.07.07, 07:32 No według mnie bzdura total. Ja kończyłam studia dzienne i jedne podyplomowe z nazwiskiem panieńskim, a od paru ładnych lat noszę nazwisko męża i pracuję na podstawie tytułu nabytego za panieńskich czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
ivon74 Re: Magister a nazwisko 11.07.07, 07:39 dla mnie to też bzdura, ale mówią, że gdy chcesz przyjąć nazwisko męża i dalej być magistrem, to musisz pozmieniać dokumnenty .... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Magister a nazwisko 11.07.07, 08:34 To niech maz przyjmie Twoje nazwisko i porblem z glowy;) PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Magister a nazwisko 11.07.07, 09:08 ivon74 napisała: > Dowiedziałam się <ciach> Od osoby umysłowo pełnosprawnej? Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Re: Magister a nazwisko 11.07.07, 19:55 hahahaha kto ci dziewczyno takich bzdur naopowiadał!!!! jeśli będziesz musiała potwierdzić prawdziwość dyplomu to zażądają od ciebie aktu ślubu. dyplom jest twój i nikt ci go nie zabierze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: Magister a nazwisko 13.07.07, 11:27 dokładnie, jka broniłam sie w maju, a w lipcu wyszłam za mąż, przy przyjmowaniu do pracy, żeby nikt nie miał wątpliwości, przedstawiłam akt ślubu (ale to raczej z dumy, żem młoda swieżo upieczona mężatka do pochwalenia się). Posługuję się tytułem magistra i nazwiskiem męża tylko, zresztą jak wszystkie panie magistry mężatki z nazwiskiem po mężu. Ale ktoś Ci namieszał, pewnie sam był o tym święcie przekonany:-) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Magister a nazwisko 13.07.07, 22:01 Oczywiscie, jesli wychodzisz za mąż i zmieniasz nazwisko nie liczy się też świadectwo ukończenia szkoły podstawowej. Każda męzatka musi wrócic do pierwszej klasy i jeszcze raz przejść cały program nauczania szkoły podstawowej - inaczej nie ma wykształcenia podstawowego, bo swiadectwa byly wydane przeciez na inne nazwisko... Kto Ci takich bzdur nagadał? Chyba 'dostałas magistra" trochę na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Magister a nazwisko 16.07.07, 17:58 Jakim cudem tytuł zawodowy magistra uzyskał ktoś, kto wierzy w takie bzdury??? Odpowiedz Link Zgłoś