Dodaj do ulubionych

rekrutacja do liceum

25.06.03, 08:56
W tym roku podczas rekrutacji ponownie dochodzi do łamania prawa w niektórych
liceach. Pierwszeństwo przyjęcia mają ci, którzy złożyli oryginały
dokumentów. Moje zeszłoroczne interwencje w dolnośląskim kuratorium nie
przyniosły rezultatów( dotyczyło to jednej szkoły), więc w tym roku z metody
tej korzystają już prawie wszystkie.Dla skół to wygodne, bo sktaca im proces
rekrutacji, ale czy sprawiedliwe???? Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: rekrutacja do liceum IP: 217.153.158.* 25.06.03, 09:36
      hanele napisała:

> W tym roku podczas rekrutacji ponownie dochodzi do łamania prawa w niektórych
      > liceach. Pierwszeństwo przyjęcia mają ci, którzy złożyli oryginały
      > dokumentów. Moje zeszłoroczne interwencje w dolnośląskim kuratorium nie
      > przyniosły rezultatów( dotyczyło to jednej szkoły), więc w tym roku z metody
      > tej korzystają już prawie wszystkie.Dla skół to wygodne, bo sktaca im proces
      > rekrutacji, ale czy sprawiedliwe???? Co wy na to?

nie sprawiedliwe
      • Gość: misiaczkowo Re: rekrutacja do liceum IP: *.acn.pl 25.06.03, 10:24
        ni sprawiedliwe. ale również nie sprawiedliwe jest to ze na pierwszym miejscy
        przyjmowane sa dzieci nauczycieli i osób które chodziły do tej szkoły lub np
        brata czy siostry absolwenta lub ucznia danej szkoły rozumiem ze sieroty maja
        pierszenstwo ale co maja dzici nauczyciel czy absolwentów to ja nie wiem
        • Gość: olooha Re: rekrutacja do liceum IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 10:26
          ej jak to? wcale nie maja pierwszenstwa... w unii mokotowskiej zeby potwierdzic
          wole oczekiwania na liscie rezerwowych trzeba przyniesc karte potwierdzen a nie
          swamo swiadectwo... a moze ja sie myle?
    • Gość: misiaczkowo Re: rekrutacja do liceum IP: *.acn.pl 25.06.03, 10:29
      jesli chodzi o swiadectwo to wydaje mi sie ze tak samo wazna jest kopia jak i
      orginał. nie mogą decydować za nas gdzie składac orginał.
    • Gość: XYZ Re: rekrutacja do liceum IP: 212.160.235.* 25.06.03, 10:35
      Zawsze możecie iść(zadzwonić) do kuratorium!Oni to lubią(są potrzebni i to
      poczucie władzy) i naprawdę natychmiast interweniują!!!
      • kwiat_paproci Re: rekrutacja do liceum 25.06.03, 10:46
        w jednej szkole pewna BAAARDZO uprzejma pani w sekretariacie od razu
        poinformowała mnie,że pierszeństwo mają dzieci nauczycieli i ci którzy
        składają oryginał.Ja nie wytrzymałam i powiedziałam,że nie wiem czym tu się
        tak ekscytują skoro to jedna z najgorszych szkół w naszym mieście,a traktują
        siebie jakby byli najlepszą(bo to prawda)...
    • Gość: misiaczkowo Re: rekrutacja do liceum IP: *.acn.pl 25.06.03, 11:05
      moim zdaniem nie powinno dcydowac swiadectwo. Jakby kazda szkoła sobie tak
      liczyła to po co by byłe te ksera. to jest niezgodne i mamy prawo zgłosic to do
      kuratora. mojej kolezanki mam jest przedszkolanka i co to ma do tego ze ona
      jest lepsza odemnie??? Przedszkolanka i to wystarczy ponizanie udzi. co dzicko
      nauczyciela jest lepsze albo w gorszej sytuacji materialnej?? znam wiele dzieci
      nauczycieli i napewno nie sa ubogie ;-)!!!!!! PONIŻANIE I TYLE!!!!!!
    • Gość: hanele Re: rekrutacja do liceum IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.06.03, 11:19
      Dzwoniłam i informowałam kuratorium, ale to się dzieje za cichym przyzwoleniem
      wizytatorów.Co do dzieci nauczycieli, to pierwsze słyszę, żeby miały
      pierwszeństwo przyjęcia. Drzewiej był taki przepis, za czasów głębokiej komuny.
      Chodziło o pierwszeństwo przyjęcia do deficytowych wtedy przedszkoli.Sama
      jestem belfrem i moi potomkowie nigdy z takowego przywileju nie korzystali. W
      zarządzeniu ministerstwa oświaty wspomina się tylko o sierotach.
      • Gość: misiaczkowo Re: rekrutacja do liceum IP: *.acn.pl 25.06.03, 11:24
        nienienienie własnie w wielu szkolach jak nie we wszytskich takie dzieci maja
        pierszenstwo. moze pani o tym nie wiedziala ale na spotkaniach informacyjych. z
        eszta i tak w szkołach robia co chca nikt nie wie czy bedzie przyjety bo to
        roznie bywa. pieniądze tez mozna zapłacic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka