Dodaj do ulubionych

policealne szkoly

07.08.07, 22:11
Za rok koncze liceum i mam dylemat.Nie wiem czy pojsc na studia czy
do szoly policealnej. Interesuja mnie studia psychologiczne i zawod
optyka. W tym problem, ze na studia na optyke sie nie dostane bo
jestem cienka z fizyki, a na ta psychologie tez ciezko bedzie.jestem
z malego miasta i tu ciezko o dobry poziom wyksztalcenia.
Obserwuj wątek
    • bezpisu Re: policealne szkoly 16.08.07, 16:53
      Na odległość żadna udzielona Ci rada nie będzie wiarygodna. Musisz sama podjąć
      decyzję, biorąc pod uwagę swoje zainteresowania (co lubisz robić?), umiejętności
      (co potrafisz robić? w czym czujesz się dobra?), cechy charakteru (np. czy
      lubisz pracę w grupie, czy indywidualnie, jak radzisz sobie ze stresem, czy
      lubisz kontakt z innymi ludźmi), a także predyspozycje zdrowotne (np. ewentualne
      wady wzroku, słuchu itp.,które mogą wykluczyć niektóre zawody). Ponadto
      zorientuj się w lokalnym rynku pracy - w jakim zawodzie znajdziesz łatwiej
      pracę, jakie oferty pojawiają sie w PUP-ie i agencjach pośrednictwa pracy, jakie
      przedsiębiorstwa u Was funkcjonują itp. Dopiero po przeanalizowaniu tego
      wszystkiego można Ci cokolwiek doradzić. Najlepiej mógłby Ci doradzić
      specjalista - doradca zawodowy (pracują tacy w poradniach psych-ped i niektórych
      szkołach).
    • helenkaelka Re: policealne szkoly 20.02.21, 23:56
      Byłam w gorszej sytuacji :) Nie mam matury, moje marzenia o pracy z dziećmi legła w gruzach ale natrafiłam raz w sieci na szkołę Cosinus w Katowicach i zapadła szybka decyzja o kierunku Terapeuta zajęciowy :) To był strzał w dziesiątkę! Obywam praktyki w szpitalu, pracuję z dziećmi. Polecam :)
    • avaczeska Re: policealne szkoly 10.10.21, 08:53
      też myślę, że terapeuta zajęciowy może być kierunkiem dla ciebie - spróbuj, zwłaszcza, że można za darmo:)
    • yanakhanka Re: policealne szkoly 26.04.22, 13:43
      też gorąco polecam terapeutę zajęciowego, bardzo dobry kierunek
    • kasia12301230 Re: policealne szkoly 27.06.22, 11:29
      polecam szkołe Policealna Cosinus, maja kierunek terapeuta zajęciowy więc będzie związane z psychologią.
    • kasia12301230 Re: policealne szkoly 29.06.22, 14:39
      szkoła policealna jest fajną opcją gdy ma się prace w tygodniu, polecam np cosinusa sama robiłam u nich kierunek policealny w cosinusie w Elblągu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka