barx21 05.05.08, 22:38 witam, jestem nauczycielem stazysta, ucze angielskiego w liceum, tytul mgr otrzymam dopiero w pazdzierniku, czy mam szanse na skonczenie awansu? i otrzymanie tytulu nauczyciela kontraktowego? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barx21 Re: awans 06.05.08, 09:44 tak, mam licencjat, ale moja dyrekcja uwaza ze to za malo aby uczyc w ponadgimnazjalnej, nie zgodze sie z tym, bo wiem ze kolezanki ze studioow nie musialy wcale konczyc mgr zeby zrobic staz, ale nigdzie nie moge znalesc dla siebie poparcia w KN, ani w zadnych rozporzadzeniach Odpowiedz Link Zgłoś
no-surprises Re: awans 06.05.08, 13:17 Zerknij tutaj: www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2002,nr,155/poz,1288,rozporzadzenie-ministra-edukacji-narodowej-l-sportu-w-sprawie-szczegolowych.html Paragraf 2.1 Odpowiedz Link Zgłoś
szkolny100 Re: awans 07.05.08, 02:05 Cos mi nie pasuje - pracujesz w liceum, zaczęłaś awans, jednoczesnie dyrekcja uważa, ze nie masz kwalifikacji, boisz się o termin awansu - o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
barx21 Re: awans 07.05.08, 20:16 tak, myslalam, ze obronie sie w czerwcu, i na rozmowe w sprawie awansu bede miec dyplom, a rozmowa sie przesunela na pazdziernik, i stad te schody Odpowiedz Link Zgłoś
szkolny100 Re: awans 08.05.08, 22:48 Nadal nie rozumiem problemu, dlaczego "rozmowa" się przesuwa, jesteś na macierzyńskim? Z tych pojedynczych informacji wnioskuję: -skoro jesteś zatrudniona w liceum, masz kwalifikacje. Językowcy mają mieć licencjata i normalnie kończysz staz jako licencjat, albo -skonczyłas jakąś "dziwną" uczelnię i masz "dziwny" tytuł licencjata, typu angielski w agrobiznesie. Wtedy jesteś zatrudniona bez kwalifikacji, za zgodą kuratorium - ale wtedy nie wolno zaczynać stażu - a ty staż zaczęłaś, albo -dyrektor wymaga od ciebie zrobienia mgr, ponieważ ma taką politykę kadrową, ze chce mieć nauczycieli o najwyższych kwalifikacjach. Ma do tego prawo na podstawie różnych przepisów. albo -nie zrozumiałaś się z dyrektorem (patrz wyżej) i boisz się, że chodzi o brak kwalifikacji, albo -szkoła nie zna przepisów Karty Nauczyciela i jesteś źle informowana albo -szkoła j.w., zaczęłaś nielegalnie staż bez kwalifikacji. I niestety, ale to wyjdzie za kilka lat przy awansie na stopień mianowanego i niestety ale stracisz całą scieżkę awansu i wrócisz za kilka lat do stopnia stazysty. Odpowiedz Link Zgłoś
barx21 Re: awans 12.05.08, 19:59 skonczyłam normalna szkołe, studia wyzsze zawodowe i mam tytuł licencjata po ukończeniu kierunku filologia, a dyrektor nie jest pewien czy można rozpoczac staż z licencjatem w szkole ponadgimnazjalnej, a teraz to sie dopiero zmartwiłam tym cofaniem w stopniach awansu Odpowiedz Link Zgłoś
barx21 Re: awans 12.05.08, 20:01 po prostu chodzi o to, ze obrany pracy magisterskiej przesuneła sie na pazdziernik, anie tak jak informowalam dyrekcje w dniu rozpoczecia stazu, ze bedzie to czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś