Dodaj do ulubionych

Esperanto!

01.11.03, 16:14
Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go
zna I podzieli się doświadczeniami?
Anka Z Warszawy
Obserwuj wątek
    • Gość: germanio Re: Esperanto! IP: *.da.ru / *.dialin.hansenet.de 08.11.03, 21:05
      Zajrzyj do mnie na priva spo@gmx.de. Moze bede mogla ci pomoc. A tak w ogole to jest stronka www.esperanto.pl
    • roman.gawron Re: Esperanto! 09.11.03, 10:11
      ap77 napisała:

> Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go
      > zna I podzieli się doświadczeniami?
      > Anka Z Warszawy

Na przykład:
      kastoraklubo.w.interia.pl/
    • debra Re: Esperanto! 10.11.03, 23:03
      ap77 napisała:

> Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go
      > zna I podzieli się doświadczeniami?
      > Anka Z Warszawy

Język jest stosunkowo prosty i bardzo logiczny. Jest to chyba jedyny język,
      którego można się nauczyć w tak krótkim czasie.
      Pytanie tylko, do czego jest Ci on potrzebny? Ja po roku nauki mogłam płynnie
      rozmawiać w tym języku, ale ponieważ nie miałam okazji szybko wyleciał mi on z
      głowy. Ludzi pasjonujacych się esperanto jest coraz mniej...

Debra
      • Gość: annA Re: Esperanto! IP: 62.233.164.* 20.11.03, 16:52
        Witaj
        Szczerze polecam Esperanto! Wbrew pozorom jest po co! jesli sie szuka jest masa
        okazji zeby w tym jezyku porozmawiac, popodrozowac, a co najwazniejsze poznac
        naprawde ciekawych ludzi. Poszukaj czy nie ma klubu w Twoim miescie, a jesli
        chodzi o kursy na stronach polecam goraco www.lernu.net najlepsza chyba obecnie
        strone z kursami, muzyka, narzedziami do nauki slownictwa, wirtualnymi lekcjami
        itp.
        Pojawila sie tez niedawno w niektorych ksiegarniach ksiazka do nauki esperanto
        wydawnictwa hejme, choc moim zdaniem kurs na stronie lernu jest lepszy no i co
        kontakty na zywo to kontakty na zywo - nie boj sie i jedz szybko na jakies
        mlodziezowe ( lub nie - nie wiem w jakim jestes wieku) spotkanie
        esperanckie :-)) szczerze plecam
        pozdrawiam
        kun koraj salutojn
        annA
        • Gość: annA Re: Esperanto! IP: 62.233.164.* 20.11.03, 16:54
          to jeszcze raz ja teraz sei wczytalam ze jestes z Warszawy a tu jest swietny
          klub viavento.webpark.pl/po_polsku.htm
          gxis revido
          annA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka