ap77 01.11.03, 16:14 Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go zna I podzieli się doświadczeniami? Anka Z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: germanio Re: Esperanto! IP: *.da.ru / *.dialin.hansenet.de 08.11.03, 21:05 Zajrzyj do mnie na priva spo@gmx.de. Moze bede mogla ci pomoc. A tak w ogole to jest stronka www.esperanto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roman.gawron Re: Esperanto! 09.11.03, 10:11 ap77 napisała: > Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go > zna I podzieli się doświadczeniami? > Anka Z Warszawy Na przykład: kastoraklubo.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
debra Re: Esperanto! 10.11.03, 23:03 ap77 napisała: > Postawiłam sobie za punkt honpru nauczyc sie tego języka. Może ktoś z Was go > zna I podzieli się doświadczeniami? > Anka Z Warszawy Język jest stosunkowo prosty i bardzo logiczny. Jest to chyba jedyny język, którego można się nauczyć w tak krótkim czasie. Pytanie tylko, do czego jest Ci on potrzebny? Ja po roku nauki mogłam płynnie rozmawiać w tym języku, ale ponieważ nie miałam okazji szybko wyleciał mi on z głowy. Ludzi pasjonujacych się esperanto jest coraz mniej... Debra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: Esperanto! IP: 62.233.164.* 20.11.03, 16:52 Witaj Szczerze polecam Esperanto! Wbrew pozorom jest po co! jesli sie szuka jest masa okazji zeby w tym jezyku porozmawiac, popodrozowac, a co najwazniejsze poznac naprawde ciekawych ludzi. Poszukaj czy nie ma klubu w Twoim miescie, a jesli chodzi o kursy na stronach polecam goraco www.lernu.net najlepsza chyba obecnie strone z kursami, muzyka, narzedziami do nauki slownictwa, wirtualnymi lekcjami itp. Pojawila sie tez niedawno w niektorych ksiegarniach ksiazka do nauki esperanto wydawnictwa hejme, choc moim zdaniem kurs na stronie lernu jest lepszy no i co kontakty na zywo to kontakty na zywo - nie boj sie i jedz szybko na jakies mlodziezowe ( lub nie - nie wiem w jakim jestes wieku) spotkanie esperanckie :-)) szczerze plecam pozdrawiam kun koraj salutojn annA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annA Re: Esperanto! IP: 62.233.164.* 20.11.03, 16:54 to jeszcze raz ja teraz sei wczytalam ze jestes z Warszawy a tu jest swietny klub viavento.webpark.pl/po_polsku.htm gxis revido annA Odpowiedz Link Zgłoś