biala_wrona 29.01.10, 12:19 Na Karaiby najlepiej samemu i taniej i lepiej radzsobie.pl/niezbednik/lec-sam-na-karaiby-.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luksusfashion Re: Leć sam na Karaiby 29.01.10, 12:34 Do tajlandii tak jezdzi mase ludzi. Odpowiedz Link
biala_wrona Re: Leć sam na Karaiby 29.01.10, 12:50 W łaśnie to chodzi, do tajlandii tak, a na Karaiby nie. Wiele osób w polsce postrzega karaiby jako wypad All Inclusive - hotel i plaża, lub ew. wielki jacht. A przeecież na karaibach jest tyle wspaniałych miejsc. Jechać tam tylko po to aby siedzieć w hotelu i powiedzieć, ze sie tam było to jest dla mnie całkowicie bez sensu, Odpowiedz Link
luksusfashion Re: Leć sam na Karaiby 29.01.10, 15:55 Nie wiem ,jaka jest oferta zakwaterowania na Karaibach. W Tajlandii jest ona bardzo tania , to wiem, pokoje w Hotelach sa po 40 zl , owszem nie 5* ale mozna takie znalesc w granicach 3* No i jedzenie tanie jak barszcz. Na Karaiby ,ludzie boją sie jeszcze latać na wlasna ręke, bo baza noclegowa jest chyba jednak drozsza...no i restauracje.. Wydaje mi się, ze Tajlandia jest na obecną chwilę najtanszym wypadem zimowym ,porównywalnym do Egiptu. Ale wizualnie,min plaze zakątki nie pasuje do Karaibów, ale to moje zdanie. Dobrze ze jest taka mozliwośc wyjazdu, co pozwoli ludziom z mniejszym zasobem portfela, zwiedzic i podziwiac inne krajobrazy. Odpowiedz Link
soleado Re: Leć sam na Karaiby 13.04.10, 08:50 Od paru miesięcy mieszkam w Puerto Rico, jeśli chodzi o niskie ceny, to nie mogę się z tym zgodzić. Ceny hoteli są dość wysokie, 120$ za noc to nie drobne. Ciężko znaleźć coś taniej. W centrum San Juan za posiłek zapłacimy koło 20$, 30$ od osoby. Poza San Juan można zjeść spokojnie za 10$. Za fast food zapłacimy koło 5$. Trudno też poruszać się tu bez samochodu. Także backpacking odpada. Przyjeżdżając tutaj warto pomyśleć o wypożyczeniu tzw. carro. Mając samochód bez problemów dostaniemy się z jednego końca wyspy na drugi. Warto także odwiedzić małe wysepki należące do Puerto Rico. Viequez i Culebrę. Dostaniemy się tam statkiem odpływającym z Fajardo. Podróż będzie nas kosztować 4,5$ w jedną stronę. Całkiem rozsądnie. Polecam też portorykański las tropikalny Yunque oraz okolice Ponce. Z większośćią osób można dogadać sie tu po angielsku. Jeśli mówisz po hiszpańsku z podejrzanym akcentem, portorykańczycy przeskoczą na angielski żeby ułatwić ci rozmowę. Odpowiedz Link
monhann2 Re: Leć sam na Karaiby 03.02.10, 17:56 Jechać tam tylko po to aby siedzieć w hotelu i powiedzieć, > ze sie tam było to jest dla mnie całkowicie bez sensu Troszke wiecej tolerancji na Boga. Jak Ty nie lubisz lezec plackiem na plazy, to Twoja sprawa i nikomu nic do tego. Sa ludzie, ktorzy to lubia, maja na to forse i to tez jest w porzadku. I tak, jak napisal poprzednik, fajnie, ze sa opcje, do wyboru do koloru. Calkowicie bez sensu to jest, moim zdaniem, pisac takie posty jak Twoj Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Leć sam na Karaiby 06.02.10, 20:03 Sam artykuł nic odkrywczego - od dawna wiadomo,że samemu taniej.Nie ma tam też w zasadzie nic pomocniczego - same ogólniki.Więcej prad o samodzielnych podróżach po Karaibach wyczytałam na tym forum od osób prywatnych. Odpowiedz Link
aka_beata Re: Leć sam na Karaiby 16.11.10, 17:17 Ja sama sobie zorganizowalam 3 tygodnie na Karaibach i wyszlo taniej niz przez biuro. Opisalam wycieczke na grenada-caribbean.blogspot.com/ jezeli ktos chce adresy, porady, etc. Odpowiedz Link