mariuszxxxx 17.10.11, 12:32 Podczas pobytu w USA planuję wykupić wczasy i przelot na Dominikane i mam pytanie: Jak to wygląda technicznie dla obywatela PL?Na co zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riviera_maya Re: Dominikana z USA 17.10.11, 20:18 Technicznie to wyglada tak samo: wsiadasz do samolotu i lecisz, potem wracasz Jesli pytasz o wize to wyglada to tak: - urzad imigracyjny jest bardzo wyczulony na "turystow" przedluzajacych sobie pobyt w USA przez krotki wypad na Karaiby, jesli waznosc Twojej wizy zbliza sie do konca ryzykujesz, ze nie wjedziesz z powrotem do USA i Twoja promesa moze zostac skasowana; gdy wiza pobytowa jest dlugo wazna to nie masz sie czego bac - Przy krotkich wyjazdach na Karaiby najczesciej nie wyrywaja wizy-karteczki I-94 i po powrocie tylko ja wprowadzaja do systemu jeszcze raz z ta sama data waznosci; jesli I-94 zostanie w Twoim paszporcie to przy powrocie wypelniasz tylko deklaracje celna Pozdrawiam Odpowiedz Link
mariuszxxxx Re: Dominikana z USA 17.10.11, 22:13 Od kilku lat latam do USA w marcu na 2 tyg na Florydę, teraz znajomi namawiają mnie własnie na Dominikane. Wracam zawsze w terminie Odpowiedz Link