bebe52 27.01.13, 19:23 mam maszynę silvercrest z lidla i nigdy jeszcze nie używałam tej funkcji czy jest ktoś kto wie jak tą funkcją szyć itd. za info będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernina Re: maszyna silvercrest i overlock 28.01.13, 00:02 Wybieramy ścieg overlokowy i szyjemy na brzegu materiału. (jeżeli jest to zwykła maszyna i taki posiada) Jeżeli jest to overlock (taka 3-4 nitkowa maszyna do szycia dzianin i obrzucania) zakładamy min. 3 nitki jak pokazano w instrukcji i szyjemy. Odpowiedz Link
bebe52 Re: maszyna silvercrest i overlock 28.01.13, 14:51 tak mam zwykla maszyne z ta funkcja ale chodzi mi o nitke/nitki na pojedynczej szpulce gornej nic mi nie wychodzi a chyba powinny byc dwie ale znowu nie mam pojecia jak takie dwie na gorze nawlec itd. Odpowiedz Link
ka_thy Re: maszyna silvercrest i overlock 28.01.13, 19:06 Dwie nitki są używane do szycia igłą podwójną. Ścieg overlokowy to taki trochę inny zygzak i szyje się go jedną nitką górną. Odpowiedz Link