Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o radę

27.04.14, 16:04
Witam
Jestem tu nowa, bardzo proszę o radę, nigdy nie szyłam na maszynie, w domu jakieś drobne przeróbki wykonywał mój tato;) zawsze marzyłam o maszynie i szyciu, w zasadzie jakiś przeróbkach, typu skrócenie spodni, zwężenie itd. Teraz postanowiłam zrealizować swoje "dziecięce marzenia";) Chciałaby zakupić pierwszą w swoim życiu maszynę do szycia, byłam w dwóch sklepach i obydwaj panowie polecali mi taki model, dodam że to były dwa konkurencyjne sklepy, ba, nawet fizycznie jej nie mieli tylko na zamówienie ale właśnie ten model polecali:
allegro.pl/maszyna-do-szycia-arka-radom-888-18-sciegow-i4189568707.html
Co Wy o tym modelu sądzicie, a może jakiś inny polecacie, budżet gdzieś 350 - 400 zł max.
Z góry bardzo dziękuję.
Basia
Obserwuj wątek
    • czeremcha4 Re: Bardzo proszę o radę 27.04.14, 18:40
      Cena bardzo umiarkowana w stosunku do "wypasu". Ma to, co trzeba i trochę więcej, a co najważniejsze - serwis Arki jest bardzo dobrym serwisem.

Ania
    • czekoladino Re: Bardzo proszę o radę 28.04.14, 15:23
      Jeszcze zastanawiam się nad tym modelem:
      allegro.pl/maszyna-do-szycia-singer-8280-extra-wyposazenie-i4121982225.html
      Który dla mnie będzie lepszy ten, czy jednak ten model arki?
      • czeremcha4 Re: Bardzo proszę o radę 28.04.14, 17:19
        Arka ma ściegi elastyczne, Singer - nie. A ściegi elastyczne nie tylko są przydatne wtedy, kiedy zależy nam na elastyczności szwu. Ogólnie - są ściegami wzmocnionymi, więc stosuje się je też wtedy, kiedy ścieg musi być supermocny.

Ania
    • czeremcha4 Re: Bardzo proszę o radę 28.04.14, 21:15
      Rzuć okiem - może zdążysz przed innymi?

ekrawiectwo.net/board/thread/89141/sprzedam-arka-radom-model-888-prawie/?page=1#post-89144
      Ania
      • czekoladino Re: Bardzo proszę o radę 28.04.14, 21:30
        Dzięki wielkie, zamówiłam już tą Arkę 888;) nową;) nie mogę się doczekać, nie szyłam wcześniej, teraz spełniam swoje "małe" marzenia, już mam w głowie listę rzeczy które chcę przerobić;)))) jejku ale się cieszę, mam nadzieję że przyjdzie przed majówką, córa ma ospę, więc plany wyjazdowe legły w gruzach;(
    • ladyjm a ja odradzm Ci Arkę!!! 30.04.14, 11:19
      Odradzam Ci maszyny Arka Radom z całego serca - sama sie skusiłam kilka lat temu kierowana "dobrymi radami" z internetu. Złom i strata pieniędzy - o mojej FATALNEJ maszynie wypowiedziałam się tutaj: longredthread.wordpress.com/2010/03/18/maszyna-do-szycia-arka-radom-653-recenzja/

A tutaj masz listę dobrych i tanich maszyn do szycia, ceny do 500zł, podane linki do recenzji i Ceneo: longredthread.wordpress.com/2013/04/25/dobre-tanie-maszyny-do-szycia-dla-poczatkujacych/
      • czeremcha4 Re: a ja odradzm Ci Arkę!!! 30.04.14, 11:55
        "Pętelkowanie" najczęściej jest spowodowane złym nawlekaniem górnej nici. Błędem obsługi, a nie maszyny.

Ania
        • czeremcha4 Re: a ja odradzm Ci Arkę!!! 30.04.14, 11:56
          No i warto skontaktować się z serwisem. Nic o tym nie piszesz w swoim poście.

Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka