Dodaj do ulubionych

Nasze foty

• reivena Beskidy - Pilsko 27.09.07, 22:10
      To sobotni wyjazd w góry.
      picasaweb.google.pl/KozaMeendoza/BeskidyPilsko
      • le_szek Re: Beskidy - Pilsko 27.09.07, 23:13
        O tak, Beskidy jesienią rządzą :-)
        • reivena Re: Beskidy - Pilsko 27.09.07, 23:22
          Jeszcze nie było tak ładnie i kolorowo, kiedyś trafiliśmy idealnie.
          • le_szek Re: Beskidy - Pilsko 28.09.07, 10:43
            Ja mam nadzieję na ładny październik i wypad w Pieniny albo w któryś Beskid.
            Karkonosze niestety za daleko.
            • reivena Re: Beskidy - Pilsko 28.09.07, 12:38
              > Ja mam nadzieję na ładny październik i wypad w Pieniny albo w
              któryś Beskid.
              > Karkonosze niestety za daleko.

Myśleliśmy też o Pieninach. Krzysiu był, ja niestety kwitłam w domu
              i pisałam pracę mgr. Widziałam zdjęcia i mi się zachciało tam
              jechać. Obowiązkowe przy krzywej sośnie :)
          • kelo Re: Beskidy - Pilsko 28.09.07, 10:45
            Pięknie tam. Mnie się znów nie udało w tym roku pojechać w górki. Ale jeszcze może ta niedziela będzie ładna. A ścieżką na zdjęciu 12 fajnie by się na rowerze zjeżdżało.
            • le_szek Re: Beskidy - Pilsko 28.09.07, 10:47
              A propos rowerów - z powodu niesubordynacji cyklistów i zjeżdżania
              niedozwolonymi drogami na Czantorię nie wolno wwozić rowerów wyciągiem...
            • reivena Re: Beskidy - Pilsko 28.09.07, 12:40
              > Pięknie tam. Mnie się znów nie udało w tym roku pojechać w górki.
              Ale jeszcze może ta niedziela będzie ładna. A ścieżką na zdjęciu 12
              fajnie by się na rowerze zjeżdżało.

Droga jak marzenie :) Musisz się spieszyć ,bo jeśli wierzyć
              prognozom i wróżbitom to zima przyjdzie w połowie października.
    • reivena Imielin 27.09.07, 22:13
      A tutaj zbiornik Dziećkowice. Jest gdzie jeździć na rowerze, a w
      dodatku spokój i cisza

picasaweb.google.pl/KozaMeendoza/Imielin
      • le_szek Re: Imielin 27.09.07, 23:13
        Do Dziećkowic jechaliście rowerami? Fajne zdjątka, fajne :-)
        • reivena Re: Imielin 27.09.07, 23:24
          Tym razem rowery jechały samochodem, ale wcześniej jak go nie było
          trzeba było pedałować samemu.
          • reivena Re: Imielin 28.09.07, 08:21
            Leszek, znalazłam coś fajnego w Twojej galerii :)
            A gdzie Twoje zdjęcia? Miałeś wrzucić :)
            • le_szek Re: Imielin 28.09.07, 10:42
              Co znalazłaś?

A zdjęcia wrzucę w weekend jak się zbiorę.
              • reivena Re: Imielin 28.09.07, 12:33
                > Co znalazłaś?

Dworce :)
                Wczoraj oglądaliśmy, zwłaszcza Katowicki.
                • le_szek Re: Imielin 28.09.07, 12:38
                  Ale to nie moje zdjęcia niestety.
                  • reivena Re: Imielin 28.09.07, 12:40
                    Wiem. Ale fajnie, że są u Ciebie :)
                    • le_szek Re: Imielin 28.09.07, 12:45
                      Dobrze, że w picasie można dodać galerie do ulubionych - z reguły, jak znajdę
                      coś fajnego nie mam czasu od razu oglądać. A jak się ją ma w ulubionych,
                      przychodzą maile, jeżeli zostały dodane zdjęcia.
                      • reivena Galeria 28.09.07, 14:40
                        O jejku! Dziękuję :)
    • le_szek Szopienice-Borki 29.09.07, 12:00
      Wieża ciśnień

picasaweb.google.com/lmaszczyk/Szopienice
      • reivena Re: Szopienice-Borki 29.09.07, 12:14
        Jeszcze te z Czantorii. Obiecałeś :)
        • le_szek Re: Szopienice-Borki 29.09.07, 12:18
          Będą, będą :) Ale na razie ładuję co innego, musisz poczekać.
    • le_szek Czantoria 29.09.07, 19:34
      picasaweb.google.com/lmaszczyk/Czantoria
      Żeby mi już Reivena nie suszyła głowy ;)
      • reivena Re: Czantoria 01.10.07, 08:39
        Weź, bo pomyślę, że dałeś je na odczepnego :)))
        Fajne jest to z torem saneczkowym, jechaliście może?
        Kiedyś chcialiśmy się przejechać, ale niestety było już za późno.
        Góry jesienią wygladają bosko, zresztą zimą też.
        • le_szek Re: Czantoria 01.10.07, 10:14
          > Weź, bo pomyślę, że dałeś je na odczepnego :)))

Nie, ale nie lubię być poganiany ;p

> Fajne jest to z torem saneczkowym, jechaliście może?

Kiedyś tak, fajna zabawa :D
          Tylko zwykle spore kolejki są.
          • reivena Re: Czantoria 01.10.07, 11:49
            A powiedz mi jeszcze gdzie robiłeś las bukowy? Gdzieś w okolicach
            Jury?
            • le_szek Re: Czantoria 01.10.07, 12:12
              Ten: picasaweb.google.com/lmaszczyk/Las ?

Przeca pisze :D

W Ujejscu (jeśli się nie mylę, jest to Recki Las).
              • reivena Re: Czantoria 01.10.07, 12:28
                Aha, bo ja tylko tym grubym, wytłuszczonym drukiem widzę :P
                • reivena Pradła, Dzibice, Przyłubsko 01.10.07, 23:40
                  picasaweb.google.pl/KozaMeendoza/PradADzibicePrzyUbsko
                  Pogoda, grzyby i towarzystwo dopisało :)
                  • le_szek Re: Pradła, Dzibice, Przyłubsko 02.10.07, 11:06
                    Fajne zdjątka, wspomnienia mnie naszły (w dawnych czasach do Pradeł i Przyłubska
                    często jeździliśmy)...
                    • reivena Re: Pradła, Dzibice, Przyłubsko 02.10.07, 11:13
                      Mam koleżanke w Pradłach, która ma tartak. Miejsce cudne. Rzeczka,
                      las, pole, zapach drewna na podwórku :)
    • le_szek Picasa - co i jak 03.10.07, 12:58
      Wchodzimy na stronę picasaweb.google.com (jeżeli nie macie konta Google,
      jest tam link do rejestracji) i logujemy się. Po pierwszym logowaniu trzeba
      zaakceptować regulamin i jazda :-)

Są dwie możliwości korzystania z serwisu:
      1. Bezpośrednio ze strony - nie wymaga instalowania programu, wygodny przy
      ładowaniu niewielkich ilości zdjęć jednorazowo.
      2. Przez program Picasa (do ściągnięcia po zalogowaniu) - wygodniejszy przy
      wrzucaniu dużej ilości zdjęć, dodatkowo można sobie wygodnie zorganizować
      zdjęcia w komputerze, mamy też pewne możliwości edycji zdjęć.

Ad.1

Klikamy na stronie 'Prześlij zdjęcia', pojawia nam się okienko 'Utwórz album',
      gdzie wpisujemy nazwę, decydujemy czy ma być ogólnodostępny czy nie, można dodać
      też jakiś opis i walimy OK.
      Wybieramy zdjęcia do przesłania (maksymalnie 5 na raz) i rozpoczynamy
      przesyłanie. Po jego zakończeniu wyświetli się album ze zdjęciami. Jeżeli chcemy
      dodać kolejne zdjęcia do tego samego albumu, klikamy w nim 'Prześlij zdjęcia' i
      powtarzamy procedurę. Jeżeli chcemy dodać nowy album - klikamy na górze link
      'Moje zdjęcia' i w nowej stronie 'Nowy album'. Dalej tak samo, jak wcześniej. W
      tej metodzie zdjęcia są przesyłane w takiej wielkości, jaką mają.

Ad.2.

Odpalamy program Picasa, przy pierwszym uruchomieniu trochę czasu trzeba
      poświęcić na znalezienie przez niego wszystkich zdjęć (wskazujemy, gdzie ma
      szukać w oknie dialogowym). Jak już skończy przeszukiwanie, wybieramy zdjęcia do
      przesłania i zaznaczamy je kliknięciem (CTRL+klik dla większej niż 1 ilości),
      następnie klikamy na dole przycisk 'Album zdjęć', wybieramy czy chcemy utworzyć
      nowy album czy dodać do już istniejącego (po zaznaczeniu tej opcji pojawi się
      lista albumów do wyboru), wybieramy (przy tworzeniu nowego albumu) czy ma być
      publiczny, wybieramy, czy zdjęcia mają być zmniejszone czy nie i dajemy OK.

Jakieś pytania?
      • baja88 Maroko w roku 2007, widziane oczami studentow 14.10.07, 00:21
        picasaweb.google.com/Urbasia/RodkiTransportuWMarokuCzI
        • baja88 Re: Maroko w roku 2007, widziane oczami studentow 14.10.07, 00:31
          picasaweb.google.com/Urbasia/RodkiTransportuWMarokuCzII
          • baja88 Re: Maroko w roku 2007, widziane oczami studentow 14.10.07, 02:09
            picasaweb.google.com/Urbasia/RodkiTransportuWMarokuCzIII
            • baja88 Szkola podstawowa (chyba) w wiosce marokanskiej 14.10.07, 04:45
              picasaweb.google.com/Urbasia/SzkoAWWiosceMarokanskiej2007r
          • podrozniktom Re: Maroko w roku 2007, widziane oczami studentow 14.10.07, 19:46
            Maroko niezłe jest, warto pojechać

=================================
            skarby-swiata.pl/maroko-wczasy-zabytki/
            • baja88 Re: Maroko w roku 2007, widziane oczami studentow 15.10.07, 07:42
              Na filmikach You Tube,jak widzę, zawarte to wszystko, co mam w tysiącach fotek
              stamtąd :)))
              I ta dobroc , ufnośc, serdecznośc, dzielenie sie strawą z obcymi, tych
              najbiedniejszych !!!!!!!!
              To zostaje w pamięci na lata!!!!
              • baja88 Meczety !!!!!!! 15.10.07, 09:22
                picasaweb.google.com/Urbasia/ObiektyKultuReligijnegoWMaroku
                do środka meczetu, ludziom innych wyznan, nie wolno wchodzic,a także robic zdjęc.
                Albo sie udalo zmylic, albo w niektorych nie tak rygorystycznie, stamtąd tez fotki
                • reivena Re: Meczety !!!!!!! 15.10.07, 09:58
                  Ale się rozochociłaś? Wciąga, co nie? :)
                  • baja88 Re: Meczety !!!!!!! 15.10.07, 11:25
                    Tylko nie wiem, czy Was to kręci???? to moje katalogowanie!
                    • reivena Re: Meczety !!!!!!! 15.10.07, 11:47
                      Mnie się Twoje zdjęcia podobają :) Jeśli chodzi o katalog to Leszek
                      już wcześniej o tym pisał.
                    • le_szek Re: Meczety !!!!!!! 15.10.07, 12:36
                      Kręci, kręci :)

Swoją drogą w Turcji do meczetu weszliśmy bez problemu, ale może zależy to od
                      kraju (albo ten konkretny był udostępniony do zwiedzania wszystkim).
                      • baja88 Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach Rif 15.10.07, 13:09
                        picasaweb.google.com/Urbasia/SzewszawanNiebieskieMiasteczkoWGorachRif

Foty z Maroka. Nie! nie na Krecie, Lindos, Rodos, Santos i podobnych :)))
                        • le_szek Re: Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach R 15.10.07, 13:13
                          Jak to mówią: "Zajebioza" :D
                        • le_szek Re: Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach R 15.10.07, 13:14
                          Szkoda tylko, że stempelek na niektórych jest :( Nie lubię, nie lubię ;)

Ps. To Twoje dziecię na niektórych fotkach?
                          • baja88 Re: Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach R 15.10.07, 13:39
                            jaki stempelek???????

dziecię wyrazilo zgode na ewentualną publikację, z zastrzeżeniem: tylko nie
                            CENTRALNIE!!!!!!!

Szokowa terapia dla oczu, nieprawdaż???????
                            • reivena Re: Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach R 15.10.07, 13:57
                              Nie wyobrażam sobie różowego oczojebnego miasteczka :)

Chyba Leszkowi chodzi o datę.
                              • le_szek Re: Szewszawan - niebieskie miasteczko w Gorach R 15.10.07, 21:29
                                Dokładnie, o datę mi chodziło. Kiedyś już pisałem, że nie rozumiem po co to -
                                przecież we właściwościach zdjęcia jest data zrobienia.
                                • baja88 Maroko - bramy 16.10.07, 11:20
                                  charakterystyczne budowle, niczym nasze rogatki,badz przechodzenie w inną dzielnice

picasaweb.google.com/Urbasia/Bramy
                                  • le_szek Re: Maroko - bramy 16.10.07, 11:35
                                    Właściwy link
                                    picasaweb.google.com/Urbasia/BramyWMaroku
                                    Zdjęcia bałdzoładne :)
                                    • baja88 Re: Maroko - bramy 16.10.07, 11:50
                                      dziekuje Ci, dobry czlowieku :)
                                    • baja88 Re: Maroko - bramy 17.10.07, 07:57
                                      Leszku ja wiem ,że w swym takcie i dobrym wychowaniu nie wypadało Ci inaczej
                                      ocenic fotki mego dzieciecia, jak "bałdzoładne "
                                      Nie są one jednak tak dopracowane jak Twoje, bądz innych cykaczy,albowiem robiło
                                      je młode dziecie bez zaciecia fotograficznego, aparatem z Allegro,a chodzilo mu
                                      jedynie o uwiecznienie tego co widziała, a zapomniec by z czasem mogła.
                                      Również zamiarem moim bylo pokazanie tego, czego nie wszyscy widzieli.
                                      • reivena Re: Maroko - bramy 17.10.07, 08:21
                                        Baja nie przejmuj się zdjęcia są bardzo ładne. My nawet nie mamy
                                        cyfrowego aparatu tylko robimy zdjęcia z telefonu, mamy lustrzankę
                                        i czasem muszę skanować zdjęcia. W sumie chodzi o to, żeby pokazać
                                        Wam fajne miejsca.
                                      • le_szek Re: Maroko - bramy 17.10.07, 10:08
                                        Baju, zdjęcia naprawdę mi się podobały :)

A dziecię z czasem nabędzie zacięcia fotograficznego, widać, że to lubi. Zaś co
                                        do stwierdzenia 'aparat z Allegro' - nie widzę nic złego w kupowaniu na allegro,
                                        zwłaszcza, że jest tam masa nowego sprzętu w przyzwoitych nieraz cenach (są też
                                        modele kilkakrotnie droższe od mojego). Poza tym pamiętaj - nie aparat robi
                                        zdjęcia, a fotograf :)
                                      • le_szek Re: Maroko - bramy 17.10.07, 10:13
                                        Ps.
                                        Co do sprzętu - spora część zdjęć, które Wam wcześniej pokazywałem (nikona mam w
                                        końcu od niespełna dwóch miesięcy) robiona była 'małpką' kodaka, bez zoomu w
                                        obiektywie, z małą matrycą (3 miliony pikseli) i z jednym programem ustawionym
                                        na stałe. A na zeskanowanie czeka kilkadziesiąt negatywów robionych zenitem i
                                        praktiką :)

Naprawdę nie jestem z ludzi brandzlujących się sprzętem - nawet mój nowy aparat
                                        ma 'tylko' 6 milionów pikseli ;)
                                        • baja88 Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 10:36
                                          może nabierzecie ochoty na cos do zjedzenia, badz kupienia :))))

picasaweb.google.com/Urbasia/RzemiosloHandelUslugiMaroko
                                          • le_szek Re: Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 10:54
                                            Po mięsku ze zdjęć raczej można ochotę stracić... Czy dobrze się domyślam, że
                                            zdjęcia były robione przez dwie osoby? Po aparatach sądząc.
                                            • baja88 Re: Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 11:05
                                              Trzecie oko!!! tak !!!!!!
                                              :):)
                                              • le_szek Re: Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 11:12
                                                Więc zasadniczo zdjęcia Twojej córki mi się bardziej podobają - lepsze kadry i
                                                motywy, no i bez daty ;)
                                                • baja88 Re: Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 11:57
                                                  za, za, zadziwiasz mnie......
                                                  szykuję clou programu....
                                                  • le_szek Re: Maroko-rzemioslo, handle, usługi 17.10.07, 12:12
                                                    Czym Cię zadziwiłem tym razem? Jaki aparat kupiła wiem od Ciebie :D
                                                  • baja88 Sahara Północna 17.10.07, 13:21
                                                    niby kamieniem dorzucic do własnej, rodzimej, Błędowskiej,a pojechała tak
                                                    daleko, by zobaczyc własciwą :)

picasaweb.google.com/Urbasia/Sahara

• le_szek Re: Sahara Północna 17.10.07, 16:40
                                                    Sam na Błędowskiej też nie byłem - pewnie za blisko ;)

BTW, 100 m od gabinetu w Pszczynie, w którym pracowałem jest cmentarz żydowski -
                                                    byłem na nim ino roz i to kilka miesięcy temu (a pracowałem tam cztery lata). A
                                                    do parku i zamku jechałem specjalnie, bo przy okazji pracy nigdy mi się nie
                                                    udało tam podjechać ;)
      • baja88 Re: Picasa - co i jak do Leszka 14.10.07, 02:13
        Leszku, prosze mnie nie ganić, dopiero przy III częsci wkleiłam wiecej, kiedy
        zauwazylam,że mozna :)
        • le_szek Re: Picasa - co i jak do Leszka 14.10.07, 11:25
          Czemu miałbym Cię ganić? Każdy tak rozkłada zdjęcia w albumach jak chce :)
          BTW, jeżeli chcesz, można przesuwać zdjęcia między albumami lub zmieniać ich
          kolejność w albumie (po zalogowaniu i wyświetleniu albumu masz nad zdjęciami
          przycisk 'Porządkuj')

Zdjątka ładne, obejrzę dokładnie później :)
          • reivena Re: Maroko 14.10.07, 12:54
            Dopiero teraz oglądam Twoje zdjęcia, są super, większą zagramanicą
            powiało :)
      • le_szek Re: Picasa - co i jak 02.11.07, 21:58
        Właśnie zauważyłem, że do Picasy dodany został nowy ficzer - można oznaczyć na
        mapie miejsce wykonania zdjęcia. Fajna zabawa, jeszcze jakby tak cała DG była w
        wysokiej rozdzielczości w Google Maps...
    • le_szek Podlesie 14.10.07, 12:54
      picasaweb.google.com/lmaszczyk/Podlesie
      • reivena Re: Podlesie 14.10.07, 12:56
        A gdzie ta woda jest?
        • le_szek Re: Podlesie 14.10.07, 13:00
          Tuż przy zjeździe z ul. Podlesie na DK1 w stronę Tychów:
          maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=katowice+PL&t=k&om=0&ie=UTF8&ll=50.323354,19.241138&spn=0.006644,0.020084&z=16
          • reivena Re: Podlesie 14.10.07, 13:14
            Ładny obszar to Podlesie zajmuję.
            • le_szek Re: Podlesie 14.10.07, 13:26
              W zasadzie sięga (las mam na myśli) aż do Kazimierza, przechodząc w tamtejszy park.
    • le_szek Huta Uthemann w Szopienicach 25.11.07, 16:06
      A raczej to, co z niej zostało (+ wcześniejsze zdjęcia z Borek)
      picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Szopienice

Na tym forum są zdjęcia sprzed zniszczenia przez złomiarzy:
      forum.gkw.katowice.pl/viewtopic.php?t=37&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=c7aac87f284b713f293100bebfe75bb8
      • reivena Re: Huta Uthemann w Szopienicach 26.11.07, 08:23
        Ale ruina, szkoda zakładu.
        • baja88 Re: Huta Uthemann w Szopienicach 26.11.07, 09:30
          w mojej swiadomości funkcjonowała jako HMN, tym bardziej zadziwia mnie
          uzywanie przez czlowieka mlodego nazwy sprzed wojny...
          czyzby atencja do tego co dawne???
          przyznaje,z ciekawością otworzylam foty nie znanej mi huty (Uthemann)
          • le_szek Re: Huta Uthemann w Szopienicach 26.11.07, 11:30
            HMN powstała z połączenia wielu różnych zakładów, używam starej nazwy, żeby było
            wiadomo, o którym miejscu konkretnie piszę. A poza tym te stare nazwy mają jakiś
            magiczny wydźwięk :)
        • le_szek Re: Huta Uthemann w Szopienicach 26.11.07, 11:32
          reivena napisała:

> Ale ruina, szkoda zakładu.

Szkoda, niemożebnie zaś wku..a mnie podejście tak, jakie zaprezentowało
          szefostwo HMN (wygląda, że działalność złodziei złomu była im na rękę,
          rozwiązując problem utrzymania zabytkowych budynków)
          • le_szek Re: Huta Uthemann w Szopienicach 26.11.07, 11:34
            le_szek napisał:

> Szkoda, niemożebnie zaś wku..a mnie

Jak widać, forum jest automagicznie pozbawiane wulgaryzmów, ja kropek nie użyłem :-(

Teraz będę musiał pisać wkoorwia, jeżeli będę chciał soczyście podkreślić swoją
            opinię.
    • le_szek Wieże ciśnień 05.12.07, 14:03
      picasaweb.google.com/lmaszczyk/WieECiNie
      • kelo Re: Wieże ciśnień 05.12.07, 16:29
        Mam gdzieś zdjęcia z wyburzania wieży ciśnień na terenie huty Bankowej. Jak znajdę to podeślę. Choć nadzieje są nikłe.
        • le_szek Re: Wieże ciśnień 05.12.07, 21:27
          Byłoby świetnie, gdybyś znalazł - tak właśnie myślałem, że mało prawdopodobne
          jest, żeby poza dwoma kolejowymi w DG nie było więcej wież.
          • reivena Re: Wieże ciśnień 09.12.07, 16:27
            Patrzę na Twoje wieże i nie wiem, która bardziej mi się podoba.
            Wszystkie są ciekawe.
            • le_szek Re: Wieże ciśnień 09.12.07, 16:39
              To jeszcze nie wszystkie, ale muszę znaleźć trochę czasu na małe tournee z aparatem
              • reivena Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 09:25
                A tak wogóle to zdjęcia wszystkich tych zdewastowanych zakładów
                przypominają mi o mojej dawnej fantazji erotycznej. :) Pewnie
                dlatego podobają mi się takie fotki he,he. Ale jakoś do tej pory jej
                nie zrealizowałam.
                • le_szek Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 11:05
                  To już się bardziej kwalifikuje do wątku 'Mam ochotę na...' :D

Zajrzyj na www.opuszczone.com może Cię natchnie ;)
                  • reivena Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 11:30
                    A nie zamieściłeś tam Swoich fotek? Pasują jak ulał.
                    • le_szek Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 11:51
                      Ale ja nie jestem z zespołu, oni tam własne zdjęcia zamieszczają.
                      • reivena Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 11:57
                        Aha, myślałam, że każdy może. No to ja czekam na Twoją dalszą
                        część :)
                        • le_szek Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 12:03
                          Na razie idź myśl nad zagadką :)
                          • reivena Re: Wieże ciśnień 10.12.07, 12:13
                            Już widziałam i myślę intensywnie :)
      • le_szek Re: Wieże ciśnień 03.03.08, 13:43
        Mała aktualizacja - doszły wieże z Sosnowca:

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/WieECiNie
        • kelo Re: Wieże ciśnień 03.04.08, 20:06
          Jestem pod wrażeniem wytrwałości. Można z tego zrobić ciekawą stronkę w necie.
          • le_szek Re: Wieże ciśnień 03.04.08, 21:08
            Już jest taka - podrzucam autorowi swoje zdjęcia:
            www.wieze.geotor.pl/wojewodztwa/wojew_slaskie.htm
            • reivena Re: Wieże ciśnień 08.04.08, 10:57
              Ostatnio byliśmy w okolicach Giszowca i widziałam tą wieżę. Brakuje
              Ci chyba jeszcze Mysłowic, bo wydaje mi się, że jak się skręca na
              prawo pod mostem w centrum - to jest tam taka wieża - potem się
              jedzie w kierunku Niwki. Musiałabym zerknąć na mapę jaka to trasa.
              Chyba jechaliśmy od strony Katowic przez Mysłowice.
              • le_szek Re: Wieże ciśnień 08.04.08, 11:05
                O tej w Mysłowicach wiem (raz jej szukałem, ale za blisko dworca - a czasu
                miałem mało) - wybieram się tam, ale albo mi nie po drodze, albo nie ma pogody.
                Ona jest zresztą zabawna, bo pozbawiona zbiornika :)
                • kelo Re: Wieże ciśnień 08.04.08, 13:01
                  Ilekroć patrzę na ten wątek mam wyrzuty sumienia, że nie dość dokładnie szukam zdjęć z wyburzania wieży na Bankowej. Ale znajdę.
      • le_szek Re: Wieże ciśnień 11.04.08, 23:13
        picasaweb.google.com/lmaszczyk/WieECiNie
        Dodałem wieże z Katowic Piotrowic, Zawodzia i wspominaną ostatnio przez Reivenę
        wieżę z Mysłowic. Szukając czegoś an jej temat dowiedziałem się, że do niedawna
        działała tam knajpa - rock pub McBroda, ulubiony lokal m.in. Mietalla Walusia z
        zespołu Negatyw (uwieczniona zresztą w tytule jednej z piosenek)
    • le_szek Budapeszt 28.01.08, 12:41
      Dawno nikt nic nie dawał, a że w końcu zacząłem skanować negatywy - mała porcja
      zdjęć z Budapesztu. Robione w dzień (przy nienajlepszej pogodzie niestety) -
      kościół Macieja w Budzie, 2001 rok. Nocne - 2004.

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Budapest
      • reivena Re: Budapeszt 30.01.08, 09:36
        Ja myślałam nad jakimiś zimowymi, ale zimy u nas nie widać.
        • baja88 Re: Budapeszt 11.02.08, 08:59
          > Ja myślałam nad jakimiś zimowymi, ale zimy u nas nie widać.

no to prooosze, TAK wyglada zima i TAK wygląda snieg:
          picasaweb.google.com/Urbasia/ZimaWSoblWce
          • le_szek Zima 11.02.08, 09:31
            I w górach niech sobie będzie :)

Ładne, ładne :D
            • reivena Re: Zima 12.02.08, 09:17
              Baaaaardzo mi się podobają. Brakuje mi takich zim z wielkimi
              zaspami, dużą ilością śniegu, do przedszkola byłam zawożona na
              sankach i można było lepić z chłopakami wieeeeelkie bałwany i igla :)
              • reivena Re: Zima 12.02.08, 09:21
                No i fajowe były kombinezony, buty Relaksy, narty Regle, wiecznie
                przemoczone rękawiczki z kulkami ze śniegu, a potem miło się było
                przytulić do ciepłego pieca kaflowego u mojej babci.
                Pieca już nie ma, a szkoda :((((
                • baja88 Re: Zima 12.02.08, 11:46
                  witaj w klubie nastrojowych, refleksyjnych, nostalgicznych, wspomnieniowych!!!
                  a propos pieca kaflowego:
                  nie bylo jeszcze portalu NK, po latach z odszukana kolezanka, zaczelismy snuc wspomnienia i postanowilismy jeszcze jedna kolezanke odwiedzic, wlasnie taka, ktora miala piec kaflowy pokojowy i piec kuchenny na opal, tzw.angielke, wiedzialam,ze jak tam przyjdziemy, bedziemy w owym piecu palic i patrzec na zar , czuc jego cieplo na policzkach.
                  Koleznake odnalazlysmy lecz z......kaloryferami w blokowisku, a dom jej dziecinstaw (poszlysmy tam wszystkie oczywiscie)rudera, melina straszaca zimnem , stechlizna i ruina !!!!!!!
                  • baja88 Re: cmentarz zydowski w Sosnowcu 21.02.08, 10:46
                    picasaweb.google.com/Urbasia/CmentarzZydowskiWSosnowcuPrzyAlMireckiego
    • le_szek Wapiennik w Ząbkowicach 11.05.08, 14:19
      Szkoda, że słońce zaszło :(
      picasaweb.google.com/lmaszczyk/Industrial
      • baja88 Lizbona maj 2008 27.05.08, 08:43
        picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudencka
        • le_szek Re: Lizbona maj 2008 27.05.08, 09:05
          No no, się dziewczyny wybrały :)
          Niektóre ze zdjęć świetnie oddają atmosferę starych dzielnic (to z trampkami -
          świetne), choć momentami widać, że pogoda nie całkiem była łaskawa dla
          fotografujących. Mała uwaga (mam nadzieję, że się nie obrazisz) - niektóre ze
          zdjęć warto wyprostować, bo wyglądają jak robione w trakcie zamieszek ;) A żeby
          nie było, że się czepiam - mniej więcej 30% swoich zdjęć architektury prostuję
          mniej lub bardziej.

I na koniec pytanie - co jest na zdjęciu nr 15? Wieża ciśnień? Dzwonnica? Bo
          jeśli wieża ciśnień, miło się uśmiecham i proszę o oryginał zdjęcia na maila :)
          • baja88 Re: Lizbona maj 2008 27.05.08, 09:42
            Nie, to nie wieża ciśnień,wróci młoda, opisze je, z tego co zapamiętałam, to zabytkowy obiekt, dawna wieża obserwacyjna (dzisiaj to nazywa sie kamera) z windą w środku, która prowadzi na sam szczyt, niestety dziewczyny nie miały tyle kasy, by sie nią przejechać :(
            o wartościach technicznych powiem studentkom, ee, one nie z tych, które artystyczne ujęcia robią, a może wyprostują je....
            • baja88 Re: Sintra, Portugalia, maj 2008 27.05.08, 11:14
              picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudencka02
              • le_szek Re: Sintra, Portugalia, maj 2008 27.05.08, 11:27
                Azulejos, echh :)
                I znowu rewelacyjne stare domy...
                A za zdjęcie nr 50 młoda Ci pewnie uszu natrze i każe wywalić ;p
                • baja88 Re: Obidos, Portugalia, maj 2008 27.05.08, 12:15
                  picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudencka03
                  • le_szek Re: Obidos, Portugalia, maj 2008 28.05.08, 10:36
                    No i link do Obidos:
                    picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudenckaOBIDOS
                    • baja88 Picasa Web Album 28.05.08, 20:37
                      dziękuje Ci Leszku, znów sie czegoś od Ciebie nauczyłam :)
              • le_szek Re: Sintra, Portugalia, maj 2008 28.05.08, 10:35
                Link właściwy do Sintry:
                picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudenckaSINTRA
        • le_szek Re: Lizbona maj 2008 28.05.08, 10:34
          No i zapomniało się, że jak się zmienia w picasie nazwę albumu, to i link
          przestaje banglać :(
          Tu link do pierwszej części (a co, w dobrego chochlika się zabawię):
          picasaweb.google.com/Urbasia/Portugalia3TygMajWkaStudenckaLIZBONA
      • le_szek Wapiennik Bordowicza 21.10.08, 22:45
        picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Industrial#
    • reivena Moja córcia 22.07.08, 14:02
      Przedstawiam Wam moją córkę Zuzię. Mała ma już 1 miesiąc.
      picasaweb.google.pl/KozaMeendoza/Zuzia_1
      • baja88 Re: Moja córcia 23.07.08, 13:39
        śliczny aniołeczek, forumka jedna;)))))
        pozdrawiam Was obie
        • reivena Re: Moja córcia 24.07.08, 13:01
          Dzięki, ucałuję małą w stópkę :))))
    • kelo Re: Nasze foty 31.07.08, 02:28
      kilkanaście fotek z wakacji posyłam...fajnie było
      olozdegie.fotosik.pl/albumy/479068.html
      • le_szek Re: Nasze foty 31.07.08, 09:21
        Kilkanaście, LOL
        'Zdjęcie 1 z 132' :)
        Obejrzę, jak będę miał trochę czasu i bezlitośnie wyszydzę, maskując w ten
        sposób swoją zazdrość ;)

BTW, Olo, w którym roku była wyburzona wieża ciśnień Bankowej? Bo po tym, jak w
        monografii HB (świetna rzecz swoją drogą) zobaczyłem jak wyglądała, zauważyłem,
        że jest na zdjęciu na okładce planu DG - które wygląda na robione w latach 90.
        (billboard na ścianie).
      • baja88 Re: Nasze foty 01.08.08, 22:12
        kawał Europy zwiedziłeś,mógłbyś opisać , choć zdawkowo, "gdzie toto"
        a i Pani Wisława Ci pozowała, jest tez Pani Kolenda,
        podoba sie mnie album..
        / w fatalnym kraju żyję, ani widokow, ani perspektyw, wszystko brudne,
        zaniedbane,niechlujne, na odpie.....i ceny niebotyczne!!!
        • kelo Re: Nasze foty 04.08.08, 16:52
          Znalazłem chwilę i zacząłem od końca, od Holandii. Większość jest podpisana fotoforum.gazeta.pl/a/19272.html. Panią Wisławę poznaliśmy przed Rijskmuseum w Amsterdamie. Zrobiło się małe zamieszanie. Obie Panie nie spodziewały się, że je ktoś rozpozna. Przejechaliśmy od Pragi przez Strasbourg i Alzację, Branderbugię czyli Dijon i Beaun. Potem Lyon, Paryż i Amsterdam. Jak znajdę chwilę to podzielę na małe albumy i opiszę.Tymczasem pozdrawiam - olo
          • baja88 Re: Nasze foty 05.08.08, 18:58
            powódź :))
            picasaweb.google.com/Urbasia/WielkaWodaWMieCie
    • le_szek Będzin - judaica 22.08.08, 23:52
      Pomnik na Placu Bohaterów Getta Będzińskiego, Dom Modlitwy w Bramie Cukermana,
      pomnik w miejscu synagogi i kilka drobiazgów.

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Judaica
    • le_szek Strem 16.10.08, 17:14
      Zdjęcia z wczorajszego wypadu z Olem, niestety - pogoda nie była dla nas łaskawa :(

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Strem#
      • kelo Re: Strem 17.10.08, 02:38
        Z tej samej wycieczki kilka szybek
        olozdegie.fotosik.pl/albumy/524260.html
        • kelo Re: Strem 17.10.08, 02:51
          I część druga fotek wycieczki z Leszkiem. MOże znajdą się chętni na inne wyprawy?

olozdegie.fotosik.pl/albumy/524261.html
          • le_szek Re: Strem 17.10.08, 13:46
            kelo napisał:

> MOże znajdą się chętni na inne wyprawy?

Kurteczka, nie rzucajcie się tak ludzie, bo zginiemy w ścisku ;>
          • reivena Re: Strem 23.10.08, 13:05
            Gdzie ten Strem jest w Strzemieszycach? Byłam kiedyś chyba w
            podobnym miejscu w sprawie pracy, na końcu była firma, a może
            jeszcze jest. Pamiętam,że te opuszczone budynki robiły wrażenie.
            • le_szek Re: Strem 23.10.08, 13:54
              Jest między torami a ulicą Puszkina - możesz zresztą zobaczyć na picasie,
              zdjęcia są lokalizowane.
      • le_szek Re: Strem 21.10.08, 22:43
        Kilka dodatkowych zdjęć, tym razem było słońce :)

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Strem#
    • le_szek Tunezja 19.10.08, 00:14
      Trochę fotek

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/Tunezja#

Synagoga El Ghriba

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/ElGhriba#
      • reivena Re: Tunezja 23.10.08, 14:19
        Ładne zdjęcia. 12,13,14,15 mi się szczególnie podobają.
    • le_szek Cementownie w Wojkowicach i Grodźcu 16.01.09, 21:18
      Zagląda tu ktoś w ogóle jeszcze?
      Wojkowice tylko z daleka, ale Grodziec od wewnątrz - REWELACJA!!! Ludzie, lećcie, póki jeszcze stoi.

picasaweb.google.pl/lmaszczyk/CementowniaWojkowice#
      picasaweb.google.pl/lmaszczyk/CementowniaGrodziec#
      • reivena Re: Cementownie w Wojkowicach i Grodźcu 04.03.09, 13:40
        Zagląda, właśnie obejrzałam Twoje zdjęcia :)
        W cementowni w Grodźcu byliśmy kiedyś na rowerach, ale tylko z
        zewnątrz, do środka nie wchodziliśmy.
    • reivena Re: Nasze foty 20.02.10, 00:20
      Czy może ktoś mi powiedzieć dlaczego nie mogę otworzyć zdjęć z
      imageshacka?
      • le_szek Re: Nasze foty 20.02.10, 00:39
        Żadnych czy niektórych? Jeśli niektórych - normalka, imageshack wywala co jakiś
        czas część zdjęć z darmowych serwerów.
        • reivena Re: Nasze foty 21.02.10, 11:33
          Szkoda, bo staciłam kilka zdjęć i przypomniało mi się, że
          zamieszczałam je na forum. Myślałam, że uda mi się je odzyskać a tu
          d...
          • kelo Re: Nasze foty 21.02.10, 19:38
            Jeżeli umieszczałaś na "gazecie" to masz je pewnie w profilu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka