siostra_pelagia Leonardo Padura-Gorączka w Hawanie 22.01.10, 08:29 Z Chiarowej rekomendacji. Jeszcze remanenty z 2009, a tu już od 22 dni trwa rok 2010 i zaległości rosną. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Leonardo Padura-Gorączka w Hawanie 22.01.10, 09:09 siostra_pelagia napisała: > Z Chiarowej rekomendacji. > Jeszcze remanenty z 2009, a tu już od 22 dni trwa rok 2010 i > zaległości rosną. > ja polecałam? Oj nie...aż zajrzałam na swój blog i wróciłam do receznji, żeby się upewnić. Może komuś innemu się podobało, mnie się średnio. Za to potem przeczytałam cudowną książkę o Kubie, z tym,że nie kryminał... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Leonardo Padura-Gorączka w Hawanie 22.01.10, 09:32 To mówisz, że tak nie tego i że to nie Ty. Nic to, doczytam Odpowiedz Link
chiara76 "Nocna zamieć" , Theorin'a. 24.01.10, 09:50 miałam zaczętą inną książkę, ale nie mogłam się oprzeć, żeby się za zamieć nie wziąć Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Nocna zamieć" , Theorin'a. 24.01.10, 11:04 I jaka jest? Porównywalne ze Zmierzchem? Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Nocna zamieć" , Theorin'a. 24.01.10, 11:59 siostra_pelagia napisała: > I jaka jest? Porównywalne ze Zmierzchem? dopiero zaczęłam, więc trudno mi powiedzieć. Powiedzmy, że ma porządną objętość, a więc zapowiada się, że wiele zdarzyć się na kartach może. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie, bo naczekałam się na nią po "Zmierzchu", który ogromnie mi się podobał. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Nocna zamieć" , Theorin'a. 24.01.10, 12:56 Fantastyczny był Zmierzch. To czytaj w takim razie i szybko zdaj relację Odpowiedz Link
wylinka7 Re: "Nocna zamieć" , Theorin'a. 26.01.10, 10:45 i ja się dopisuję, już prawie skończyłam Moi zdaniem Theorin trzyma poziom, oj trzyma. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Qiu Xiaolong-Tancerka Mao 24.01.10, 11:13 Mimo wszystko czyta mi się dobrze. Lubię starszego inspektora Chena i cytowane przez niego mądrości chińskie, jak np. ta: Nie marnuj młodych lat na nieróbstwie, gdy posiwiejesz, będziesz żałował na próżno. Odpowiedz Link
siostra_pelagia I. Sansom - The Case of the Missing Books 25.01.10, 21:27 Israel Armstrong, bibliotekarz-wegetarianin żydowskiego pochodzenia musi odnaleźć zaginione biblioteczne książki. Co za emocje, chyba dzisiaj nici ze spania Odpowiedz Link
chiara76 "Nie oglądaj się teraz". Daphne du Maurier. 26.01.10, 12:54 przerwałam na czas lektury "Nocnej zamieci", ale teraz wrócę Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Mankell - Chińczyk 27.01.10, 10:31 Nie miał dobrych opinii na forum, ale nie wypada Mankella nie przeczytać. Odpowiedz Link
januanio ROSEANNA Maj Sjöwall, Per Wahlöö 27.01.10, 17:33 kto by pomyślał, ale jeszcze becka nie czytałem... zaczynamy od początku Odpowiedz Link
zorija Re: Karin Fossum Za podszeptem diabła 28.01.10, 08:20 Moje pierwsze spotkanie z Fossum (nie licząc filmu Oko Ewy) a zarazem lektura na konkurs. Odpowiedz Link
opty2 Re: Karin Fossum Za podszeptem diabła 28.01.10, 13:47 zorija napisała: > Moje pierwsze spotkanie z Fossum (nie licząc filmu Oko Ewy) a zarazem > lektura na konkurs. spiesz się, spiesz jeszcze tylko do poniedziałku głosowanie Odpowiedz Link
chiara76 Jeronimo Tristante. "Tajemnica domu Arandów". 28.01.10, 11:59 Zorija, to przez Ciebie. Mam nadzieję, że mi się spodoba. Odpowiedz Link
askaztorunia Re: Co teraz czytacie - styczeń 28.01.10, 17:56 Właśnie skończyłam najnowszego dostępnego dla mnie Camilleriego, czyli wydany pod koniec roku "The Wings of the Sphinx". Gorąco polecam! Jest m. innymi o Rosjankach sprowadzanych jako "tancerki" i - jak zwykle - o Livii.PO chwilowej nieobecności (kilka ostatnich książek) wraca Ingrid. Odpowiedz Link
negev56 Dan Brown - Zaginiony symbol 28.01.10, 19:21 Jak dobrze, że już zbliża się weekend. Kawa, małe conieco, i pomogę w poszukiwaniach tego symbolu . Odpowiedz Link
zorija Re: Andrea Camilieri "Cierpliwość pająka" 29.01.10, 08:15 Jak zwykle, Catarella jest niezawodny Odpowiedz Link
nchyb Re: Dan Brown - Zaginiony symbol 30.01.10, 09:02 ja też jestem właśnie na etapie Zaginionego symbolu. Dostałam od syna na urodziny. Dziecko mnie popędza, bo samo też chce czytać. Ale jako że to prezent od niego, to nie wypada mu wyrywać mi ksiażki... Odpowiedz Link
siostra_pelagia K. Reichs - Kości w proch 30.01.10, 10:10 Nadal nie mogę z 2009 się wygrzebać Odpowiedz Link
januanio John Grisham - Zawodowiec 01.02.10, 08:42 ani kryminał, ani sensacja bardziej coś przygodowego, ale bardzo fajne w sumie to zacząłem wczoraj, więc jeszcze styczniowa Odpowiedz Link