chiara76 Donna Leon, "Okropna sprawiedliwość". 22.12.10, 08:32 mimo, że na półce leżała długo, dopiero teraz po nią sięgam. Zobaczę, jaka będzie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Val MCDermid-Gorączka kości 22.12.10, 20:30 Książka z inspektor Carol Jordan i psychologiem Tonym Hillem. Zaczyna się brutalnym morderstwem nastolatki. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Błażej Dzikowski-Strażnik parku 24.12.10, 17:06 Jak Gabriel został mścicielem Odpowiedz Link
negev56 Re: Błażej Dzikowski-Strażnik parku 24.12.10, 17:41 W jakim kraju naczelny bohater i zbawiciel ludzkości porusza się rowerem ? i to jak się porusza. Podobała mi się ta książka. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Błażej Dzikowski-Strażnik parku 24.12.10, 20:12 Jeszcze w Chinach mógłby Odpowiedz Link
chiara76 "Niespokojny człowiek", Mankell. 25.12.10, 09:04 już wczoraj nie wytrzymałam i kawałek poczytałam prezentu od Mikołaja Myślę, że się nie zawiodę lekturą, tym bardziej, że jak wiem, że nasza forumowiczka tłumaczyła, to mogę być spokojna o dobre, rzetelne tłumaczenie, więc mogę smakować lekturę. Odpowiedz Link
jarka63 Re: "Niespokojny człowiek", Mankell. 25.12.10, 15:25 Podziel się wrażeniami, proszę, bo nie wiem czy kupić - do tej pory opinie takie bardziej różne Odpowiedz Link
linka.raz Re: "Niespokojny człowiek", Mankell. 25.12.10, 23:07 Ja już przeczytałam - zrobiło mi się smutno. Autor bardzo chciał się rozstać z postacią Kurta raz na zawsze i wymyślił to tak, że aż żal ściska serce, kiedy się żywo pamięta Wallandera z jego najlepszych lat. Mnie irytowała też bardzo wyłażąca co chwilę lewackość autora. Nie żałuję, że przeczytałam, ale żałuję, że Mankell tak właśnie chciał się pożegnać z Wallanderem. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Niespokojny człowiek", Mankell. 26.12.10, 09:02 jarka63 napisała: > Podziel się wrażeniami, proszę, bo nie wiem czy kupić - do tej pory opinie taki > e bardziej różne na razie jestem na około setnej stronie i mnie się podoba, ale ja w ogóle lubię Mankella i jego pisanie. Może jak skończę, to postaram się "odkopać" wątek i dopiszę, jak mi się podobało w całości. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Niespokojny człowiek", Mankell. 30.12.10, 10:08 no więc mnie akurat bardzo się ta książka podobała, aczkolwiek faktycznie, takie smutne to pożegnanie autora z bohaterem, ale sama książka mimo polityki zainteresowała mnie i dobrze mi się czytała. Odpowiedz Link
zorija Re: "Niespokojny człowiek", Mankell. 26.12.10, 09:06 chiara76 napisała: > już wczoraj nie wytrzymałam i kawałek poczytałam prezentu od Mikołaja A ja muszę najpierw skończyć Rzym Saylora, zanim się do prezentów dobiorę. Odpowiedz Link
opty2 L. Persson - Między tęsknotą lata a chłodem zimy 26.12.10, 12:21 grube to jest: 640 str. jestem gdzieś w 1/6 tego dzieła, wciągam się na razie to wygląda jakby trafić na komedię pomyłek w policji szwedzkiej, he he a ponieważ napisał to profesor kryminologii (czynny), więc pewnie wie co pisze, trup już jest od pierwszych stron ale czy porządny? obawiam się, że nie, w kazdym razie do tej pory nie wiadomo ocochodzi Odpowiedz Link
negev56 Sjöwall & Wahlöö - Morderstwo w Savoyu 27.12.10, 10:00 Martin Beck i jego koledzy na tropie. Świetnie się czyta . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Sjöwall & Wahlöö - Morderstwo w Savoyu 27.12.10, 10:25 I to pomimo upływu lat. Podobają mi się bardzo i zbieram całą serię Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Mankell-Niespokojny człowiek 27.12.10, 10:29 Wygląda na to, że tak jakoś szybko chce się Mankell Wallandera pozbyć Odpowiedz Link
dachauka Flawia de Luce. Badyl na katowski wór 27.12.10, 16:26 To już moja druga książka z Flawią w roli głównej. Podoba. Bardzo. Odpowiedz Link
negev56 Liza Marklund - Prime time 29.12.10, 16:39 Zdecydowanie Szwecja zdominowała moją końcówkę roku. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Co teraz czytacie-grudzień 29.12.10, 19:14 Witam serdecznie! Czytam Was codziennie od lat, sama nie pisząc. Dziś zmieniam to . "Maska śmierci" Cody McFadyen. Odpowiedz Link
opty2 witaj ciociu Zosiu :) 30.12.10, 07:28 bardzo nam milo, że sie odezwalaś prosimy o wpisywanie ksiązki czytanej w tytule postu, będzie latwiej wiedzieć, co czytasz, pozdr. Odpowiedz Link
jarka63 Nicci French: What to do when someone dies 29.12.10, 19:14 Po kiepskawym Complicit ta rozwija się nieźle Odpowiedz Link
malgorzataka Marek Ołdakowski - We mgle 30.12.10, 07:26 Kryminał milicyjny, osadzony w latach 70-tych - ale napisany w 2008. Dopiero zaczęłam, ale jest już trup w domu wczasowym nad morzem, gdzie dzielny porucznik MO wyrwał się na tygodniowy zasłużony urlop, zamiast garnituru (?) zabierając w pośpiechu galowy mundur. Zły omen! Odpowiedz Link
zorija Re: Calebb Carr Alienista 31.12.10, 08:07 śledczy pod patronatem Theodore Rooosvelt'a prowadzą śledztwo w sprawie seryjnych morderstw w Nowym Jorku. Odpowiedz Link