No to co, możemy spróbować zabawy z zagadki?
Negev zasugerowała, abym założyła wątek z ramami zabawy, ale ja nie lubię ograniczeń.
Myślę, że (szczególnie dla tych, którzy czytają naprawdę masę kryminałów i sensacji) to jest pole do popisu do zadania pytania dotyczącego bohatera serii, czy książki jak również moglibyśmy zadawać pytania dotyczące miejsc czy obszarów, w których dzieją się akcje danych książek.
No i jak to w zagadce, trzeba jakoś to opakować, żeby nie było od razu łatwo, ale też, żeby w miarę się chciało brać udział a nie porzuciło po dziesięciu minutach.
Myślę, że tradycyjnie, jak we wszystkich zagadkach jakie sobie na forach książkowych zadawli ludzie, można zrobić tak, że osoba, która zna odpowiedź na zadanie pytanie musi zadać kolejną zagadkę.
Co Wy na to? Bawimy się?
Jak nazywa się bohater serii sensacji robiący intensywny porządek z niegrzecznymi ludźmi (niektórych z tłem kryminalnym), który nie trzyma się żadnych konwencji życia kraju, w którym przyszło mu żyć, który nie posiada ani prawa jazdy ani telefonu ani wielu rzeczy, bez których jego rodacy nie wyobrażają sobie życia , statecznego życia. Facet jest uosobieniem marzeń wielu pań i na pewno w skrytości niejeden mężczyzna chciałby mieć jego siłę, spryt i wolność, wolność, którą się kieruje