Dodaj do ulubionych

serial Glina

24.08.11, 09:38
W wątku o ulubionych bohaterach Agridulce wymieniła Radziwiłłowicza i Stuhra. I tak mi się właśnie przypomniało, że serial Glina - cudowny, wspaniały i jedyny w swoim rodzaju - miał mieć dalszy ciąg. Zupełnie o tym zapomniałam, czy wiecie coś na ten temat? Miałabym na co czekać...
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: serial Glina 24.08.11, 12:54
      Niestety, nie ma na co czekać. Kawałek wywiadu z Wł.Pasikowskim na interesujący temat serialu Gliny:
      Juliusz Machulski powiedział kiedyś żartem, że trzeba by dla mnie założyć odrębny zespół filmowy. To dobry pomysł był, tylko nikt nie chciał tego sfinansować. Nawet gdy dla telewizji nakręciłem serial Macieja Maciejewskiego ["Glina"] i był oceniony, skromnie mówiąc, nie najgorzej, to telewizja się wypięła na dokończenie projektu, bo pozazdrościła dobrego samopoczucia TVN, gdzie się nie mordują, tylko rozważają bez ustanku, kto lepiej gotuje, tańczy, śpiewa, kto z kim i kogo walnie w rogi, i co u wójta, a co u plebana, proszę pana.

a tutaj cały wywiad, bardzo ciekawy
      wyborcza.pl/1,75480,9986187,Wladek_siedzi_noca_na_balkonie.html?as=1&startsz=x
      • egmond Re: serial Glina 24.08.11, 14:41
        Smutne to, ale dzięki.
        • amelius Re: serial Glina 24.08.11, 20:56
          Też bardzo żałuję, że serial "Glina" nie będzie miał najpewniej ciągu dalszego. Obok "Pitbulla" to najlepszy polski serial kryminalny, a odcinek w drugiej serii, w którym seryjny zabójca dokonuje zabójstwa kobiety w windzie zapamiętam na długo, bo jego mroczny, ciężki, psychodeliczny nastrój bardziej na mnie działał niż atmosfera w "Siedem" Finchera.

Może jednak kiedyś sytuacja zmieni się i powstanie trzecia cześć.

Cieszę się jednak, że Pasikowski kręci nowy film.
          • egmond Re: serial Glina 25.08.11, 08:46
            A nie wiecie gdzie można kupić obie serie? W Empiku są niedostępne, a na Allegro krąży ewentualnie tylko I sezon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka