negev56 Re: L. Barclay. "Największy lęk". 26.09.11, 21:35 Jak najbardziej, finisz tylko łzawy i taki, by sprawiedliwości stało się zadość i by mimo tego, wszystko było happy. Odpowiedz Link
judytta Mankell - Śmierć fotogtafa/Mężczyzna na plaży 27.09.11, 08:52 Zaczęłam nie po kolei bo od II tomu ale czyta się wyśmienicie i jestem już przy jej końcu. Na pozostałe przyjdzie poczekać z racji rezerwacji. Dla mnie, to: stary, dobry Wallander Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Stephen Dobyns "Świątynia martwych dziewcząt" 27.09.11, 09:16 Odpowiedz Link
agridulce Colin Dexter: The Daughters of Cain 27.09.11, 14:53 Chyba ostatnia z serii o Morsie, której jeszcze nie czytałam. Szukam wzmianek o strojach Morse'a i Burdena, ale na razie nic, za to piwo leje się szeroką strugą, z przerwami na whisky. Odpowiedz Link
agridulce Re: Colin Dexter: The Daughters of Cain 27.09.11, 15:12 Skleroza nie boli, Lewisa, a nie Burdena . Odpowiedz Link
fatyko Colin Dexter: Śmierć w Jerycho 27.09.11, 21:15 Zgraliśmy się . Też jeszcze nie trafiłem na opisy ubrań, częściej są to opisy Morse'a: "odrobinę podtatusiały, bardziej niż odrobinę łysiejący facet z nieapetycznymi, sterczącymi z uszu włoskami, który przekroczył już półmetek swego życia", "podchmielony ochlapus" - ciekawie jak to brzmi w orginale? Więcej uwagi Dexter poświęca jedzeniu - frytki, jajko i ryba u Lewisa to podstawa. Morse woli bardziej płynną dietę Odpowiedz Link
negev56 Ake Edwardson - Słońce i cień 29.09.11, 12:03 Wymuskany Erik Winter na tropie. Odpowiedz Link
januanio Michael Koryta - Tajemnica rzeki Lost River 29.09.11, 13:11 Po trzech książkach detektywistycznych teraz jakiś thriller grozy i do tego w innym wydawnictwie Odpowiedz Link
opty2 Re: Ake Edwardson - Słońce i cień 29.09.11, 13:11 O! ciekawa jestem Twojej recenzji, wciąż się zastanawiam nad kupnem, Odpowiedz Link
opty2 A. Indridason - Głos 29.09.11, 13:14 wreszcie się uporałam z cegłą 750 stronicową, uff i mogę zabrać się za Indridasona, psychicznie też sie uzbroiłam, zobaczymy czym mnie zaskoczy Islandczyk Odpowiedz Link
chiara76 Re: A. Indridason - Głos 29.09.11, 14:00 mnie było szczególnie ciężko to czytać, ale jak teraz stronię od takich przygnębiających lektur (a on w przygnębianiu jest mistrzem) tak akurat jego książki czytam chętnie... Odpowiedz Link
opty2 Re: A. Indridason - Głos 30.09.11, 12:47 a ja czytam z obawą: czy jeszcze więcej mozna mnie zdołować? chociaż Głos nie był AZ tak dołujący, (ta Eva Lind to mnie denerwuje, wrr) Odpowiedz Link
chiara76 Re: A. Indridason - Głos 30.09.11, 12:51 tu Evy będzie sporo i na pewno Cię nie zrelaksuje. I tak, ta książka jest wyjątkowo smutna i przygnębiająca... Odpowiedz Link